ilk arabam uno idi esimin butun altınlarını satıp almıstım 5 bınlıraya sonra 5 bın masraf sonra 5 bıne sattım 2 sefer motor yaktım 5 bın zarar sonra polo 98 sonra dogru yolu buldum ies 2001
Printable View
ilk arabam uno idi esimin butun altınlarını satıp almıstım 5 bınlıraya sonra 5 bın masraf sonra 5 bıne sattım 2 sefer motor yaktım 5 bın zarar sonra polo 98 sonra dogru yolu buldum ies 2001
sene 2005 ti sanırsam o zmn bütün vti lar 90 000 km civarında gezmekyetdi 120 000 de olanlarıda vardı çok aradım bulamadım istediğim gibi fiyatlarda 17 000 25 000 arası değişiyodu
sonra etilerde doğuş otoda lupo gti gözüme çarptı plaka vermiyim o zmn 77 000 deydi 4 sene sonda daha düşük km de sahibinden de görünce çok güldüm gittik fiyatta anlaştık anlattığınız gibiyse alıcaz ddik sonra aracı gördük servis kayıtları incelendi araca bakıldı ve beğenmedik
mutsuz mutsuz eve döndüm son umut sahibindene girdim resimsiz ilanlarda 2 tane vti buldum 1 i siyah hb 75 000 de diğeri sedan kırmızı 98 000 ikisinide aradım siyah araba yakında olduğu için ona gittim teyip hariç çalmışlar adamda uyuz olmuş kapıyı kanırttıkları için satıyo arabayı baktırdık ölçtük biçtik 21 000 e aldık
satma gibi bi niyetim hiç olmadı sonuçta ilk arabamdı bizim aile adetidir araba alınır satılmaz kolay kolay eğer özel bi arabaysa parçalayana kdr zorlanır araba :) babam kdr imkanım yoktu bnde 1 arabada bunu yapabildim sonunu tahim edersiniz araba mort :D
okul vs araba sevdası ve ders saatleri boyunca sanayide uğraşmakla geçince aileden veto geldi üni bitene kdr araba alınmıcak die :)
bnde gittim mazda 323 aldım otomatik 1.8 şimdi baya bi nazımı çekti
ama aynı hisleri şimdi daha güçlü motorlu 4 çeker bi araba için beslemeye başladım bakalım bu yaza kdr çözebilirsem işleri hedefimde 1 imprezza yla aşk yaşamak var yada başka keyifli bi araçla bakıcaz :)
bu arada vti da büfeci bi arkadaşındı komple standarttı 1 parça boyalıydı :)
ilk göz ağrım 94 senesinde babamın sahip olduğu 92 model BMW E36 kasa 3.18 i di.. hey gidi gidi ne günler i di :) :)
Ne hikayeler varmış yaa, hepsini okuyorum yavaş yavaş :)
İlk uğraştığım araba annemşn Jazzıydı. İlk şahsi arabamsa Fiestaydı. Fiesta namı diğer Bilo önceden babamın arabasıydı 16 yaşındaydım ilk trafik tecrübemi yaşamıştım. Babam arkadaşına satmıştı bende işe girince kenardaki birikmişe kredi çekip Biloyu aldım :) Bilonun yeri her zaman bambaşkadır bende :)
Aldığım hali :)
http://b1202.hizliresim.com/u/m/2uum1.jpg
Bendeki hali :)
http://c1202.hizliresim.com/u/m/2uumv.jpg
ilk arabamo 6 sene bırıktırıp aldm
1999 model proton compact 1.3 glsi izmirden taaaaaaaaa gidip abim aldı getirdi
ufak tekfek ıslemlerı vardı onları halletık maşallah yaza ıyıce toparlanıp kız gıbı yapıcam :)
benim hikaye baya kısa.
benim kendi arabam olmadı daha. :(
gelibolulu arkadaşlar, gelibolu'da çok temiz sedan vtec var diyolar amcadan, aslı astarı var mı bu işin? :D
bizim mahallede tek kapı op orjinal bi astra hatrlıorum rengı kacmıs kırmızıydı pembeye calıodu artık :D ama gsi mı die gidip incelemedim bi ara satılık yazıodu hatta noldu blmiom :D
yok bu teyze satmıyormuş sorun orda :)
İlk sahsim adina arabami 4 sene once belki birazdaha fazlaydi askerden gelince aldin 2003 MG cok emek harcadim hayatimin ilk askiydi o araba ve hayatiminda ilk askini buldum mg varken seneler gecti 6 araba degistirdim herseferinde daha iyisini allah nasip etti ama hep aklimiz mg de kaldi isin kotusu bikac haftadir hayatimda tek sewdigim kizi kaybettim simdi avendatorada binsem kar etmez keske mg im olsa yine o gunlere donsem...
