User Tag List

Sayfa 40/55 İlkİlk ... 30383940414250 ... SonSon
1038 sonuçtan 742 ile 760 arası

Konu: FOTOGRAF Makinesi Tavsiye/Bilgileri Buraya

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OnurD. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1200e 650d sadece Bodydir de baktım şimdi göremedim orda link varmı? 600D o fiyatlara var genelde.
    pardon abi bende yanlış görmüşüm aklımda 650d diye kalmış nedense.650d ile 600d arasında dokunmatik ekrandan başka aman aman fark var mıdır peki görüntü kalitesi aynı mıdır yani?
    Bir de tek makine satan hiç yer yok gibi bir şey(teknoloji marketlerinde)
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bad-Fast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onur çok saol , 600d yi alim o zaman , sadece body düşündüm sen söledikten sonra da bulunmuyor ya anca 2.el alırsam oluyor oda sıfıra baktığımla aynı fiyat nerdeyse , senin dediklerinide not aldım öle yapıcam
    Hadi Bakalım hayırlısı. Body'i al Bendeki Tamronu vereyim sana garantili sıfır gibi bak
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pardon abi bende yanlış görmüşüm aklımda 650d diye kalmış nedense.650d ile 600d arasında dokunmatik ekrandan başka aman aman fark var mıdır peki görüntü kalitesi aynı mıdır yani?
    Bir de tek makine satan hiç yer yok gibi bir şey(teknoloji marketlerinde)
    Sensör aynı haliyle kalitede aynıdır. Dokunmatik ekran, Videoda AF aklımda kalan farklar. Benim için önemsiz ayrıntılar.
    Hayyam var istanbul'da ordaki mağazalara bakılabilir.
    Fusion35 ------> OnurD.

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi Bakalım hayırlısı. Body'i al Bendeki Tamronu vereyim sana garantili sıfır gibi bak

Sensör aynı haliyle kalitede aynıdır. Dokunmatik ekran, Videoda AF aklımda kalan farklar. Benim için önemsiz ayrıntılar.
    650 d kullanicisiyim 600 d ile baya fark var aralarinda azimsancak seyler degil

9 adet netleme noktasi
    Cmos hybrd sensor
    Digic 5 islemci
    5fps cekim hizi
    Max iso 12.800
    Dokunmatik ekran
    Video otomatik af

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    650 d kullanicisiyim 600 d ile baya fark var aralarinda azimsancak seyler degil

9 adet netleme noktasi
    Cmos hybrd sensor
    Digic 5 islemci
    5fps cekim hizi
    Max iso 12.800
    Dokunmatik ekran
    Video otomatik af
    Görüntü aynı görüntü değişen birşey yok 60D kullanıyorum ondada aynı sensör yani aynı görüntü var. Benim için önemli değil dedim zaten. Ben orta noktayı kullanırım 15 tane af noktası olsa ne olur.
    Makinene veya söylediklerine lafım yok yanlış anlama olmasın. 1200TL ye 650D alınamayacağına göre en iyi öneri 600D oluyor haliyle. Ayrıca bahsettiğin farklar sıfırdan başlayan birinin hiç bir şekilde kullan-amayacağı farklardır.
    Alınabiliyorsa tabiki 650D alınır ancak Bu işler bütçe meselesidir.
    Fusion35 ------> OnurD.

Jerky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    650D ile 600D yanı sensörü kullanmıyor.

650D Digic 5 sensor kullanıyor. 550D-600D-60D ve 7D de Digic4 kullanılıyor. Yani görüntü de iyileştirme söz konusu.
    alıntıya HAYIR...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jerky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    650D ile 600D yanı sensörü kullanmıyor.

650D Digic 5 sensor kullanıyor. 550D-600D-60D ve 7D de Digic4 kullanılıyor. Yani görüntü de iyileştirme söz konusu.
    Digic 5 dediğiniz sensör değil İşlemcidir. Fotoğraf işleme ve iso başarımı konusu evet 650D nin ki daha iyidir. hybrd Cmos sensör sayesinde Video AF farkı vardır ki bunuda söyledim zaten.

