Telefonla ulaşmak şansa bazen bakıyorlarlar ama belli olmuyor, 3-4 gün bekleyip hareket yoksa gümrüğe gitmek kesin çözüm.
Telefonla ulaşmak şansa bazen bakıyorlarlar ama belli olmuyor, 3-4 gün bekleyip hareket yoksa gümrüğe gitmek kesin çözüm.
ürün neydi yav![]()
facebook: hasan serdar şengül
instagram: hasan_serdar
ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ
Gümrüklü olarak çıkış yapmış. Yani gümrüklenmiş. Takılmamış yani. Gözün aydın. Otomatik hesaplamışlar gümrük vergisini. Kargon gelince şubene gümrük vergisini de ödeyip öyle teslim alacaksın.
aldığın ürünün tutarı ne kadardı.. büyük bir kolimi zarf mı onu belirtirsen sana gümrüğü varmı yokmu söyleyebilirim.. bizim astranın ön panjuru ups ile takılmadan geldi bu gümrük işlerine akıl sır ermiyor.
şu gümrüğü kapıda alsalar o kadar güzel olucak ki![]()
bende yakında 10 güne kalmaz teyp sipariş edicem hadi hayırlısı olsun en büyük alış verişimi yapıcam ebaydan şimdiye kadar..![]()
Son 5-6 kargom gümrüklü olarak geldi. Ve gümrüğünü postacıya kapıda ödedim. İstanbul'dan gümrüğünü hesaplamış, yazmış, öyle göndermişler. Kutular da 3-5kg'dan az değildi.
Malın değerine göre alıyorlar. İçinden çıkan proforma faturaya veya üstünde yazan değere bakarak vergi çıkarıyorlar. %20 gümrük vergisi + ufak tefek ücretler oluyor.
Şahıs olarak getiriyorum. Ama çok sık getirmiyorum. En fazla ayda bir getiriyorum. Sık getireceksem mümkünse eş dost adına getiriyorum.
Ama kutu içeriği ithalatı yasak veya şüpheli birşey olmuyor.
Eğer olur da İstanbul gümrük'ten gümrüklemeden gelirse, Ankara gümrük çok çetin zaten. Eğer şüphelenirlerse ruhsat vs istiyorlar. Onları aşmak için de memleket vs küçük il adresi veriyorum. Oralarda hiç problem olmuyor. Takılmadan, en fazla gümrüğü hesaplanıp geliyor.
240 dolara iki tane komple aks getirmek istiyorum amerikadan 70 dolar shipping alıyorlar benim cebimden çıkacak 310dolarmı sadece ? gümrükte takılırsa değeri üzerinden yüzde 20 vergi ödeyip malı alabilirmiyim.?
benzer bi olay yakınımda bi arkadaşıma geldi. torbada diyorsa en fazla 5 gün içinde geliyor
Honda Civic İes, Nissan 200sx s14, Honda Civic eg6 si, Citroen c2 VTS
Gümrük vergisine kargo parasınıda dahil ettikleri oluyor. eger ürünün icinden fatura cıkmazsa Paypal ya da credi cart extresi istiyolar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)