Yetkı servıste yaklasık 2 sene servıs danısmanlıgı yapmıs bırısı olarak
Sız aracı servıse bıraktıgınızda sıze neler yapılacagını ve ne kadar ucret tutacagını soylemedılermı?
eger 280 tl olarak soyledıler ıse
extra bır sey cıktıgında sızı telefon ıle arayıp
extranız bu kadar dıye bıldırmedılermı ? eger bıldırdılerse sıkayet etmenınızın bır manası yok
ama bu soyledıgım ıslemler yapılmadıysa
oradakı servıs danısmanı buyuk bır hata yapmıstır..
bu aracın sıfırı 20 milyarmı ki 480 tl böyle bir bakım pahalı olsun. bence hondanın araçlarının sıfır fiyatlarıyla kıyaslarsak bahsettiğiniz kalemleri içeren bakıma 480 tl geçirme ihtimalleri var.
ancak şunu unutmayın direk aracı bırakmışsınız bakımdan önce tek tek yapılmasını istediklerinizi söleyim 2-3 farklı servisten teklif alsaydınız şimdi çok daha uyguna yaptırabilirdiniz.
her ne kadar servisler aynı densede çoğu yetkili servis birbirinden bağımsız olarak kafalarına göre istedikleri kadar indirim yapabiliyorlar. özellikle işçilik ücretlerinde.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Bakın tekrar yazıyorum.
Aracı babam bırakıyor ve arıyorlar bakım masraflarının 480 olduğunu söylüyorlar.
Bu fiyatlandırma şu şekilde oluyor;
Periyodik kontroller
Yağ değişimi
Yağ filtresi değişimi
Buraya kadar olan tutar 280 lira devamı ise şöyle;
Hava Filtresi Değişimi
Polen Filtresi Değişimi
Yağ kanalları Temizliği
Fren Balataları Temizliği
Silecek Lastiği Değişimi
Ön takımların kontrolü
ile beraber toplam tutar 480 TL oluyor.
Benim derdim ise şu;
Geçen sene silecek lastiği değişimi hariç, bütün filtrelerin değişimi genel kontroller vs. 260 lira gibi bir rakam tutmuştu.Faturası arabada.Arabayı almaya gittiğimde bakıcam.Şimdi ise aynı işlemlere bu kadar fahiş fiyat çıkarmaları, bunu servis danışmanıyla telefonda tartıştık ve akşam gelince geçen seneki faturaya bakacağımı ve geçen sene değişen filtrelerin arabanın bagajında olduğunu söyledim..
Bu tartışmanın üzerine ben servisteki danışmana araca 280 TL tutarındaki rutin bakımlar, yağ ve yağ filtresi değişimini yapmalarını söyledim.
İlk mesajımdada 30.000 bakımının neleri kapsadığını ve fiyatının ne olduğunu öğrenmek istedim.
subaruda 10k lık periyodik bakımlarımı 130 lira civarına
Corsa dizelin opis yetkili serviste 10k lık periyodik bakımlarımı 150 lira civarına yaptırıyorum 480 lira çok abartı bi miktar bence
evet normal dedim ama ben bişiler değişcek sanıyordumyağ filtre + polen filtresi gerisi sırf işçilik gibi 2 fıss balata spreyi başka bişi yok gibi.
keşke başka yerlerdende fiyat alaydın.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Gokhan a katılıyorm
Iscılık fıyatları servıslerden servıde degısıklık gosterıyor
acıkcası arkadasımın2009 model cıvıc aracını Ankara da yetkılı servısde 30.000 km bakımını 188 tl ye yaptırdım.
bırazda sıze kalmıs
yetkılı servısler sızlerı kandırmasın garantı ayagına
sunud belırtmek ısterım
yag
yag fıltresı
hava fıltresı
polen fıltresı
sılecek lastıgı ve cestılı kontroller ııcn 480 tl normal bır bakım ucretı
aracı yuksek rakamlardan alıyorsunuz
sıze yıllık 480 tl masrafı olması gayet normal
"bu aracın sıfırı 20 milyarmı ki 480 tl böyle bir bakım pahalı olsun."
Bu mantıkla mı yaklaşalım şimdi bu olaya?
