http://www.techturkey.com/forum/foto...amet-dere.html
bak burdan
Printable View
Sorularına cevap vermek gerekirse:
bu jant 2000 li senelerin başında popüler jantlardandı, 206 lar da sıkça görülürdü.
kullanabileceğin ölçüler 185 55 15R, 195 50 15R, 195/45 16r, 215/40 17R bu ölçüler yaklaşık olarak aynı çapa sahiptir, bu ölçülerle km göstergen çok ufak farklı gösterir.
195 ten fazla kullanamazsın diyen lastikçiye bu arabanın şasesinin 206 larla aynı olduğunu , 206 nın rc diye bir modeli olduğunu ve standart olarak 17" jantla fabrikadan çıktığını anlatırsan muhtemelen suratına bön bön bakar :) dolayısıyla sen ona kulak asma..
bu jantlı bir 206 gti uzun seneler boyunca bahçeşehirde oturuken yan bloklardan birinde birinde vardı. senin arabanda da gayet hoş duracaktır.
17" yorar ne demektir anlamam pek, o zaman yay da yorar acilen sök, arabanla virajda hızlı dönmeye kalkma, rulmanları yersin ön takımı dağıtırsın, bu da arabayı yorar.
Takıcan gezicen 17 yi hiç birşey olmaz sen arabanı kollarsan, ama jantların kütlesi arttığında yakıt tüketimini özellikle şehiriçi yakıt tüketimini arttıracaktır.
Son yorumum 106 daki jant aslında 106 için büyük ölçü, 195 / 45 16r ama senin araban için biçilmiş kaftan
al gitsin
Rc jantı +1 :)
Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. Çok büyük bir acıklık getirdiniz sorularıma. Ölcü olarak iyi fakat gorsel olarak nasıl duracak onda bıraz suphelıyım. Ondan soguk bakıyorum o jantlara :)
207RC Jantları yakın zaman ıcın zor bıraz. Yorumunuz ıcın tesekkur ederim..
cc jantları bulabilirsen daha iyi olur bence hemde arabayı yormamış olursun.
bronz bi 17 te37 mermi gibi olur.
Ben de aracım içim oem jant özellikle bu modeli ararken aşağıda linkini verdiğim modeli almış buldum kendimi :) Bu jantlar 195/45/16 ölçüsünde lastiklerle çok güzel duracaktır aracında emin olabilirsin.
http://www.techturkey.com/forum/otom...geot-206m.html
Yukarıda linkini verdiğim komudaki aracımın jantları 17'' ölçüsünde ve 205/40/17 ölçüsünde lastiklerle sıkıntısız kullanıyorum. Sürtme gibi problemlerim yok.
106 gti jantı yakısırmı acaba ?