arkadaş aynı işi yapan arkadaşıma apaçi dedi .. benim arkadaşımda borasına orjinal mercekli far ve 4300k ampül takdı dedim bir sürü laf etti apaçi dedi..
ve bana bilmediğimi söylediği lümen değerleri hakkında bir şeyler yazdı ben susdum lümen değeri fazladır dedi lümen değeri aynıdır kaldıki odaklama yapamassınız dedi odaklamayı mercek yapar..
yani kısaca 4300k bir hid kitle mercekli farla alıcağınız ışık gücü d2s orjinal bir bixenon sistemden kesinlikle fazla olmaz çünkü hid kitler 35watt dır orjinal bixenon sistemler 40-42 watt aralığında çalışır..
orjinal bixenon bir araçla mercekli bir fara takılmış 4300k lık bir xenon kitli aracı yan yana getirin bixenonun çok daha parlak yandığını görürsünüz pek çok xenon takanda bilirsinki bixenona benzemesi için zaten 6000k lık ampülleri takıyor.. hal böyleyken 4300k lık bir xenon kit nasıl bir insanın gözünü kör edebilir nasıl gözünü alabilir..
4300k h7 xenon ampülün lümen değeri 3200 dür.. d2s orjinal xenon ampülünün lumen değeride 3200 dür
isteyen girsin wiki pedia ya bakabilir..
D2S HID burner produces 3200 lumens
Headlamp - Wikipedia, the free encyclopedia
en başından beri dediğim tek şey şu işin ayarını bilelim bu işi ayarında kuralına uygun yapan insan olursa kesinlikle bu sistem göz almaz..
bir kesim çok dikkatimi çekdiki düşmanca davranıyor ama bu insanların geçmişine baksak her kezin geçmişinde bir xenon macerası çıkar.. benimde vardı hepimizin vardır şimdi bixenon lu araçlara geçdik diye geçmişi böyle inkar edip sanki ak pür hiç biz bu işlere bulamamış direk bixenon araçlara binmiş gibi davranmak yanlış..
bence amaç xenon far takmak isteyenlere zaten tutamayız durduramayız ama bari doğru yolu göstermek kardeşim 4300k ampül al kardeşim mercek al güzel bri far ayarı yap demek zaten alıcak çünkü niyet ettiyse durduramassınız..