User Tag List

Sayfa 28/55 İlkİlk ... 18262728293038 ... SonSon
1038 sonuçtan 514 ile 532 arası

Konu: FOTOGRAF Makinesi Tavsiye/Bilgileri Buraya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üstadlardan yardım rica ediyorum.

yıllardır dijital fotoğraf makineleri ile resim çekiyorum ve artık dslr makineye geçmek istiyorum. aylardır bu konuda araştırma yaptım. klasik canon mu nikon mu sorularını araştırdım ve giriş-orta seviye için canon 650d de karar kıldım (umarım yanılmamışımdır). benim sorum objektifler ile ilgili olacak. ben genelde 3 çeşit resim çekiyorum:

1) 2 küçük çocuğumun portre resimleri
    2) özellikle yurt dışı seyahatlerde manzara resimleri. manzara resimlerinde genellikle arka planı zoomlayarak ön plana kişileri oturtmayı seviyorum. örnek:

3) gece portreleri ve gece manzaraları.

sorum şöyle: bu 3 çekim için ayrı ayrı lensler mi almalıyım? hangi çekim için hangi lensi önerirsiniz? yoksa tek bir prime lens ile işimi görebilir miyim? o lens hangisidir?

Bülent76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Canon Eos 100D modelini çıkarmış, kullanan, bilgisi olan var mıdır bu cihaz hakkında?
    Canon'un hangi modelleri arasına yerleştirilebilir segment olarak?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahmet abi 1. sorun için klasik cevap olucak ama 50mm 1.8 iyidir.
    2. sorun içinde resimi göremiyorum şirketteyim ama bence tamron 17-50 2.8
    3. sorun için malesef bişey söyleyemiyorum..
    Alıntı fastuncle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ONLY MODS CAN JUDGE ME

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bülent76 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Canon Eos 100D modelini çıkarmış, kullanan, bilgisi olan var mıdır bu cihaz hakkında?
    Canon'un hangi modelleri arasına yerleştirilebilir segment olarak?
    abi 100d yanlış hatırlamıyorsam 700d ile neredeyse kafa kafaya bir makine bence dslr büyüklüğünde makine taşımak istemeyenler ama aynasız makinede istemeyenler için için biçilmiş kaftan, segment olarakta xxxD uzantılı giriş seviyesi makinelerde
    Alıntı fastuncle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ONLY MODS CAN JUDGE ME

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abiler bende canon 550d var makinadan çok memnunum ama gece hiç bi yeri çekmiyor makina çekse bile güzel çıkmıyor veya bulanık çıkıyor bende bu durumdan çok muzdaribim. 18/55 lens var bu lens iyi mi ? Resim kalitesi güzel ama hani normal günlük hayat için alınabilecek başka bir lens var mı ?
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmetgurlek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yıllardır dijital fotoğraf makineleri ile resim çekiyorum ve artık dslr makineye geçmek istiyorum. aylardır bu konuda araştırma yaptım. klasik canon mu nikon mu sorularını araştırdım ve giriş-orta seviye için canon 650d de karar kıldım (umarım yanılmamışımdır). benim sorum objektifler ile ilgili olacak. ben genelde 3 çeşit resim çekiyorum:

2) özellikle yurt dışı seyahatlerde manzara resimleri. manzara resimlerinde genellikle arka planı zoomlayarak ön plana kişileri oturtmayı seviyorum. örnek:

sorum şöyle: bu 3 çekim için ayrı ayrı lensler mi almalıyım? hangi çekim için hangi lensi önerirsiniz? yoksa tek bir prime lens ile işimi görebilir miyim? o lens hangisidir?
    canon 18-135 ve 50mm prime kombinasyonu yeterli olur
    Everyday I ** çapuling...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    canon 18-135 ve 50mm prime kombinasyonu yeterli olur
    peki hangisini hangi çekim veya çekimlerde kullanmalıyım?

portre de 50 mm prime ı kullanıcam ama diğer ikisinde kafam karıştı???

AYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tuna-EP3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abiler bende canon 550d var makinadan çok memnunum ama gece hiç bi yeri çekmiyor makina çekse bile güzel çıkmıyor veya bulanık çıkıyor bende bu durumdan çok muzdaribim. 18/55 lens var bu lens iyi mi ? Resim kalitesi güzel ama hani normal günlük hayat için alınabilecek başka bir lens var mı ?
    Lensin IS lens değil ise gece çekimlerinde pozlama süresinin uzunluğundan dolayı titreşim bulanıklaştırır. Bunun haricinde diyaframı (f değerini düşük seviyeye getirmen gerekli) açarak daha kısa pozlama süreleri yakalayabilirsin. ISO değeri çok yüksek olduğunda da resimlerde grain (karıncalı görüntü) artar. Makinana en uygun ayarı manuel olarak deneyerek bulman gerekiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki hangisini hangi çekim veya çekimlerde kullanmalıyım?

portre de 50 mm prime ı kullanıcam ama diğer ikisinde kafam karıştı???
    portre için prime kullanıcaksın

Gezi fotoğrafları için 18-135 idealdir. Bu iş için fiyat performans olarak en iyilerdendir.

gece fotoğrafları için her ikiside duruma kompozisyona göre kullanır.
    Everyday I ** çapuling...