Az once Honda yetkılı servısını aradım
30.000 km bakım ıcın fıyat aldım
Motor yagı
yag fıltresı
hava fıltresı
Alt takım kontorlu
rutun kontroller
ıcın
280 tl dedıler
sız emınmısnız aracın 30.000 km de oldugu
egerkı bakım 40.000 km bakımı olursa ıscılık saatı 2 saat oldugu ıcın fıytta farklılık gosterebılır
onun harıcınde makyajlı kasa cıvıclerın sılecek lasgıtı 65 tl
polen fıltesı 45 tl
390 tl oldu fıyat
extra degısen neler var fren balata temızlıgı degılde balata degısıyor olmasın ?
30 milyarlık symbol'ün 20,000 lik bakımı da 420TL. Bence silecekle vs. fiyat çok uçuk değil.
SongürGarage
USPeformance by UtkuSelamoğlu
Mertcan ilgine teşekkür ederim öncelikle.
Evet bak geçen sene 20.000 bakımındada senin yukarda yazdığın işlemleri yaptırdım.polen filtreside değişmişti hatta sanırım ve 260 TL gibi bir ücret ödedim, hatta arabanın bagajında bakımdan sonra 3 adet çıkma filtre vardı.Akşam bakacağım.
Araç 2008 model ve 30.000'de kardeşim.İstersen plakayıda veririm sorgulatabilirsin.
plaka benım ısıme yaramaz
ama bu ıste bır yanlıslık var fren balatası degısıyor olabılır..
onun harıcınde gecen bakım kampanya donemıne denk gelmıs olabılır ve buyuzden 260 tl odemıs olabılırsınız![]()
Kampanya olsa bas bağırıyorlar yer bulamıyorsun zaten, spontan götürmüştüm geçen sene, sanmıyorum o fiyatın kampanyalı olduğunu..Bu senede vardı kampanya, yoğunluk nedeniyle almadılar arabayı.
Fren balatası değişmiyor eminim buna.Sadece bakımı yapılıyor.
2 sene önce yıllık bakım 160 lira idi bu arada.
Ayışığını aradım, araç gelmeden fiyat vermiyorlar.
Yalnız geçen seneye kadar bir standardı vardı bu işin şimdi yok anladığım kadarıyla.
Tek öğrenmek istediğim şu benim.
Standart 30.000 bakımı extralar hariç neleri kapsıyor ve fiyatı nedir?
Simdi honda da arkadasimi aradim o fiyata cikmasi mumkun degil diyor bazen model yilindan dolayi sistem fren hidroligi de ekliyormus oda eklense 400 olur en fazla diyor hava filitresi vs hersey dahil sekilde
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
garanti kapsamındaki benzinli hyundai i10 için yetkili servislerin tümü 60bin bakımına 480-500tl fiyat çekiyordu. Neleri kapsadığını sorduğumda triger seti v kayış fln beklerken aynen şunları söylediler :
Yağ - filtreler, bujiler ve genel kontrol.
Bakımda ön disk ve balatalarında bittiğini söylediler, 60bin bakımın bana faturası 1.050tl gibi birşey oldu.
Yarı yarıya dışarıda da yaptırırdım ancak bozulan 5.000tllik direksiyon kutusunu 2 günde hazır ettikleri için gözüm garantiyi bozmayı yemiyor ..
daciada 30.000de fren balatası değiştiriolardı belki ilave olrak fren balatasıda vardır
vw pahalı derler de gözünü seveyim valla.
Yağ 110 TL civarıdır
Yağ filtresi 15
Hava filtresi 25
Polen filtresi 32
sarf malzeme istemiyorum.
işçilik 88 TL
270TL bilemedin 300TL tutar. Silecek lastiği değişiyor 25TL balata temizleyici 10TL
Yazdiklarini bursada 2 sefer 280 gibi rakamlara yaptirdim hava ve poleni degistirmeyince 170 gibi tutyodu 10 bin km bir pOlen ve hava filtresi degismek zorunda degil arac kapali yerde durdugu icin ben bu sekilde yapiyodum iscilik ucreti tazla kitlemis olmasinlar silgeclerede 62 tl gibi para odemistim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)