kawa motordur.. cbr 250 piyasa..
kawa motordur ikinci el sirkülasyonu azdır parçada sıkıntı olur granejlarda falan servisi azdır..
cbr piyasa işidir ikinci eli boldur yedekparça servisde sıkıntı yokdur ama kawa ile kıyaslanmaz bence..
Printable View
kawa motordur.. cbr 250 piyasa..
kawa motordur ikinci el sirkülasyonu azdır parçada sıkıntı olur granejlarda falan servisi azdır..
cbr piyasa işidir ikinci eli boldur yedekparça servisde sıkıntı yokdur ama kawa ile kıyaslanmaz bence..
boyum 173-174 falan.Ninja tam cuk oluyor bana.600 lüklerde rahat oluyor aslında sorun yok.Ben zaten eski mesajlarımda aslında 600cc + istediğimi belirtmiştim.Asıl istediğim motor ducati monster 600 veya 1100 triumph speed triple.Ben ss leri sevmem açık sölim naked seviyorum.250r hoş ama.Yazın öğrenmelik binicem.Zaten şu an motora ayırabilecegim para 8-9 civarı.En uygunu kawasaki olarak gördüm o fiyatlara.
evet o kurslara kesin gidicem cunku hayatımda hiç sürmedim motor.Hatta eğer şöyle bir durum varsa almadna önce arayıp hondayı öğrenicem , motoru aldıgım arkadaştan motoru hondanın o egitim yapılan tesisine bırakmasını isticem.Aldıgım motorla eğitim almak istiyorum.Peki bişey dicem 2 gün sonunda ben motora atlayıp eve dönebilirmiyim :D
ya sorun zaten ustunde durmak değil o konularda baya dengeliyimdir yıllarca roller blade , kaykay bisiklet vs atla zıpla herseyi yaptık eminim 1200 lük motoru getir rahat rahat sürerim ama vites nerde nasıl geçiyor hangi kol gaz hangi fren ön vs vs hiçbirşey bilmiyorum :D Artı birde işin güvenlik yönü var.. Araba kafasıyla sürülmez büyük ihtimal motor , dönüşlerde nasıl nereye bakmam lazım , aynaları nasıl kullanmam lazım , araç sollarken bir yere dönüş yaparken nelere dikkat etmek lazım..Yani kısacacı profosyonel eğitim almam lazım çünkü motor şakaya gelmiyor.
Ben 6-7 ay yaklasık 17.000km Nınja 250 kullandım. Bence kullanımı çok çok rahat frenleri ve viraj kabiliyeti çok güzel( ince arka lastikelrinden kurtulup iyi bir lastik takıldıgında) Bende Kn filtre muzzy eksoz vardı performans olarak hyosungdan kat kat üstündü. Kullandıgım dönemde 4 hoysungla karşılaştırma şansım olmuştu onlardan çok hızlı idi. Ben satarken 32000 km de olmasına ragmen hiçbir sorunu yoktur: sürekli ön kaldırmaktan zincir uzamıştı gergide pay kalmamıştı ve kötü olmuştu sadece zincir değişmiştim.
Kullanılmıcak bısey yok fakat hakkını vermen önemli. Bundan kastım hakkını ver 299 kilit git demiyorum, yolda altında gorurler makıneyı senı gaza getırırler Allah korusun hayatına maal olur bılmeden gaz acman.
18 yaşımda 1000likle geziyodum, o zamanlar egıtım vs de almamıştık cahillik olarak bakmıyorum cunku kendımı bılıyodum gece cıkıyodum sahıl boşken pendıge kadar gidip gelıyodum ufak ufak alıştım.
Kawasaki 250r al derim. 5bın km kullandım. Gidişi vs tatmin eder kaliteli motor hysung gibi dagılmaz fakat frenleri çok guvenılır degıl önler tek disk sukutır balatası.
Lazımsa 2010 hayabusa verim satılıklarda var benım 2 günde alışırsın :p :D
ya aslinda öyle haklisin fakat bnm kawa ile ilgili düşüncem biraz ucuz durdugu..
ucuz derken yakindan incelediginde sanki daha bi plastik , diskleri amortisörleri cbr250 ye göre daha bi 'cheap'.. 250 r da yeni vfr çizgileri var bna sorarsan , daha doygun gibi gibi sanki..
artı bu işin birde servis yedak parça yönü var benden daha iyi biliyosun..
senle kafalarimiz ayni bnce , naked seviyorum diyosun ne işin var ninja 250 ile , alsana bi er 6n=)
Bence cbr250r al şehir kullanımına daha uygun alt ve orta devirleri bariz daha kuvvetli devamlı yüksek devir çevirdiğinde ninja 250 avantaj sağlar. Ayrıcana ninjanın göstergeleri demode cbr da dijital daha şık. Git sıfır cbr250r al beni dinle pişman olmazsın...
