User Tag List

Sayfa 16/55 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon
1038 sonuçtan 286 ile 304 arası

Konu: FOTOGRAF Makinesi Tavsiye/Bilgileri Buraya

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Turk-Look Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    NEX-5 (d-slr) Kompakt değil işte ben de o yüzden önerdim

ki Nex 500D-550D'den üstün bir kamera hatta 60D'den bile üstün tarafları var.

Çok başarılı bir sensöre sahip bu yüzden NEX'te Canon,Nikon gibi lensleri aparatla kullanıyorlar.

gibi:

ne anlamda üstün oldugu tartısılır , mp olarakmı üstün , işlemci olarakmı üstün Yedek parça olarakmı , 2. eldemi ? Birkere aparat herzaman kalite düşürür bunu unutmamak lazım. Şimdi baktım testlerine sende bakabilirsin "550d vs nex 5" yazarsan cıkıyor bütün testleri 550d kazanmış.. 2 tane örnek

Winner
    CANON EOS
    550D

Canon 550D vs Sony NEX-5 - Our Analysis

Unless you absolutely have to have the tiny size of the NEX-5, the Canon 550D is the camera to go for
    Canon 550D vs Sony NEX-5 - Telegraph

Bu demek değil nex kötü bir kamera hyr okudum testleri kendinden beklenenin fazlasını yapıyor ama 550D ile çok fazla kıyas kabul edicek bir makina değil.Tasınması kolay en güzel yanı bu.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @fdogan eve hırsız girdi fotograf makınamda gitti bana bir makina almamız lazım bi el at

fdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alican Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @fdogan eve hırsız girdi fotograf makınamda gitti bana bir makina almamız lazım bi el at
    yinemi
    benimkini veriyim dicemde dukkanda kullanıcaksanız yetersiz kalabilir
    butceyi belirle bakalım abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fdogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yinemi
    benimkini veriyim dicemde dukkanda kullanıcaksanız yetersiz kalabilir
    butceyi belirle bakalım abi
    yine değil bilmiyorsun diye yazmışdım
    Evde kullanılacak bütçe makinaya göre değişken kompak 350-400 slr 1000 ürünler 2. el olacak sıfıra luzum yok yada sen bilins

Turk-Look - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne anlamda üstün oldugu tartısılır , mp olarakmı üstün , işlemci olarakmı üstün Yedek parça olarakmı , 2. eldemi ?
    Birkere aparat herzaman kalite düşürür bunu unutmamak lazım.
    Kayda değer en belirgin teknik özellikler olarak üstün.
    Kişiye ve amaca göre değişiklik gösterebilir.
    "total'de" 550D kendinden üstün bi kamera ama D-SLR klasmanında
    kaybettiği teknik detaylara bakar mısın ?

Shoots faster 7 fps vs 3.7 fps

Slightly larger sensor APS-C 23.4x15.6mm vs APS-C 22.3x14.9mm

(Around 10% larger sensor)

More focus points 25 vs 9

Has in-camera HDR Yes vs No

Aparat herzaman kalite düşürmez Yiğit.
    Kullanılacak lens'e göre kalite bile arttırır.

fdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alican Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yine değil bilmiyorsun diye yazmışdım
    Evde kullanılacak bütçe makinaya göre değişken kompak 350-400 slr 1000 ürünler 2. el olacak sıfıra luzum yok yada sen bilins
    slr olarak pentax oneririm az ısıkta bazen sorun yasayabilirsin ama onun dısında fazlasıyla memnun eder renk canlılıgıyla filan ama yok ben ugrasamam dersende canon 500d-550d bakılabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fdogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    slr olarak pentax oneririm az ısıkta bazen sorun yasayabilirsin ama onun dısında fazlasıyla memnun eder renk canlılıgıyla filan ama yok ben ugrasamam dersende canon 500d-550d bakılabilir
    Tamam işde abi şunu alak dıyın alalım

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tetikleyici siparişi verdim bakalım ne zamana gelicek

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tetikleyici siparişi verdim bakalım ne zamana gelicek
    Ebaydanmı ?

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ebaydanmı ?
    Yok dealextrem 35 dolar free ship rf603 yong nuo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kayda değer en belirgin teknik özellikler olarak üstün.
    Kişiye ve amaca göre değişiklik gösterebilir.
    "total'de" 550D kendinden üstün bi kamera ama D-SLR klasmanında
    kaybettiği teknik detaylara bakar mısın ?

