User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
27 sonuçtan 20 ile 27 arası

Konu: Akaryakıt'a son, bor'la çalışan araçlar..

Bi1ReD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu madenler ta sevr anlaşmasında amerikaya kiralandı. Süleyman Demirel zamanında gemilerle üzerine toprak dökerek milyonlarca ton bor amerikya gönderildi. Şu anda açık bir şekilde Eskişehirde madenden çıkartılıp göz göre göre satılılıyor kilosu 1 lira gibi komikbir rakamdan. Sonra adamlar Tank top tüfek olarak milyarlarca dolara bize satıyor.
    Alıntı eser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada YJ nin sisleride yere bakıyor kardeşim kimseyi rahatsız etme şansı yok emeklemedıklerı surece

edit:bizim sislerimiz sadece surungen hayvanları rahatsız eden cinsten
    CRM
    ECUFAST

cnk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilginç

BORKED

BORKED

BORKED
    ''Çaresizseniz çare sizsiniz'' K.ATATÜRK

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boron - Wikipedia, the free encyclopedia

"Sodyum tetraborat, özel uygulamalarda yakıt katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Daha önce Amerikan Donanması tarafından uçuş yakıtı olarak kullanılmıştır.
    Karboranlar için Amerikan Deniz Araştırma Ofisi ve Amerikan Ordusu tarafından katı roket yakıtı olarak kullanılması için araştırmalar yapılmıştır. Şu anda Amerikan askeri ihtiyacı ise Callery Chemical Co. tarafından işletilmekte olan tesisten karşılanmaktadır. Dibor, B2H6 ve B5H9 gibi bor hidratlar; uçaklarda yüksek performanslı potansiyel yakıt olarak araştırılmışlardır. Boraneler Hidrojenle karşılaştırıldığında daha yüksek performansla yanmaktadır. Fakat onlar, pahalı, toksik ve yakıldığında açığa çıkan bor oksit çevresel açıdan uygun değildir. Amerikan Hükümeti, 1950 sonlarında borlu yakıtlar için 300 milyon US $ ayırmıştır, ancak program 1960 başlarında iptal edilmiştir."

nükleer santrallerde de kullanılır. iran'a kim sattı acep bor ve türevlerini?
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

MyDream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eti ve bor madenleri satılmamıs olsaydı iidi ama işte....artık kısmet yakında baska bi maden daha cıkar oda bizim ülkemizde çıkar gerçi onuda önceden satmış oluruz, ama orda bir daha deneriz şansımızı bir daha heycanlanırız lan acaba bu sefermi diye sonra bir daha hayal kırıklığı yaşarız sonra tekrar yeni şanslar beklemeye başlarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ceratoniaorg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu bor madenleri hakkında bir ara çıkan "bor madenleri bilmem kaç yıl süreyle ..... isimli ülkenin elinde" şeklinde bir satış haberi vardı tam olarak hatırlayamadım ama. Öyle birşey varmı tamamen türkiyenin kontrolünde mi acaba? birde bu borda işlense değeri şukadar işlenmediği için kilosu şukadar şeklinde de konuşmalar var. Yokmu aramızda bir maden mühendisi basitçe anlatsın bize
    Bor zaten süresiz abd'lilerin elinde demek istediğin bu.

Designer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MaXo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abicim zaten bu saatten yazdıklarının hiç bir faydası yok.Bor çıkarma,işletme,devretme yetkisi amerikalıların elinde artık
    Bir yasa oldugunu duydum bu ozelleştirmelerle ilgili durumları araştırırken.Hiç bir ülke kendi topragındaki kaynakları temelli olarak başka bir ulkeye satamaz.Sadece 50yıl 60yıl gibi uzun zamanlarda kiralayabilir.Ancak kiraladıgı şirket her ay veya yıl bılmıyorum kazancının % bilmemkaçını turkıyeye vermek zorunda. Artı olarak herhangi bi savas halınde tum anlaşmalar feshedilir.Bu tarz bişeydi aslı nedir bilmiyorum araştırmak gerek.
    Instagram : WideBodySixty

MaNiSaLı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Designer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir yasa oldugunu duydum bu ozelleştirmelerle ilgili durumları araştırırken.Hiç bir ülke kendi topragındaki kaynakları temelli olarak başka bir ulkeye satamaz.Sadece 50yıl 60yıl gibi uzun zamanlarda kiralayabilir.Ancak kiraladıgı şirket her ay veya yıl bılmıyorum kazancının % bilmemkaçını turkıyeye vermek zorunda. Artı olarak herhangi bi savas halınde tum anlaşmalar feshedilir.Bu tarz bişeydi aslı nedir bilmiyorum araştırmak gerek.
    Bu doğrudur benim duyduğumda bu şkilde ! Bir savaş SEVR DAHİL BÜTÜN ANLAŞMALARI GEÇERSİZ KILAR ! ! ! Yada savaşda demiyim , SIKIYÖNETİM , YADA SAVAŞ HALİ DİYİM ! . . .
    . .. ...

Bi1ReD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MaNiSaLı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu doğrudur benim duyduğumda bu şkilde ! Bir savaş SEVR DAHİL BÜTÜN ANLAŞMALARI GEÇERSİZ KILAR ! ! ! Yada savaşda demiyim , SIKIYÖNETİM , YADA SAVAŞ HALİ DİYİM ! . . .
    Şuanda neden boğazdan geçen gemilerden ücret alamiyoruz. Buna tayyip mi imza attı? Vatanı satıyorlar diyorsunuz. Sözüm sana deil Manisalı, kaç tane tarih kitabi okudun 2. dünya savaşından sonra hangi anlaşmalar imzalandı hengi maddeler var biliyomusun? Bedava anadan babadan duyma şeylerle yaşan insanlara acıyorum.
    Alıntı eser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada YJ nin sisleride yere bakıyor kardeşim kimseyi rahatsız etme şansı yok emeklemedıklerı surece

edit:bizim sislerimiz sadece surungen hayvanları rahatsız eden cinsten
    CRM
    ECUFAST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)