User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
56 sonuçtan 39 ile 56 arası

Konu: En Kullanışsız 10 Otomobil Teknolojisi

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abs m yok huzurluyum

o bu değilde otomatikleştirilmiş debriyajlı vites'i bulan adamın yatıcak hiçbir yeriyok. umarım bir o debriyaj pedalı takmadığı arabaların sayısı kadar pedalın üstüne otururda aklı başına gelir.
    74 model sehpa...

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dokunmatik kontroller: Artık dokunmatik ekranların içini ve dışını her şeyini öğrendik. Aynı zamanda yürürken ya da koşarken, bisiklete binerken, otomobil kullanırken bu ekranları doğru bir şekilde kullanmanın neredeyse imkansız olduğunu da biliyoruz. Bir çok modelde radyo, cd çalar, ipod, yol bilgisayarı, GPS ve hatta telefonları bile bu ekranlardan kumanda edebiliyoruz. Tabii araç kullanırken yanınızda bir yardımcı yoksa bunları kumanda etmeye çalışmak kazaya sebebiyet verebileceğinden bir hayli tehlikeli ve kullanışsız

bunu hep savunurdum ama kimse dinlemezdi beni.

başka bir örnek klima ve teyp düğmelerini sıcaklık yada sesi arttırmak için düğmeye basılı tutmak bir zaman kaybı ve dikkat kaybı.en iyisi cevirmeli düğme.

buda gereksiz şahsen

Direksiyondan kumandalı vites: Teoride manuel olarak vites değiştirme yeteneği daha cazipken, direksiyondan vites değiştirmek ise biraz daha basite kaçıyor. Günümüzde yoğun trafikte manuel olarak vites değiştirmeyi zahmetli bir iş olarak görüyor. Bazı lüks ve üst düzey otomobillerde bu sistem oldukça iyi sonuçlar verirken bazı modellerde vites küçültme veya büyültmelerde sıkıntı yaşanabiliyor. Özellikle virajlı yollarda veya sıkışık trafikte bu sistemin oldukça kullanışsız olduğu hissedilebiliyor.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tarkan abi yanlış anlama da yani abs yi devreye sokmadan daha kısa mesafede durabilirsn de işte onu ben yapamam.. dip fren yaptığında geçerli oluyor birazcık..
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz sistemler bence otomobil kullanicilarina buyuk kolaylik sagliyor,bazi sistemler elim ayagim olmus durumda...ama suda var ki,sistemler daha maliyetli bakimlar dogurabiliyor.ozellikle yetkili servisler bi sensor degisimine dunyanin parasini istiyor..

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağmur sensörünü pek sevmiyorum sapıtıyor ara sıra
    istediğim aralıklarda çalışmıyo

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FD civicdeki dıkız aynasının onunde devamlı yanan ufak mavi bi ışık var okadar guzel konumlandırmışlarkı aynaya zerre zararı dokulmuyor. direksiyon hareketine göre donen farlarıda ılk çıktıgından berı anlamış değilim ben

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araçta abs-esp-tcs-ebd olmalı hatta standart olmalı bazı araçlarda ama bunları kapatma tuşuda olmalı

Benim bildiğim hiçbir elektronik yardımcısı olmayan son spor otomobil viper'dı ?

Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ABS tabiki şart.

ABS siz araç daha kısa mesafede duramaz. Sebebi aynı lastik yüzeyi ile yol birbirine sürtmeye devam ettikçe Sürtünme kat sayısı ısıdan dolayı düşer vede bu kızaklamayı uzatır.

ABS li araçta yüzey daimi değiştiğinden dolayı ısı sürtünme katsayısını bozmaz vede siz güvenli şekilde daha kısa mesafede durabilirsiniz.

ABS li araç kayma esanasında manevra kabiliyetide verir.

Birde lütfen şu örneği vermeyin "ama ben 20 le gidiodum freni kökledim abs lide kaydım öndeki arabaya tıklattım, ne olacak?" arkadaşım bu istisnanın istisnasıdır.

abs candır can ben çok ararım abs'yi birgün yetişmem gerekiyordu arkadaşımın evine askere gidecek havaalanına yetişmeli. Yağmurlu hava yine hızlı gidiyorum ışık yandı önde fiesta mk7. Tabi kızakladım sağa kaçsam park halinde araba sola kaçsam araba var. El frenini çektim kızaklarken.. durdum ama ruhum fiesta'ya yapıştı.. Tabi ki hata burada o ayrı.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abs olmasa denmiş hayretle okuyorum.
    son yılların en iyi otomobil teknolojisi bence abs sonuçta otomobilde güvenliğin en büyük unsurlarından.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

bahadırtelli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beklemede start/stop teknolojisi özellikle istanbulda resmen gereksiz bir teknoloji olmuş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    faydasından çok gereksiz ve can sıkıcı olanlar:
    dokunmatik ekranlar ve kontroller
    yaklaşma ikaz sistemi

konuyla alakası olmasa da (clio'ydu sanırım) o nasıl bi sinyal ikazı yaa?
    kulakları ve sinir sitemini yıpratacak kadar tlikkk tlikkk tlikkk!