Shoots faster 7 fps vs 3.7 fps

Slightly larger sensor APS-C 23.4x15.6mm vs APS-C 22.3x14.9mm

(Around 10% larger sensor)

More focus points 25 vs 9

Has in-camera HDR Yes vs No

Aparat herzaman kalite düşürmez Yiğit.
    Kullanılacak lens'e göre kalite bile arttırır.

totalde kaybetmek diye birşey yoktur ya kaybet vardır ya kazanmak fps dediğin o kadar önemliki hız candır bu makinelerde , (Around 90% faster continuous shooting) 2 katı hızlı... Mp si çok fazla düşük.. Video çekim konusunda zaten yanına yaklaşamaz 550D nin.. sırf bu değil birçok kendinden pahalı makineden iyidir 550D nin video çekimi. (The 550D trumps the NEX-5 in the video department. For a camera of its size the video capabilities of the 550D are stunning. I have used Canon's flagship 5D MK II camera on several occasions to shoot video and found that the 550D wasn't far behind. Low light video did lose a bit of detail but nothing on the scale of Sony's offering.) , Ele oturma konusunda da 550D üstün.Çok önemli birşeydir o ele oturma muhabbetide.Saatlerce çekim yapınca anlaşılır değeri.. Yani sadece açıkladım da 550D tarzında bir makine ile yan yana gelebilecek bir makine değil. Okudum baya ya makine kendi ufak boy klasmanında bile pek önerilmiyor aslında.Onun yerine lumix dmc-gf1 öneriliyor sony yerine çok daha altarnatif alınabilir o paraya deniyor.

"" find that the NEX-5 just doesn't justify its price tag when there are so many better alternatives out there. Cheaper micro four thirds alternatives like the Panasonic Lumix DMC-GF1 will provide much of the small size and weight the NEX-5 offers but at a more affordable price.""

Bir hocamın söylediği gibi macereya gerek yok Bilininden şaşmicaksın. Ama makineden anlamayan , yeni başlayan , çok birşey beklemeyen koyarım cantama çekerim hem arkadaslarımı , hemde sagda solda tatilde paylasırım face de diyenler için ideal.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her ikisini de kullanmış olmasam ben de sen gibi düşünürdüm Yiğit !

"fps dediğin o kadar önemliki hız candır bu makinelerde" -

demişsin ama "saniyede 7fps olan NEX-5"

Shoots faster nex-5 > 7 fps vs 550d > 3.7 fps

14mp bi kamera için, hiçte MP'si çok düşük denilemez olsa gerek.

otoritelerin de bi bildikleri var ki bak ne ödüller,ilkler rekorlar vermişler

-Stuff Gadget 2010'da "Yılın Fotoğraf Makinesi" olarak ödüllendirilen Sony NEX-5, şimdi de, 75 yıldır yayınlanan ünlü tüketici teknoloji dergisi Popular Science tarafından "Yılın En İyi 100 İcadı"ndan biri olarak seçildi".

keza bi üst modeli NEX-7 için de :

-Sony NEX-7 fotoğraf makinesine TIPA 2012 Ödülü : TIPA Ödülleri 2012’de Sony’e üç ödül birden. Sony, dijital görüntüleme alanındaki yenilikleri ile bir kez daha Avrupa’nın en prestijli fotoğraf endüstrisi ödülleri TIPA tarafından ödüllendirildi. Sony’nin dijital görüntüleme sektörüne getirdiği yenilikçi teknolojik ürünleri bir kez daha Avrupa çapında prestij sahibi Teknik Görüntü Basın Derneği (Technical Image Press Association, TIPA) tarafından üç farklı kategoride en iyi olarak ödüllendirildi. Sony SLT-A65 Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’ne sahip fotoğraf makinesi “En İleri Düzey DSLR” ödülünü alırken, Sony NEX 7 kompakt değiştirilebilir objektifli fotoğraf makinesi “En Uzman Düzeyde CSC” ve Sony XQD bellek kartı da “En İyi Görüntü Saklama Ortamı” seçildi.

