User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
64 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Fransız Araçları ve Opel Tecrübeleriniz

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Fransız Araçları ve Opel Tecrübeleriniz

Merhaba arkadaşlar herkese iyi bayramlar;

Geçenlerde "gerçek olmayan şehir efsaneleri" diye konu açılmıştı beklediğim kadar Fransız araçları ile ilgili tecrübe paylaşımı gelmedi bende bir başlık altında konuşalım dedim.

Bu forum ve başka otomobil forumlarında "aldığınıza pişman olduğunuz araç", "en sorunlu araçlar" gibi konuları okuduğumda çoğunluğun Fransız araçları ve Opel modellerinden şikayetçi olduğunu gördüm.

Fakat "en çok memnun kaldığınız araç" yada "en yüksek kmli araçlarınız" gibi konularda da birçok Fransız ve Opel araçlarının olduğunu gördüm.

Yaptığım araştırmalar ve tecrübelerim ışığında bende marka-model veya ırkçılıktan ziyade bir aracın "nasıl kullanıldığının" daha önemli olduğu fikri oluştu.

Evet arkadaşlar Fransız aracı ve Opel sahibi olanlar; sorunsuzca kmlerce kullanabildiniz mi araçlarınızı?
    Yüksek kmlere herkesin dilinde olan japonu yağına suyuna bak yeterciler gibi sorunsuzca ulaşabildiniz mi?

Sadece sorunsuz kullananlar değil sorun yaşayanlarda yazarsa daha güzel konu olur diye düşünüyorum.

Saygılar.
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

batu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000 model renault clio 1.6rxt aracım vardı 3 sene bindim sıkıntısız 3.senenin sonunda çok hararet yapmaya başlamıştı ve conta yakmıştı araç ben aracı alırken yetkili serviste expertize sokmuştum 86.000deydi araç satarken 110.000deydi fakat alan kişi aracı başka serviste expertize soktu km oynanmış 260.000 kmde gözüküyordu araç ordan bir kuyruk acısı var bende vede bir daha fransız araba alıcağımı hiç sanmıyorum

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2004 corsam var dı 1.3 dizel kronik problemleri olan volan, ön takımdan ses gelmesi, mazot pompası direksiyon kutusu vs bunlardan direksiyon kutusu hariç hepsi başıma geldi.baktım olmicak sadece mazot pompasını yaptırıp sattım bende

bu araca 2 ay bindim bu kadar sorun çıkardı demekki bi kaç sene binsek baya masraf yapıcakmışım.bu arada bu araç 106 binde boyasızdı ekmeği yenmiş bi araç diğildi.ilk 2 sahibide bayandı biliyorum

Revo55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2008 Opel Astra H Cdti Easy. araçla yaklaşık 3 senede 300bin km yol yaptık , forumdan bizi tanıyan kişiler bilir.Herhangi büyük bir sorun yaşamadık.Arabayı sürekli kullandık , stop ederken bilmediğimiz için bekleme yapmadık vs. Genel olarak memnunduk.Ufak tefek sorunları her araçta olabileceği gibi çıkıyordu.İşimize çok yarayan bi ara arabaydı.Teşekkürler Opel derim sadece.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    opel iyi güzel hoşta, işi bilmeyen ustaların eline düşünce ,bitmek bilmeyen sıkıntılar yaratıyor,
    sarj dinamosu sökerken gaz telini koparan servismi ararsın, orjinalinde tek tırnaklı olan bujilere 4 tırnakmı takan ararsın servisleri sıkıntılı kısacası, ve karışık olan sensör arızalarını işin içinden cıkılmaz hale getirenler...

aşağı yukarı 10 yıldır 20 den fazla opel kullandım aldım sattım, düzgün ustayla servisle hiçbir zaman yolda bırakmadı,,,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    206 roland garros 2001 model 1.6 16 valf 3 sene kullandım, port polişh, kapak taşlama, ayarlı kasnak, dereceli egzantrik, ince conta, kısa şanzıman , hard yazılım. lpg de kullandım, canını alırcasına kullandım, kronik arıza torsiyon yaptırdım, yay olduğu halde ön takıma hiç dokunmadım. şimdi o fiyatlara araba alacak olsam hiç düşünmeden alırım.en önemli şey işi bilen usta . torsiyon işini bilmiyorduk, kime götürdüysek ön takıma , rot ayarına bakıyordu, bosch servis dahil. işi bilen sorunu hemen çözdü.usta derim başka şey demem

Boldenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1995 ten 2009 e kadar 2.0 gls vectra A kullandık. araba kullanmayı üstünde öğrendim. her türlü işkenceyi yaptım. servis bakımı hariç sorun çıkarmadı.
    Byte-R
    instagram: dogancglr

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütün Clio modellerini kullandım RS dahil. Sıfır km Citroen C3 1.6 hdi ve c4 1.6 e-hdi 80-90000 km arasında sürdüm. Bu anda 1.6 CDTI 136 HP astra kullanıyorum.

