sabah ilk işim ibo abiyi arayıp sorcam hatta girsin gereken bilgileri yazsın buraya olurmu
Printable View
nerden başlıyacagımı bilmiyorum ama ilk önce kendimi tanıtayım ben bu dergi aracılıgıyla sözde 800 hp başlık atılan aracın sahibiyim adım ibrahim arkadaşlar yorumlardaki sert ve dalga konusuna gelince gercekten hoş yorumlar yapılmamış neyse :( evet tabiki bu araç 800 hp degil ve bunu yazdıracak kadarda ne aptalım nede geri zekalıyım ki gecen sene draglarda sorunlu veya sorunsuz 13-14 sanıye giren arabam icin 800 hp yazdırmadım arkadaşlar bunu böyle bilmenizi istiyorum neye görede 800 hp yazıldıgını bende anlamış degilim emin olmanız acısından yemin ederimki benim agzımdam 800 hp cıkmadı dergiye yalan bi haber
özgün araç için 35li 8800 dönen bir araç şeklinde bir yorum yapmıştı geçen sene kabus quattro'nun 10.4 koştugu yarışta. sitede falan deil direk pistte yapmıştı. araç ile ilgili bir kaç hata vardı o yarışta. 800 hp deil. sako kadar hızlı asla deil ama kesinlikle ciddi bir proje var ortada. daha düzgün lastik seçimi iyi ateşleme falan gibi detayları düzeltirse iyi derece yapacagına inanıyorum bende.. geçen sene draglarda çok büyük taktıgı lastikler büyük problem yaratmıştı bana göre. launch kuruyordu araç ama lastiklerden dolayı kalkarken saramıyordu bile. neyse hep beraber görecez inşallah bu sene..
ibrahim bey, öncelikle aracınız maşallah, allah emeğinizi boşa çıkarmasın, iyi dereceler ederek bizleride gururlandırmanızı dilerim.
zannedersem sorun derginin yazı işlerinde değil, mersinde bazı arkadaşların bu işe kendilerini fazla kaptırmasıyla alakalı. sizin aracınız hakkında daha dergiye çıkmadan önce hiçbir şekilde tanımadığım bir kaç kişinin muhabbetine kulak misafiri olduğumda (olay mersin forumda olmuştur), aracınıza 4*4 sistem bile monte etmişlerdi:D
foruma daha önceden girmediğinizi anlıyorum, bu yüzden yorumlar ne sizin şahsınızla nede aracınızla dalga geçme mayetinde olduğunu düşünmeyin. yukarıda bahsettiğim bir grup insanın yaratmış olduğu kötü itibardan kaynaklı yorumlardır.
NOT: dergi ile görüşerek düzeltilmesini mutlaka isteyin.
güzel bir emek var araçda iyi bir aktarma ile ve hafiflikle iyi işler çıkarabiliceğini düşünüyorum
umarım istediğiniz sonuçları alırsınız..
Kişisel tahminime göre saglıklı 200-250 civarıdır.Dergi uçmuş biraz.
250 vardır diyenlerdenim
+1
merakla bekliyorum :D
aracta gtx35 warmıs farkında mısınız bılmıyorum ama yarım tur donse o dedınız hplerı alır..;)
konya draglarını katılırlar herhalde o zaman goruruz kac hp bnde merak edıorum gercekten cıddı bı setup gıbı duruyor emege saygı..:icon_tup:
ama sako turbo kıng foraweR..:)
250 hpyi ciddi mi söylediniz arkadaşlar merak ediyorum ya ? :D
KOnu da herkes show yapıyor :)
bu araç stroker degilmiydi benmi yanblış hatırlıyorum 1800cc diye duymuştum
8800 devir nasıl döncekmiş merak ettim bilmedigimden soruyorum yanlış anlaşılmasın
ayrıca GTX35 olan 1800cc bir aracta 0.7 bassa zaten 300 üstü olur
200 250 diyenleri de kınıyorum
tuning dergileri hala yaşıyormu :) ergen kesime hitap cabaları & tiraj ikilisi ile mındar edilen arac. artık nerde görülse 800hp muhabbetinden kurtulamaz :( yazık
Gonlunuze gore olur arac insallah draglarda guzel kosturur rekabet artar..
vakti zamanında haberlere bile cıkan bi video var, avcılardan apaçi gazlamaya başlıyor kırmızı saxoyla bahçeşehir e dönüş aldığında makas atarken öndeki hondaya girip hondayı yan cevirip kaçıyor...
ha bu arac omudur değilmidir hiçbi bilgim yok sadece kazayı biliyorum
nasıl cezai işlem görsün plaka yok bişi yok
Zamanı gelince foyasını ortaya çıkarırlar.
