User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
40 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: bilek burkulması ?

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar yanlış bilgiler vererek durumu daha da kötü duruma sokmayın. Et sadece ödemin dağılmasını sağlar iyileştirici etkisi yoktur. Bengay soğuk iken antremandan önce ağrıyan yere sürülür ısıtması için ama sakatlık sonrası sürülmez. Sakatlanmalardan sonra en iyisi buz tedavisi ağrı kesici ,aspirindir. Eklem sakatlanmalarında kas gevşeticinin bir faydası yoktur tam tersine eklemin daha esnek olmasına ve daha çabuk burkulmasını sağlar. Şu anda ayağını kalbinden yukarı kaldırıp yatman ve buz kompres yapman çok daha iyi. Buzu 10 dakika aralıklarla koy. Sürekli koyman oradaki dokuların yanmasına neden olur.
    +1 çok doğru.

Geçmiş olsun dikkat etseydin len.
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şişliğini ve morarmasını önlemek için zeytini çekirdeği ile beraber ezip bi beze koyup bileğine sar
    ağrıyıda alır

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam git doktora film çektir bekleme bende halı sahada maç yaparken geri geri koşarken bilek döndü ayağımın altını gördüm resmen çokta hızlı değildim bilek çatladı bu işler şakaya gelmez patates falan geçici işler önlemini al hemen sonra çekersin daha kötü olabilir geçmiş olsun ihmal etme bu işleri...
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 kere sag ayak bilegi 2 kere de sol ayak bilegi burkulmasindan dolayi alciya alinan bir kisi olarak soyluyorum basit bir doku zedelenmesinden baslar catlak ve dahasi kirigia kadar gider bunun icin doktora gidilip rontgen cekilmesi daha dogru olur gecmis olsun.....

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En yakın çıkıkçı tek çare

Şuana kadar belki 50 kere gitmişizdir, bizim ailede kalıtsal bi eklem rahatsızlığı var..

Eğer çıkık ise doktorların bir çoğu göremezler.. Gayet normal çünkü çıkık röntgende zor anlaşılır..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Etol kullanabilirsin,ödem ve ağrıya iyi gelir.

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bileginde kırık veya catlak varsa ilk başta his etmezsin ben say ayak bilegimi kırdım hemen şişti ama acı yoktu üstüne bastım fln sonra hastaneye gideyim dedim doktor dedi kırık alcıya aldılar direk

meLaNchoLic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhanarici18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şişliğini ve morarmasını önlemek için zeytini çekirdeği ile beraber ezip bi beze koyup bileğine sar
    ağrıyıda alır
    aklıma cem yılmaz geldi

yumrtanın akıyla sarısını ayır.. sürme bile
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun..
    Sağlık sıkıntılarının çözümünü tech de değil doktorda arayın, sağlık arkadaşım bu çocuk oyuncagımı dikkat etmek gerekir.. et bas tütün bas ona bas buna bas
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Jam da Joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes kırık çıkık çatlaktan bahsetmiş ama bağlar bilek burkulmasinda en kolay zarr goren yer. Bende 5 ay once ic baglarimi yirttim hala daha agrisini cekiyorum fizik tedavi gormeme ragmen.. Bilek hafife alinmaz orasi yer yaparsa surekli burkmaya devam edersin.. Suan icin yapman gereken 15 dakika sureyle buz gun icersinde 5 defa yapmaya calis.. Eger sisligi agrisi coksa hemen gidip mr cektir rontgende cikmaz bag yirtilmasi
    unless you ride the beast
    you wouldn't understand

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun.bence burda tedavi arıcağına doktora git.sağlık acısından.
    DRİLL
    Dr.Ecu

By_DoMiNo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bLackModeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    b- Halk Hekimliği
    1-Ayağın İncinmesi:Ayağın incinmesi gibi durumlarda öncelikle bu işten anlayan eli uz birisine gösterilir. Bu Kişiye (seyikci) denir. Seyikci, kara üzümü ezer bir bez üzerine serer ve o bezide inciyen yere sarar. Sargı ayağın ağrısı geçinceye kadar durur. Eğer geçmez ise et ezilip, yine bir bez üzerinde ayağa sarılır. İki veya üç güne bir seyikci eli ile dışarıdan kontrol eder. Bu sargılar ayağın ağrısı geçinceye kadar durur. Ayrıca eğer inciyen ayakta şişme varsa önce unla şeker karıştırılır yine bir bez üzerine serilip şişen yere sarılır. Şiş ininceye kadar sargı bekletilir. Çünkü şeker ve un karışımı hamur şişi indirir.
    buyur kardesımmm ...
    ayrıca bengayda kesın cozum bu akdar net konusuyorumm
    FORMÜLÜ
    BEN-GAY %15 metil salisilat , %10 mentol içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ
    BEN-GAY eksternal bir analjeziktir. Ağrılı bölgelere uygulandığında bu bölgelerdeki lokal
    damarları genişleterek serinlik hissi verir ve ağrıyı azaltır. Sinir ve adaleleri gevşetir.

