En azindan ugrasmak istemeyenler xenon takmayacaklardir.Merceksiz xenon yerine duzgun halojen ampul kesinlikle daha saglikli.
Printable View
En azindan ugrasmak istemeyenler xenon takmayacaklardir.Merceksiz xenon yerine duzgun halojen ampul kesinlikle daha saglikli.
iyi olmuş.Merceksiz fara xenon koyuluyor ondan sonra geçici körlük spek
bencede ıyı olmus kor edıyorlar trafıkte.
Ohh iyi oldu ipnelere far ayarsiz allaha bakiyor karsidan geliyor ipne bende uzunlari aciyorum uzerine suruyorum.muayeneye gideken sokse bile ugrassin ipneler
salı gunu muayneye soktum aracımı sadece xenon larım yuzunden kaldı aracım.. gıttım degıstırdım aynı gun ıcerısınde muayneden gectım...
atıp tutulmus burda xenon la ılgılı. ne makasa gırerım ne sıkarım ne trafıgı tehlıkeye atarım sakın sakın takılırım bırakta egzost umla xenon um rahatsız etsın:icon_tup:
bu arada guzel bı ayar yapılırsa denıldıgı gıbı kor edıcek kadar almaz kımsenın gozunu xenon :icon_tup:
noluyo xenon olunca ?
Bence q7 leride gecirmesinler :) arkama q7 gelince kaciyorum
cok ıyı oldu merceksız fara xenon takmak ve mılletı kör etmenın onune gectıler
iyi olmuş :), polislerde bu konuda adam akıllı şekilde bilgilendirilse güzel olur
Tam da bi-xenon yaptırmak istiyordum. Ama muyaneye de 7-8 ay filan kaldı. Şu durumda yaptırsam bile boşa gitmiş olacak..
Trafik ekipleri egzosa , filme ceza kesip araba bağlıyacağına merceksiz fara xenon takanlara ceza kessinler , muyene ile olmaz o iş..
Hiçbirşey değişmez bende normal farda xenona karşıyım adamı kör ediyor doğru ama yurdum insanı torpidoda fazladan 2 ampul taşıyacak inşallah faydası olur.
Çok sevindim. Süper süper.
Sonradan yapılan mercekli bi-xenon farlar da geçemeyecek anlaşılan, mühürsüz garip şekilli plakalara, ıvır zıvıra da el atsınlar.
Aynı zamanda okunabilen motor numarasını sırf muayeneyi yapan PAŞAMIZ okuyamadı diye okunmuyor yazmasın, biraz emek harcasın.
Trafik direk bağlasın çakma xenonları.Araçların aydınlatma tesisatlarında değişiklik yapmakta suçtur aynı zamanda.
kurallar çiğnenmek içindir zaten değil mi? eminim ki otom. ayarlı olmayan xexon takanlar yarın hemen çıkartırlar. illede benim aracımın farları ayarlı, göz almıyor diye ısrar edenler var hala. Muayene ile çözülmez bu iş, polis gördüğü yerde bağlayacak. cam filmi + xenon yasak olan ne varsa acımamaları lazım..
alması legal takması yasak olan seylerde satılmasa yada ızınle belgeyle satılsa:)
evet geçtiğimiz pazartesi uygulanmaya başladı arkadaşlar buğra abi baya bahsetmiş yeterince anlaşılır olmuştur sanırım sistemin çalışması
gaz deşarjlı far (xenon) 2001 yılından itibaren ağırlıklı olarak uyğulanmaya başlamış
2001 yılından önce sadece otomatik ayarlama yetiyor ama orj olanlara sonrasında otomatik ayarlama ve yıkama sistemi gerekli
sistemi sonradan taktim otomatik ayarım yıkamam var diyenlere ek bilği tadilat isteniyor
yıl ayırmaksızın orj olmayan belirli şartları sağlamayan ve tadilatı olmayanlar ağır kusurlu kabul ediliyor
yıkamanın olmaması hafif kusur
otomatik ayarın olmaması ağır kusur
otomatik ayarın çalışmaması ağır kusur
ek olarak app vs tarzı plakalar 14 ocak günü ağır kusur olark bilgilendirildi fakat emniyetin kullanmış olduğu bazı karakterler yüzünden sanırım pazartesi günü hafif kusura çevrildi yanı app olayından ucuz yırtıldı şimdilik :D
Boş işler peşindeler.