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AYDIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lensin IS lens değil ise gece çekimlerinde pozlama süresinin uzunluğundan dolayı titreşim bulanıklaştırır. Bunun haricinde diyaframı (f değerini düşük seviyeye getirmen gerekli) açarak daha kısa pozlama süreleri yakalayabilirsin. ISO değeri çok yüksek olduğunda da resimlerde grain (karıncalı görüntü) artar. Makinana en uygun ayarı manuel olarak deneyerek bulman gerekiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Abi makina daha yeni ve ben bişey bilmiyorum biraz karışık bi cevap olmuş ( benim için ) yinede teşekkürler birde günlk hayatta kullanılacak en iyi lens hangisidir...
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    portre için prime kullanıcaksın

Gezi fotoğrafları için 18-135 idealdir. Bu iş için fiyat performans olarak en iyilerdendir.

gece fotoğrafları için her ikiside duruma kompozisyona göre kullanır.
    eyvallah kardeşim, sağolasın.

alicancalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1. Portre çekimi için ideal lens 85-105 mm aralığıdır. Sabit 85mm 1.4 genele en çok tercih edilen lenslerden biridir.

2. Aynı amaçla geçen yaz Tokina 11-16 f2.8 geniş açı aldım. Önünede bir polarize filtre aldınızmı tadından yenmez.

3. Geçe çekiminde tripod kullanıcaksınız. Veya ortam çok aşırı karanlık değilse yüksek iso performansı çok iyi bir gövde ve diyaframı çok açık bir lens kullanmanız tavsiye edilir.

Bende sizin gibi benzer ihtiyaçlardan dolayı nikon 24-70 f2.8 aldım ve genel olarak tüm benzer ihtiyaçlarıma cevap veriyor. Ama pahalı ve ağır bir lens.

Bu yazdan bir kare, tripod ile 10 sn de şutlanmış bir resim

Ali Can Calis

alicancalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ama şunuda eklemek lazım. Sizin bodyler full frame sonsorlere sahip değil. Dolayısıyla 50 mm şil bir lens sizin gövdelerde 1.5 çarpan faktörü ile 75 mm ılarak çalışacaktır. Bunuda göz önünde bulundurun. Ben hep full frame e göre yazıyorum.
    Ali Can Calis

C2VTS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10-22 yada herhangi bir 10dan başlayan lens en uygun hangi markada var ? Manzarayı sığdıramama problemi yaşıyorum.

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı C2VTS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10-22 yada herhangi bir 10dan başlayan lens en uygun hangi markada var ? Manzarayı sığdıramama problemi yaşıyorum.
    10-20 sigma ve tokina 11-16 var ikisi de iyi lenslerdir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tuna-EP3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lensinde is varmi? eger yok ise bulaniklik olabilir ki zaten 18-55 keskin bi lens olmadigi icin az isikli ortamlarda bulanik cikmasi normal.bende 550d kullaniyorum 18-55 is2 ile,loş ışıklı ortamlarda cekim zorlasiyo.en iyisi keskin bi lens almak 17-50 f2.8 gibi veya 50mm f1.8 prime alip rahat edilir.ben dusunuyorum acikcasi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende Pentax K-7 var makinemden çok memnunum. Ayrıca makinem su geçirmediği için rahatca suyun altında çekim yapabiliyorum. Nikon canon'larda ki gibi değil bu özellik su geçirmez diyorlar. Yağmurdan bile etkileniyor.

Bu arada lenslerimde bunlar:
    Pentax 18-55 WR
    Pentax 50-200 DAL
    Zenit Helious 44k-4 (bu çok özel bir lenstir. çok ucuz olmasına rağmen çektiği fotoğraflar paha biçilemez.)

Pentax'ın Renk kaliteside çok güzel. Bu arada Pentax'da Shooter Sayısı olmadığı için çok cazip

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu Pentax kullananlar niye bu kadar fanatik oluyor yahu ?
    water resistant K-7 seviyesi gövdelerde bulunan bir özellik zaten D300s-7D vs..
    Pentax K-7 tanıtımını zamanında bu özellik ile yaptığı için sadece Pentax'ta var sanılıyor.
    Kaldiki zamanında bu özelliğe sahip olmayan D90 gövdemi duşta ciddi ciddi yıkamışlığım var, videosuda mevcut hatta çekmiştim..Yani sandığından çok daha kaliteli o markalar ,yağmurdan falan etkilenmez.

Ayrıca Pentax'ta aynalı gövde yapıyor haliyle onunda shutter mekanizması ve sayısı vardır K-7 dahil

sweap07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sony cyber shot var bende buda bır makınem ıle cektgım 2 fotograf gram efect yoktur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)