Abi body o kadar küçük ki her an elinden kayabiliyor hiçbir şekilde düzgün tutamıyorsunuz . Ayrıca ekran dönme açısı çok salakça :) bir de focus tutarsız. Nex 3'ün gözünü seveyim mis gibi body :)
Printable View
dün fuji 2980 aldım 345 tl'ye.fiyatı iyi mi ? makine nasıl ?
bu sene tatilde sualti resmi cekmek icin bir onerisi olan varmi? yada sualti kiliflari ile idare etsemmi?
(oyle profesyonel makinalarda gozum yok)
Hah tamam ozaman :) Nex3 candir. cok sevdim Ben onu. FD lenslerlede canavar Masallah.
Su alti icin sonynin compact makineleri var onlar fena degildir. Bende Genaral Electiric G5WP var mesela. sualti cekim falan prof manada yapilmiyor. ipini koluna takiyosun aciliyosun denizde falan ama iste maksat ani fotosuysa herturlu is goruyor. dusmelere falanda dayanikli. Denizden cikinca cesme suyuyla durulamak yeterli :)
Sualti kiliflara bakilmali, kilifa gorede slr bir makine alinabilir.
Hazır burada konuyu bulmuşken osrayım :D ben nikon d5100 aldım abiler fakat sadece 18-55mm var elimde. Sizce ilk olarak hangi lensi almalıyım hem makro çekim için hemde model-araba çekimleri için modelden kastım insan yani :D
Bitane m42 adaptör alıp m42 f 1.4 yada 1.8 lens alırsın 100 150 liraya mis gibi lensin olur ama manuel focus olucak
Macro için 1.5metre tamamda araç için falan imkansız. Araç çekimi için 18-55 yeterli.
Ters bağlamak için manuel alınacaksa 28-29mm idealdir.
18-55 i ters bağlamak en maliyetsiz çözümdür orası ayrı :)
AF olsun, portre ve macro çekeyim dersenizde tamron 90mm f2.8 macro 1:1 alınır 600-800 arası 2.el
Samsung GN100
Çok amaçlı kullanım şekli internetten paylaşım HD video çekimi tablet gibi kolay kullanım.
2 sene once ingilterede iken kiz gibi kutusuna kadar olan nikon d40 almistim ikinci el, pound 2.8 civarindayken £125 almistim. 18-55 lensiyle beraber birde makro icin 105 lensi vardi. 1 ay sonra £175'i veren olunca satmistim. 50 pound icin keske satmasaydim diyorum, cok guzel makineydi. Ondan sonra bi daha slr makina alamadim.
lowepro çanta iyi fiyat sipariş geçtim 2 haftaya gelir
replika olabilir ama yorumlar iyidi. Düşünen olursa...
Freeshpping New Lowepro Mini Trekker AW Photo DSLR Camera Bag Digital SLR travel Backpack with All Weather Cover for nikon canon-in Camera/Video Bags from Electronics on Aliexpress.com
Sony slt makina alan kullanan var mi ? Teknosa da indirim var ozellikleride hosuma gitti ama nedir ne degildir tam oturmadi kafamda ? Sony A58 bu arada
Başlangıç için böyle bişey tavsiye eder misiniz ?
Canon Eos M Silver Fsl 18-55 Kit + 90Ex 18 Mp 3" Lc Ekran Dijital Fotoğraf Makinesi - Vatan Bilgisayar
yoksa ona o parayı verene kadar git bunu al mı dersiniz ?
Canon Eos 1100D 18-55 Dc 12,1 Mp 2,7" Lcd Ekran Slr Dijital Fotoğraf Makinesi - Vatan Bilgisayar
Ben bir üst katagoriye çıkmanı öneririm
Canon olarak 60D/70D
Nikon olarak D7000/D7100
1000 liraya kadar ne tavsiye edersiniz o zaman ?
İkinci el 550d 600d olabilir ama benim tavsiyem filmli analog makina alman başlangıç için
Canon ae1 a1 ae1 program zenit et... Gerçekten çok keyifli analog makina aldığımdan beri dslr nin yüzüne bakmadım. Çok ucuza çok keskin lensler bulabiliyorsun.
Analog olarak bende
Ae1 program zenit et birde orta format olarak lubitel 2 var
Nikon d5100 başlangıç için tavsiye ederim fiyatı uygun bende yeni aldım :)
dslrdan analoga geçen bi kaç arkadaşım var hakikaten çok keyifli olduğunu söylüyor hatta profesyonel fotoğrafçılık yapan arkadaşım dediğin gibi mark2 ye elini sürmüyormuş.
ben başlangıç için 550d almıştım 2.el 135 lensle birlikte 1000 tl vermiştim böyle bişey düşürebilirsen çok iyi olur.
