Yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Takipteyim şuan konuşucam şu çinli kadınla yine.
Printable View
Yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Takipteyim şuan konuşucam şu çinli kadınla yine.
Aynen , bilerek kendi insiyatifinde gümrük prosedürü uyguluyolar 150tl. ordino ücreti ve depolama parası bunların cebine kalıyo.İstemiyorum iade edin paramı satıcıdan geri alıcam dediğiniz zaman "gümrük memuru tekrardan inceledi gümrük prosedürü uygulanmayacakmış" diye yalan söyleyip asıl sahtekarlığı onlar yapıyo.
Bunları ***** özel kargo şirketleri yapıyo isme gerek yok.
USPS & PTT candır:D
kimse kusura bakmasın ülkemizin postasıda aynı diger birimleri gibi calısıyor bi arkadasım bayan yurtdısından cep telefonu almıs daha gelmemıstı benı aradı boyle boyle yaptım sence gleırmı dedım ben gelsede alamazsın gumrugunu odesen bıle vermezler yasak cunku dedim
aradan zaman gecti elinde telefon dedim nasıl aldın gitmis postaneye topkapıda galiba yeri bakmıslar sarısın kız gıderı var demısler ben sıze yardımcı olayım bı kagıt ımzalatmıslar kargomun ımhasını ıstıyorum dıye kutusunu almıss telefonu vermıs adam..
Aradan zaman gecmıs aramıs ben gumrukcu bılmem ne :)) ahaha
neyın takılacagı gececegı hepsı memurun o anlık psıkolojısıne baglı daha önce neler getiritttim hiç bişey takılmadı bir kere TRX suspension training kiti getirdim içinde sadece 4 5 tane halat 2 3 tanede duvar askısı vs vardı gumruge takıldı adam dıyor bu ne dedim sence neye benziyor bence bişeye benzemiyor muayene göndericem dedi gönderdi aksama kadar orada oyaladılar bnı verdiler. sarısın olsam daha cabuk alırmıydım bılemıyorum :D
Yani anlaşılan düzgün bir işleyiş yok bu konuda.
olmazmı bütün ürünlerin değeri bilgisayarda var.. adamın kutuyu açdımı o ürünün adını sisteme girmesi yeterli karşılık değeri hemen çıkıyor.. çıkmayanda muayeneye gidiyor orda anlaşılıyor ne olduğu..
gümrüğe takılmasınında bir nedeni ürünün birim değeri düşükdür ama adam 10 tane getirtmişdir buda ticarete girer çoklu ürünü aynı pakette getirtmek o zaman sen bu işin ticaretinimi yapıyorsun diyorlar ticariye giriyor senden bi rsürü evrak v.b istiyorlar ticaret odasından kağıt ithalat izni v.b basit örnek yıllar önce arkadaşım toplasan 15 doları geçmiycek iphone kılıfı aldı 6-7 tane hepsinide kendine aldı renk renk plastik kılıf işde ufacık 15 dolarcık şey gümrüğe takıldı.. içinde 6-7 yane var diye ticariye almışlar çocukdan bir ton belge ıvır zıvır istediler oda bırakdı gümrükde..
Anladım. Bizimki takılırsa fiyattan takılır gümrük vergisini öderiz gibime geliyor. Cihazda bluetooth falan da var ama yasaklı ürünlerde değildir heralde.
yukarılardaki yazımda belirtmiştim benim 1000$'lık paket 82$ faturayla Fed-ex ile geldi ama geçti gümrükten.
Hatta Amerika'dan 3-4 günde geldi, Fed-ex'in International Priority (uluslararası öncelikli) tarifesiyle mi ne gönderdi arkadaş.
Şans unsuru yüzde kaç görünüyor burada, %100'e yakın galiba? :)
Anladım. Ürün kargoya verilmiş bakalım görelim.
USPS (Amerikan PTT ) ve EMS (Chinese PTT) ile gelen kargolar yurtiçinde PTT ile dağıtılırlar.
Gümrüğe takılma tamamen onu kontrol eden memurum psikolojisi ile alakalı.
Ancak PTT nin en büyük avantajı ardiye ıvır zıvır yok takılırsa ödersin vergini ( %10 civarı sanırım) alırısn malını.
