----------------SOSYAL MESAJ------------------
iyi tamam şaka bir yanada arkadaşlar lütfen hayvanların canını yakacak çözümler önermeyelim ve uygulamayalım :) zira benimde evimde çok sevdiğim bi kedim var :D
Printable View
----------------SOSYAL MESAJ------------------
iyi tamam şaka bir yanada arkadaşlar lütfen hayvanların canını yakacak çözümler önermeyelim ve uygulamayalım :) zira benimde evimde çok sevdiğim bi kedim var :D
yazık günah şuncağızların ne zararı olabilriki arabaya... bakın kendi hallerinde takılsın mahluklar :D:D:D:D
BONCUKLU TABANCA :d
Branda örttüğün zamanda üstüne işiyorlar veya pısttt diye kokularını bırakıyorlar o da leş gibi kokuyor sonra. Birde bıranda araçta çok fazla kılcal çizik bırakıyor.Sirkeyi deniyeceğim en yakın zamanda :D :D :D İşe yararsa mükemmel olur.
Kedileri sevmem ama yavru kediler sevimli oluyor onları ben bile su+süt karışımı ile besliyorum.Canlı sevgisi işte :D
azcıkta ekmek içi karıştırırsanız o karışıma karınları doyar hayvancıkların, ben beslerim sokaktaki hayvanları ara ara :)
dominostan bir orta alana bir bedava kampanyası sayesinde sokaktaki köpekler-kediler kumru pizza manyağı oldular bi ara hatta :D
valla hiçbir araç bir canlı kadar değerli değildir işin özünde.. yani varsın çizsin bizimkini de az çizmediler zamanında şuanki eve taşınmadan önce yani :)
eğer yer belirlediyse kendine illaki gelir ne yapsanız da, özellikle şu soğuk günlerde ve mart ayı sebebiyle :D kendiliğinden azalırlar bisüre sonra , ama seneye yavrular nöbeti devralacak :)
benım babamın mahallede 4 tane kedısı vardı hala daha besler bız yazları koye gıdınce çop gıbı oluyolar gerı gelınce tosun gıbı oluyolar tekrardan. hatta annelerı kopek falan kovalıyo o derece pıskopatlar zaten babamı gorduklerınde kuyruklar havaya dıkılıyor çok şirin hepsi. 1 i anneleri diğer 3ü yavruları :D
Bizim sokakta da bir kedi var kendisini aslan zannediyor şirket arabasının kaputunda bir tırnak izi var akıllara zarar, isteyene kaputun halinin resmini gönderebilirim , gerçekten mahallenin reisi gibi yürüyor şerefsiz....
Kesinlikle katılıyorum. Bu işi hayvanlara zarar vermeyecek şekilde cözmek lazım. Bununla ilgili pet'lerde spreyler var. 3-5 günde bir aracınızın belirli bölgelerine sıkarsanız işe yarıyor. Belki bu iş bizlere extra maliyet yaratacak ama yapacak bir şey yok. Sonuçta o hayvanlarında yaşam alanı...
Unutmayalım, hayvanlara merhamet etmeyene Allah'ta merhamet etmez...
en doğal yol arabadan indikten sonra etrafına sirke dökmek bu kadar basit!!
aynı sorun bizim bahçemizde var.tuvaletlerini yapıyorlar ve öle böle bir koku değil bazende cam açık diye eve girip eve yapıyorlar.annem naftaline gelmez bahçeye onlardan sepelim derdi inanmazdım.valla denedim oldu yada denk geldi diyelim ama naftalin kokusu geçince geri geldiler ama varken bizim bahçeden geçmiyorlar üst bahçeye sıçrayıp ordan gidiyorlar.
http://www.guntasavm.com/Uploads/Urun_3401.jpg
Bence belediyeye haber verin toplatin hepsini.... Kedi besleyecek olanda kendi evinde beslesin kardeþim... Kedi gelecek arabayi cizecek sonra kim sorumluluk ustlenecek? Ama mahalledeki kedileri besleyen yasli teyze ben arabani boyatirim derse eyvallah :D
Her canlının yaşam hakkı vardır. Onlarda bizlerin kurduğu düzene ayak uydurmaya çalışıyorlar. Buz gibi asfalttamı, apartmanların beton zeminlerindemi yatarsınız siz olsaydınız? Sokakta kedi beslemeyin diyenlere sözüm. Bizim mahallede de var bir ton kedi. Cıkıyorlar kaputlara zıplıyorlar öldürmek kimin haddine düşmüş. Ferrarisi olan bir adam vardı müşterimizdi. Aracını kedi çizmiş pasta cila ile düzelttik adam oralı bile olmadı. Arabanın yanında su kabı duruyordu içsin hayvalnar sıcakta yazık dedi... Sirke , naftalin, Kedi savar spreyler var aracınız çok önemliyse kapalı otoparklar falanda var. Sokaklar ortak yaşam alanı buna hayvanlarda insanlarda dahil.
Dogru diyosunuz bende artan yemekleri kedilere veriyorum bahcede ama borc harc araba aliyosunuz sonra kedi geliyo ciziyo... İnsan sinirlenir tabi... Haa bide benim ferrari alicak kadar param olsa banada dokunmaz o cizik... Hatta bitanede kedilere alirim ferrari icinde yatsinlar diye...
arabam çizilsin de varsın kediler tarafından çizilsin.. yarın kedi çizdi diye o canlının hayatını alırsınız ama ileride daha beteri başınıza gelebilir..
Böyle Tatlı Birşey Bağlarsanız Gelirlermi Acaba :D
http://g1203.hizliresim.com/v/g/3hywr.jpg
Ben arabayı park ettiğimde direk kaputuma zıplayan, camı açtığım zaman içeri gelip kucağıma oturup masaj yapan bi kedi var :) Yazık sokak hayvanlarına. Bırakın sıcak sıcak otursunlar.