vay arkadas olaya bak yaa. bari bundan sonra düzenli takip edin de bi tarafları oynamasın
gecmıs olsun olan olmus barı ıscılıklerı guzel olsun yapıcak bısey yok bu saatten sonra boyalı parcası degısık aracla orjınal arac arasında en fazla 1--2 bın tl oynar model yılına gore o yuzden yapıcak bısey yok.servısten talep etsen ne derler bılmıyorum.
geçmiş olsun kesinlikle şikayet edilmeli diye düşünüyorum.bu konu çok can sıkıcı bi konu,adamlar müşterinin arabası diye hayvan gibi kullanıyolar arabayı en sinir olduğum şeydir.bişey yapıyolarsa sonuçlarına katlanacaklar.sonuna kadar hakkınızı arayın
can sıkıcı bi durum ama adam da isteyerek öndekine çakmamıştır. aracı sizden habersiz başka bi servise çekmelerinede anlam veremdim :S adamlar aracın parasını verirmi bilmem ama en azından yapılırken sıkı takip edin giren çıkan bize diye şişirme iş yapmasınlar. geçmiş olsun.
İlk etapta isteklerinizi yüksek tutun ve kararlı olun. Onlardan yapamayacağı şeyleri isteyin ve bir düşüğüne razı edin. Örn. araç değişimi vs. gibi bir istekte bulunun ama yetkili serviste yapılması için zorlayın gibi...
Geçmiş olsun...
kazası olmayan aracımı ben toplanmış olarak hayatta geri almak istemem açıkcası
ben yapmış olurum kaza başka birşey ama servisin bunu onarması telafi sayılmaz
en kotu kaybettiği deger kadar zararın odenmesi gerekli diye düşünüyorum
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
servise aracı çekip bekletin herhangi bir işlem yapılmasın avukatınız ile beraber servise giderek expertiz raporu alın. zararınızın karşılanmaması durumunda kanuni haklarınız devreye gireceğini belirtin. verecekleri cevaba istinaden firmanın genel merkezi ile de irtibata geçmeniz sizin leyhine bir durum yaratır.
arkadaşlar kaza bu her an herkezin başına gelebilir adamlar hatasının farkında telafisini yapacaklarını söylemiş kasko şirketine benim aracım hasarsızdı piyasa değeri düştü diyin bi bakalım kaza yaptığınızda size cevabı ne olacak gülerler insana ha maduriyetinizi gidermek zorunda emenat araç v.s. siz servisten çıkarken arkadaki sizden habersiz çırağa vurdunuz sakatladınız misal ne olacak. hak savunurken ölçüyü kaçırmamalı mantık çerçevesinde bence biraz iki tarafın tatlıya bağlayıp uzlaşması en güzeli
öncelikle yorum yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim 2-3 gündür aracın işlemleri ile uğraşmaktan Forum'a girecek vakit bulamadım.
buyrun aracın resimleri..plakayı mahkemede delil olarak kullanacağımdan kapattım yanlış anlaşılmasın..Cevapları geç döndüğüm için özür dilerim..saygılar...Erdi..
ilk işim aracı tamir edecek olan servis'e gittim.bir parça listesi çıkarmasını ve benim aracıma yapılacak olan yeni parçaların tutarını sordum.".işçilik hariç." tam olarak bir fiyat veremeyeceklerini ve tahmini olarak 3.500 TL ile 4.500 TL arası bir masraf olacağını söylediler.oradan aracıma expertiz gelmeden hiç bir işlem yapılmamasını tembihleyip.olayın gerçekleşmesine sebep olan firmaya gittim.
firmanın yöneticisi ile konuşmaya başladık.ilk olarak benim aracımın en kötü ihtimalle yüzdesi alınarak vergisini ödediğim kasko bedelinin bana ödenmesi yönünde oldu..firmanın iş kazası poliçesinin böyle bir nakit ödeme yapamayacağı sadece aracın hasarının karşılanacağı söylendi.bu arada ben aracımdaki değer kaybının bana ödenmesi için bir talepte bulundum.bunu kasko şirketi ile görüşüp bana döneceğini belirtti.
