adamlar yapmış , performans + ekonomi :)
320d ve 520d ler neden bu kadar satılıyor bi düşünmek lazım :)
Printable View
adamlar yapmış , performans + ekonomi :)
320d ve 520d ler neden bu kadar satılıyor bi düşünmek lazım :)
aynen ! ne kadar 2007 fıyatları?
araba cok satiyo da gene pahali gene pahali. 40 liraya 316 almayani dovuyolar, binebilecegin 320d 60 lira. bundan sonraki arabam kesin e90 olacak kendime bunun sozunu verdim 1-2 sene icinde ama 320d alamiyoruz hicbi turlu
benim bahsettigim olay suydu ama benimki tamamen fikir yurutmece :) aksi cikarsa yakama yapisma :D
163 luk eski direksiyon
http://www.e90post.com/forums/attach...1&d=1149070757
163 luk topuz
http://www.e90post.com/forums/attach...1&d=1173039408
177 lik direksiyon
http://www.e90post.com/forums/e90gar...5%20inside.JPG
177 lik topuz
http://www.e90post.com/forums/attach...1&d=1249681468
184 luk zaten full makyajli kasa
cok basit 2005-2007 163 lukler 55-65 tl arasi
2007-2009 177 likler 65-75 tl arasi
2009-2011 184 luklerde 75t-100 tl arasi
saol tarkan abı :) bütcem 65 maxımum oda bakımları fln yapılmıs dusunuyorum! can kardesım tsk ettım cok!
bu paralara 520 d var 2004 model fln :) 530 d var :) bu paralara! bakımları nasıl sanzuman problem cıkartırmı hıc bılmıyorum! zenon sunrofflu hız sabıtleyıcı bırazcıkta sıkısık bulursak 320 d almayı dusunuyoruz agırlıkta 177 lıklerden hayırlısı :)
o butceye ve o opsyonellere sahip arac zor. ancak 530d olarak bulabilirsin
320d ye okadar para vercene 10 mılyar eksık benzınlı arac al 10 mılyarada pasa pasa benzın alırsın en mantıklısı
guzel dıyorsunda :D benzınlıden bıraz vazgecıp dızele ve paso gazlamayı dusunuyorum yerı geldıgınde ekonomık takılmayıda :D benzınlıye bınmek ıstesem altımdakı arabayı satmam chıpledıgım zaman 220 bg oldumu mıs gıbı ama her bınısımde 50 tl atmak koyuyor ınsana :D bakalım ne yapcam tam net bellı degıl! temız bulmak lazım 2008 buldum 68 ıstıyorda full bır araba dahada dusmedı asagıya :)
tskler can ! arastırma ıcındeyım bakalım ne olcak :) cok km yol yapmıs arabalar ya bıraz dusunduruyor benı! yoksa 5 serısı almayı cok ısterdım ama hepsı 170 kmlerde !
Temiz olmasına bak derim sonuçta hepsi kapalı kutu. Düşük km daha az sorun ihtimalini arttırıyor. Ancak tüm şartların aynı olduğunu kabul etsek, km aynı kaza boya aynı servis bakımlı, donanım aynı vs. 60bin km'yi İstanbul trafiğinde yapmış bir araçla 100binde uzun yolda kullanılmış iki araç arasında kalsam 100bindekini tercih ederdim sanırım.
haklısın! hangı arabaya atsam elımı 3 parca boyalı 5 parca boyalı masallah komple boyanmıs arabalar nerdeyse boyasız fıyatına yakın ıstıyorlar! bmw pıyasası hakkatende ölüsü bile değerlı boyalı fln bakıcaz artık :)
Alacağınız arabaya zaten bakmaya gidersiniz. Motor kaputunun açın eğer görüntü bu sitedeki 3 serisindeki gibi ise 163'lük motor.