Bakalım özelliklere hemen;

650D 600D
    Mega piksel: 18.0mp 18.0mp
    Sensör Boyutu: 22.3 x 14.9 mm (3.32 cm²) 22.3 x 14.9 mm (3.32 cm²)
    Piksel Yoğunluğu: 5.4 MP/cm² 5.4 MP/cm²
    Sensör Tipi: CMOS CMOS

Ben bir fark göremedim. Varsada İmaj kalitesini etkilediğini sanmıyorum.
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet yanlış yazdığımı mesaj attıktan sonra farkettim ama sizin de dediğiniz gibi fotoğraf işleme başarısı ve iso başarısı zaten imaj kalitesinin daha iyi olmasını sağlıyor.
    alıntıya HAYIR...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jerky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet yanlış yazdığımı mesaj attıktan sonra farkettim ama sizin de dediğiniz gibi fotoğraf işleme başarısı ve iso başarısı zaten imaj kalitesinin daha iyi olmasını sağlıyor.
    1/100 f5 iso100 de çekilmiş 2 fotoğrafta iso başarımı yada işlemciden kaynaklı fotoğrafı işleme hızının imaj kalitesine ne gibi bir etkisi olabilir ?

MP si, Sensör boyutu ve tekil pixel boyutundaki farklardır imaj kalitesini değiştiren. Bunların hepsi aynı olan 2 makinede nasıl bir fark bekliyorsunuz.

Farkı anlatmak gerekirse; 1/100 f5 iso 3200 de çekim yapıyorsanız. Yüksek isodan kaynaklı Noise nin daha az olmasıdır iso başarımıda ayrıca.

Yine söylüyorum 650D 600D den daha üstün bir makinedir ancak bu üstünlük ne istediğinize bağlı. Sonuçta giriş seviyesindeki 2 makineden bahsediyoruz. Her nekadar 6 kat hızlı işlemcisi, dokunmatik ekranı, Videoda AF si, 9 cross type odak noktası olsada Benim 400-500TL fazla para vermemi sağlayacak farklar değildir.

O çok övülen Videoda AF özelliğini kullanmak için STM lensiniz yok ise manasınıda haliyle yitirmiş oluyor (Harici microfon kullanıyorsanız lafım geri) STM lensinde parasını üstüne koyduğunuzda aradaki fark ciddi anlamda açılmış oluyor. STM almadığınızda da 9 AF noktası, dokunmatik ekran ve işlemci kalıyor geriye gözle görülen.
    Dediğim gibi Beni cezbetmiyor hiç bir türlü. 1000-1200 aralığında 2005 yılı teknolojisine sahip 5D clasic alırım yada 650Dyi alacağım paraya şuan kullandığım makine olan 60D yi yada Nikon D7000 alırım.

İncik boncuk oyuncak dolu makinelerimizin ucunda 18-55 lens varsa zaten konuşmaya değmez çünkü sonuç hiç mi hiç değişmez.

Pro DSLR + Cheapo Lens vs "Cheapo" DSLR + Pro Lens - YouTube
    Fusion35 ------> OnurD.

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    7d mi ? Yoksa 5d classic mi ? Neden ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1/100 f5 iso100 de çekilmiş 2 fotoğrafta iso başarımı yada işlemciden kaynaklı fotoğrafı işleme hızının imaj kalitesine ne gibi bir etkisi olabilir ?

MP si, Sensör boyutu ve tekil pixel boyutundaki farklardır imaj kalitesini değiştiren. Bunların hepsi aynı olan 2 makinede nasıl bir fark bekliyorsunuz.

Farkı anlatmak gerekirse; 1/100 f5 iso 3200 de çekim yapıyorsanız. Yüksek isodan kaynaklı Noise nin daha az olmasıdır iso başarımıda ayrıca.

Yine söylüyorum 650D 600D den daha üstün bir makinedir ancak bu üstünlük ne istediğinize bağlı. Sonuçta giriş seviyesindeki 2 makineden bahsediyoruz. Her nekadar 6 kat hızlı işlemcisi, dokunmatik ekranı, Videoda AF si, 9 cross type odak noktası olsada Benim 400-500TL fazla para vermemi sağlayacak farklar değildir.

O çok övülen Videoda AF özelliğini kullanmak için STM lensiniz yok ise manasınıda haliyle yitirmiş oluyor (Harici microfon kullanıyorsanız lafım geri) STM lensinde parasını üstüne koyduğunuzda aradaki fark ciddi anlamda açılmış oluyor. STM almadığınızda da 9 AF noktası, dokunmatik ekran ve işlemci kalıyor geriye gözle görülen.
    Dediğim gibi Beni cezbetmiyor hiç bir türlü. 1000-1200 aralığında 2005 yılı teknolojisine sahip 5D clasic alırım yada 650Dyi alacağım paraya şuan kullandığım makine olan 60D yi yada Nikon D7000 alırım.

