User Tag List

Sayfa 6/11 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
204 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Çaldığınız enstruman Varmı Varsa Ne Çalılıyorsunuz

agresive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berk7767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok benim demek istedigim düzgün bi hocadan ders almadan profosyonel bi müzisyen zaten olunamaz videolarla kaldı ki ilgi ve alakasız bir insan videolardanda ufak tefek seyler ögrenemez
    ben sadece 2 kere bass gitar dersine gittim ve baktım parmak alıştırmaları vs sarmadı beni sonra gitar pro ve youtube dan izlediğim videolar netten bulduğum bass tab'ları sayesinde kendim çalmaya başladım tabi bass gitar kulak işidir birazda ve inanın şuanda hiç bir notayı bilmem tabiki yetenek işidir bu yeteneğiniz varsa ders almadan da enstrüman çalabilirsiniz azminiz olduğu sürece

Berk7767 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kurtbil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O tamamen ön yargı.Piyasada bu tezi çürütecek çok fazla müzisyen var.İyi bir hocadan ders almak her zaman için artıdır,alınmalıdır da.İşin sonunda bilgiyi de aktaran insan senden benden farklı değil Önemli olan doğru bilgiye ulaşmaktır,bu ister hocadan gelsin ister kitaptan ister videodan gelsin.Kişi kendini geliştirdiği sürece profesyonel olabilir.Bu işte farklı yollardan geçerek çok başarılı olmuş isimler söz konusuyken genellemeler yapmak yanlış olur
    İyi bi hocadan ders almak artıdır ve şarttır bana göre çevremde pek çok insan var müzisyen gerçekten bu işin içinde biri olarak pek çok örneklerinide gördüm egitim almadan dediginiz gibi berklee nin veya başka okulların kaynaklarında faydalanan ve gerçekten bu işin solfej(nota bilgisi) egitimini görmeden veya enstrumanı düzgün bi hocadan ögrenmeden müzisyen olunmuyor bilmiyorum sizin müzisyen görüşünüz nedir ama bana göre her kulagı olan müzisyen degildir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı agresive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sadece 2 kere bass gitar dersine gittim ve baktım parmak alıştırmaları vs sarmadı beni sonra gitar pro ve youtube dan izlediğim videolar netten bulduğum bass tab'ları sayesinde kendim çalmaya başladım tabi bass gitar kulak işidir birazda ve inanın şuanda hiç bir notayı bilmem tabiki yetenek işidir bu yeteneğiniz varsa ders almadan da enstrüman çalabilirsiniz azminiz olduğu sürece
    dedigim seyi hala anlamadınız sanırsam enstruman calabilirsiniz herkez çalabilir ama gerçekten müzisyen olmak çok farklı ben bundan bahsediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlıyorum katılıyorumda müzik bilgisi olan biri sadece kulağı iyi olan ritim duygusu becersi olan bir insandan çok daha iyi olabilir fakat benimde demek istediğim şuan piyasada nota bilmese bile çok iyi müzik nota bilgisi olan birisinden çok daha iyi enstrüman çalan ve başarılı olan insanlar var bilgi kadar birazda kabiliyet işi bu bende bunu anlatmak istemiştim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlıyorum katılıyorumda müzik bilgisi olan biri sadece kulağı iyi olan ritim duygusu becersi olan bir insandan çok daha iyi olabilir fakat benimde demek istediğim şuan piyasada nota bilmese bile çok iyi müzik nota bilgisi olan birisinden çok daha iyi enstrüman çalan ve başarılı olan insanlar var bilgi kadar birazda kabiliyet işi bu bende bunu anlatmak istemiştim
    ya illaki vardır haklısınız yalnış anlamayın her nota bilgisi olup ders alan müzisyendirde demek istemiyorum demek istedigim sey kısadan iyi bir müzisyen olmak için egitim şart

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    insan kendi kendinide eğitebilir yanlız bunuda düşünmek lazım şuan sanal ortamda bulamıyacağınız hiç birşey yok ki kitaplar cd'ler vs bir çok alternatif var eyer insanın içinde varsa gerçekten istiyorsa herşeyi kendi öğrenebilir bence illa bir hocaya boşu boşuna para vermeye gerek yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    insan kendi kendinide eğitebilir yanlız bunuda düşünmek lazım şuan sanal ortamda bulamıyacağınız hiç birşey yok ki kitaplar cd'ler vs bir çok alternatif var eyer insanın içinde varsa gerçekten istiyorsa herşeyi kendi öğrenebilir bence illa bir hocaya boşu boşuna para vermeye gerek yok
    bi yere kadar olur canım neden olmasın ama devamının gelecegini sanıyorum cok istisna bi durum olabilir