yesılımsı 3.15 mı ne oymus babamın yanı aılemızın ılk arabası abım ablam gormus ben gormedım :) sora abım yardırmıs sırasıyla faırway dogan uno saffrane megane vs. Vs.a 10 kusur yıl once alım satım yapardı 206 cıvıc derken son 2lıden once cıvıc sora dogan satıldı ben a3 aldım bunuda yakınlarda satıcam kısmetse.araba kullanmayı ogrenmeye dagır herseyı doganda gordum
lise sondayım babayla aram inanılmaz bozuk.. araba kullanmam kesinlikle yasak (ehliyetim de var halbuki) ama her aldığımda bi yeri elimde kalıyodu.. bi geliyodum ayna yok vs..
komple yasaklanınca araba kullanmam zamanında yaptığım tesisatımı sattım pıoneer 9700 falan baya iyiydi :) gittim telefon aldım kartla, nokia nın fotoğraf çeken ilk telefonundan en pahalısı o diye nakit sattım 2.000 lira denkleştirdim..
ford capri bakıyorum nova bakıyorum gözüm kesmiyo.. en son e21, golf1 ya da opel manta bakmaya başladım yine ısınamadım hiçbirine.. sonra fotodaki mantanın satılık olduğunu öğrenince diğerlerine bakamadım bile.. dedim biraz fazla veririm adam gibi bişeye binerim hem diğerleri 79 model falan bu 87 model irmscher dedim.. 2000liranın üzerine 3 senet yaptık 3500e bunu aldım.. o 1500 lirayı ödeyene kadar neler çektim o lise öğrencisi halimle bi ben bilirim bi Allah.. bi de araba rahat durmadı zaten aküsü mü bitmedi manifolddan eksozu mu kopmadı.. herşeyi sıkıntı olmuştu yani..
sonra satmaya karar verdim baktım olmıycak.. tam o ara ötv yasası bir çıktı 2 ay önce 1500 liraya almadığım 77 78 model arabalar 4-5.000 lira etmeye başladı.. (ruhsatını kullanıp ötv indiriminden yararlanılıyodu araç hurdaya verilerek) ama benim manta 20 yaş altında olduğu için o kapsama giremedi kafayı yemiştim..
http://img853.imageshack.us/img853/3895/img3258ck.jpg
benim henüz kendi arabam olmadı, reno12 sonrası 92 bordo broadway vardı, onu 93 te annemin kuzeninden almıştık bi anlık bişeydi. 97 temmuzda onu sattık, flip-flop farlı 323 vardı 1.8 di, kazalı çıkmasa onu alacaktık o zaman kırmızı renkliydi hemde :) daha sonra vectra a, ae101 corolla falan bakıyoruz babam amcam araştırıyolar. amcam aradı bigün bizimkini abi 2-3 tane corolla var biri hoşuma gitti atlayın gelin bak sende dedi. gittik eskişehire, babamla amcam gittiler sarar plazaya, amcamda da o zaman 95 xei vardı :) 97 yeşil varmış , kazalı demişler bide gümüş 96 gli gözlerine ilişmiş bizimkilerin. bi geldiler eve corolla ile. broadway sonrası mercedes gibi gelmişti :) 2002 yazında da 2000 haziran çıkışlı pörtlek göz corollayı aldık, ae101 imiz çok güzeldi ama kliması yoktu ve uzun yolda yaptığımız için annem fenalık geçiriyodu :D ben gördüm ae111'i evin karşısında galeride, special + klimalı modeldi yani en dolusu o dönemin. aldık gitti onu. d4d yi alışımız ise, 2005 kasım ayında annemin uzman öğretmenlik sınavı sebebi ile antalyaya gitmişken arabayı bakıma sokalım diyerek servise girdik, ben plazada şuanki arabamızı kurcalarken bi baktım bizimkiler satışta beni çağırıyolar, ne renk olsun diye :) derken bunu alıp çıktık..
alıcaz 2. arabayı da ama bakalım babam ne zaman okey artık ayırmamız lazım arabaları derse :) o da en geç 2014 ortalarında olur artık , kısmet, hayırlısı :)
var gümüş gri.