dip not:Gereken Atar Yapılmıştır =)
oradan ayrılıp avukat kuzenimin yanına gittim.elimde kaza raporları,olaya karışan araçların ruhsat fotokopileri,sürücülerin ehliyet fotokopileri ve kasko ve zorunlu Trafik sigortası poliçeleri ile birlikte.
aracın değer kaybı tespiti ve magduriyetimin giderilmesi amacı ile Sulh Hukuk Mahkemesine dilekçe yazıp savcılıga suc duyurusunda bulunmak için gerekli olan tüm evrakları toplamış olmama ragmen avukatım aracın değer kaybının araç tamir edildikten sonra da yapılabileceği yönünde oldu.
Çünkü ; aracı Özel volkswagen servisine gönderen şirket tamiri gerçekleştirecek olan şahıs veya firma ile bağlantıya geçip baştan savma yapılabileceğini.oradaki şahıslara hiç bi şekilde mahkeme hakkında bılgı vermeden "aracın en iyi şekilde yapılması yönünde yaklaşın. aracı teslim aLdıktan sonra davamızı açalım çünkü "davanın süresi 1 yılı bulabilir" diyerek.beni tekrardan aracı tamir edecek olan servise gönderdi.
ben oraya ulaştığımda aracın en iyi şekilde yapılmasını her aşamanın fotoğraflanmasını " mahkemede delil olarak kullanmak için" talep ettim.servis bu isteğimi geri çevirmedi ve hazırladığı parça listesi dahil aracım ve kaza ile ilgili tüm evrakların bir dosya halinde teslim edilmesini rica ettim.onlar ise bu isteğimizi geri çevirmedi ve tüm işlemler süresince bizi haberdar edeceklerini söylediler.
hazırlanan parça listesine göre:
*motor kaputu-kaput menteşesi
*sağ-sol sis farı ve far
* tampon-tampon braketi
*ön panel-Seat logosu
bu parçaların toplamda işçilik hariç 3.500 TL (tahmini) tutacağını söylediler.
motor kısmı ile ilgili parça listesi şuan elimde yok fakat radyatör-motor koruma kapağı gibi bir kaç parça fotoğraflarda görünüyor.Tüm hasarlar kazadan sorumlu olan firmanın kaskosundan ödenecek.
yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.allah kimsenin başına vermesin gerçekten çok üzücü bir durum.buda bana bir ders oldu bir daha asla ama asla özel servise gitmem.Yetkili servis en garantili ve güvenli olanı.hiç yoktan Test parkurları belli..
bayada hızlı gidiyormuş sanırım. test olayını abartmış sanırım biraz usta dikkatli gidip aniden önündekiler dursa bukadar olmazmış sonuçta testi otoyolda filan yapmıyor bi caddede filam yapmıştır en fazla dimi. tekrar geçmiş olsun.
geçmiş olsun umarım tüm haklarınızın karşılığını alırsınız ki öyle olacağını umuyorum. Allah'tan karıştığı kazada can kaybı falan olmamış.
Cok gecmis olsun . En korktugum seylerden biridir . En azindan sizin ozel servisinizin policesi varmis birde olmayanlari dusunsenize. Servisin policesi hasarinizi karsilayacak , ancak aracinizdaki deger kaybini actiginiz davayi kazanirsaniz sirketten alabilirsiniz . Onuda servisin policesinde hukuksal koruma var ise servis sigorta sirketine odettirebilir
...
geçmiş olsun,can sıkıcı bir durum.ama yanılmıyorsam bir örneğini görmüştüm bir yerde dava sonucunda değer kaybı olduğu için karşı tarafa bir mebla ödetilmişti extra olarak.umarım sizinde hakkınız verilir.
geçmiş olsun hocam.hakkınız arayın.sonuçta mağdur olan sizsiniz..kolay gelsin..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)