Çok güzel bir yazı, tüylerim ürperdi okurken.
Printable View
Çok güzel bir yazı, tüylerim ürperdi okurken.
arkadaşım herşey çok güzeldide şimdi benim dışarı çıkıp 4-5 tane iş koşturmam gerekiyor tırstırdın adamı
Alacak nefesin varsa trenin altına atla belki burnun bile kanamadan kurtulursun.
Ama bu ölümü unut demek değil tabi ki...
Söylediğimi abartı olarak düşünenler alttaki linke tıklasın.
Bebeğin mucize kurtuluşu | Mynet Haber
İnsan ne olursa olsun birşeye başlamadan önce ( İNŞALLAH ) demeli bazı insanları bakıyorum 1-2 ay sonraya plan yapıyorlar yılbaşına 2 hafya kala arkadaşlarım gitti rezervasyon yaptırdı. insanın 1dk sonra çıkacağı belli değil , güzel bir paylaşım anlayana.
“Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.” (Câmiu’s-Sagîr, 2/12, Hadis No:1201)
insanın yarına çıkacağı belli değil haftalarca günlerce öncesinin planı yapılıyor. demek istediğimi anlamadınız abi.
Korkmuyorum ölümden , geleceği varsa buyursun gelsin... Herşey bir nefes kesilmesi değil mi ?
Güzel bir yazı olmuş , yaşımızın genç olduğundan dolayı ölümü hep geç gelecekmiş daha çok varmış gibi beklemiyoruz..
Ama zaman sandığımızdan daha hızlı akıyor ve dolu dizgin hepimiz ölüme yaklaşıyoruz..Ama geç ama erken..
"Külli nefsin zâikatü'l-mevt", yani "Her nefis ölümü tadacaktır."
Arkadaşlar ölüm herkes için kötü bir şey.
Bundan sonrası inançla alakalı.
Kimseye ahirete inan diye dayattıramayız.
İnanmayan zaten ölümle her şeyin bittiğine inanır.
Saygı gösterilmesi lazım.
Allah inananlara o gün Resullullah şefaati nasip etsin.
Arkadaşlar konu kişiselleşmesin bence.
İnanç hür bir seçimdir.
Kimseye inancı için bir şey söyleyemeyiz.
Bırakın iman etmeyi isteyen Turbo'ya bile tapabilir.
veya şanzıman dini diye bir din uydurup ona inanabilir.
Biz sadece Allah rızası için doğru olanı öneririz. Kırmadan. İncitmeden.
Yok ben müjdelenmedim :) tam olarakta 4x4 lük mümin olduğumu düşünmüyorum ama , mümkün olduğunca cumaları kaçırmam , Allah korkusu var , kul hakkından korkarım , günaha girmekten korkarım , kimseye kötülük düşünmem vs...bunlara istinaden korkmuyorum ölümden.Neticede herkesin yaşayacağı birşey ölüm.Bundan korkmaya ne gerek var ki?
İnce iman sonra İslam'ın şartları var bunlar yerine gelecek,
sonra sünnetleri yerine getireceksin, sonra Kuran-ı kerimdeki
diğer önerilere uyacaksın ve temiz ahlaklı olacaksın.
Yani önce zorunlu olanları sonra zorunlu olmayanları yapıp
arta kalan zamanda da hata yaptın mı ona bakacaksın.
O zaman bile oturup dua edeceksin günahlarının affolması için.
Yine de bilemezsin yetti mi yetmedi mi...
Çünkü her saat her dakika her an günah işliyoruz.
Günah işlemek çok kolay arkadaşlar.
ölüm hayatın gerçeğidir
iman tamamen kişinin özgür iradesindedir
ölümden korkmamak ise şeytanın vesvesesidir. Allah hepimize hayırlı kolay ölüm nasip etsin.
(kucagımda şanzumanla ölmek istemiyorum :D)
sık sık hatırlamalı çeki düzen vermeli kendine elbet ama takıntı haline getirmemeli bunu. arada tii ye alabilmeli. nasılsa gideceksin nasılsa nolacaksa olacak. insan kendini bilir herkes ne haltlar yediklerini belki yakıştıramazlar pişmandırlar şudur budur. yada umursamazlar. ancak yinede takıntı haline getirmeden hatırlanmalı. şakaya da alınabilmeli. hayatın şaka gibi olduğu gerçek. ölümde şaka gibi gelir ölmeden önce.
Allah herkeze hayırlı bi şekilde ölmeyi nasip etsin.
Özellikle abdestli bi sekilde son nefesimi vermeyi nasip etsin.
Ölüm kimileri için korku olsada,kimileri içinde rabb ine kavusmaktır gercek tat ve
huzuru bulucağı yerdir.Ben öyle görüyorum rabbim beni salih amel işleyen kullarından
eğleyip,sonrasında alsın emanetini inşallah....
Makara Yapan Arkadaşlara Üzülüyorum Aslında ALLAH Hidayet Versin ...
olay sadece inanç değil , insana saygı birazda bu konuda düşünceniz yoksa yorum yapmazsınız , benim hristiyan arkadaşlarım bırakın böle şeyleri oruçluyken yanımda bişey yiyip içmezlerdi bile bu saygı , sevgidir . sizin düşünceniz beni ilgilendirmez ama dalga'da geçmem .... dahada yorum yapmıycam hala devam ediyorsanız ;)
2 gün önce üniversiteden bi arkadaşımı kaybettim. Projesinden geçmek için o kadar uğraşmıştı ki.
Sonra ailesinin evine gitti Tokat' a. İkinci gece uykusunda vefat etmiş.
Uyumadan önce sabah buluşacağı arkadaşına msj atmış, facebook profiline fotoğraf eklemiş, hocam' da düşüncelerini paylaşmış.
Ölüm hayatın her anında ve o kadar yakın ki bize. Önemli olan inandıklarımız doğrultusunda hazır olmak ölüme.
Mekanı cennet olur inş. Handenur'un.
Tokatta niversite rencisi 21 yandaki Hande Nur Akkap evinde uyurken geirdii kalp krizi sonucu ld - 3.SAYFA - Financemoneys.com