Ben bir kaç gün daha nöbet tutarım birazda beyzbol oynarım kazma sapıyla :D
Printable View
Ben bir kaç gün daha nöbet tutarım birazda beyzbol oynarım kazma sapıyla :D
Ohh.. Ellerine sağlık..
önce geçmiş olsun sonra ellerine sağlık :D, profesyonel eğitilmiş köepek olursa içeri girmek değil düşünmek bile istemezler önemli olan proefesyonel eğitim almış olması ..
Öncelikle geçmiş olsun , ifadeni alan polise dua et bence...Aksi halde haklı olduğun halde aylarca mahkemelerde sürünürdün , üstüne tazminat davası yerdin , bi ton sinir harbi...Neyse geçmiş olsun...Köpek koysan köpeğe sprey sıkıp köpeği bile bayıltıyor şerefsizler...En iyisi askeriyedeki gibi tel örmek evin etrafına...
Adalet azıcıkta olsa sizin tarafınızdan yerini bulmuş :) Elleriniz dert görmesin.
2006 haziran ayında evlendim ağustosta evime hırsız girdi polisler geldi parmak izi bile almadı eşin dostun çalmıştır dedi şu anki değerleri 40-50 bin vardı Allah a havale ettik ne mahkeme ne savcılık ne bişey çıkmadı
Silahla vurulmadığı sürece "alan koruma eğitimi"ni (alan koruma eğitimi 4ncü 5nci aşamada verilen eğitimlerdir, ondan önce kişi koruma, eşya/madde/ürün koruma, ve diğer eğitimleri verilir) özellikle almış eğitilmiş safkan bir kangal ı götürme ihtimalleri yok..
Bu eğitimler de profesyonel kişiler/kurumlar ca verilir. Yukarıda bahsettiğim şekilde bir eğitim verildiği taktirde öyle ilaçlı yiyecekle kuçu kuçu şeklinde vs kandıramazlar öyle bir kangalı.. Erkek dişi şeklinde bir kangal olursa da (ki genelde uygulama bu şekildedir) hırsızlara geçmiş olsun..
Büyük geçmiş olsun. Haram zıkkım olsun çaldıkları şerefsizlere. Valla kafaya koydumu çelik kapı, şifreli kilit filan vız geliyor. Güvenlikli sitelere giriyorlar.
Sigorta en iyisi de, bu seferde mal bir yana insan can güvenliğinden rahatsız oluyor. Yasalarda da caydırıcılık yok, dövsen filan suçlu oluyorsun. Senden önce çıkıyor karakoldan. Kesin çözümü yok, yada ben bilmiyorum.
işin aslı kamera ve sigorta gerisi yalan
düzgün yetiştirilmiş bi köpek kimseyi sokmaz içeri
( rott sokar ama çıkarmaz :D tecrübeyle sabittir)
alarm sistemleride caydırıcı olabilir ama bn biraz gelenekselciyimdir köpek beslemek en iyisi
geçmiş olsun..zamanında bizim eve de hırsız girmişti..çalınan eşyalar gelmiyor kolay kolay geri..o yüzden en iyisi sigorta yaptırmak bence.
çok geçmiş olsun sizin adınıza üzüldüm. golf sopasıyla iyi dövmussunuz helal olsun valla bızde bundan sanırım 10 sene oldu evımıze gıren o zaman bende 16 yasındaydım gercı benım yaşlarımda ve 18 19 yasında 2 3 kısıyı eve gırerken yakaladık abim ben babam hoşaf etmiştik
En başda çok geçmiş olsun.. Allah bir daha göstermesin..
nezih semt siteyle bence alakası yok burda leventte güvenliği olan siteye girip hırsızlık yapıyorlar.. tam aksine nezih semtlere daha çok dadanıyorlar buralarda zenginler oturur evde altın elmas kuyum mücavher sıcak nakit döviz tutarlar diye.
alarmlarda güvenmiyorum kankimin evinde alarm var girdiler..
yapılıcak en iyi üç şey var semtten ziyade bir apartmanın üst katlarından daire tutmak en azından bahçeden yada tırmanarak girmeyi bertaraf etmiş oluyorsunuz..
iki kesinlikle ağır profesyönel kasa almak kuyumcu kasası denir antep kasası denir o tip yani hırsızı bırak 2-3 kişinin bile zorla yüklenip götürebiliceği bir kasa olucak.. onu açmaları hem çok gürültülü hemde vakit alır cesaret edemezler..
üç kapınızı değiştirin kalenin içi dolu çerçevesi dar tip kapıları var kapıda üçlü kilit sistemi var eski üsul kilitlerden değil barel yok ve güvenlik plakasının çelik olması ve kale kilit yanılmıyorsam o kilitin açılması imkansıza yakın diye iddası vardı.
şampiyon kilit diye bir olayıda vardı bunun özelliği kapıya kanca geçirmişler kale kilit o olaydada iddalı.. hırsızın bu dediğim kapı ve kilitleri açması içeri girmesi çok çok zor olur en azından apartmandan birileri komşu içeri giren birisi apartman görevlisi o gürültüye uyanır ne oluyor ne yapıyor bunlar der..
