Bu tarz ürünlere bakacağımız bildiğiniz isveç sitesi varmı?
Printable View
evet bildiğimiz isveç sitesi...şirkete mail attım elden ücreti verip Türkiye kargolayabilir misiniz diye ama cevap hala gelmedi..
3-4 sene önce coilover kit getirtmiştim ptt ile, ptt gümrükten %20 vergisini ödeyip almıştım. son dönemde biraz daha sıkı tutuyor olabilirler, tabi biraz da şans işi aynı şekilde hiç vergi istemeden kapıya kadar getirdikleri de olabiliyor.
Mesela kendimiz bavula koyup getirdiğimizde havalimanında gümrükte bir sorun cıkar mı bu tarz ürünlerde?
yeşil bölgeden geçmeye kalkarsan ve cihaza sokarlar ise ve güvenlikçi kılsa polisi çağarır ondan sonra kaptırırsın. yada cezayla birlikte vergi ödersin.
gümrüğe takılacağına emin olduğun şeyleri kırmızı declare alanından geçmen gerek. polise bende amortisör var invoice yada faturası bu şeklinde gösterirsin, ister kdvsini öder geçersin yada bundan bişi olmaz geç derse şansına geçersin.
ama yeşil alana dalmak tamamen şans işi. her 10 geçişimin 2sinde durdular. 1 kere cevizi dert ettiler. çok ucuzdu 10 kilo almıştım yurtdışından :D ama sadece ufak bir söylendi neyse ya bu sefer kıyak olsun geç dedi :D
Uzun zamandır gidip geliyorum hiç iki alandan da geçmedim direk kapıdan cıktım ama bazen yolcuları geri çevirip x rayden geçirtiyorlardı şans işi sanırım biraz :D
eğer bu sistem oturursa ben yeni sistemi sevdim. %18-20 devletime kdv ödemeye rağzıyım kapıma kadar getirdikten sonra. sonuçta kargo şirketlerinden daha ucuz her ihtimalde.
umarım bundan sonra böyledir sistem. şimdi 300-400 dolar gibi gümrük limitinden yüksek şeyler alacağım tekrar. onlarda kdvsi kapıda ödemeli gelirse süper olur ve artık korkusuz alışveriş yaparım antalya daki evime.
ben geçtiğimiz hafta ingiltereden aracıma kamber kaster kolları getirttim $500 civarında. vergisini ödedim sadece kapıma kadar geldi uğraş çıkartmadan
%18 KDV
%3,5 Gümrük vergisi var isveç için.
Ben ingiltereden bi coil isteyeceğim 400 pound değerin de ben konuştum onlarla fiyatı yazmayabiliriz dedi gümrükten geçirmek için acab eğer geçmezsede ne kadar para öderim