İncik boncuk oyuncak dolu makinelerimizin ucunda 18-55 lens varsa zaten konuşmaya değmez çünkü sonuç hiç mi hiç değişmez.

Pro DSLR + Cheapo Lens vs "Cheapo" DSLR + Pro Lens - YouTube
    "1/100 f5 iso100 de çekilmiş 2 fotoğrafta iso başarımı yada işlemciden kaynaklı fotoğrafı işleme hızının imaj kalitesine ne gibi bir etkisi olabilir ?"

Bu değerler ile 1100D ile de foto çekseniz aynı çıkar. Kendimden örnek vereyim. şu zamana kadar çektiğim fotoların belki de %80 i 800 iso ve üzeri. 600D kullanıyorum. 650D ile daha iyi bir fotoğraf elde edermiyim? Bence evet ki izlediğim birçok video da bunu doğruluyor. Örneğin DigitalRev Kai

Fiyatına, Af!sine vb. özellikleri tartırşmıyorum zaten. O kullanıcının tercihidir para çokomel. Benim söylemek istediğim 600D'den daha iyi fotoğraf sunduğudur.

Fotoğraf sadece 100iso da çekilmiyor sonuçta. 800 belki de 1600 e kadar eşitte olsalar bu değerler üzerindeki fotolar 650D'de daha az noise lu olacağı için daha iyidir. Bu da genele baktığımız da daha iyi görüntü kalitesi sunar.
    alıntıya HAYIR...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7d mi ? Yoksa 5d classic mi ? Neden ?
    7D Af noktaları, Çekim hızı 1.6çarpanı(çarpan FF lere nazaran) 2 işlemcisi ile Ornito(kuş doğa) Fotoğrafçılarının göz bebeği. 60D den artılarıda bunlar zaten.
    5D ise Full frame bir makinedir. Eski teknolojidir. fazla oyuncağı yoktur. Düşük megapixellidir Falan ancak sensör büyüklüğü, tekil pixel büyüklüğü Tam kare çekim yapabilmeniz neticesinde Sonuçlar çok başarılıdır. Portre vb. sabit, durağan, Kompozisyon ağırlıklı çalışıyorsanız 5D fiyatı bakımından da hertürlü mantıklıdır. Ancak dediğim gibi hareketli nesneler çekiyorsanız yada 1600iso nun üstüne ihtiyacınız oluyorsa 7D derim.

Aslında hiç bir FF makine 1.6çarpanlı makine ile karşılaştırılmaması gerekir. Bunu 200TL ye alabileceğiniz 50mm f1.8 lens takarak 2 makine ile çekim yaptığınızda bile anlarsınız.
    Fusion35 ------> OnurD.

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Görüntü aynı görüntü değişen birşey yok 60D kullanıyorum ondada aynı sensör yani aynı görüntü var. Benim için önemli değil dedim zaten. Ben orta noktayı kullanırım 15 tane af noktası olsa ne olur.
    Makinene veya söylediklerine lafım yok yanlış anlama olmasın. 1200TL ye 650D alınamayacağına göre en iyi öneri 600D oluyor haliyle. Ayrıca bahsettiğin farklar sıfırdan başlayan birinin hiç bir şekilde kullan-amayacağı farklardır.
    Alınabiliyorsa tabiki 650D alınır ancak Bu işler bütçe meselesidir.
    Sonucta carpanli makine 2 side fakat ben alirken baslangic olarak 600d 650d arasinda kalip 650d yi tercih etmistim. Bana gore 60d den bile daha iyi bir makine bircok makineyi kullandim mark3 - 1dx. Vs onlar ayri dunya ama crop lu makine aspc sensor icin 650d alicak kisileri 5-6 sene rahat goturecek ozellikte .

Islemci hizini es grcmeyin raw+jpeg cekimlerde fotograftan sonra bekleme olmadinkayit yapiyor bide bunu 600d de deneyin 5 saniye kafadan bekliyorsun.

Ayrica video cekmeye merakli olan varsa kesinlikle.alsin canon artik hep usm motorlu lensler uretiyor..