Hakikaten çok keyifli herkese tavsiye ederim dijitaldeki gibi arka arkaya deklanşöre asılamıyorsunuz ışığı ölçüp özenerek enstantene diyaframı ayarlıyıp kafanızda kareyi canlandırıp çekiyorsunuz:D
Uygun bulabilirsem ortaformat bi mamiya yada kiev alıcam onlarda 120mmlik roll film kullanıldığı için kalite ve renkler inanılmaz oluyor.
18-135 lensle aldıysan eğer gerçekten çok uygun almışsın. Çok iyi bi lens o
metin düşünürsen yarı-prof. fuji s2980 vereyim , 2 hafta önce aldım.kutusu , garantisi , faturası herşeyi duruyor.daha bir kere bile çekim yapmadım.
Sony'de güzel lensler vardır. Minoltanın vs. gayet keskin ve güzel lensler. Ha Canondaki gibi USM vs. olmaz ama analog veya mf piyasasına hakim bir tanıdığınız gayette bulabilir güzel ve farklı lensleri.
Aynasız soranlarada Nex öneririm. Şahsen 60d yi satıp Nex3 gibi bir makineye geçen biri olarak söylüyorum bunu :D
600d- 60d- d5100- d3100- d7000 ile çekeceğiniz kareleri 500tl ye alabileceğiniz nexlede çekersiniz. Hatta o makinelerle kullanamayacağınız lensleri kullanma şansınız olur. Tek dezavantajı Manuel Focus kullanıyor olmanız olur. Focuspeaking diye bir kolaylığı var ama(netten videolara bakın fikir oluşur kafanızda) CAnon USM gibi netliyorum 1.4 diyaframlı lensle :)
16 aylık yrinde duramayan oğlum bu; f1.4 diyaframdaki netlik ve renklere bakın.
Nex3 ve Canon FD 50mm f1.4 Manuel lens. Lens 150-200tl arası fiyatı makinede 400-600 arası fiyatı.
https://farm8.staticflickr.com/7148/...12a6e55e_c.jpg
Buda başka bir örnek, Yine aynı ikili ;
Yine açık dyafram yani f1.4 ve rüzgarlı bir hava. Sabit bir cisim değil.
https://farm8.staticflickr.com/7213/...a0c1c2d3_c.jpg
Abi senin kadar bilgim yok benim . Ne diyosun şimdi alınır mı A58 ? He bu arada Allah nazar değdirmesin :D
Makineyi 60D ile kıyasladım çünkü fiyatları aynı.
Dinamik aralık ve renk derinliği a58 de daha iyi, sensör daha büyük falan. Ancak açık diyafram seven biriyseniz 1/4000 üzerine çıkamayacağınızdan sıkıntı olur. Elektronik vizör var mesela Ben olsam sırf o yüzden Nex alırdım. O delikten bakıyorsan gerçek görüntüyü görmek lazım. Bataryayıda etkiler nihayetinde yarı yarıya fark etıyor 60d bataryada.
Çok arada bırakacak bir makine Bence, Ne alınır ne alınmaz. O paraları hayatta vermem Ben olsam orası ayrı.
İncik boncuk Size daha iyi fotograf çektirmez, sadece işinizi kolaylaştırır vs.
Önce 400d sonra 60d en son 70d aldım ve pişman olup sattım. Diyorum ya en kötü Nex modeli olan Nex3 kullanıyorum ve çok mutluyum. Full Frame harici hiç bir kuvvet bana aldıramaz nexle aynı sensörü barındıran koca koca makineleri.
Bugün 1700TL bütçem olsa; 5D ve yanına 28-75 f2.8 tamron alırım. Onun Harici Nex ler hertürlü iş görür.
29mm f2.8 Pentacon, Canon fd 50mm f1.4 üm var. ay başında 135mm f2.8 canon fd gelicek. İlerdede bi balık gözü aldım mı tamamdır :) Nex le kullanıcam bunları.
1700tl ye 60d ile a58 i kiyasladim zaten. nexi de ucuz diye aldim ve tavsiye ettim. yoksa 1700tlye nex tabikide almam ve yonlendirmem. o paralara 5d ve tamron onermistim. maximum 600tlye alinabilecek nex+50mm f1.4 (olympus zuiko yada yashica) herturlu is yapar ve crop bodylerin hepsine kafa tutar imaj olarak. dedigim gibi; af hizi, enstantane gibi eksileri ve teknolojik oyuncaklari omaz.
1700 civari olucak ama nakit cikamiyorum . Yanlis anlasilmasin ama nex su vizorsuz olanlar miydi ?