- iF Tasarım Ödülleri’nde, tam dört Altın Ödüle layık görüldü. Sony, Handycam NEX-VG10, BRAVIA NX800 TV Serisi, “α” NEX-5 dijital fotoğraf makinesi ve VPL-FX500L/VPL-FX30 projektörü ile 3 binin üzerinde ürün arasından sadece 50’sine verilen Altın Ödüllerin dördünü alarak, kendi alanında bir de rekor kırdı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her ikisini de kullanmış olmasam ben de sen gibi düşünürdüm Yiğit !

"fps dediğin o kadar önemliki hız candır bu makinelerde" -

demişsin ama "saniyede 7fps olan NEX-5"

Shoots faster nex-5 > 7 fps vs 550d > 3.7 fps

14mp bi kamera için, hiçte MP'si çok düşük denilemez olsa gerek.

otoritelerin de bi bildikleri var ki bak ne ödüller,ilkler rekorlar vermişler

-Stuff Gadget 2010'da "Yılın Fotoğraf Makinesi" olarak ödüllendirilen Sony NEX-5, şimdi de, 75 yıldır yayınlanan ünlü tüketici teknoloji dergisi Popular Science tarafından "Yılın En İyi 100 İcadı"ndan biri olarak seçildi".

keza bi üst modeli NEX-7 için de :

-Sony NEX-7 fotoğraf makinesine TIPA 2012 Ödülü : TIPA Ödülleri 2012’de Sony’e üç ödül birden. Sony, dijital görüntüleme alanındaki yenilikleri ile bir kez daha Avrupa’nın en prestijli fotoğraf endüstrisi ödülleri TIPA tarafından ödüllendirildi. Sony’nin dijital görüntüleme sektörüne getirdiği yenilikçi teknolojik ürünleri bir kez daha Avrupa çapında prestij sahibi Teknik Görüntü Basın Derneği (Technical Image Press Association, TIPA) tarafından üç farklı kategoride en iyi olarak ödüllendirildi. Sony SLT-A65 Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’ne sahip fotoğraf makinesi “En İleri Düzey DSLR” ödülünü alırken, Sony NEX 7 kompakt değiştirilebilir objektifli fotoğraf makinesi “En Uzman Düzeyde CSC” ve Sony XQD bellek kartı da “En İyi Görüntü Saklama Ortamı” seçildi.

- iF Tasarım Ödülleri’nde, tam dört Altın Ödüle layık görüldü. Sony, Handycam NEX-VG10, BRAVIA NX800 TV Serisi, “α” NEX-5 dijital fotoğraf makinesi ve VPL-FX500L/VPL-FX30 projektörü ile 3 binin üzerinde ürün arasından sadece 50’sine verilen Altın Ödüllerin dördünü alarak, kendi alanında bir de rekor kırdı.

abi yapma gözünü sevim en iyi "CSC" ödülünü almış en iyi kompakt yani... Zaten kulvarı d-slr lar değilki... Bunun kulvarı Canon G serisi , Panasonic Lumix serisi gibi ufak cep , çanta makinaları.. Point and Shoot kavramı için hazırlanan makinalar.Bakma sen o tarz seylere ödüllere vs. Fiat Panda da yılın aracı ödülünü almıştı unutmayalım Canon ve Nikon piyasadır.Bana şimdi Canonun xxx objektifi de sana hemen getirteyim 1 gün içinde hangi ama hangi objektifi istersen.. Bana Canon batteryGrip bul de 100 tl ye en güzelini 1 günde yollatayım evine.İstediğin bütün parçaları buluruz.Satalım de alıdıgın 2. el fiyatını kaybetmeden temizse 1 günde satarız... Parçası arızalansa hemen buluruz.Ya say say bitmez nasıl karsılastırıyorsun hayret yani bu makineyle.Biri çocuk oyuncagı gibi.. Ben okurken studyo fotografı dersine eğer biri bununla gelse idi yeminle almazdı hoca

Yine kötü demiyorum bak mesela adam demiş "ikisinde sahibim.Bu ufak sony nin en güzel özelliği büyük makineyi çıkaramadıgın veya acil durumlarda ufak ve kompkat olmasındna dolayı kullanıyorum" E süper işte , kompakt ın amacıda odur zaten mesela bende elimde o koca makineyi tasımak istemediğim zamanlarda kullanmak için canon g serisi düşünüyorum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yiğit'im Compact gövde'de D-SLR işte o aşikar zaten
    karşılaştırmalarda biçok kamera üstün gibi görünebiliyor
    ama o spec.'ler de yenilen kameralar kıyaslandıkları cam'lar. gibi 3 tane sıfır da alabiliyor.
    Herşey ebat değil, NEX bir ilk zaten klasman olarak.