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektronik el freni: Mekanik el frenleri vasıtasıyla otomobile spin attırma tutkunlarının hiç sevmediği yeni sayılabilecek bir teknoloji. Jaguar, Mercedes, BMW gibi lüks markalarda ve orta segment araçların üst donanım seviyelerinde sunuluyor. Cam açma-kapama düğmesine benzeyen bir düğmenin çalıştırdığı bu sistem bazı modellerde park frenini kapattıktan sonra 2-3 saniye sonra devreden çıkarak yokuş kalkış destek sistemi olarak da kullanılabiliyor. Büyük mekanik el freni gibi gözünüzün önünde olmadığı için sürücüler bu sistemi devreye alıp çıkartmayı unutabiliyor.

Düğmeye basılma unutulabilir ama onu unutan el frenini çekmeyide unutur. Giderken gaza basınca kendiliğinden devre dışı kalıyor zaten en azından Audi'de böyle.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @alpello
    @berkay

arkadaşlar spor araç derken giderli araçlardan bahsettim aile arabasından bahsetmedim.örn. 300 400 bg araba kullanan adam daha nasıl fren yapacağını bilmiyosa kullanmasın zaten. Tapa gaz bastığınızda gideri herkeste aynı oluyor fakat frenleme pilotaj ister. Yolda kaç kez şayit oldum abs olupta dümdüz kayıp patlatanı. ABS manevra yapabildiğin zaman işe yarar aksi halde zararı vardır çünkü kızaklayan araç daha çabuk durur.

araçta teknolojik bişey olmasın derkende şahin gibide olsun demedik klima elektrikli cam h.d vs vs temel şeyler illaki olmalı zaten.Bunlar donanım olarak hayatını kolaylaştırır. nekadar hızlı araç kullansanda sürekli yarışmıyosun bunun günlük hayatıda var. Benim kastetdiğim el/ayak/refleks kordinasyonuna hiç bişey müdahele etmesin.Gerekli ne varsa ben yapayım. Adam akıllı pilotajı olan adam fren sistemi sağlamsa bas çek yaparak çok daha kısa ve güvenli durur. abs de bas çek yapılmaz

dipnot: corsa da abs değil esp de olsa o araç standartken fren yol tutuş güvensiz kardeşim, oyüzden karşılaştırmak gereksiz
    Benim söylediğimin düz yolla veya durma mesafesiyle alakası yok .. Güvensiz olduğunu tartışmaya gerek yok zıt düşündüğümüz kesin Bu arada kızaklayan araç daha çabuk durur lafı güneşli havada işe yarıyor galiba
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağmura duyarlı otomatik silecekler: Otomatik çalışma sistemi devredeyken gereksiz zamanlarda sileceklerinizin çalıştığını, ihtiyaç duyduğunuz zamanda ise sistemin geç devreye girmesinden şikayet edebiliyorsunuz. Özellikle bazı marka araçlarda bu sistemi devreden çıkarmak için manuel cam sileceği sistemini açarken harcadığınız zamandan fazlasını harcıyorsunuz. Otomobil kullananlar bu sileceklerin tasarımının kötü olmasından ve sileceklerin kötü yerleştirilmesinden şikayet ediyorlar.

Harita lambası: Yine bazı lüks modellerde dikiz aynasının arkasında yer alan ve sürücünün gözlerini almadan koltukları bacak bölgelerini aydınlatan lambalar bulunuyor. 1990'ların sonlarından itibaren harita lambaları yaygınlaşmaya başladı. Günümüzde etkili okuma ışıkları bazı lüks araçlarda bulunuyor. Ancak hiçbir zaman beklentileri karşılamıyorlar. GPS navigasyon sistemlerinin yaygınlaştığı günümüzde haritalara özel bir teknoloji tamamen gereksiz hale geldi.

yağmur sensörü vectra c de var hızıda ayarlı canavar gibi çalışıyor hiç sıkıntı yok..
    harita lambası da aracın içine ayrı bi güzellik katıyor...yaklaşma ikaz sistemide park sensörü ise
    eğer vectra gibi uzun araçlarda çok işe yarıyor faydalı olarak düşünmekteyim kaldırımı bile algılıyor görmediğiniz bir anda aracın arkasından birisi geçmeye çalışsa belkide hayat kurtarır
    aynı anda iki aynaya bakmak imkansız...
    yazıdan anladığım kadarıyla başka bir yerden alıntı olduğunu varsayarak söylüyorum çünkü sizde yorum yapmışsınız merak ediyorum bu yazıyı yazan neye göre yazmış bunları..

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracımda olsun istediğim tek şey burada gereksiz görünen, park sensörü 4.5 metre olduğundan ötürü ve kör noktaları çok fazla.. baya zorlanıyorum park ederken..
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomatik farlar meganelerde mesela kapanmıyor büyük talihsizlik far bu açılırda kapanırda

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ABS'nin çok faydasını gördüm...Bir kere manevra imkanı sağlıyor ki bu çok güzel bir şey.
    Ama ABS'siz araca nazaran lastiklerin ABS'li araçta çok önemli olduğunu düşünüyorum.
    Araç alırken olmazsa olmazlarım ABS ve Hidrolik direksiyondur.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

BlackEmperor
    Misafir
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Astra h için far yağmur sensörleri sorunsuz çalışıyor.. Zamansız çalıştığını hiç görmedim...
    +1 gayet başarılı çalışıyor yağmur sensoru otomatik hızıda ayarlıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağmur sensorleri değişk ya bazıları sorunlu bazıları sorunsuz sorunsuz olanlar işe yarar niye yaramasın tak otomatiğe çık karşı yoldan yada yukardan su gelir cama full anında temizler bide hızlı gidiosan çok işe yarar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)