Takılabilecek bir şey getiriyorsanız UPS,fed-ex vb %99 takılır. PTT ile bu oran % 10 bile değil..
Yazdıklarım tamamen eşin , dostun ve kendi tecrübelerimdir.
Bende yurtdışından araba için parca getırıyorum sorun cıkmıyor genelde ama shipping için çok ucret almıslar. turkıye ye de artık kargo ucreti almadan gonderım yapan yerler var. keşke ole bi yerden alsaydın
---------------------------------------------------------------
plaka boxer :)
---------------------------------------------------------------
Air Mail ile gönderiyorlarmış. EMS ile aynı mıdır bilmiyorum. Vallahi bu siteyi kazara buldum. İlk tecrübem. Hayırlısı diyorum :D
Arkadaşlar bildiğiniz üzere Yurtdışından gelen serbest ürünlerde toplam (shipping dahil) 70 euro sınırı var.Bugünkü kurda 165 TL yapıyor.
Bugün 15 günlük bekleyişten sonra Amerikadan Rocford Fostage subwooferım geldi.
Üzerinde yazan 158 usd (kargo dahil) fatura ile bana maliyeti 285 TL.
PTT görevlisi benden 3 tl gümrük ücreti aldı , ürünü teslim etti gitti.
Diyeceğim odur ki USPS ve PTT candır. Gerisi yalan ve para tuzağı :)
Geçen günlerde isveçten bir abimiz posta yolu ile normalde sıfırı 500 euro olan bir ürünü gönderdi. Satış 250 euro üzerinden yapılmıştı ve 1 hafta kadar kullanılmış 2. el bir üründü. Ürün geldi ve gümrüğe takıldı sıfır fiyatını araştırmışlar ve %20 vergi hesaplamışlar ama TL bazında tahsilat yapmışlar. 150 TL vergisini ödedi ve ürünü aldı.
Bakalım bende yakın zamanda biraz pahalı bir ürünün siparişini verdim. Türkiye de olmayan bir ürün ve üzerine numune yazdıracağım. Fiyatı da biraz düşük gözükecek Fiyatını bulmaları da biraz zor çünkü el yapımı simülasyon pedal sistemi. Yani yapacak firmanın sitesinde şu an bu üründen yok. Bakalım nasıl bir süreç yaşayacağım.
Ama bu işin en temiz yolu bence normal posta ile takip numaralı alım yapmak. Çok fazla problem yaşamadan ürününüzü teslim alabiliyorsunuz.
Valla yüksek etiketli elektronik ürün getirme konusunda hiç güvenemiyorum kargolara :)
Cesaret istiyo gerçekten :)
Ürün 4-5 gün önce çalıştığım iş yerine geldi arkadaşlar. Kutuyu hiç açmamışlar özellikle dikkat ettim. Gift kutucuğuna tick atmışlar. Ürün bedelini de 38 dolar gibi bir fiyat yazmışlar alakası yok :) Uçakla gelmiş sanırım hızlı geldi Hongkonk'tan çünkü. Ürün ismini de dikiz aynası yazmışlar elektronik falan diye karıştırmamışlar. :)
ee ne getirdinki kanka ordan
size demişdim büyük ihtimal takılmaz diye sevindim sizin adınıza :)
japonyadan bişyler getiren oldumu.durum nasildir ?
Yeni konu açmak istemedim de aliexpress den 4 parça ürün aldım
bu 3 ü aynı kullnıcıdan
LINKBOY Brite-Site Xtreme archery sight LB550XB 5pin free shipping 1pc $34.21
Archery hunting arrow head broadheads Octane Hostage Arrow Rest RH or LH For Compound bow part free shipping $17.88
LINKBOY BLOCK MINI ARCHERY BOW STABILIZER W/SLING wholesale free shipping $11.83
Buda farklı bi kullanıcıdan
free shipping!special offer 12pcs/lot arrow head/steek arrow head/hunting arrow boardhead aftershock hunting arrow $14.94
Toplamda 80 dolar filan yapıyor kargo ücretinide eklersek 90 filan bi problem olurmu
Yasaklı ürün sınıfına girermi acaba ürünlerin hepsi makaralı yay için
bi tane nişangah bi tane ok yatağı birtanede stabilizer var diğer siparişimde ise
av tipi 3 bıçaklı ok uçu var 3 erli paketlerde toplam 4 paket yani 12 tane ok ucu
sayısına takılmazlar herhalde ok ucu sonuçta her oka bitane takılır.