Adam muayenede normal ampul takar, gectikten sonra da xenon.
Sonuc, elektrikci kazanır başka da bir b.k olmaz.
kısa far ayarsız hafif kusur
kısa far ayarı yüksek hafif kusur
kısa far yönü hatalı hafif kusur
kısa far ışık şiddeti zayıf hafif kusur
uzun far ayarsız hafif kusur
uzun far yönü hatalı hafif kusur
uzun far yarı yüksek hafif kusur
uzun far ışık şiddeti zayıf ağır kusur
umarım kalıcı olur .. uzun zamandır olması gereken bir şeydi..
gerçi xenon kit takılmasının önüne geçmiycekdir bu uygulama neticede xenon kitinin bir bireyin takması bile 20-25 dakkasını almaz.. muayeneye girmeden bir gün önce çıkartır normal ampüllerini takar bu o kadar zor bir şey değil en kötüsü elektrikçiye verir 20 tl çıkartır..
benim yıllardır tek önemsediğim şey hadi otomatik yükseltme far yıkamayı geçdim farlarda mercek olsun birde piyasada satılan xenon kitlere müdahele edilse ve fabrika kelvin değerlerinde kitler sadece satılsa zaten sorunun %80 i kendiliğinden çözülür..
mercekli far güzel bir far ayarı ve doğru kelvin ilke 4300k yani fabrikaların standart aldığı baz değer.. kimsenin gözünü normalde olmaz.. tabi araçlar çok dolu olur dik rampada olur ona lafım yok..
bence olayın xenonla değil ampüllerle ilgisi var çünkü insanların bahsettiği her şey ampüle bakıyor far ayarı doğru ise tabiki.. mesela şunlarada el atılması lazım ben biliyorum pek çok yeni nesil orjinalden aracında bi-xenon kit olan insanlar farlarımın albenisi yok diyor gidiyor orjinal ampülleri 4300k-5000k arasındayken 6000k daha beyaz parlak göstersin diye ampül takıyor.. ve bu insanların xenonları çok fena göz alıyor resmen karşıdan adamın gözünü kör ediyor bakdınmı orjinal bixenon ama farlar bildiğin kör ediyor bu insanlarada bir müdahele edilmesi gerekiyor iş sadece çakma xenon takanlarla biten bir şey değil..
benim sonatanın sislerinde xenon kit 3000k (Fog Light) denilen ampüller var.. eski araçlarımdada vardı hep takarım daha ibr kere sislerimde xenondan sıkıntı çıkmadı çünkü gerçek sarı 3000k (Fog Light) ve ben sadece gerekli olduğunda sisde açıyorum.. sisi dumanı bıçak gibi yarıyor..
önceki aracımda kısalarımda xenon vardı 4300k idi onlarıda ebaydan aldım türkiyede o sıra 4300k ampül satmıyorlardı.. kimsenin gözünü almıyordu insanlar xenon olduğunu anlamıyorlardı bile soruyorlardı teyit amaçlı xenonmubu farlar diye..
bizim civicde ayar falan var ama aynalı farlara xenon takılıncada geçmıomuş dıye duydum.
Bu tip uygulamalarin teknik acidan sakincali ve kotu gorundugu halde neden arac sahipleri yapma geregi duyuyorlar hala??
Yani karsi tarafin gozunu alan cakma xenon... Neden takilir?
Mavi goruntusuyle itici duran yuksek Kelvin... Neden secilir?
Bir suru nikelaj kaplamali parca,dalmacyali gibi... Neden para verilerek alinir?
Spor arac gorunrusu icin,hic bir cekici cizgiye sahip olmayan fiber yigini... Neden yapilir?
