Ederi 9 bin olan 106'ya 19 bin yazıp 9'a satıldığını duydum.
Aslında ilk başta verecekleri fiyatta 9'du uygun yazılmış aramamışlar, alan arkadaş 19'luk aracı 9'a alınca hayatının pazarlığını yaptığını sanıp alıp gitmiş![]()
Ederi 9 bin olan 106'ya 19 bin yazıp 9'a satıldığını duydum.
Aslında ilk başta verecekleri fiyatta 9'du uygun yazılmış aramamışlar, alan arkadaş 19'luk aracı 9'a alınca hayatının pazarlığını yaptığını sanıp alıp gitmiş![]()
tekrar söylüyorum
sadece araç alım satımı değil
bu pazarlık mevzusundan acilen kurtulması lazım türk insanının
tabi kolay iş değil
herşey biribirini kazıklamak üzerine kurulduğundan ..
başka bir örnek
mobilya sektöründe bu pazarlık olayı artık çığrından çıkmış
çok önceden başıma gelmişti, bu modoko var ya istanbulda (mobilyacılar çarşısı)
giriyorsun kapıdan içeri
bu kaça diyorsun? işte 6 bin
hımm çok yaa
tamam 5.5 olur size
bizi aşar o fiyat hadi gidelim bari
5 olur 5
yok yok çok söyledin 4 yapalım ama son bak !!
ulan daha 10 saniye geçmedi lan !
2 bin tl indi adam !
Heralde otomobil sahipligi konusunda bir cift laf etme hakkim vardir;
İnsanlar inanmak istediklerine inandiklari surece,yuksek fiyatlar kalir.
Alici malin degerini biliyorsa,satici avucunu yalar ve kaybeder!
2 kurus icin isi bitirmemek,yanlis olur. Bitmis is en iyi istir!
Cok begendigim araca en fazla %5 fazlasini veririm,ustu yazik...
Parasi elinde olan,gucude elinde tutuyor demektir.
Amac fiyati oldurmek degil,degerinde almaksa sabirli olmak gerek...
bende çarşıda pazarda sana özel başkada kimseye bu paraya yapmam lafına ayar oluyorum. sanki babasının oğluyum bende ucuza veriyor bana..
peki şuna ne demeli
arabası var adamın yada motoru var her neyse, kullanıyor..
diyelim aracın ederi piyasası 25 bin tl
sahibindene ilan veriyor 32 bin tl
olm bu ne?
olsun belki alan çıkar.
lan düdük, sene 2012
dünyanın neresinde öyle geri zekalı ?
hayaler hayaler..
hayatmın satışıdır belkide..
sene 2005 anneme suzuki grandvitara almıştık 0 3k 1.6 otm
1.5 sene sonra hergün sadece kısa km lerde kullanılan araç 15k km de satıp yeni cıkan kasadan alıcaktık...servis babama 28.000TL vermişti.. babam sormadan tamam diyip inanmış adamlara
akşama geldi anlatıyo dedim kaç verdiler 28... sen sakın verme dedim dur.. sahibinden daha yeni popüler olmaya başlamıştı resimsiz 30.000e ilan verdim arayan eden olmadı.. 2gün sonra 34.000 yaptım fiyatı hala resim yok... 33.750ye 2gün sonra satıldı tiko paraya...
bu dediklerinize katılıyorum ama bence hata sizde abi kusura bakmayın bizim insanımızın huyuda bir suyuda bir değişmez
o yüzden ben sahibinden vs türevlerine fiyatlara bakarken min 2-3bin tl yükseklerine bakıyorum
Bu iş ek gelir kaynağı olmuş, ek iş olmuş artık. Ankara'nın tüm memurları akşama kadar sahibinden'den çıkmıyorlar. Araba alan adam ertesi gün +3bin liradan ilanı koyuyor. "Ya tutarsa" hesabı...
Allah'tan bir yıl içinde birden fazla alım-satım yapana vergi takibi başlattılar da ürktü millet.