Elindeki malzemenin ne olduğunu bilirsen uzun yıllar sorunsuz binersin. Her aracın ufak tefek kronik sorunları olur, forumlar zaten bunun için var. Hiç bir zaman marka fanatiği olmadım. İşime ne gelirse gider onu alırım. Ön yargıları atarak hangi aracı beğeniyorsan git al derim.

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada bütün araçlar markadan bağımsız şekilde gün geçtikçe elektronikleşiyorlar bu sebeple diyagnoz konusu önümüzde en büyük problem olacak.

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuana kadar gelen yorumlarda çokta problemli araçlar olmadığı görülüyor.
    @batu35 arkadaş hararet problemi yaşamış ama aslında araç 300 binde bu kmdeki bir araç için normal diyorum.
    Diğer arkadaşlar sorunsuz kullanmışlar.

Peki ama kim nereden çıkartıyor bu söylentileri?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk arabam 98 çorsa gsi kesinlikle üzmedi yag ve su dışında hıc masraf etmedim. Onu satıp 2001 106 Quick aldım 3 hafta sonra onu sattım ne demek istediğimi anladınız sanırım. Ve suan ilk arabam olan corsayı sattığım kişiden geri aldım. Uzun lafın kısası opel tam gariban arabası veya benimki öyle masraf çıkartsa bile parçası ucuz b kasa için konuşuyorum. Öğrenciyim ve hiç belimi bükmedi doğru ustayla temiz bi opel seni uzun süre götürür
    REDBULL GSİ
    CORSA B TÜRKİYE

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 sene, 8000km vectra b 2.0 kullandım, hiç memnun kalmadım. Sorun çıkardı. Bayağı zarar ederek sattım.

508 sw 3,5 senedir kullanıyorum. Çok memnunum, sorun çıkartmadı. Bakım masrafı düşük, rahat ve konforlu bir araç çok memnunum.

Clio 3 rs 1,5 senedir kullanıyorum. O da sorunsuz, yaşının gerektirdiği değişimler dışında ekstra masraf açmadı.

İkinci el araçlarda marka kayırmadan geçmişi iyi değilse, bakımları zamanında yapılmamışsa sorunsuz araç bulmak çok zor. Geçmişi bilinmeyen bir aracın ne zaman ne yapacağını kestirmek zor. 0 araçlarda da sorunlu çıksa bile çözüme ulaşmak artık çok kolay. Marka takıntım olmadı, ihtiyacımı hangi marka ve model karşılayacaksa ona yönelirim

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu araçlar zamanına göre baya fazla elektronik olan araçlar özellikle Peugeot grubu. Bariz bir örnek 307'dir. 2000 lerin başında çıktığında kendi sınıfında en donanımlı ve elektronik araçtır. Bende 5 yıldır 307 var. Birdefa bozuk aküden dolayı bsi-ecu arızası yaşadım, çok usta gezdim illallah ettim. Bir arkadaş zorla Ankara'ya çağırdı, Peugeot özel servisinde 3 saatte arabayı zerre sorunsuz teslim aldım. Ozaman anladım doğru usta sorunsuz araba kavramının önemini.

Yine Opel'le ilgili olan mevzunun çoğuda kalifiye olmayan servislerden kaynaklanmakta, zaten eskiden yetkili servisleri çok sorunluydu. Bunuda zamanında Vectra b kasa 2.0 cd ve 2.5 v6 araçlarımız olduğundan biliyorum. 2.0'dada sürekli motor sorunlu çalışma,titreme vs vardı, yetkili servis en son nerdeyse motorun tüm parçalarını değiştirecekti, sanayide Opel'le ilgilenen bir ustaya gitmiştik babamla tam hatırlamıyorum neler yaptı değiştirdi ama birkaç saat içinde sorunsuz halletti.

Kısaca doğru yerde çözüm aramak önemli. Bırakın isteyen istediğini desin. Bu sayede ucuza donanımlı araçlara biniyoruz.

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu araçlar zamanına göre baya fazla elektronik olan araçlar özellikle Peugeot grubu. Bariz bir örnek 307'dir. 2000 lerin başında çıktığında kendi sınıfında en donanımlı ve elektronik araçtır. Bende 5 yıldır 307 var. Birdefa bozuk aküden dolayı bsi-ecu arızası yaşadım, çok usta gezdim illallah ettim. Bir arkadaş zorla Ankara'ya çağırdı, Peugeot özel servisinde 3 saatte arabayı zerre sorunsuz teslim aldım. Ozaman anladım doğru usta sorunsuz araba kavramının önemini.