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lisede bas elektro klasik gitar çaldım okul orkestrasında şimdi öyle çalamam seneler oldu dokunmadım bile ztn bütün gitarlarımı sattım araba sevdasına

bi congam kaldı elimde onuda canım sıkıldıkça çalıyorum profesyonel düzeyde değilim ama vakit bulursam kursuna gitmek istiyorum belki çatıdan falan klasik yada akustik bi gitar çıkabilir ama bn oraya çıkmam
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berk7767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi bi hocadan ders almak artıdır ve şarttır bana göre çevremde pek çok insan var müzisyen gerçekten bu işin içinde biri olarak pek çok örneklerinide gördüm egitim almadan dediginiz gibi berklee nin veya başka okulların kaynaklarında faydalanan ve gerçekten bu işin solfej(nota bilgisi) egitimini görmeden veya enstrumanı düzgün bi hocadan ögrenmeden müzisyen olunmuyor bilmiyorum sizin müzisyen görüşünüz nedir ama bana göre her kulagı olan müzisyen degildir.
    Etrafında bu işi hocalardan eğitim alarak yapan kişiler olmuş genellikle benim anladığım.Basit bir örnek vereyim şuan grubumda klavye çalan arkadaşım kendi kendine armoni,nota bilgisini geliştirmiş bir caz gitaristi.Miam da kompozisyon okuyor aynı zamanda.Kaldıki Miama Komposizyon okuyan adamı yoldan çevirip almıyorlar Kitaptan okuyarak aldığın da bir eğitimdir,karşına konulan hocanın dediklerini yapman da bir eğitimdir.Victor wooten ın eğitim videolarını ders olarak görmemek haksızlık olmaz mı Senin yaklaşımın alaylı müzisyeni bilgisiz sayıp müzisyenden saymamak oluyor sanki

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her insan yeteneğide olduktan sonra enstruman çalmayı kendi kendine öğrenebilir.Ancak bu süreçte yaptığı hataları farketmesi ve düzeltmesi zaman alıcaktır.Hatta hatalı çalma teknikleri alışkanlık yapıp düzeltilmesi gerçekten zor olacaktır.İyi bir hoca gözetiminde hatalar daha baştan minimalize edilip doğru tekniklerle çalışılması sonucu enstruman hakimiyeti daha hızlı ve sağlıklı olacaktır.Bunlar tamamen kendi tecrübelerimdir.Davula kendi kendime çalarak başladım.Bir süre ara verdim.Arada stüdyolarda tek başıma çalmaya çalıştım,evde bagetlerle nereye denk gelirse vurarak çalıştım.Çok kısa bir süre davul dersi aldım ardından ve daha baştan çok yanlışlar yaptığımı,baştan çalışmam gereken çok fazla şey olduğunu gördüm.Kendime 6 ay önce bir davul aldım.İyimi çalıyorum bence iyi çalmıyorum ama çalarken çok mutluyum ve bu bana yetiyor.Bu yüzden yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem kısa sürede olsa iyi bir hocadan ders almaya çalışın.İlk adım çok önemli çünkü.Herkese bol müzikli bir hayat dilerim.

Şahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Etrafında bu işi hocalardan eğitim alarak yapan kişiler olmuş genellikle benim anladığım.Basit bir örnek vereyim şuan grubumda klavye çalan arkadaşım kendi kendine armoni,nota bilgisini geliştirmiş bir caz gitaristi.Miam da kompozisyon okuyor aynı zamanda.Kaldıki Miama Komposizyon okuyan adamı yoldan çevirip almıyorlar Kitaptan okuyarak aldığın da bir eğitimdir,karşına konulan hocanın dediklerini yapman da bir eğitimdir.Victor wooten ın eğitim videolarını ders olarak görmemek haksızlık olmaz mı Senin yaklaşımın alaylı müzisyeni bilgisiz sayıp müzisyenden saymamak oluyor sanki
    istisnaları bende kabul ediyorum, senin arkadaşın kendisini nota ve armoni olarak geliştirmiş, fakat arkadaş demişki nota bilmiyorum..bunun eğitimini almazsa her parçaya eşlik edebilen fakat asla kendi basını yazamayan bir müzisyen olarak kalacaktır..ki sende biliyorsun, bass işi armoni bilgisiz olmaz..
    Zihin fukara olursa, fikir ukala olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakın arkadaşınız kompozisyon okuyor dimi? demekki suan hala okuduguna göre bi hocadan ders alıyor
    yalnış anlamadım umarım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki neden okuyor arkadaşınız? yetenegi var bi yere gelmiş ve bunu devam ettirmek içim miam da kompozisyon okuyor ders alıyor.

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kompozisyon kısmı şuan bahsettiğimizin çok çok üst seviyesinde bir kavram.Beste yapımının bölümlere ayrılmasını,genel gelişim süreçlerini ele alır.Müzisyen olmak ile kompozitör olmak arasında fark vardır.Bir grup ya da kişi arkasında çaldığın zaman bilgin doğrultusunda müzisyen olabilirsin ama kompozitör olamazsın.Bunun eğitimini almak için zaten müzisyen olmak gerekiyor.Bu da belli seviyenin aşıldığını gösterir.Kaldıki bahsettiğim bir yüksek lisans bölümü ve belli bilgi birikimine sahip insanları buraya alıyorlar.Konuyu inadım inat g.tüm iki kanat şeklinde tek noktadan uzatmaya hiç gerek yok Sen profesyonel müzisyen olmanın yolunu kendince bir bilenden ders almakla bir tutabilirsin,benim ise görüşüm bugün yeteneği olan,araştıran müziğe ilgisi boş zaman öldürmekten fazlası olan herkesin, hocalar ya da bilgisi kabul görmüş kişiler tarafından yazılmış dökümanlar ve hazırlanmış olan videolar ile gelişim gösterilebileceği yolunda.Doğru bilgiye ulaşmanın ve onun harmanlamanın tek bir yolu yoktur benim düşüncem bu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evde darbukam var çok mükemmel olmasada oynattıracak kadar çalarım
    bide felaket derecede klarnet çalmak istiyorum o enstrumanı dinlediğimde aldığım keyfi başka bir müzik türünden alamıyorum.
    klarnette tek favorim Serkan ÇAĞRI
    Serkan Çağrı - Klarnet Taksimi (Jolly Joker Balans) | Facebook
    birde aynı ismi taşıyan iki yunanlı kuzenler var klarneti dile getirmişler resmen.
    stavros klarnet aglıyor - YouTube
    BÖYLEDE ÇALINMAZ Kİ BE KARDEŞİM..mp4 - YouTube
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Dr.Ecu Chiptuning Semii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konudan tech orkestra ekibi çıkar

düğünlere kınalara ve her türlü organizasyonlara gidilir
    Dr.Ecu

civic_ef - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 yılında üniversitede oda arkadaşlarımın üçüde çalıyordu dedim bende öğrenıcem 1 hafta içinde klasik gitar çalmayı öğrendim 2008 de kendıme ucuz yollu bir gitar aldım çokta prof olmasada keyfim estimi çalıyorum
    Bak bitti bile…

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cliosportive (selçuk) gitar

percisionali ( ali ) baglama

dun gece çok keyıtlı vakit gecırdık saolsunlar.

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir enstruman hocasiz metodsuz notasiz ogrenilmez,ogrenilirse yanlis yol izlenir.her enstrumanin kendine gore teknikleri vardir,yanlis bir teknik ogrendiginizde yada yanlis bir baslangic yaptiginizda geriye donus cok zordur,sonradan teknik degistirmek cok zordur.insanlar bosuna kurslara para vermiyor.internetten video izleyim elime bi enstruman alayim ben muzisyen olayim...ole bi ogrenme sekli yoktur
    Bir enstruman notasiz,metodsuz ogrenilirse biryere kadar idare eder.misal bateri yani vurmali enstrumanlarda nota vardir.nota ve metodlar muzikte ufku genisletir,ogrenimi kolaylastirir.notayla calindigi zaman bu isin sonu yoktur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)