Miafori Üretimi başlasınn... :D
Printable View
Miafori Üretimi başlasınn... :D
Şimsdi çok tepki alabilirim ama diyeceğim Fiat ucuza kaçan sürümden kazanan bir firma.
Pek bir şey beklemiyorum. Keşke hyundai'de ki panpalar el atsalardı bu işi. VAG zaten bizi diklemiyor.
Tamam güncel model gamı parasının hakkını veren modeller ama işte.. olmuşken daha iyisi olabilirdi.
Saab'ı niye almadık ? :(
ayvayı yedık :D.Gitti paracıklar...
bence kasa olarak kuş serilerini makyajlayıp yeni altyapı motor donanım vs koyslar, isimleride yine kuş olsa, iç pazarda satışta patlama yaşanır :D:D:D:D:D
motorunu şasesini italya yapacak..bunun neresi yerli ?
Merakla bekliyoruz... Yerli üretim, Bize daha pahalıya patlayacaktır eminim.. ve alıcısı hangi kesim olcak bakalım.
aynen bu konuda bilale katılıyorum. buraya daha önce konusu açıldığında saab ı ne yapacaz vw ortak olsun falan fılan bılmemne denıldı. hazır fıstık gıbı alt yapı vardı nekadar dunyada adı cok duyulmasada. saab fıattan daha kalıtelı bı marka diyemem ama ıyı arabalar yapıyorlardı ve daha guvenlıklı. fiat dunya çapında çok buyuk bı fırma fakat her fırmanın bi klasmanı var. dacia alan renoultun düşük sınıf araç üretip sürümden buyuk satış rakamlarına ulaşması gıbı yada , seat skoda gibi araçların alınıp orta segmentte satış rakamlarına ulaşması gibi. vw seat skodayı daha kalıtelı yapamıyormu ? yapmıyormu ? fiat ta çok daha iyi araçlar yapar çoğu firmayla kailte olarak yarışabılır fakat fiat türkiye pazarında sürümden kazanma politıkası izliyor. yerli araç demek ötv siz demek benım gozumde. yıne ötv ye girer se ne anlamı kalıyor yerlinin ? arkadaşım askerde paşa şöförlüğü yaparken doblo almışlardı ozamanki fiyatı 21 di ve askeriye ötv siz 9 aldı dedi. araçlar üretim bandından okadar düşük meblağlara çıkıyorki aslında... yurt dışında 25 liraya mal olan ve kaiteli ,konforlu,donanımlı,güvenli bi araç burda 40 a satılıyor, ötv den. bkz:vw grubu. bizim yapacağımız araç 25 milyara kaliteli bi araç olmalı ve ötv olmamalı teşvik prım ve kampanyalarıyla alıcıya cazibe sunulmalı. yoksa kar düşüncesi olursa yine bır cacık olmayacak emin olun. devlet bunu bikaç yıl sektöre kabul ettırmek ıcın çok çok cuzi meblağlara ürettircekti ve pıyasa tutunurken bıyandan teknolojı gelıstırebılır bıyandan ıyı araçlar cıkarken bıyandan satıslara devam edılebılır.
Ülke olarak ısıl işlemde kendimizi geliştirmemiz lazım piyasadaki bir çok aracın döküm parçaları ayrıca bir çok motor üreticisinin motor parçaları Tr de dökülüyor son işlemleri yurt dışında yapılıyor üretim yut dışı olarak geçiyor .. özellikle Konya sanayisi bu konuda oldukça gelişmiş ama elimizdeki ürünleri pazarlayamıyoruz pazarlattırılmıyoruz..!
millet elektrikliye geçti biz yakıtlıya başlıcaz :) bari elektrikli içinde ar-ge yapsalar.
+1 herkes şahine fiat a b.k atiyorda.
Üretime kendi markasıyla geçen hangi firmada bütün herşeyi bulabildilerki bu yazıyı yazanlar?
şahine laf atanlara birşey sorucam TATA & chery falan filan son donemde yenı uretıme gecmıs bır aracla şahinin kazasında şahin bu aracların hepsinin içinden geçer.
ha ne olur donanım yok diye gene laf edilir.
koysunlar şahine abs yi airbag i klimayı sonra tataya bakılabilirmi acaba ?
Duygusal açıdan bakarsak, e arkadaş bunun neresi Türk olacak? Ama işin tek boyutu bu değil ki.
Ticari açıdan da bakmak lazım. Dünya pazarı bu haldeyken, herkes ununu eleyip eleğini asmışken, iş işten geçmişken sıfırdan, yoktan bir marka yaratıp bunu kar edebilir bir hale getirmenin maliyetini düşünün. Sıfırdan kurulacak fabrika, sıfırdan geliştirilecek motorlar-otomobiller (ki ciddi bir satış isteniyorsa bir model yetmez bence), testleri - sorunsuzluğunun sağlanması, bunun bayi ağı, yetkili servis ağı, yedek parça üretimi vs. vs. vs.
Bunun yerine halihazırda mevcut olan bir platformun (satış-servis-güvenilirlik-geliştirme/üretim maliyetleri) üzerine yapılacak bir otomobil, ticari anlamda kesinlikle çok daha mantıklı ve kar edebilir olacaktır.