Sıfır araç alırkende benzer durum var, ilk defa sıfır araç alan biri çoğu zaman liste fiyatından pazarlık yapıldığını bilmiyor.
sohbet bölümüne, araç sorgulamaları gibi, 2. elde araçların gerçek değeri ve sıfır araçların gerçek değerleri diye konu açılabilir. alınan araçların fiyatları özellikleri yazılır, en azından kendi içimizde piyasayı takip ederiz.
(örn. 2011 civic elegance manuel hatasız 30.000 km de 40.000 Tl)
tespitler çok doğru ama şöyle de bişey var bmw için özellikle donanım ve temizlik faktörü.. bi arabanın temizinden az kalınca haliyle fiyatları yükseliyo.. bu sefer e benim arabam da aynısı ben de isterim aynı parayı diyo ilan vericek adam..
bunun temelinde de yine bizim fakirliğimiz var ama alırken zor aldığımız için satarken kolay satamıyoruz.. zarar ettiğin parayı bindiğine saymak yok bizde.. bende de olmıycak valla bundan sonra.. 28e verdim siyah 520yi şimdi ilanlara bakıyorum cidden öyle bi araba yok o paralara.. ben harcadıklarımla 2000lira zarar etmişimdir bi de o arabadan
ben her kezin verdiği fiyata saygı duyarım ama araba var araba var.. arkadaşda 407 1.6 hdi executive vardı çocuk orjinal fransadan ekranlı navili dvd falan oynatan teybini getirtip taktırdı
2 bin euro ona vermişdi bir iki özellik daha yaptırmışdı sırf aracının akranları 28-30 arası iken o aracını 34 ye sattı..
Bi malın 2.eldeki fiyatını talebi belirler![]()
şuan sahibinden'de fiyatını geri çekmiş bir vtec var, acill satılık yazıyor birde.
şuanki ilan fiyatından +500 daha fazla verildi satmadı...
bakalım kaça gidecek, Kadir'İn örneği bir kez daha yaşanacak....
Seyyar Tayyar
peki aynı sahibinden.com da galericilerin de ilanları var onlarda aynı yolu izliyorlar, 70k gidicek arabayı (daha önce birçok kez satıldı biliyorum) 79 yazıp son 78 olur daha da olmaz diyorlar. bence sadece tekil satıcı değil asıl toplu araç satışı yapanları sorgulamak lazım..
Sahibinden fiyatlarının çoğu gerçeği yansıtmıyor.
Araç sahipleri illaki iyi paraya satmak istiyorlar ama 3-4 milyar fazla yazan var
gecen almaya niyetlendik arkadasa 36 binden 32bine verdi.
internette ztn temiz araba buldumu millet hemen kapıyo.
walla pazarlık çok bunaltıyor,insanın araba satası gelmiyor.Ben zaten hiç beceremem pazarlık yapmayı karşımdaki deli gibi pazarlığa girince bende afallıyorumgenelde sorana tek fiyat sölerim ondan aşağıda düşmem işine gelirse derim,alan alıyo zaten şimdiye kadar elimde kalan arabam olmadı Allah'a Şükür.
sahibiden ve araba gibi ilan siteleri oldukça yanıltıcı bence şu an bakıcak olursanız 2000 model bmw e46 kasalarında ( benim dikkat ettiklerim ) ucuz fiyatlılarının %90 ının pert kaydı var. İlanlar o kadar saçma sapan ki arabanın kesinlikle kazası yok diyorlar arabanın yanına gidiyorsunuz bazen başka bir şehirde oluyor araba dünyanın yolu ve yakıt masrafı araba dökük çıkıyor. Abi hani kazası yoktu yada çürük yoktu arabada diyorsunuz e bu yaşında normal diyor. 4 parça değişeni var yazıyorlar birde kazası yok diyorlar hangi mantıkla 4 parçayı değiştirdin o zaman ? Birde takas fiyatını şişirenler var ki Akıllara zarar arabanın fiyatı atıyorum 15000 tl takas fiyatı 25000 tl takasa geldiğinde neden on bin lira arttı fiyat. Gülermisin kızarmısn öle ilginç şeyler var ki bazen sırf gülmek için ilanlara bakıyoruz
Etrafında olmasını istediğin kişiler, aslında senin kim olduğunu gösterir.”
Drift King: Do you know who I **, boy?
Shawn Boswell: You're like the Justin Timberlake of Japan.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)