Yoksa Tuv muv sonraki hikaye... Yoksa hakkiyla yapilan Modlara bircok kisi sapka cikartiyor hatta ornek alip diger arkadaslarimiz da(ben) yapiyor...
boş konuşmuyorum yaşadığım şey üzerine konuşuyorum. 2008 de cam filminden geçemedim söküp geçtim.
arabanı önceden biliyorum zaten, yaylarla da iyi geçmişsiniz 3.5 olduğu için sanırım.
bu arada merceksiz xenon'u savunduğum filan yok öyle olsa kendim fara para vermez içini siyaha boyar xenon kit yapar geçerdim.
ama buraya yazanların araçlarında xenon kit olmadığına şaşırdım doğrusu,yada şimdiye dek hiç takmamışlar yada eşleri dostları takmamış gibi ağır konuşmuşlar bi önceki sayfadaki arkadaşlara.
ipne diyenler olmuş, yakışmamış.
bu yüzden yazdım.
keyifli forumlar.
hepsine katılıyorum ama xenon da bir nebze katılmıyorum farınızda mercek var ise fabrikasyon değerlerde yani 4300kelvin değerinde ampül takılırsa güzelde far ayarı yapılırsa hani araç yüklü dik rampayı katmıyorum ama bunların dışında bu far normal yolda normal sürüşde ne göz alır nede sakınca yaratır tam aksine aracı sürenede çok güzel sürüş kalitesini yaratır..
sıkıntı yaratan merceksiz farlara takılan xenon kitler yada merceklide olsa takılan anlamsız değerler 6000k - 8000 k - 10000 k gibi saçma sapan değerlerde ampüller.. ve doğru düzgün far ayarı yapılmayan xenon kit montajları..
Benim yazdıgım mesajı gördünmü bilmiyorum ama önceki araçlarımda xenon vardı evet ama hep orjinal fabrikasyondu sadece birisinde halojen far vardı mercek xenon yoktu gittim onada xenon taktım. o şekilde kullandım uzun süre ayarını yaptırdım ya göz almıyor diyerekten. Aracımın aynısından arkadasım satın alıcaktı yazlıga gidiyorduk. Benzincide durduk yolda araçları degıstık, ben onunkıne o benımkıne. Bende onden gidiyorum arkamdan gelıyor arada 15 metre 20 metre var. Dag yolu rampalar inişler çıkışlar. 20 dk lık yolda nasıl yoruldum anlatamam ki far ayarlıydı makineyle ayarlanmıştı. O kadar göz almaya başladı ki bir yerden sonra cidden dikiz aynasını tavana kaldırdım arabada oturusum değişti. Bahsettiğim olayda daha önce anlatmıslar rampa çıkıp inerken gözlemlediğim bir olaydı yada yolda sektiğimiz yerlerde resmen selektör atar gibi oluyordu. Farı sonra dahada aşağı aldım kumandadan hatta. Bir süre sonrada o aracımı sattım, memnun oldugumdan tekrar aynısından aldım ve bu sefer kesinlikle xenon takmadım. Tak vs. diyenler oldu ama takmayıda düşünmüyorum çünkü biliyorum göz alıyor kimse kendini kandırmasın... Ve bence yine herkesin fikri kendine ama rengi ne kadar maviye hatta mora doğru kaçarsa daha basit daha apaçi duruyor.
Bu arada araçlarımdan birisinde bi-xenon var diğer halojen ile aynı dönemde kullanıyordum ikisinide. Sonradan takılan xenon halojene göre daha iyi aydınlatıyor olabilir ama kesinlikle dağınık dağı taşı aydınlatıyor bi xenon ise ip gibi çizgi farın nereye kadar nasıl aydınlatacagı belli. Selektörü apayrı zaten. Ama halojende öylemi onun yanında beyazda yapsan halojen selektör ile bi xenonun selektörü arasında dağlar kadar fark var.
merceksiz xenon ışığı projektör gibi dağıtıyor ben xenona karşı değilim her ne kadar şu anki iki aracımdada bixenon olsada takan taksın ama biraz kurulına uygun taksın sorun olmaz mercek+4300k+ güzel bir far ayarı en ufak bir sıkıntı yaratmaz rampa araç dolu olur bu gibi extrem şartlar dışında bir sıkıntı vermez..
Sarı ampul gibisi yok zaten
Güzel uygulama tebrikler
mercekli xenon merceksiz xenon aradaki fark dağlar kadar görünüyor..
http://img196.imageshack.us/img196/7299/xenonj.jpg