1/100 f5 iso100 de çekilmiş 2 fotoğrafta iso başarımı yada işlemciden kaynaklı fotoğrafı işleme hızının imaj kalitesine ne gibi bir etkisi olabilir ?
MP si, Sensör boyutu ve tekil pixel boyutundaki farklardır imaj kalitesini değiştiren. Bunların hepsi aynı olan 2 makinede nasıl bir fark bekliyorsunuz.
Farkı anlatmak gerekirse; 1/100 f5 iso 3200 de çekim yapıyorsanız. Yüksek isodan kaynaklı Noise nin daha az olmasıdır iso başarımıda ayrıca.
Yine söylüyorum 650D 600D den daha üstün bir makinedir ancak bu üstünlük ne istediğinize bağlı. Sonuçta giriş seviyesindeki 2 makineden bahsediyoruz. Her nekadar 6 kat hızlı işlemcisi, dokunmatik ekranı, Videoda AF si, 9 cross type odak noktası olsada Benim 400-500TL fazla para vermemi sağlayacak farklar değildir.
O çok övülen Videoda AF özelliğini kullanmak için STM lensiniz yok ise manasınıda haliyle yitirmiş oluyor (Harici microfon kullanıyorsanız lafım geri) STM lensinde parasını üstüne koyduğunuzda aradaki fark ciddi anlamda açılmış oluyor. STM almadığınızda da 9 AF noktası, dokunmatik ekran ve işlemci kalıyor geriye gözle görülen.
Dediğim gibi Beni cezbetmiyor hiç bir türlü. 1000-1200 aralığında 2005 yılı teknolojisine sahip 5D clasic alırım yada 650Dyi alacağım paraya şuan kullandığım makine olan 60D yi yada Nikon D7000 alırım.
İncik boncuk oyuncak dolu makinelerimizin ucunda 18-55 lens varsa zaten konuşmaya değmez çünkü sonuç hiç mi hiç değişmez.
Pro DSLR + Cheapo Lens vs "Cheapo" DSLR + Pro Lens - YouTube