motor konusunda sıkıntı olmasın elbet aftermarket ürünler çıkar.. stroker kit vs..
Printable View
motor konusunda sıkıntı olmasın elbet aftermarket ürünler çıkar.. stroker kit vs..
anladım zaten subarunun açıkklamasında ft86dan daha pahalı olacağı söyleniyordu :) Toyota sını alırız bizde olursa :)
ft86nın Subaru versiyonu.
Coupe'nin İngiltere fiyatı belli oldu, başlangıç fiyatı 24.995 Paund . :)
bariz Genesis coupe'nin havası var.. ama içi pek olmamış bence..
toyota desem değil,subaru desem değil nedir bu yav alan ne için alacak merak ediyorum.
Subaru artık awd olsun rayda gider gibi gitsin politikası yerine tribünlere oynayıp rwd ye geçti ki toyotanın yardımı ile ayakta kalmak adına brz yi çıkardı.
bu da incelemesi
The Toyota FT-86, GT-86, Scion FRS - Chris Harris On Cars - YouTube
edit gt86 imiş ama aynı motorlar var üstünde.
proje nin başında ki mi toyota nın mı subaru nun mu mühendisi şunu diyor.. bir otomobili yönlendirebildiğiniz kadar zevk verir. Bu araçta en önemli şey mükemmel tepkiler ve denge.
bi arabaya benzıyor ama cıkartamadım :D birazda yüksek
Toyota Türkiyeye ft86yı getirmeyecekmiş ne yazıkki, ama subaru getiricek. uyuzlar ya, ne supra sattılar ne celica, mundar ettiler onca güzelim modeli.
Ya bu Toyota ne kadar güzel modeli varsa getirmiyor. Türkiye tüm güzel Toyota'lardan mahrum anasını satiym. . .
Öncelikle şunu söyliyim Berk, adı GT86 , FT86 değil :) Yakıt tüketiminden gireyim konuya direk, kombine yani karma tüketim ortalaması 7.6 lt olarak veriliyor fabrika verilerine göre. Bu da normal şehir içi kullanımda 9.5 lt civarında olacak demek tüketimi.
Sürüş konusunda haklısın, aracın tasarım , rijitlik vs aşamasında denge daha öncelikli idi, ve düşük ağırlık merkezi, ağırlık dağılımı oranı ve düşük sayılabilecek ağırlığıyla da bunu gösterdiler zaten. Röportajları da okursan eğer, biz sürücü odaklı otomobil yapmayı planladık diyorlar, ve de test eden pilotların birçoğunun ortak görüşü sürüş zevki konusunda aracın çok başarılı olduğu, kolay kontrol edilebilirlikle beraber zevk verdiği doğrultusunda. Ayrıca oversteer değil, kontrolden çıkmayacak seviyede understeer eğilimi var araç limit zorlanması dahilinde. Bir sonraki mesajında eklediğin videolarda genelde pilotlar viraj öncelerinde yükü öne atarak bir nevi lift-off tekniği ile oversteer'e maruz kalıyorlar dikkatli izlersen eğer. Gerçek pist zamanları geldiği zaman ne ile kıyaslanması gerektiğini göreceğiz :) Ama 215/45R17 olan orjinal ebatlar çok gündelik kullanım amaçlı olarak tasarlanmış ve aksesuar kataloğunda bulunan jantların genel seçenekleri 18" yönünde :) Ciddi derecede yol tutuş ve sürüş zevki amaçlı tasarlandı bu araç, daha geçen gün net üzerinden (facebook) Tetsuya Tada ile görüştüm özellikle bu konuda bilgi almak amaçlı.
Tetsuya Tada, Toyota'nın mühendisliğinin başındaki adam. :)
Aynen, işin aslı bence de rakibi RX8 yada S2000 kesinlikle değil..
Bu araç onlardan biraz daha kompakt, MX5 kıvamında bi araç bana göre.
Beklentiler çok büyük denildiği gibi ancak o güçsel ve yol tutuş beklentilerini TRD ve STi halletcek ancak bana göre. Fun to drive yeterli bi anlatım herşey için. Kendi çapında giden, virajlarda keyif veren bir araç sonuç olarak.
Bu arada İngiltere başlangıç fiyatı belli oldu, 24995 Paund. Japonyada ise $ bazında 24-31k $ arasında değişiyor (japon yeni - dolar endeksine göre hesaplandığında).
TRD arka anatomik spoiler ekliceksin bide bu görüntüye, bitti gitti maşallah işte :D
http://speedhunters.com/archive/2011...-greddy-b.aspx
İşin şakası bi yana İnşallah kısmet olurda sahibi olurum yeni nesil 86 lardan birinin :)