Fena halde bateri çalmak istiyorum ama suanda kursa ayıracak vaktim yok.
Klarneti de severim.yurtta kaldigim yıl klarnet çalan bı arkadasımız vardı.bayagi sağlam çalıyordu.yurdun alayı alkolik olmuştu cocuğun yüzünden :D
Printable View
Fena halde bateri çalmak istiyorum ama suanda kursa ayıracak vaktim yok.
Klarneti de severim.yurtta kaldigim yıl klarnet çalan bı arkadasımız vardı.bayagi sağlam çalıyordu.yurdun alayı alkolik olmuştu cocuğun yüzünden :D
Klarneti de severim.yurtta kaldigim yıl klarnet çalan bı arkadasımız vardı.bayagi sağlam çalıyordu.yurdun alayı alkolik olmuştu cocuğun yüzünden :D[/QUOTE]
:D :D :D :D
Amatör olarak davul çalıyorum.Aslında 19 yaşında başlamıştım ancak hem imkansızlık hem de yer zaman kısıtlamasından daha 6 ay önce alabildim evime ilk davulumu.Onun dışında çok daha amatör olarak bass gitar ve klavyeli aletlerede elim yatkındır.
aile meslegi olarak müzikle ilgileniyorum:) gitar çalıyorum bu sene konservatuara giricem insallah:)
bu çocuk harbi başarılı canlı dinlemeniz lazım :D
ritm enstrümanlara elim yatkındır benimde , biraz davul, darbuka, cajon,bendir ,tef , hepsinden azıcık :)
İsmail TUNÇBİLEK ilter KURCALA STÜDYO - YouTube
Buda benden olsun
peki siz muzikle ugrastiginiza gore hangi enstrumanlarla baslamak daha iyi olabilir?
yani sizin fikriniz nedir bu konuda?
ben cocukken buyuk heveslerle org almistim, servet para verdirmistim hatta o yillarda bizimkilere, ama elektronik merakim muzik merakimi yendi birgun, orgu sokup inceliyordum, daha sonra lan bu kadar malzemeyi soksem odam yedek parca deposu olur diye salakca bir dusunceyle orgu yedek parca haline getirmistim :D
3-4 yil kadar once bi arkadasimla mersin de adini unuttugum bi yerde (kibris cikarmasinda tr den gemilerin kalktigi yerdi) ney icin kamis kesmeye gittik, baya bi kamis kesmistik, onlari konyada bi neyzene gonderdik, mansur ney cikarsa diger butun kamislar onun olsun o kamisla bana mansur ney yapsin demistim dedigim gibi oldu, evde bir ney var, ilk baslarda baya heveslenmistim biraz calar gibiydim, nerdeyse butun notalari ufleyebiliyordum ama nota bilgisi falan olmayinca karambole biseyler calmaya calismak skti ve o gun bu gundur salonda dekor olarak duruyor :D
bass gitar, cumbus, ud ve kanun u cok seviyorum ama zorlar sanirim onlarda..
10 senedir bass gitar çalıyorum.Ek olarak gitarda ve parçayı yürütebilecek kadar da davul çalabiliyorum :) 3 farklı tarz da grubum var.Biri ile Türkiyede underground olan tarzların başında indie-post rock yapıyorum.2007 den beri Peyotenin sabit gruplarından biri olduk :) Diğer bir grubum ise daha çok Cover üzerine çalışma yapan ve şuan paramı kazandığım bir grup.Daha iki gün önce Uludağ Grand Yazıcıdaydık.3.grubum ise sene sonunda Albüm çıkaracağımız alternatif-pop rock tarzında bir grup.Müziğe ilk başladığım zamanları düşünecek olursam cebime para girene kadar bayağı para harcadım.Belli dönemlerde hobi olarak kalacağını bile düşündüm ama bugün çok şükür mesleğim müzik diyebiliyorum.Türkiyede gerek müzik yapmak maddi imkanlar kısıtlı olduğun sürece cidden zor.Yurtdışında 500 dolara satılan enstruman burada 1000 dolara satılıyor.İstediğinize paranız da olsa anında sahip olamıyorsunuz çoğu zaman.Stüdyo kiraları, kayıt bedelleri ucuz değil.Amerikadan arkadaşıma aldırdığım bass gitarın burada 1500 euroya satılıyor olması cidden acı bir durum.