ENDİKASYONLARI
    BEN-GAY aşağıdaki durumlarda duyulan ağrıları geçici olarak teskin eder:
    Romatizmal ağrılar
    Adale ağrısı
    Burkulma
    Nevralji
    Bel ağrısı
    Boyun tutulması
    Hafif ağrı ve sızılar.
    BEN-GAY tam bir tedavi sağlamaz. Yukarıdaki hallere benzer rahatsızlıkların neden olduğu
    ağrıları semptomatik olarak teskin eder.
    1. formulü annemin tavsiyesi üzerine uyguladım şaşılacak derecede hızlı iyileştirdi. Kickboks sporu ile uğraşıyorum. Antrenmanda yeni öğrencilerden biri ile karşılıklı kültür fizik hareketi yaparken ters bir hareket yaptı sakatlanmasın diye bende kendimi onun üzerinden attım. O sıra tek ayak üzerine dengesiz düştüm. Ayak bileğim burkuldu ama öyle böyle değil çıtırdadı resmen. spor çantamda bengay voltaran sulidin dolgit gibi kremler her zaman vardır. Hemen ant. a ara verip soğuk su uyguladım. Krem felan sürdüm nafile sabah bir şişti bilek basamıyordum. 1-2 gün krem felan sürdüm olmadı. Annem yağlı zeytin i çekirdekleri ile birlikte bir güzel ezdi ayağıma sardı. 1 gün de şişi indi. Yani tavsiyem siyah zeytin olayını kullanın. Bengay tarzı kremler kaslara yönelik kremlerdir. Eklemlere pek faydası dokunmaz bu durumlarda. Kocakarı ilacı statüsünde olsada siyah zeytinin ezip koymayı deneyin.

S.Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam aman dikkat, bilek burkulmasının şakası olmaz. bence hemen bir hastanenin aciline git ve şişmeden bir göster, çünkü biraz ilerleyince tedavisi daha zor oluyor.
    twitter: sedatmert10
    instagram: sedatmert10
    web: bursapower.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen bencede hemen doktora. benim başıma gelmeyen kalmadı aratırsan forumda bulursun
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayaga hareket ediyorsa ilk 24 saat soguk kompresler sonra sıcak kompres uygula en iyi ilaç dinlendirip fazla hareket ettirmemek
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

barti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım basıma gelmıstı fızyoterapıst bı arkadasım sıcak soguk su yapıyosun sıcak torba ve buzda olabilir ve yatarken ayagını kalp hızasından yuksekte tut altına 2 yastık koy geçmezse bı doktora gıtmenı tavsıye ederım

barti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_DoMiNo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1. formulü annemin tavsiyesi üzerine uyguladım şaşılacak derecede hızlı iyileştirdi. Kickboks sporu ile uğraşıyorum. Antrenmanda yeni öğrencilerden biri ile karşılıklı kültür fizik hareketi yaparken ters bir hareket yaptı sakatlanmasın diye bende kendimi onun üzerinden attım. O sıra tek ayak üzerine dengesiz düştüm. Ayak bileğim burkuldu ama öyle böyle değil çıtırdadı resmen. spor çantamda bengay voltaran sulidin dolgit gibi kremler her zaman vardır. Hemen ant. a ara verip soğuk su uyguladım. Krem felan sürdüm nafile sabah bir şişti bilek basamıyordum. 1-2 gün krem felan sürdüm olmadı. Annem yağlı zeytin i çekirdekleri ile birlikte bir güzel ezdi ayağıma sardı. 1 gün de şişi indi. Yani tavsiyem siyah zeytin olayını kullanın. Bengay tarzı kremler kaslara yönelik kremlerdir. Eklemlere pek faydası dokunmaz bu durumlarda. Kocakarı ilacı statüsünde olsada siyah zeytinin ezip koymayı deneyin.
    evet siyah zeytın sarmakta cok ıyı dırek gecırıyor ve hareket etmemen lazım ben 3 4 gun evde yatmıstım

özgür67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı durum yaklaşık olarak 5 yıl önce benim başıma geldi.Doktora gittiğimde bağlarımda yırtılma olduğunu söylemişti.Tedavi sürecinden sonra problem pek kalmıyor ama ara ara hala inceden sızlar.Tekrarlamaması gerektiğini doktor üstüne basa basa söylemişti.Geçmiş olsun diyorum.Bir an önce doktora gidip tedaviye başla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese teşekkürler buz koydum agrısı biraz daha durdu birazdan doktora gidicem bakalım ne olucak.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)