Michelin Alpin derim ben çok güzel lastik
Printable View
Michelin Alpin derim ben çok güzel lastik
Son donemlerde Nokıan hakkında ınanılmaz ovguler var hatta sıtede s2000lerın yuksek ebatlı jantları ıcın sıparıs verenler var
gecen sene aracım kıs lastıksız 3defa oldugu yerde kaldı maddı nedenlerden dolayı alamadım parayı buldugumda da lastıklerın adet fıyatı 300 den fazlaydı..(ebat 205/55/r16)
yazdan berı arastırıyorum 2012 yılının testınde sıralama;
1.contınental
2.goodyear
3.dunlop seklınde
bı ay once goodyear aldım(4x200 tl) ama taktıramadım sırkette butun muhendıslerın araclarında goodyear var ve hepsıde ınternette gunlerce arayıp tarayıp alan tıpler ;)
son olarak cankaya kırkkonaklarda(elmadaga bakan cephesı var yanı merkezden baya soguk ve yagıslı) puntoya lassa aldık sımdılık ıyı gıbı
umarım fıkır vermıstır..fıyatlar ucmustur buarada ozellıkle bu aksamkı karın bı anda bastırmasından dolayı..bıraz beklemende fayda var..
good year grip bilmem ne aldım 4adet bakıcaz nasılmış
marka önerilerinizi bekliyorum :D kumho veya nokian gibi görünüyo bana dğrumu acaba, çok fazla para gömmek istemiyorum ama ucuz -iyi olanları varmış
bende 195 55 15 var şu anda 175 / 60 / 15 taksam olurmu arkadaşlar
sava aldım eskimo s3 modeli bi kaç güne ladik e kar yağar babamdan lastik hakkında yorumları alır yazarım buraya:)
Nokian tavsiye ederim! If you want to win hire a fin demisler zamaninda oradan yola cikarak Finlandya mali kar lastigi :D Her sirket aracimiza nokian aldik.
kendi sitelerinde aldiklari odullerin listesi var bu kis icin ;)
Elimde Sıfır Daha Çuvalında Duran Continental 185/65/15 Kar Lastiği var iki takım alındığı için birisi boşta duruyor ilgilenenlere uygun fiyata verebilirim.
Arkadaslar bir seyı merak edıyorum ????
bu zamana kadar ya 4 ceker yada onden ceker arabayla karda dağ cıktık.jeepde zıncırın z sını takmadan ınıp cıkıyodum .onden cekerde zıncırı bagladınmı kecı hıc bır yerde kalma olmuyor ınıp cıkıyorsun. gel gelelım arkadan ıter araba aldım bunda ne olur ??? onde zıncır olmadıgı ıcın ınerken cıkarken dıreksıyon hakımıyetı sıfır olmazmı ??? Kar tipi lastik alsam nasil olur haybiyede almim ???
valla ben pajeroyu arkalarla kulalnırken kartipi olmadığı halde hertürlü hakimiyeti sağlıyordum arkadan olması bence çok ürkütücü değil, aynı şekilde birzamanlar kullandığımız kartalımızdada arkalarda kar tipi önler kabağımsı idi sıkıntısız geziyordu araç dağ taş av :)
Kışlık lastik alırsanız tüm tekerleklerde tutunma sağlarsınız. Arkadan itiş arabayla oralara, karlı dağ yollarına lastiksiz gitmek zaten faciaya davetiye çıkarmaktır. Yazlık lastikle arkalara zincir taksanız bile sonuç alamazsınız. Bahsettiğiniz kontrolün güçleşmesi, önün tutunamaması durumu da zaten tam da bu şekilde ortaya çıkar.
Kar tipi derken, bir kışlık lastik var, ki piyasada kar tipi diye geçen lastik bu oluyor, bir de çivili tip kar/buz lastiği var. Eğer karlı dağ yolunde en iyi performanssa hedef daha zor şartlar için olan çivili tip kar/buz lastikleri tercih edilmeli. Ama asfaltta, kuru yolda kış lastiği gibi kullanışlı olmaz.
Normal bir kış lastiği ile de önlerde yeteri kadar tutunma sağlarsınız, tabi ki sınırları bildiğiniz ve bu çerçevede kaldığınız sürece.
Yazlık lastik üstüne zincir takmak bir çözüm değildir. Dört lastiğe takılsa bile... Hem araca zarar, hem de verimi çiviliden düşük. Kış şartlarında, o hava sıcaklığında yumuşaklığını koruyamayan lastikle karlı/buzlu yolda ilerlenmez.