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

tek body bulabilsem düşünürdüm de nakit işte kartla alırım mecbur bende bildiğin bi mağaza falan var mı sadece body alabilceğimiz
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    7D Af noktaları, Çekim hızı 1.6çarpanı(çarpan FF lere nazaran) 2 işlemcisi ile Ornito(kuş doğa) Fotoğrafçılarının göz bebeği. 60D den artılarıda bunlar zaten.
    5D ise Full frame bir makinedir. Eski teknolojidir. fazla oyuncağı yoktur. Düşük megapixellidir Falan ancak sensör büyüklüğü, tekil pixel büyüklüğü Tam kare çekim yapabilmeniz neticesinde Sonuçlar çok başarılıdır. Portre vb. sabit, durağan, Kompozisyon ağırlıklı çalışıyorsanız 5D fiyatı bakımından da hertürlü mantıklıdır. Ancak dediğim gibi hareketli nesneler çekiyorsanız yada 1600iso nun üstüne ihtiyacınız oluyorsa 7D derim.

Aslında hiç bir FF makine 1.6çarpanlı makine ile karşılaştırılmaması gerekir. Bunu 200TL ye alabileceğiniz 50mm f1.8 lens takarak 2 makine ile çekim yaptığınızda bile anlarsınız.
    TesekurLer bilgiler icin 5D 7 8 yil oncenin teknolojisi bile olsa o bir ff mak. Digeri crop mak. Lideridir benim gozumde. Karsilastirma alakasiz olsada 2.el yada yurr disi fiyatlarina baktiginizda crop mak. Fiyatina ff mak. Alabiliyorsunuz burda hem fikiriz sanirim ?

Aklima takilan sey . Sensor temizleme yok ve cok cabuk tozlandigini bu yuzden can siktigini yaziyor heryerde. Ingilizceymis menu cok kisitliymis bunlar benim icin onemli degil.

Genelde durağan foto cekmeyi severim. Otomobil manken yada doğa.portre cekiyorum ama arada bi yarislari izlemeyede giderim mesela. Ibu konuda tatminkar sonuçlar verebilirmi ?
    Ornito kac kere cekerim ? Bilemiyorum ama cekmek istesem cekerim ama 7d kadar hizli olmaz. Bunun farkindayim
    Bide iso bana nekadar lazin onu dusunmek lazim? Gece fotorafciligini seviyorum ama isonun dusuk olmasini sabit diyaframli f değeri düşük lenslerle bu açığı kapatabilirmiyim ?

Yani kisaca şu. 7d cok guzel bir makina ama ben haber fotografcisi değilim okadar hizli olmasi benim icin aman aman değil.
    Ama misal 5d classicte sensor tozlanmasi can *****i olabilir.
    Arti olarak external flaş akinacak ek masraf 5d de flas yok
    Menu ve ingilizce cok sikinti değil

Sizcd 8 10 yil onceki teknolojili bir 5D . Daha yeni teknolojili sinifinda zirveye oynayan bir mak. Totale baktigimizda daha mutlu edebilirmi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    canon 650d var ve 18-200 mm sigma lensim var her işimi görüyorum zevkli ve kullanımı basit bir makine detaya inmek zor yok entarance yok pozlama vs.vs. usta işine kaçıyor bir ara satmayı düşündüm ama geri vazgeçiyorum kıyamıyorum
    YamahA Xmax 250 ABS

dasemert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    d7000 kullanıyoruz tavsiye ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bad-Fast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tek body bulabilsem düşünürdüm de nakit işte kartla alırım mecbur bende bildiğin bi mağaza falan var mı sadece body alabilceğimiz
    Erindijital izmir yada Hayyamdaki tükkanlara sormak lazım. geçen ay vardı 950e arkadaşımda sadece body. yurtdışından getirmişti
    TesekurLer bilgiler icin 5D 7 8 yil oncenin teknolojisi bile olsa o bir ff mak. Digeri crop mak. Lideridir benim gozumde. Karsilastirma alakasiz olsada 2.el yada yurr disi fiyatlarina baktiginizda crop mak. Fiyatina ff mak. Alabiliyorsunuz burda hem fikiriz sanirim ?

Aklima takilan sey . Sensor temizleme yok ve cok cabuk tozlandigini bu yuzden can siktigini yaziyor heryerde. Ingilizceymis menu cok kisitliymis bunlar benim icin onemli degil.

Genelde durağan foto cekmeyi severim. Otomobil manken yada doğa.portre cekiyorum ama arada bi yarislari izlemeyede giderim mesela. Ibu konuda tatminkar sonuçlar verebilirmi ?
    Ornito kac kere cekerim ? Bilemiyorum ama cekmek istesem cekerim ama 7d kadar hizli olmaz. Bunun farkindayim
    Bide iso bana nekadar lazin onu dusunmek lazim? Gece fotorafciligini seviyorum ama isonun dusuk olmasini sabit diyaframli f değeri düşük lenslerle bu açığı kapatabilirmiyim ?