arkadaşlar yeni konu açmak istemedim eniştem hollanda doğumlu ve artık çalıştığı firmada hollanda firması sürekli yurtdışına çıkıcak Avrupa ülkeleri ve genelde HOLLANDA ve BELÇİKAYA GİDECEK ek gelir olarak ürün getirmek istiyor. Getireceği ürünleri bavuluyla birlikte getirecek. Hollanda doğma büyüme olduğu için buraya gelip giden arkadaşları ve tanıdıklarıda fazla olduğu için bu olayı değerlendirmeyi düşündük. Acaba ne getirebiliriz ticari amaçlı kar payı bırakacak şekilde.
Elektronik ürün mü düşünüyorsunuz? Öyleyse iphone, laptoplar mutlaka kar bırakır.
otomobil parçası ağırlıklı olacak.
Otomobil parçası ağırlıklı olcak yazmışssınız da y.dısında elektronik Tr'ye göre cok ucuz.Birçok ülkede.Oto parçasında ne getirceksiniz de 20-100tl kar bıraksın diye debelenceksiniz ki ?
Getirin 5tane laptop 5tane telefon . 1seferde tertemiz kaar'lı satış yapın..
araba parcasını zor satarsınız elektronık esya getırın
honkong ve cınlı satıcılar turkıyedekı gumruk sorununu bılırler ve fıyatı 100 dolardan assagı yazarlar daha once uyarırdım lutfen dusuk yazın fıyatı dıe artık dırek kendılerı 200 dolarlık urune 20 dolar yazıp yolluyolar :D
bu arada ozel sırketlerde takılır dıyen aradaslar haklı takılır ama ucretı dusuk gosterırsen takılmaz ıspat edemezler ben garret turboya fıyatı 1500 dolar 60 dolar yazdırdım ve evıme kadar geldı 15 kılo agırlıgı.ıcını acıp bakıp gerı bantlamıslardı.(fedex)
Nedir bu gümrükten çektiğimiz.
Verelim %20 olmadı %30 vergisini alalım diyoruz olmuyor :D
merhabalar ben şahsen çinden babama egzoz kafası,polis sireni,hava filtresi gibi parçalar aldım. bir sorun çıkmadı.
hoşgeldin başkan görüşme odasına alalım mı seni ?
Merhabalar
Belli başlı siteler var hocam.
TinyDeal - Android Smart Phone, LED Watch, China Online Shop, Free Shipping
BuyInCoins.com
Cool Gadgets at the Right Price - Worldwide Free Shipping - DX
bu sitelerden alabilirsin.
bu sitelerden alışveriş yapabilmen için paypalın olması gerekiyor. paypal olmasada olurda dolandırılmaman için paypal gerekli.
neyse işte kredi kartınla paypala kayıt oluyorsun. bu alışveriş siteleri karttan çekiyor ücreti .
kargo ücretsiz. yaklaşık 15-19 gün arası geliyor.
eğer yapamazsanız pm atarsanız ufak komisyonla alabilirim.
Çin'den ithalat yapmaktayım istediğiniz ürünü mail ve telefon ile bana ulaşarak belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.Çalışma sistemimiz koli,konteyner şeklindedir. Herhangi bir gümrük sıkıntısı yaşanmamaktadır.Bütün gümrük işlemleri tarafımdan yapılmaktadır.Güven açısından : Ürünlerinizi Türkiye’de teslim aldığınızda kargo ücretini ödüyorsunuz.
mertdemir37@gmail.com
Merhaba,
Yakın bir arkadaşım işi gereği Avustralya'ya gitti. Bilindiği gibi varex egzozlar burada yapılıyor.
Buradan alsak kutusundan filan çıkarıp bavula koyup getirse girişte gümrüğe takılma durumu olur mu ?
Konu hakkında bilgisi olan var mı ?
kuzenim isveçte yaşıyor. coili ordan alıp direk kargolattığımda herhangi bi problem yaşar mıyım ?