3 sene önce olan bir olay, o araç belkide çoktan perte bile çıkmıştır.
TRAFİKTEKİ PİÇLER... - YouTube
beyler biraz sakin olun...
benim anladığım tek bir şey var mersinde yapılan araçlara, yakında uzaktan alakası olmayan insanlar egolarını tatmin etmek için ya kendilerinin yada yakın arkadaşlarının edasıyla millete hava atmak için bol bol üflemesinden kaynaklı. 2010da silifkede kaza yaptım bir hafta sonra bana benim arabamı 250 hp diye anlatanlara rastladım. deniz havası fena çarpıyor:D
O vurup kaçan Saxonun sahipleri bulundu diye hatırlıyorum:icon_tup:
800 hp motorda ama aktarım stock oylemi :D
Ben sarışınım. Norveçte doğdum siz sormadan ben söyleyeyim yani sarışın olmam için gerekli bütün şartlar bende mevcut.
neymiş bu panter ya :D varmı bilen gören
bu konuya temizinden 25 sayfa gider :D nerden nereye geldik
Insanlar ne iciyor yaa hadi tamam 300 400 500 ü anlarımda 800 hp yok öyle bi dünya :D
Almas:Aktarım derken yürüyen aksamdan bahsediyorsun?
Quaife diferansiyel kilidi,
auaife gear kit,
Helix Twinplate debriaj kiti,
Helix hafif volan,
Dergide yazılanlar bu
Alp Type R35:Citroën Saxo 1.6 VTS 2000 Model 11.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 71275591 verdiğin ilandaki araç fena durmuyor gibi
Aynen katılıyorum sana. İnsanlar nekadar rahat basıyorlar klavyenin tuşlarına. Halbuki 1 gün sabretselermiş araç sahibi açıklama yapacakmış işte. Arabanın mersinde olması pek önemli değil. Daha önce hiç görmedim zaten ama insanların emekleri hakkında bukadar rahat yorum yapmak çok yanlış :(
gtx35 le 200 hp anca diyenler bahar kafa yapmış emek ezmeyin beyler bi dergi yuzunden :)
Mustafa abi konuyu başlattı kaçtı bakıp bakıp gülüo stres atıyo bence şimdi konuya nerelere gelmiş neler olmuş yaaa :)))
kac beygir ne gider ivir zivir beni pek baglamiyor, bence bu devirde bu araci hazirlayan adam ki tanimam ama boyle sacma sapan bir guc telafuz etmez ki teknik acidan gtx35 ile 1.6 veya 1.8 motordan 800hp guc cikartilir ama o motor ancak olcum
yapilacak kadar dayanir. sanilmasinki ben dergiyi koruyorum bu araba 800hp dir va diyorum ama bence burda arac sahibindan kaynaklanan bir sikinti yoktur, birde o veya bu sekilde emek veriyor caba gosteriyor kimsenin emegiyle dalga gecmemek lazim her nekadar hatalar , yanlislar olsada.
bir diger konu cagri, drag yarisini gozunde buyutme, cogu motorsporlari bransi icinde en basit, en dusuk seviye yaristir. hicbir zaman bir ralli, bir pist veya tirmanma yarisi ile mukayese edilemez gerek teknik gerekse zorluk acisindan. 10 saniye duz cizgide gazlamak ile 3 tur pistte donmek bile karsilastirilamaz iken birde hoplayarak, ziplayarak, sudan camurdan gecerek yaris basinda 0 metre rakimdan baslayip yaris sonunda 2000 metrede bitirmek mukayese bile goturmez. drag icin pilot acisindan zinde, guclu ve kondisyonlu olmak gibi bir gereklilik yokken begenmedigimiz go-kart icin bile adamin caki gibi olmasi lazim 25 dakika suren bir yarisi bitirmesi icin, dragda adam gece mangal yakip, kafayi cekip sabah araba surebiliyor.
yani sonuc drag abartilacak bir motorsporlari olayi degil, 4 saniye giden topfuel araclar 100 metrede bujiyi eritiyor sonrasini kizdima bujisi mantiginda sikistirma esasindan yakiti yakarak yuruyor ve iki kalkis arasinda blok haric herseyi degistirmek serbest. yani drag digerlerinin yaninda teknik ve pilotaj manada en duz yaristir.