RECONDITIONED BMW ENGINES CHEAP REBUILT MINI ENGINES BMW RECON FITTING CHEAPEST BMW MINI ENGINES SERIES 1 3 5 6 7 ENGINE CHEAPEST E 30 36 46 28 34 39 24 32 38 60 Z3 2 YEARS WARRANTY ENGINE SPARES PARTS
Eğer bu şekilde ise ya 177 ya da 184 bg. Ama bildiğim kadarıyla 2011 başından itibaren makyajlı kasalarda 184 lük motorlar gelmeye başladı. Fotoğraf biraz aşağıda kalıyor.
http://www.japantechmotors.com/bmw-3...oad-test.html/
cok tskler arkadaslar! bu arabalarda sanırım hız sabıtleyııcı bıle opsıyonel galıba :)
Bende şu ortadaki ekran işini anlamadım bazısında o koca kutunun tam ortasında ekran var normal kare birde benımkı gıbı komple buyuk ekran var sag tarafta dewamlı yol bılgısayarı açık.Bunuda ben anlamadım,gitti...
http://www.caradvice.com.au/wp-conte...56-625x415.jpg
http://www.roadfly.com/new-cars/wp-c...nav-screen.jpg
Resimler alıntıdır.
emre abı bu ekranlar sonradan takılabılıyormu ? gogusluge! yada goguslukmu degısıyor bılgın varmı?
kardeşim birebir orjinali gibi olması için komple gögüs vitesin orasının filan değişmesi lazım yani anlıycagın butun on tarafın değişmesi lazım fakat sahibinden de aktepe sound yaptıgını yazmıs karşıma çıkmıştı ama nasıl yapılır nasıl edilir görmek lazım açıkçası..
anladım abı lınkı varmı? acaba senın o yontem pahalı olur sanırım cok!
Abi bu küçük ekran olayı tr de pek yok aslında genelde özel italat araçlarda oluyo nasıl normal ekransızlarda ses sistemi business, professional diye ayrılıyosa bu da oyle bu küçük ekranlılarda sadece business navigasyon oluyo tv dvd yok onlarda diye biliyorum.Alıntı:
Bende şu ortadaki ekran işini anlamadım bazısında o koca kutunun tam ortasında ekran var normal kare birde benımkı gıbı komple buyuk ekran var sag tarafta dewamlı yol bılgısayarı açık.Bunuda ben anlamadım,gitti...
Emre ekran işi baya maliyetli ya ve yapılmış çokta örnegi yok. Araç içi görümü çok degiştiriyo ama :)Alıntı:
emre abı bu ekranlar sonradan takılabılıyormu ? gogusluge! yada goguslukmu degısıyor bılgın varmı?
benım arkadasımda 2011 cabrıo var ekransız,kafayı takmıs satıp ekranlısını alıcam dıyor,benim arabaya her bındıgınde :)
deiştirelim arabaları diyorum kafa kafaya,onuda yemıyor :D
Tanberkin dediği gibi ekranlı ile ekransız arasında cidden çok keyif farkı var...
valla ekran olayıda cozulurse gercektende mıllet nelere takıyorlar super olur :D
aktepenin yaptigi sanirim teybin oraya double din. cok asagida kalir rahat olmaz gibi geliyo bana. komple konsolu degistirmek de buyuk masraf
gerek yok ozaman ya ! yapanıda gormedık rısklı hakkatende!
2012 model Sedan'larda en pahali olan ekran hediye edilmişti. içerinin havasını gercekten çok değiştiriyor.
Küçük ekranı buiseness modeli ve büyük ekranli navi Professional modeli var. Ayrıca büyük ekranı olup tv fonksiyonu olan ve navisi olmayan modelide mevcut.
Tüketilme ilgili olarak ben izmirdeyim ve 184 lük kullanıyorum. Sadece hafta sonu kullandığım icin fazla trafik çekmiyorum. M paket 17 jant 255 lastik. İstanbul-izmir arasını 4,9 ortalama ile gittim dondüm. Sadece Bursa otobanında 240 km, geri kalan yolda ortalama hızım bilgisayarda 106 km/s
Haricinde genel olarak 6 ve 7 litre arasında geziyorum sehir icinde ve cevre yolunda hızlı kullanım.