hep saksafon çalmayı istemişimdir kursuna gidicem yaza inşallah
ailede ud ve kanun calan var babam kanun calar eger türk müzigine ilgiliyseniz gerçekten çok keyifli bi enstrumandır bence hangisine eliniz daha yatkınsa onla başlaamanız daha iyi olacaktır ben gitarı seçtim çünkü ilk calmaya basladıgımda pek zorlanmamıştım elim yatkındı gitara ve devam ettim:)ya her enstrumanın zor yanları var onun için su zorlar diyemem bence deneyip karar vermelisiniz hangisine eliniz daha yatkınsa :)
Öğrenme kısmı tamamen ilgi alakaya kalmış bir durum aslında.Çaldığın enstrumanı tanırsan ve nasıl çalınacağı hakkında ilgili dökümanları,videoları takip edersen yapamayacağın bir durum olmaz.Günümüzde müziğe başlayanların en büyük şansı en basitinden Youtube da binlerce paylaşılmış derslerin olmasıdır.Tabi herşeyin ötesinde kulak eğitimininde iyi olması lazım.Kulak olmadıktan sonra ezberden öteye geçilemez
Tavsiyem enstrüman için ön yargılı olmayın çünkü bu önünüze ciddi engel olarak çıkar.İçinizden en çok geleni,en çok istediğinizi seçin öteki türlü sırf birşeyler çalmış için çalmış oluyorsunuz haliyle de sıkılıp bırakmanız çok da uzun sürmüyor.Ayrıca kulaktan yani dinleyerek tabiki çalınabilir ancak yeni başlayacaksanız ben karadüzen yerine enstrümanın teknikleriyle çalmayı öğrenmenizi öneririm.Hem zamandan kazanır yol katedersiniz(ama biraz sabır lazım) hem de gerçekten keyif alırsınız
Ben youtubedan başlıyanların müzikle pek ileri gidebilcegini sanmıyorum yani ilerler tamam ögrenir ufak biseyler ama gerçekten profosyonel olacaklarını düşünmüyorum cevremde örneklerinide çok gördüm arada istisnalar oluyo tabi onun yerine düzgün bi hocadan solfej ve sectiginiz enstrumanın dersleri alınırsa cok daha başarılı olunur kulak olmadan gerçekten çok zor hoş ülkemizde ne müzisyenim diye geçinen insanlar var kulak ve müzik bilgisinden yoksun:):)
denemek lazim aslinda haklisinizda kanun calan falan birini bulmak sknti :)
4 gun once arkadasimin kizarkadasi ud caliyormus yeni yeni, onun evine gittik, biraz denedim falan, cok hos geldi ilk etapta ama bi halt anlamadim perde falan yok neye gore nota basiyolar garip yani :)
kulak var yok bende kestiremiyorum aslinda yani bilemiyorum neye gore var yada yok diyebilecegimi :)
ama bilgisayarda bu klavye ile saz calma programlari falan varya hani onlarda nota falan bilmeden bi kac turku calabilmisligim var, bu kulak var anlamina gelebilirmi mesela?
istanbulda olsaydınız kanun calan ve ögreten birini bulurdum ama ankarada bulabilcegimi pek sanmıyorum:):)
sanirim benim sorunum onyargidan ziyade biraz maymun istahli olmakla alakali..
ney elime gecene kadar acayip hevesliydim ama sonra baktimki pek de bana gore degilmis :)
aslinda en cok hani boyle dinlemekten keyif aldiklarim,
kanun-cumbus-ud-bass gitar..
ama kanun calanlari izlerken bile takip edemiyorum resmen, kenardan surekli akord mu yapiyorlar ne yapiyorlarsa artik cok karisik geliyor gozume..