Yani kisaca şu. 7d cok guzel bir makina ama ben haber fotografcisi değilim okadar hizli olmasi benim icin aman aman değil.

Sizcd 8 10 yil onceki teknolojili bir 5D . Daha yeni teknolojili sinifinda zirveye oynayan bir mak. Totale baktigimizda daha mutlu edebilirmi?
    zor karar. ancak 8senelik bir makine herzaman daha riskli.
    7D hali hazırda pahalı bir makine. Nerdeyse 2.el bir mark2 parası.
    Bazen şeytan dürtmüyor değil 60d yi satıp 5d classic mi alsam diyede hep vazgeçiyorum.
    FF bir makineyede ona göre lens alman lazım birde işin o boyutu var
    Canonda mesela 15-85 diye bir lens var çarpanlı makine için sadece, her derde deva. Tamron 17-50 alıp takabiliyorsun yine çarpanlıya FF te aynı değerlerde(tabiki daha kaliteli) 24-70 f2.8 var ki 90model şahin parası

Elinde canon lensler falan yoksa D7000 nikon da bakabilirsin oda fiyatına göre başarılı bir makine mesela.
    Kuş, çok çok hızlı şeyler çekmemde diyorsan 7d de nekadar mantıklı. 60d ile arasında 2,5 kare çekim hızı, çifft işlemci ve body ebat-dayanıklılığı harici aman aman fark yok. muhabir veya doğa fotoğrafçısı değilsen 60d de herhalukarda iş görür ki fiyat farkı az değil 2si arasında.

Ek olarak emektar 400D makinem ile draglarda gayette güzel kareler aldım zamanında. O konuda derdin olmasın çok fazla. ancak FF alırsan çarpan olmayacağından Zoomlar 1.6x çarpanlıya göre daha az olacaktır

6D +24-105 f4 L IS USM almak lazımda işte neyse
    Fusion35 ------> OnurD.

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

5D'yi ben uzun süre kullandım, tabiki imaj kalitesinde 7D'yi harcar ancak hangi lensle kullandığınıza bağlı bu birazda..5D'ye hak ettiği lensi takabilecekseniz onu tercih edin, 7D'yi unutturur size iki günde..Bir 85mm F/1.2 yada 135mm F/2 ile nirvanayı yaşatabilir size..Ancak benim bütçem kısıtlı hatta ilk düşündüğüm lenste 150 liralık 50mm falan diyorsanız hiç bulaşmayın 7D alın FF işi 50mm ile yürümez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostlar bilgiler için teşekkür ederim oncelikle. Body almak isin sonu değil başlangıcıdır. FF demek pahali ve kaliteli lens demek L lens demek benim gozumde mesela 24 105 alabilirim ff de bi cok isimi gorebilir bu diye dusunuyorum.
    5d olursa yurt disindan sifir bulabilmek kaydıyla dusunebilirim sanirim. Biraz daha arastirdim ve sensor tozlanmasi ciddi can *****i sebeblerden.
    7d nin en buyuk esprisi cift islemci ve egomuzu tatmin eden govdesi imaj kalitesinde 60d le fark olacagini dusunmuyorum diyecegim ama ozaman 550 600 650 d gibi giris sinifina sokucaz ayip olucak

Arkadaslar 6 ay once arkadasim sifir 7d ve tamron 17 50 aldi . 5000 shutter da ya var ya yok kozmetikte cizik yok heves etti kullanmadi . 3000 tl ye satiyor ikisini ve komple kutu icerigi ve canta .

Siz olsaniz bu kiti alirmisiniz?
    Yurt disindan imkan varsa 5d mark 1 getir
    Yada temiz mark2 bul yada yurt disindan getirt falan filan.

Sonuca bakarsak body fiyatlari arasinda ucurum olmasada lens fiyatlari ucuk. Bir 24-70 yada 135 mm f2 lens bunlar bana gore ucuk paralar. Ve gereksizdir. Cunku ben bu isten para kazanmiyorum hobbydir. Ne ustalar görüyorum 550 d giris sinifi denilen o mak. FF kalitesini yakaliyorlar. Bazen hepsini bosver 550 d al komple baba lensleri topla diyor seytan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)