şimdi artık pek çok apartmanlarda kameralı diyafon sistemide var.. bunun semtle bir alakası yok o apartman sakinlerinin insiyatifinde pahalı bir şeyde değil..
bu tür apartmanlara öncelik vermekde ekstradan öncelikli bir güvenlik olur.. çünkü kimse kamerada tanımadığı insana kapıyı açmıycağı için hırsızda çekinir diye düşünüyorum..
ayrıca bazı apartmanlarda güvenlik kamera sistemide oluyor apartman girişinde ve çıkışında kim girmiş kim çıkmış 48 saat otomatik sistem kayıt ediyor yani hırsız girdimi o kameraya görüntüsü takılıcağı için görüntüsü oldumu yakalanmasıda hızlı olur zaten polis görse tahminim tanır.. bu işleri yapan insanlar genelde zaten fiks daha öncedende bu işlerden yatmış çıkmış sabıkalı insanlar oluyor.
dogo argentino-pittbull-rott bu köpeklerden herhangi birinden alın.
bizimde apartmanda 1 kaç hırsızlık olayı oldu apartmandakılerınde onayıyla kamera takıldı girişe etkili oluyor.
hırsızlık için caydırıcı yöntem alarm ve kamera sistemi olur.
mesala bugun çankaya da bir daireye hem kamera hemde alarm sistemi kurduk
ev sahibinin başınada daha önce 2-3 defa gelmiş.
eger düşünürseniz yardımcı olurum. tekrar geçmiş olsun.
geçmiş olsun.
Bence hırsızlık oluyor diye semt değiştirmene gerek yok.
Benim halam, Çankaya da Basın Sitesinde oturuyor. Sitenin karşında Cumhurbaşkanlığı muhafız alayı var. Kaldırımdan kim geçse kameralarda gözüküyor. sitede 24 saat güvenlik var, sitenin girişinde ve apartmanın girişinde güvenlik cameraları var. Halamın evde bilmem kaç noktadan kilitlenebilen çelik kapı. Geçen yıl hırsız girdi.
Kameralardan nasıl girdiğini izliyoruz, çelik kapıyı açması 20sn.sürdü . ve polisin deddiği bu gene becerememiş 14-15 sn. de üç tane kilit kıran hırsız var diyor.
Gecmıs olsun ıyıkı sıze bı sey olmamıs bellı olmaz bu tıplere cıkarır bıcak jılet nester vs. Sana en acılınden dısı rot tavsıye ederım :)
Polislerde isyanlarda.Biz yakalıyoruz savcıyı arıyoruz adam görmeden telefonda serbest bırakıyor diyorlar..
daha önce evde köpek besleyen. bir kişinin evine hırsız girmiş ve köpek dogal olarak biraz ısırmış :) ama bu ev sahibi için pek hayırlı olmamış hırsız karşı dava açmış böyle bir durumda var .
site veya eve güvenlik sistemi taktırmak en mantıklısı bence güvenli bildigimiz çelik kapılar çok rahat bir şekilde açılıyor.
aynı durum bir ay önce benimde başıma geldi ama sadece kilitleri patlatmışlardı...
geçmiş olsun bu arada...
Valla Allah kimseye böyle bir olay yaşatmasın en başta eğer olursada ama dayak cenneten çıkma diye boşa dememişler en dogrusunu yapmış Burak bence ve sopa degişimi konusundada haklı kesinlikle kazma sapı daya verimli olur :)
Geçmiş olsun abi alarm en etkin önlem hırsızlar için sağa sola fünye kur demeyeceğim yaparsın :D
geçmiş olsun Burak umarım, başına bela olmazlar
Dün akşam koleksiyonumun en nadide olan parçasıyla gittim eve..Kazma sapı ama bildiğin tornada yapılmış cilalı falan :)
Yok belki bekçi alıcaz.Onun bişey yapmasına gerek yok bana haber versin yeter nasılolsa evden işyerine gidişim 15 saniye sürüyor :D
Teşekkür ederim..Sanırım birdaha gelmezler hem dyak hem polis bir arada olunca pek uğraşmazlar gibime geliyor..
Evin İçine Dogo Argentino + Pitbull Tarzı Sağlam Bir Köpek Koyarsanız Gelen Davetsiz Misafirlere Güzel Misafirpervelik Yapacağını Düşünüyorum ;) Çok Geçmiş Olsun Umarım Birdaha Yaşamazsınız.
Az önce olay sabahı ihbara gelip kadını yakalayan ekip geldi onlardan öğrendim savcı kadını serbest bırakmış.Yine anlamış olduk ki kamera falan hikaye..6 tane hırsızlıktan sabıkası olan kadını savcı salıvermiş.Gelde bundan sonra yakaladığını polise ver.Sonra yok bireysel silahlanmaya hayır yok hırsızı dövme ee kanun da birşey yapmasın.Ne oldu ben saatlerce karakolda don gömlek beklediğimle kaldım..