8-10 litre tüketen arkadaslarım muhtemelen benden daha seri kullanıyorlar ve sehir farkı var. İstanbul çok başka. Trafiği büyük çile.
Aracı tavsiye ederim , cidden tüketimine göre sunduğu performans çok iyi , hatta bence bu konudaki en optimum araç.
dogru haklısın abı bende bunu dedım kımse nerdeyse ınanmadı :) bır abım daha var her gun guzelyalıdan hataya gelıyor gıdıyor arada bucaya gıdıyor 2 gunde bır ordan eve 6.5 lt ortalama ıle gezıyor :)
Eskiden bmw dizel denildiğinde insanlar bir adım geri atardı.Sorun çıkarır diye.Özellikle son versiyon 2.0 lt dizellerde kronik vs bir sıkıntı , problem yok sanırım.Ben hiç duymadım en azından...
Bir yakınımda var 184'luk dizel , aracından çok çok memnun..
Yakıt , konfor , görüntü hepsi var diyor..2011 model m paket , güzel bir araba :)
E90 aramak çok yorucu ve sıkıcı bir dönem. Çünki ciddi donanım sorunu var. Standart bulunan donanımlar çok düşük. Eğer E90'da ekran varsa zaten İ-Drive var demek. Bunu da bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. :) Daha önce deri koltuk, dijital klima, xenon, sunroof, cruise-control, koltuk ısıtma, elektirikli koltuk gibi donanımlara dikkat etmek gerekli. Verilen paraları düşününce bunların hiçbirinin olmadığı e90'ları görmek bile insanı üzüyor. E90'a verdiğiniz parayı haketmesini istiyosanız, aradığınız bütçede mümkün olan en donanımlısını seçmeye çalışın :)
E90 almayı düşünenlere tavsiyem mümkünse 184'lük baksınlar, olmazsa 177'lik, olmazsa 163'lük baksınlar. Yakıt hakkında motor-şehir-kullanıcı-jant-lastik- vs.vs. bir çok etken var. Yaklaşık olarak 7-8 civarlarında yakarsınız. Ekonomik kullanmada veya seri kullanmada inat ederseniz daha iddalı rakamlar yakalayabilirsiniz :)
peki 184 luklere yazilim yapilabiliyor mu?
Ben daha yazilim yapilamiyor diye bisiler duymustum dogru mudur?
İlk başlarda yapılamıyordu ama sonradan yapıldı. BMW'nin kendi sunduğu yazılımı 200hp 420nm güç veriyor. Diğer yazılımlarda yaklaşık olarak 210hp civarlarında güç verebiliyor.
arkadaslar e92 lere bakiorum da 2008 le 2009 model arasinda fiyatlarda 15-20 bin lira oynuyor? Bunun sebebi nedir? Ufak bi makyaj mi var arada kacirdigin?
2010 dan sonra 184 oldu motor dimi?
bi de e92 lerde 163 yok herhalde yaniliyor muyum?
2008 ler 177- 2009 lar 184hp. Birde 2009 için kredi kullanabiliyorken 2008 için kullanamıyorsunuz ;)
BMW de sadece opsyonel fark vardır. Kısacası alacakken dikkate edeceğiniz coupelerde pek elektrikli koltuk olmaz, olursa güzelde. Recaro koltuk varsa iyidir. Ekran varsa mükemmeldir. Geri kalan neredeyse herşeyleri aynı.
163 lük yok e92 lerde dogrudur. 2010nun sonlarına dogru 184 lükler başlıyo sanırım ama nadirdir.
Orjinal m paket olunca fiyatta artıyo belki ondandır.
Bazı araç sahipleri orjinal m paket deseler de inanmayın sadece tamponla jantla yapılan ile fabrika çıkısı m paket donanım araçlar farklı fiyat olarakta farkediyo tabi.
2010'da başlıyor 184'lükler. Misal benim aracım 2010 Mayıs çıkışlı ve 184'lük. I-Drive ekranı sonradan takan bir arkadaşım var, yenibosnada adı Vural, birkaç araca montaj yaptı ve sorunsuz bir şekilde kullanıyor araç sahipleri.