hangi makine hangisinden pahalı ? butun makineler aynı degil sonucta :)
Printable View
hangi makine hangisinden pahalı ? butun makineler aynı degil sonucta :)
D3000 makinem var, makineyi 2. el almıştım shutter programında 20 bin cıkmıstı sasırmıştım.
şimdiki sorunumda makineyi aldığımda sanki renkler daha canlıydı boyle bişey olabilir mi ?
nikon3100 le canon550D nerdeyse aynı özelliklere sahip(benim görebildiğim.)ama aralarında fark var bariz.
Hayır hiç olmadı bakmak için cıkarıp takmam bile sadece 2 kez oldu objektifi cantasında zarar goruceğinide sanmam. gece cekimlerinde cok zorladım sık sık ayar değiştirip cektim ama hiç kontrastlarla oynamadım :o
sanki yeşil daha soluk onceden daha net ve canlıydı
Cevap için cok teşşekkür ederim:)
arkadaşlar bugün vatan'dan 400 tl'ye samsung 16.2 mp wb100 aldım. kullanan var mı, nasıldır? yoksa samsung almakla hata mı etmişimdir? :)
''Ben de 1600 tl'ye kadar başta 'micro four thirds' öncelikli olmak üzere DSLR makine önerilerinizi bekliyorum..'' Önerilerinize göre araştırma yapacağım arkadaşlar..
@cookies
dediginiz şey ne bilmiyorm ama o fiyata 550d var mantıklı olarak
Fotoğraf işiyle uğraşanlar ,ufak bi shop işim var shop da sayılmaz aslında yardımcı olabilecek var mı ?
Başta Olympus, Sony ve Lumix'in kullandığı bir teknoloji.. Aslında işin kısası büyük body'den kurtaran bir teknoloji compact makine boyutunda DSLR işlevli cihazlar.. Sensörler aynı fakat ebatlar küçük.. Tabi bazılarında optik vizör ve ayna sitemi yok.. Vizör harici olarak takılabiliyor..
550D ye alternatif ne olabilir peki.. En fazla 2 lens kullanacağım.. PENTAX kullanan arkadaşlar var mı? Öncelikli olarak ürün çekimi ve RAW formatlı fotoğraflar üzerinde çalışacağım..
bu lenslerin özelliklerini nerden öğrenebiliriz yani 18-55 ne işe yarar 18-135 ne işe yarar gibi?
18-55 standart vassat bir lenstir makinelerin yanında gelir kit lenstir 18-135 daha kaliteli ve zoom yapabilen bir lenstir tabi 18-55 e göre.
Lenslerde önemli olan diyafram aralıgıdır 18-55 canon 3,5-5.6 18-135 de aynıdır fakat mercek kalitesi daha iyidir diyafram sayısı ne kadar düşerse kalite artacaktır. 3,5 2,8 1,8 1,4 sayı düştükçe kalite ve fiyat artar :)
18-55 ve 18-135 zoom aralığıdır yani değer ne kadar küçükse açı o kadar geniştir ama değer büyüdükçe açı daralır. Yani 135mm ile ağacın üzerindeki kuşu çok net çekebilirken 18mm de komple güzel bi ağaç resmi çekersiniz :)
18-135 geniş açı sayılır incedende dar açı sayılabilir. Başlangıç ve orta sınıf için ideal bi lensdir.
ya,ben bu hafta cano 550D alıcam bi tane.
muhtemelen canonun kendi 70-300 objektifi ile birlikte alıcam,,,18-55 orjinalin yanında.
diyorum ki üstünde çıkan 18-55 i almasam (F değeri filan düşük) direk body alsam.üstünede 18-130 bi objektif patlatsam:)nasıl olur.
yada canon için şu objektif dediğiniz birşey varmı?
birde alışverişpazarımı ne bi site var.içinde gül fotograf xxx magazası filan diye satıcılar var.
fiyatları uygun piyasaya göre.fakat 2 yıl canon eurosa garantisi geçerlimi yoksa büyük satıcılardanmı alalım?
Beyler kendi kullandıgım fotoğraf makinamı satıyorum bizden biri alırsa çok iyi fiyata vericem :)
http://www.techturkey.com/forum/off-...ngic-seti.html
Eos350d kullanıyorum,geçmek istiyorum artık ama yine giriş seviyesinde ilerlerim herhalde. Bütçem 1100-1200 tl civarı ne önerirsiniz 600d düşünüyorum ben
1200 tl'ye eos600d buldum 6500 shutterda gayet temiz . Lens yok sadece . Fiyat uygun mu ?
Evet tahmin ediyordum lensleri vardır dedim kesin :) Nikon'un AF motorları Lenste olduğundan pahalı.. Ama Canon'un neredeyse tüm lensleri motorlu nikon bu yönden biraz sıkıntılı yani ortalama 200-250 lira civarı daha pahalı canon muadili lensleri.. Ben 5100 almaya karar verdim gibi gerçi 5200 tanıtılacak yılbaşında fiyatı düşer biraz daha bekliyoruz.. Nikon kit lenste daha başarılı keskinlik bakımından sanki..
pentax k10 kullandım, beğenerek :) ömrünü bitirdim. Şimdi canon 600d kullanıyorum yaklaşık bir yıl oldu. çok memnunum... tavsiye ederim.
Evet öyle ama ben muhtemelen kit lens ile kullanacağım.. Eğer kesmezse beni telezoom'a fln ihtiyaç bırakırsa naneyi yedik canon'dan iyi makine olmaz benim için :p
Nikon D-90 fiyatı nerdeyse %50 düşmüş nasıl makine fiyat performans olarak
Nikon D90 12.3 MP DSLR Foto.Makinesi +18-105 mm VR Lens Kiti + 8 GB Hafıza Kartı + SLR Çanta Hediye !!! | hızlıal.com
canon 550D siparişini verdim.
aslında 75-300 lensle birlikte alacaktım fakat. ayrıca almanın bana fiyat anlamında bir zarar getirmediğini görünce,şimdilik 18-55 le el alışkanlığı sonra lens değişikliğine gidicem.
bakalım.umarım hatun sıkılmazda kullanır:))
Canon 600D ve 18-55 IS II Lens Kit DSLR Fotoğraf Makinesi - Profesyonel Fotoğraf Makinesi
bu siteyi bilen var mı ? güvenilir midir ?
600d fiyatı mükemmel durumda şu an her an alabilirim.
aynı fiyata dün 550D aldım bende.
yok,yeniçarşım.com teknomixtr diye bir satıcıdan. 1 günde elime ulaştı.en düşük fiyatlı oradaydı.
buranın fiyatıda güzel,baya düşük yani
şüpheleniyorum valla ya