Bana kalirsa ocakta ve 6ay araca kim bincekse o odemelidir
Printable View
Bana kalirsa ocakta ve 6ay araca kim bincekse o odemelidir
Ben alıcıyım arabanın borcu varsa niye ben ödeyeyim 1 günü 2 günü yok bunun sonuçta o borç o arabanın bende arabamı satsam şuanda alıcı ben binecem ben öderim demezki eskiden nasıl borcu yoktur yazısı alıyoduysak aynı hesap borçsuz şekilde teslim olacak ama karşılıklı anlaşılırsa karşı taraf ödüyo ama. Ki burda herkes araba alıyo satıyo kim araba alırken bandrolunu cezanı ben ödeyim derki yani çok basit.
Ödemeyenler aracın muayenesi gelmişse onuda yaptırmasınlar :D iki sene kendileri mi binecek :) alıcı yaptırsın, bakımını da yaptırmayın :) sanki kendiniz bineceksiniz
sistem yanlış beyler..:)
Bu vergı onumuzdekı 6 ay ıcın olan vergı,yanı alıcının odemesı gerekır...
aranızda anlaşın, borç senin borcun ama vergisini ödediğin 6 ay, arabanın yeni sahibine yarayacak. alıcı isterse ocak sonunu bekleyip seni o vergiyi ödemeye mecbur da bırakabilir. ben de geçen hafta araba aldım, her şeyi kusursuz, çok da iyi bir fiyata aldığım için vergiyi kıllatmadan kendim ödedim, zaten temmuza kadar ben kullanacağım.
eskiden 31 ocak'a kadar bu ilk taksit borç olarak görünmüyordu o şekilde de araba alıp satmışlığım oldu, bu sefer böyle çıkınca şaşırmadım da değil.
teşekkür ederim yardımlarınız için bakalım sonuç ne olacak
1 Ocak gününden itibaren vergi satıcıya aittir
arkadaş cevabı vermiş :)
madem bu kadar zorladı seni 300lira keske alıcıyla bu konuyu gorusseydın (kı ben olsam hayatta kabul etmezdım hele kı pazarlık yapılmışsa.) ya da fıyata 300lıra ekleseydin.
dedıgın gıbı mal senın malın satmassın elbette.
sen de bekle hazıranda sat arabanı. 29 hazıran son ıs gunu.
sonuna kadar kullanmıs olursun arabanın vergısını :D
ne kadar araba alıcak adam varsa tanıdığım hele şu şubet gelsin bandroller bi girsin de öyle alalım diyo :) keşke ben de yapsaymışım o kadar heveslenmişim ki araba alcam diye aklıma gelmedi yemin ederim.. 650 ödiycez şimdi..
aranızda anlaşın yoksa şubatta zaten sizödeyeceksiniz
farklı bı soru sorucam konuyu dagıtmadan, ocakayı sonunda vergı borcumu ödemezsem 2 3 ay sonraya sallasam ilk taksiti ,faiz aylık %2.5 dıye bılıyorum dogrumudur?
Sen ödemelısın..
Satıcı öder ben bu hafta vericem aracı ama ödedim. 458lirayı. bu mantıkla şöyle oluyo arabayı satıcam muayeneyi yaptırmayım sanki 2 sene ben mi binicem
Şimdi vergi ayındayız , ödemeden satış yapamıyoruz sanırım?
Doğru mu?
Birde etik olarak kimin ödemesi gerekir:D
edit:genel yorumlar alıcının ödemesi gerekir yönünde
Ben borçsuz harçsız sıfır masraf teslim ederim.
Ki çoğu alıcı da böyle ister.
CRV yi haziran da alırken temmuz vergisini ödettirdim adama :)
(Pazarlıkla totalden düştük)
ayın 20.ne kadar satıcının 20.nden sonra alıcın ödemesi gerekir bu hep böyledir benim bildigim tabiki ortam ve şartlar duruma göre elveriş gösterebilir