hayatımda hiç daha önce xenonlu araç sahibi olmadığım için , ampullerin değişince orjinale döndüğünü bilmiyordum .
o zaman yapacak bişey yok
Printable View
hayatımda hiç daha önce xenonlu araç sahibi olmadığım için , ampullerin değişince orjinale döndüğünü bilmiyordum .
o zaman yapacak bişey yok
Anlamadığım birşey var..
Honda Civic Vtec 2 aracım için sonradan aldığım mercekli farlara xenon ampül takarsam yükseklik motoru olmadığından dolayı muayeneden geçemiyorum. Peki orjinal fara xenon ampül takarsam ne olacak? Orjinal farda yükseklik ayarı var, xenon takmam bu mekanizmayı iptel etmezki? Yükseklik ayarının motoru, girişi farklı bir yerde, ampülün girişi ayrı yerde
Mudurle yarim saat konustuk en sonunda yonetmligi getirdi yazdigina xenon far olan aracta yukseklik ayari olmak zorunda diye yani benim bmw aracmda sari far ama arac calistgnda asagi yukari yapiyor xenon taksam sikinti olmuyor ama mercek olsa bile yukseklik ayari yoksa gecmiyor
Mercekli + Far Yükseklik Ayarlı + Su Temizleme Sisteminiz olursa Geçersiniz.. bu kural hep böyleydi ama fazla kasmıyorlardı.. bence olması gereken bişey..
megane'ların Premium paketli olanlarında bixenon far var.. yükseklik ayarı yok, otomatik.. bu da kalır mı muayenede?
abi bazıları cok abartıyo zaten bu durumu bi onlem alınması gerekiyodu
Yanlis anlasilmaya aciklik getireyim o halde ...
Orjinal xenon farlarda otomatik yukseklik ayari mevcuttur .
aracin yukselip alcalmasina gore kendini otomatik olarak yukari asagi oynatir .
Gelismisleri saga sola da oynatir hatta :D
icerden ayarli xenon var ise gene bu otomatik sistemde vardir ama surucu belirgin bir referans araligini manuel degistirebilir fakat gene otomatik olarak fari ayarlar motorlar ;)
yani iceriden ayar tusum var xenon taktim olmaayii
ayar tusum yok ama otomatik olarak ayarlayacak mekanizma var ( farin icindeki motor ve suspansyonun biryerindeki ayar sensoru gibi ... ) ozaman olayii
isin esprisi otomatik ayarlamakta ayar tusu yada far motorunda degil yani ;)
turkcesi orjinal xenon degilse gecemez demis abiler ;) iyide demisler sorento sahibi katili olmamak elde degil mesela ...
muayene değil, yolda görür görmez cezayı yazması lazım.
gözlerimize kimsenin tecavüz etme hakkı yok!
Ya adam gibi ayarladıktan sonra merceksiz xenon da göz almıyor.
Yeter ki ayarı düzgün olsun.
son gecen ben oldum zenonla ısık sıddetı lux olrak gecıyo ama bızde ayar var belkıde ondna bısey demedıler gercı burdakı gorevlıler 15 janta 16 yazacak kadar zekii