,Katılıyorum dogru soze ne hacet ........
Printable View
herşeyin hayırlısı tabi..
bu tür konuların açılması yasak çünkü ne dediğini bilmeyen çok saygısız insan var burada islam ülkesinde yaşıyoruz bildiğim ve gördüğüm kadarıyla çoğu kişi islam dinine inanıyor....açılsa bile konunun saçma olduğunu düşünenler yazma-malı çünkü tartışma olur falan filan.....
Allah kimseye muhtaç etmeden , elden ayaktan düşürmeden , imanlı bir şekilde, son nefesimizi kelimeyi şehadetle vermeyi bizlere nasip eder inşallah..
Dünya bir tarladır ne ekersen onu biçersin...
Asıl hayat öldükten sonra başlıyor. . .
Ehl-i iman için ölüm,hayat külfetinden bir terhistir; hem dünya meydanındaki imtihanda, talim ve talimat olan ubudiyetten bir paydostur; hem öteki âleme gitmiş yüzde doksan dokuz ahbap ve akrabasına kavuşmak için bir vesiledir; hem hakikî vatanına ve ebedî makam-ı saadetine girmeye bir vasıtadır; hem dünya zindanından cennet bahçesine bir davettir; hem Hâlık-ı Rahîminin fazlından, kendi hizmetine mukabil ücret almaya bir nöbettir. Madem ölümün mahiyeti hakikat noktasında budur; ona dehşetli bakmak değil, bilakis rahmet ve saadetin bir mukaddemesi nazarıyla bakmak gerektir
Ellerinize sağlık, düşündürdü baya.
güzel paylaşım teşekkürler.
Benimde sık sık düşündüğüm, düşündükçe içinden çıkamadığım bir konu bu.. Kendi ölümümü düşünmesem de ailemin/yakınlarımın ölümlerini düşündüğümde ağlamaklı oluyorum. Geçen sene babam by-pass ameliyatı oldu bu sene de annem bel fıtığı ameliyatı oldu ama iki ameliyatta çok sıkıntılı geçti. 45dk sürmesi gereken bel fıtığı ameliyatı 5 saat sürdü. Çok kan kaybetti annem. O zaman çok düşündüm kaybetsem ne olur diye. Ama dayanamadım düşüncesine bile.
Allah herkese ölümün de hayırlısını versin.
Az önce bu konudaki mesajları okurken bu şarkı çaldı TV'de valla dayanamadım.. :(
Mekanı cennet olsun..
http://www.youtube.com/watch?v=C-sw3ecIDfY
güzel bir yazı teşekkürler
Güzel bi paylaşım olmuş dostum.
heh işte benim de asıl derdim bu.. 2 dedem + babannemi kaybettik.. bi annanem kaldı.. hadi 2 sinde küçüktüm çok ayıkamadm ama geçen sene gasilhane de dedeme su dökmek koydu bana (buarada buz gibi su morarma falan yazılmış sıcaktı su bazı yerlerde mi öyle bilmiyorum da sğuk suyu insan yakınına dökmeye çekinir zaten çok saçma bence.. orada yatan sizin için bi ölü olmuyo) psikoloji de bozan bişey.. Allah göstermesin de fırsatınız varsa girmemeye çalışın böyle durumlarda oraya..
ha şimdi Allah göstermesin diyoruz ama bu da laf işte.. illa ki göstericek.. göstermemesi demek sizin herkesten önce ölmeniz demek.. buna razıyım ben ama annem babam dayanabilir mi böyle bişeye, e ben de dayanamıyabilirim..
özet geçiyorum hayat mutlu olmak için geldiğimiz bi yer değil..
Olumden korkmamak nasil seytanin vesvesesi oluyor yada nerede yaziyor ? Sizin soyledigibize gire dusunursek mevlanaya da seytan vesvese vermis olurken ki mektup yazmis ailesine bu gun brnim yare kavustugum gundur sakin uzulip agitlar yakmayin sevinin diye cumlelrr kurmus olumden korkmamis hic. korkulacak sey olum olmamali bence olumun ardindaki sorgu sual olmali. olum aslinda aslolana donustur emaneti yani vucudu teslim edip asil yasantiya (tabi kisinin ameline gore degisir) donmektir bence. Tartismak icin yazmiyorum yanlis anlasilmak istemem
Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn.
ergin bi kaç mesaj geriye de bakarsan hangi insanın ölümden korkmaması gerektiğini yazdım yanlış anlaşılcak bişey yok biraz daha dıkkatlı oku
Rica ederim .
gerçekten güzel bi yazı