hyosung lara baktım ciddi ucuz ve ciddi güzel duruyor uzaktan.. ama forumlarda baktım allah korusun diyorlar o motorlar için.. Ben 3 aylık bir kullanım için istiyorum kawasakiyi.Hem ögrenmek hemde yazı geçirmek.Uzun yola cıkmıcam gidecegim en uzak yer tahminimce göztepeden fenere geçmektir aksamları :)
İnsan motosiklete yeni başlayan düşmanına al sana hayabusa satayım demez ne yaptın :D
Abi ikisini koyup yan yana incelemedim kalite bakımından birşey diyemem ama yan yana bakıldıgında kawasaki biraz daha süpersport havasında duruyor gibi gibi.Ama su var plastik kalitesi vs olarak daha kötü diyorsun kawasaki ama parça olsun motor fiyatı olsun daha pahalı honda dan.O nasıl oluyor.Bu arada dediğin dogru baktım fiyatlara bi granajını kırsam 500-700 tl den baslıyor tek parça basına fiyatı...Sağlam düşsem komple grenaj değiştirsem 2000 tl lerde... Motorsiklet özel sigorta oluyormu onuda bilmiyorum.Abi benim istediğin naked ler 15.000 tl civarı su anda cıkaramam o parayı.. ER 6 da güzelde onuda temizini 11-12 den aşagı alamıyorsun.. E o paralara cıkmışken 1-2 daha koyarım monster alırım zaten.Yani sonu yok abi begendiğini alıcam , e 1000-2000 daha cık su var bu var derken araba parasına gelicek :D Ben motorcu olmicam benim amacım araçda varken yazın kullanabilecegim haftasonları kadıkoye , fener e veya annemlere hatta işe falan giderken güzel havalarda binip kısa mesafeleri gitmek.Şehir içinde rahat gidebilecegim çok yakmıcak böyle zevkli birşey lazım tabi kurye motoru gibide durmicak..
Ama ben hangi motorsiklet formunda okuduysam kawasaki 250 nin bariz daha performanslı oldugunu söylüyorlardı.0-100 hızlanmaları bile 1 saniye farklı.Evet ninjanın göstergeleri çok çok kötü.. Ama ona uygun gösterge satılıyor şunlardan.
http://image5.sahibinden.com/photos/...3997280e56.jpg
Valla daha performanslı göreceli bir kavram. 250lik motor yavaştır 2 250 liği kıyaslamakta gereksiz bence ***** performanssa dert zaten 600 alman lazım. 250 likte önemli olanlar rahatlık, kullanışlılık, yedek parça fiyatı ve bolluğu, garanti. Hız konusunu ben bunun içine dahil bile etmem. Ama dediğim gibi gaza alt devir bastın diyelim araç sollayacaksın o konuda cbr daha iyi. 250likle 150 üstünede çıkma zaten bence gerek yok o yüzdende bana göre top speed gereksiz bir kalem 250 likte. Bütün disiplinlerde cbr önde olur yalnız hız konusunda ninja bir tık üstte olur. Bu arada sıfır mı alacaksın 2. el mi?
koso göstergeden ben almıştım takmak nasip olmamıstı:) Er6-n de güzel fikir aslında haricinde ninja 250r derim ben. Bu arada bilmiyorum bana mı özeldi ama 32.000de sattım 15.000 de aldım sadece lastik ve zincir değiştirdim. Hiçbir arıza vs yapmadı. Ha yedek parçadan kasıt grenaj felansa en son kawasakide siparişle hızlı şekilde istediğini getiriyordu diye hatırlıyorum
top speedde pek fark yok ama dediğim gibi çogu motorsiklet forumunda kawasakinin gözle görülür daha performanslı oldugu yazıyordu hondaya göre..Zaten honda 26hp kawasaki ise 33hp , kawasaki çift silindir honda tek silindir.
0-100
Kawasaki 7,7 sn
Honda 8.5 sn
Ki bu bile 1 saniye buyuk farkdır bence.. copy paste yaptım motorsiklet forumdan şöyle demişler mesela
""250R serilik bakımından cbr 250den çok daha iyi ve büyük.kalıplı biriysen cbr 250 yi tavsiye etmem. uzun süre kullanıcam diyosan 2000 tl farka değer""
ama hondanın artı yanları parçasının daha ucuz oluşu , daha az yakması , fiyatınında 2000 tl gibi daha düşük olması.. Dediğinde dogru 250 liklerde çok fazla hıza takılmaya gerek yok. Ama tip olarak da kesinlikle kawasaki..
Honda:
http://www.bikez.com/pictures/honda/...0-%20Honda.jpg
Kawasaki:
http://www.bikez.com/pictures/kawasa...20Kawasaki.jpg