bence müzikte son yoktur her zaman öğrenilecek bişey vardır,birinin bilmediğine diğeri hakimdir..ben bu işi bitirdim demek zordur,gerçekten müzisyen olmak çok zordur.heleki ülkemizde...
Printable View
bence müzikte son yoktur her zaman öğrenilecek bişey vardır,birinin bilmediğine diğeri hakimdir..ben bu işi bitirdim demek zordur,gerçekten müzisyen olmak çok zordur.heleki ülkemizde...
Müzik konusunda tam bir felaketim. Lisede Notaları ezberleyemediğimden dolayı flütte notaları 3-2-1-4 diye kodluyordum :D
belki içimde ukte kalacak ölürken ama ney çalmak çokk ama çok isterdim :rolleyes:
Bağlama çalıyorum fakat çok sesli korodan türkü,anadolu türküleri,klasik müzik,caz,metal,hard rock dinlemekten büyük keyif almakla birlikte yan fülüt ve cello faori müzik aletlerindendir...bu konu bitmez bea...:)
evde keman var, gitar var ama ben hiç anlamıyom. bi ara ney üflüyodum bi türlü beceremedim.
yıllardır klarnet merakım var abanoz değilde teneke bi klarnet alıp onuda deniyecem :D
bu işi bitirdim diyen muzisyen olamaz zaten.cunku muzıgın sonu yok teknıklerın sonu yok. youtubeye gırın dunya kadar farklı teknıkler var kemanda viyolada çelloda yay teknıklerı farklı farklı detaje stacato baglı kısa yay uzun yay vsvs hatta bunları kendı teknıgıyle olusturan ınsanlar bıle var agzım acık ızlıyorum.gercekten bu ısın sonu yok
bi ara gitar çalmaya heveslendim hatta kursa başladım. 2 . gün kurstan bi kızla tanıştım sonra kursu filan ektik devamlı oda yarım kaldı :D
ne güzel abi be abi ogrenmekte fayda var her tür muzık bence dınlenmelı ayrım yapmamız ıcın kaliteli muzıkle kalitesizi ayırt etmek ıcın arabeskte dınlerım rapte dınlerım jazzta dınlerım popta dınlerım cunku ayırt etmem gerekıyor kaliteli olanla kalitesisi arabeski hakkını vererek yapan var orhan gencebay gibi örnekler.Fazla ısım vermek ıstemıyorum polemik olmasın diye:D
kesinlikle kaliteli olan her müzik güzeldir,tarz ayırt etmek mantıksız olur...
herhangi bir enstrüman çalmıyorum ama trompet çalmayı çok istiyorum.küba ve latin amerika müziklerini dinlemek gerçekten keyifli.
Amator klarnet caliyorum bende. Zamaninda abanoz klarnet almistim ama su an yogunluktan bayadir elimi surmuyorum. Soran arkadaslar olmus ogrenmesi cok zor degil ama surekli calismak gerekiyor parmaklari hizlandirmak icin ve diyaframi acmak icin. Hatta ilk basladigim zamanlarda basim donerdi kendi zorlamaktan ama sonrasinda gercekten keyiflidir oturup kendinizi bile huzunlendirebilirsiniz :):)
E tabi belirli bi seviye ogrendikten sonra suslemeler basliyor bunlari yapabilmek icinde biraz muzik kulagi lazim..:)
müzik aletlerini seviyorum çok iyi olmasamda tıngırtadabiliyorum
azçok gitar çalıyorum bunun dışında klavyeli piano vs gibi aletlere elim çok yatkındır nota bilgim çok yok ama kulağım iyidir :)
ayrıca evimde kemençe,keman,klarnet,klasik-elektroklasik,elektro gitarım mevcut
vakit buldukça tıngırtatıyorum :)
Turk muziginde sol klarnet kullanilir bende sol klarnet caliyorum. Abanozlarin fiyatlari biraz yuksek 1750-2500 arasi tabi daha ucuklarida var ama baslangic icin bence gereksiz olur. Bu yuzden tavsiyem fiber klarnet alarak baslayabilirsiniz onlarda 600tl den basliyor yillarca kullanirsiniz. Tabi daha dusuk fiyatlilarda var ama iyi ses vermezler.
Calmak icin notalari internetten bulabilirsiniz ama ogrenmek icin mutlaka bilen birisinden ders almaniz lazim. Bazi detaylari ogrenemezseniz o klarnetin olusturdugu ahengi yakalayamayabilirsiniz. Tabi hersey de oldugu gibi calismak emek vermek lazim..
Ulkemizde muzik yapmakda muzisyen olmakda cok zor,insanlarin beklentileri bakis acilari cok farkli.
baba 60 yaşına dayandı. evde o yokken çalışmam lazım :D oda hep evde. böyle parklarda bahçelerde gitar, klarnet, ney çalan insanlar görüyodum, iyi çalanlarıda vardı yeni öğrenmişleri de. hep merak ederdim tek başlarına nabıyolar diye :D demekki evden kovmuşlar şimdi şimdi anlıyorum :D