Yine Opel'le ilgili olan mevzunun çoğuda kalifiye olmayan servislerden kaynaklanmakta, zaten eskiden yetkili servisleri çok sorunluydu. Bunuda zamanında Vectra b kasa 2.0 cd ve 2.5 v6 araçlarımız olduğundan biliyorum. 2.0'dada sürekli motor sorunlu çalışma,titreme vs vardı, yetkili servis en son nerdeyse motorun tüm parçalarını değiştirecekti, sanayide Opel'le ilgilenen bir ustaya gitmiştik babamla tam hatırlamıyorum neler yaptı değiştirdi ama birkaç saat içinde sorunsuz halletti.

Kısaca doğru yerde çözüm aramak önemli. Bırakın isteyen istediğini desin. Bu sayede ucuza donanımlı araçlara biniyoruz.
    Peugeot örneğinde oldugu gibi citroen in araclari..o kadar cok ivir zivir elektrikli parca sensor vs var ki zamanla ister istemez arizalanabiliyor.
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    opel hakkında diyebileceğim tek şey otomatik ve triptonik şanzuman işini beceremiyor bence.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fransızların elektronik problemleri olduğu doğrudur

4 yıldır clio 3 kullanıyorum aldığımda 69 bindeydi şuan 146 binde

2 kere silecek kolum yandı içerde olan arabanın içi bi anda bembeyaz oluyor iğrenç bi koku oluyor ve 1 ay gitmiyor. Servis bakımlı olduğum için servis fiyatı üzerinden konuşuyorum 1000 tl cepte kaldı müşteri memnuniyetinden değişti ikiside.

Bagaj kilidi düğmesi bozuldu 120 tl dediler söktüm dağıttım temizledim şuan çalışıyor sıkıntı yok

Depo kiliti motoru yandı. Önce 20 tl ye motor alıp eskisiyle dğeiştirdim birebir aynı olmadığı için çok dayanmadı sonra gittim 0 ını 50 tl ye buldum şans oldu biraz normalde piyasada 150 tl civarı o işide öyle hallettik

Bi kerede abs beynim yandı oda çin malı zenondan biri yanmıo die açıp kapatıodum 4. açmada arıza lambaları eşliğinde abs beyni cosladı ne alaka kimse çözemedi ama elektronik işte napcağı belli olmuyor 500 tl ye 2012 modelini aldım çıkma 50 de işçilik geçmiş olsun

Onun dışında bakım harici masrafım olmadı. Arabanın çok basık olduğunda mütevellit askı rotlarını her sök takta değiştiriyorm ucuz die bi kerede amortisör kuleleri değişti o kadar. Motor olarak 90 binde yazılım yaptırdım şuana kadar bi sıkıntı çıkmadı yakıt olarak çok memnunum uzun yolda 16 kuruşa kadar düşürdüm ramazan bayramında

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2010 yılında sıfır km 1.5 dCi Fluence Privilege almıştık ve araç 180000 km' de sattık, aracı kiralama işinde kullandık alındıktan 3 ay sonra ve 3 sene kirada kaldır bu sürede 1 kere baskı balata ve rutin bakımları yapıldı. Bizi hiç üzmedi. Satarken daha ön takım yaptırmamıştık. Ve babam o kadar araba değiştirdi sonunda yine Fluence aldı. Yakıt, performans, donanım, fiyat ve masrafsızlık açısından bence bir numara.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde aynı anda ae101 ve 306 oldu. Ae101 xei otomatik cam, hidrolik, merkezi kilit, klima harici bi şey yok. 306 tam tersi fuara gelen siyah renk araçtı dolular dolusu koltuk ısıtma, yağmur sensörleri vs saymakla bitecek özellik dolu. Ae101 1996-2014 arası bizdeydi 60k km sadece bakıma gitti, 306 98-2010 arası durdu 40k km boyunca çok sefer bakım harici arızadan servise gitti. Yaşımdan dolayı 2003 ten sonrasını hayırlıyorum. 306 nın sunroof motoru, cam açma düğmesi , merkezi kilit bi çok sıkıntı yaşadık donanımlarda. Soğutma sıkıntısı oldu hararet yükseliyordu uzun yolda, klima kompresörü bozuldu, ön takımdan sesler geliyordu. İkiside aynı ottoparkta duruyordu sadece 306'da güneş yanıkları vardı. İkiside koyu renkti. Araçlar fazla kullanılmıyordu gününde servise gidiyordu. İkiside yetkili servis bakımlıydı. Bizde bi önyargı var ister istemez fransıza karşı. Belki bize denk gelmiştir bilemem.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marka ayirmadan cok fazla arac degistirdim vaktinde ama 2001 yilinda aldigim 1995 model vectra A kadar sorunlu bir arac gormedim. Surekli sanayideydim hergun mutlaka birsey olurdu. Hos opel kotu marka mi elbette degil ama bundan sonra opel in x bir modelini tercih edecegimi hic sanmiyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)