Sensör büyüklüğü en büyük artısı akranlarından.

18-200mm'le veya farklı bi tele ile hiçte öyle cebinden cıkar çek sok olmuyor.

G serisi ve Lumix'le aynı klasmanda hele hiç değil onlar D-SLR değil
    NEX D-SLR Yiğit D-SLR

du bi ateş ediyim sana

Güzel muhabbet oldu teşekkürederim Yiğit, biraz daha uzatırsam Sony'de hissem var sanılacak
    Bu arada Canon'cuyum ben de

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yiğit'im Compact gövde'de D-SLR işte o aşikar zaten
    karşılaştırmalarda biçok kamera üstün gibi görünebiliyor
    ama o spec.'ler de yenilen kameralar kıyaslandıkları cam'lar. gibi 3 tane sıfır da alabiliyor.
    Herşey ebat değil, NEX bir ilk zaten klasman olarak.

Sensör büyüklüğü en büyük artısı akranlarından.

18-200mm'le veya farklı bi tele ile hiçte öyle cebinden cıkar çek sok olmuyor.

G serisi ve Lumix'le aynı klasmanda hele hiç değil onlar D-SLR değil
    NEX D-SLR Yiğit D-SLR

du bi ateş ediyim sana

Güzel muhabbet oldu teşekkürederim Yiğit, biraz daha uzatırsam Sony'de hissem var sanılacak
    Bu arada Canon'cuyum ben de
    Bende tesekkur ederim de nex Dslr değilki dostum ne ettin
    Sony Alpha NEX-5 Compact Interchangeable Lens Digital Camera

(Sony had to make a big impression. We think they'll do just that with the new Sony NEX-5 and NEX-3, two cameras they're calling "alpha compact interchangeable lens digital cameras.")

baska bir yerde

" With the arrival of the Sony Alpha NEX-5, Sony is muscling its way into the growing Compact System Camera (CSC) market "

Mobil Dslr diyebilirsin belki tasınma amacı ile lcd tabanlı sistem olması boyutları vs kompakt oldugunu gösteriyor. Zaten sony nin oficial sitesine gir d-slr ayrı yerde ama nex compact bölümübde geçiyor

"Kompakt sistem fotoğraf makineleri (NEX)"

Sony bile compact oldugunu söylüyor aletin ama yeni bir isimle çıkarmışlar ALPHA diyorlar.. ben biraz daha araştırdım bu tarz kaliteli kompakt lar arasında su anda en iyisi diyebiliriz.Kalite olarak d-slr lara yaklasıyor kullananlar keske yanımda d-slr olsa demiyor bu aleti kullanırken.Adaptörü ile sadece Alpha lensleri ve Konica-Minolta lensleri takılabiliyor.Kendine ait sadece 3 objektif var sadece piyasada.. En kötü yanlarından biri lcd tabanlı bir makine.Yani dit dit ekrana basıp menulere falan giriyorsun abuk subuk , d-slr daki tuş takımları yok. Lcd tabanlı oldugu için pili çok cabuk bitiriyorsun vizörden baksan bile lcd kapanmıyor.Ben bi yerden bulup kullanayım biraz merak ettim aleti tasıma muhabbetine harika alet

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nex-3 veya 5'ti sanırım , Canon 24-105mm L serisi (markII kit lensi) ile full HD kayıt almıştım cidden öttürüyor ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nex-3 veya 5'ti sanırım , Canon 24-105mm L serisi (markII kit lensi) ile full HD kayıt almıştım cidden öttürüyor ..

sony e ait olmayan unoffical kitler var tabi.

e zaten canona nikon nikon a canon adaptoru takmak için bile adaptörler var. Adamlar iphone için bile canon adaptor yapmıslar

Performans alabildin isen süper cunku piyasadaki en iyi fiyat+performans lens ler canonda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ha bide Act Of Valor 5D ile çekildi

Edit: Şunuda görmüşken ekliyeyim

Nutella 220g Kapağını 72mm Lens Kapağı Olarak Kullanabilirsiniz

cAxcAn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni başlıyacak biri için canon 1100d önerirmisiniz ?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)