Bugün Türkiye'de, Türkler tarafından yapılamayacak mühendislik/üretim işi neredeyse yoktur. Her türlü imkanımız var, her türlü parçayı da zaten üretiyoruz. Kendimizi sürekli kötülemeye hiç gerek yok. Ama burada fayda/maliyet devreye giriyor işte.
Daha önce de yazıldığı gibi bugün Seat'a İspanyol, Dacia'ya Roman, Skoda'ya Çek diyorsak, Saab'a İsveçli diyor idiysek, yeni oluşacak markanın da bunlardan farkı olmayacak. İspanyol denen Seat İbiza, Çek denen Skoda Fabia, VW Polo'nun sadece dışının farklı tasarlanmış halleri değil midir?
3-5 bin adet satılıp, sonu klasik "kar etmedi, kapatalım" olacak bir Türk markasındansa, hazır platform üstüne kurulan Türk markası her zaman daha iyidir. Zaten bu şartlarda, hele ki bu saatten sonra "%100 Yerli" kavramı sadece hayaldir.
Ha bu işin Koç'la yapılmasını istiyor muyum, hayır.
92 doğanımı takasta verırım bı tsi şahın alırım heralde :D bıde chıp offf:D
Tata nedir ya :) tata alirim yine sahin almam. Fiatin bir cok araci parasini hak etmiyor. Mitsubisho, honda, toyota gibi firmalardan teknik destek alip ki eski tasarimlar bile olur, modernize edip %100 yerli uretimi olarak satisa sunarim. İran modeli gibi ama
Eminim cok daha kalitelisini yapariz. Daewoo, proton gibi araclar nasil ortaya cikti saniyorsunuz. Tofastan bana sorarsaniz bi halt olmaz. Dunya testten sonra fiorinolar cikti takir tukur dokuluyo cevremdeki herkesin araci
vala tam olarak anlıyamadım ne demek istedigini ama.
şimdi indica ile şahini karsılastırıyoruz.
indica da klima hidrolik direksiyon otomatk cam ve surucu airbag var.
şahinede bunları koyuyoruz ve indica alırım diyorsun..
şahin dandikte tatamı kaliteli? tatanın içindeki o dandik plastik adamlar kalıptan bile duzgun cıkaramamıs ıc aksamlarda plastiklerin koseleri el keser cinstendi bu arabayımı tercih edersin? klima acıyorsun soguduktan sonra hala klıma aktifken tık sogutma duruyor sebep? klima sıgortası donmus ısınınca tekrar klima soguk basmaya baslıyo :D bumu ıyı ??
araba sıfır daha 2500km de turbo canı istiyo standart ustu basıyo canı ıstıyo standart basıyo... hakkaten nefis.
herkes bişey söylemiş ancak genelde kötüleyenler altlarında yıl olarak eski olsada zamanlarının konforlu ve güzel arabaları olan arkadaşlar.
fiatın mjet ve opelin cdti bile aynı motorken yerliymiş değilmiş neyi kıyaslıyosunuz? ozaman opelde almayın, corsalar leblebi gibi satılıyor. koç lar yıllardan beri otomobil işinin içindeler, anadoldan başlayıp ford ve tofaş tan beri. forumda marka dendiğinde benim anladığım ismin kulağa hoş gelmesi, ama piyasadaki araba markalarının çoğu ali veli mehmet aslında.
dışardan teknoloji almak tabiki mantıklı ama teknolojinin nekadarını aldığınız önemli yani dışarıya nekadar kaçıyor. sadece motor alıp diğer elektronikleri burada çözersek iyi.
sürekli ezik kompleksindeyiz, biz yapamayız bizimki olmaz bizimkisi dandik. neden dandik olsun arkadaş. dünyanın ekonomik dengeleri var burdan kaç kişi yerli üretim araç 100.000TL olduğunda almaya cesaret edecek. farzedinki herşey var araçta ısıtmalı koltuk vs dahil.
koçu sevmezsiniz o ayrı ozaman koç iştiraki olan migros tansaşada gitmeyin!!!
yerli üretim olayları ilk çıktığında benim gönlümden geçen BMC ve Otokar ortaklığıydı ki bu firmalar yapımı daha karmaşık oalan askeri teknoloji araçlar yapıyorlar elektronik sistemleri dahil!!! yani kısaca bunların know-how birikimleri yüksek. ama bizim memleketimizde belediye otobüsleri bile mercedesten alınıyo milyarlar verilip, bmc ye gelince bize ucuzundan yap. adamda enayi değil apara kazanacak ve ucuz yapıyo ucuzda biyere kadar kalite oluyo kusura bakmayın.
tasarım konusuna gelince, bilmiyorum burasın Türkiyenin en geniş otomobil forumumu ancak Türkçeyi iyi kullanan yada dilekçe vs iyi yazabilen biri yazsın bi dilekçe bunu bir şekilde (özellikle internet gazeteleri) yaydıkmı ülke genelinde sadece Türk vatandaşlarının katılabileceği bir yarışma düzenlenebilir. biton üni var ve buralardada çizim tasarım bölümleri mevcut.
şikayet etmektense olumlu bir gelişme varken onu dahada olumlu yapalım derim ben :)