User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 20 ile 32 arası

Konu: Lens sorunsalı :)

Deagles48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lazer'e uygunsanız uğraşmayın gözlük lens ile eğer uğraşıcam diyorsanız ömrünüzün sonuna kadar buyrun lensleri gece yatarken çıkarmayı unutmayın hatta evde boş zamanınızda bile çıkarın gözü koruyan kornea tabakası oksijen'i direk dışarıdan alıyor damarlar yolu ile değil bu yüzden o lens ne kadar gözünde durursa kornea okadar havasız kalır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lazer olayını bende çok düşündüm ama hayatım boyunca (7 yaşından beri gözlük kullanıyorum) gittiğim bütün göz doktorları ve gittiğim diğer çoğu doktor gözlüklü. eğer bu lazer olayının bi sakıncası yoksa bu adamlar neden kendilerine bunu yapmıyorlar? hatta izmire lazer aletini ilk getiren doktor bile gözlük kullanıyor halen..

bgn yeni lenslerimi sipariş ettim j&j yıllık 200lira

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gozunu alttan ger (reflexlere hakim olamiyorsan obur elinle goz kapagini da yukarda tut)
    Yukari bak (goz bebegini kaybet)
    Lensi gozunun beyazina oturt
    Parmaginin ucuyla lense 1mm kadar dokunup sabitle
    Yavas yavas lense dogru bak - voila!

1 haftada refleksin olacak takip cikarmak

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    caner lens garıptır alısırsan super ama alısamazsan ezıyet cok olur. Gozu cızıp korneaya zarar vereblrsn lazer dusunuyorsan haberleselm.
    Doktorlar neden gozluklu olayını cok sordum. Bız boyle mutluyuz lazer gozlukten rahatsz olanlar yaptrsn dyorlar. Zaten gozluk takmaktan memnun olan bırısıne kımse gel lazer yapalm demez
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Aylık lensler mevcut, ben 3 yıldır bu lenslerden kullanıyorum.Gayet memnunum.
    Hatta tembellikten 2 ay falan gözümde kalıyor. Onlardan alabilirsin, sürekli tak çıkar uğraşmazsın.

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamen alışkanlık meselesi. Ben de takıyorum mecburen. İlk başta tak çıkar zorla sonra ayna karşısında yapmaya alışırsın en son aynaya bile gerek duymadan birkaç dakikada takar çıkarırsın.

Yeni nesil lensler oldukça rahat zaten. Ben 10 gün hiç çıkarmadan gözümde tuttum duşa bile girdim. Hiçbir sıkıntı olmuyor.

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle en önemli olan şey ellerini her takmadan ve çıkarmadan önce iyice yıkaman..
    bir diğeri, lens göze zararlı bir şey. bu yüzden mecbur kalmadığın hiç bir an lens takma. eve gelince direk çıkar hele hele yatarken muhakkak çıkar.. unutursan gözünde sabahki halini tahmin edemezsin.. kabındaki solisyonu günü birlik değiştir en olmadı 2 günde bir muhakkak.. bunlara dikkat et mazallah bir mikrop kaptırırsan çok kötü şeyler olabilir.. gözüne toz falan kaçarsa da sakın ovşalama direk solisyonla birlikte çıkar gözünden.. takma işinden bahsetmiyorum alışınca aynaya bakmadan 2 parmakla söküp takarsın..
    .

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lensle yatıp kalkıyorum dusa grıyorum hatta ruyalarımı bile daha net goruyorum dyenlerı cok kaale almayn yaptgnz saglıklı bısey degil.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

VTec_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    13 senedir takıyorum buyuk kolaylık gozumde yok artık sanki unutuyorum.
    taka taka elin ve gözün alışıcak
    Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK

|| CaNeR || - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugun sonunda takabildim, biraz gözlerimi zorladım şimdi yanma ve sulanma var .

Önerileri için herkese teşekkürler
    ride or die

FRTDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lensle yatıp kalkıyorum dusa grıyorum hatta ruyalarımı bile daha net goruyorum dyenlerı cok kaale almayn yaptgnz saglıklı bısey degil.
    Ben aynen öyle yapıyorum. Aylık lens kullanıyorum sadece hafta da birgun geceden cıkarıyorum sabah tekrar takıyorum hatta eskiden unutupta haftalarca gözümde kaldığı da oluyordu. 6 senedir de kullanıyorum bi sorun yaşamadım.

Ancak geçen hafta doktora gittim lazer için daha önceden de bi kaç hastanede lazer için muayene olmuştum ama işi fazlasıyla ticarete döktükleri için güvenemedim. Sonrasında lazer yapmayan bi hastanede muayene oldum ve gözlerim lazer için uygun. Kısmet olursa yazın sonuna doğru lazer yaptırmayı planlıyorum.

Lens bi yerde iyi ben bi kaç kez mikrop kapması dışında 6 senede hiç sorun yaşamadım gözümde varlığı bile belli değil ancak doktorların söylediği bir insanın lens kullanma ömrü 15 yıl. Belirli zaman sonra korneayı inceltmeye başladığı için kullanılamıyor. O yuzden lazer kesin çözüm inş iyi bir hastane bulup olcam..
    Kurallara Aykırı İmza Boyutu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mümkün olduğunda her gece çıkarmaya çalışın hem lens kendini yenilesin hemde gözünüz hava alsın. evde olupta lensle takılmanın manası yok bence.
    bende duş alıorum hatta denize bile giriyorum. bu hareketlerin tek zararı lensin gözünüzden çıkıp gitmesi olur başka bir zarar vermez. çünkü lens göz-gözyaşı-lens şeklinde durur gözde denizde gözünüze su kaçarsa lens düşer.

doktorlar biz böyle mutluyuz olayını geçsinler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gözü lense alıştırmak kurbanlık koyunu yere yatırmak gibidir. en başlarda aşırı tepki verir. bunu sigaraya ilk başlayanlar hıh babam geldi cümlesiyle kırıyor sanırım ama lensin ilk alışma evresi biraz sorunlu olur. gözlerin kan çanağı gibi olur yer yer. işte bunlar gözün kırmızı alarm vermesiyle gözü besleme çabasıdır. çünkü gözün ilk kez havasız kalıyor. zamanla tak çıkar yapa yapa gözün tepkisiz hale gelecek. bu da yaklaşık 10 gün civarında bir süreye tekabül eder. sonrasında ise çok rahatlarsın.

lensin özelliklerine gelince 30 gün boyunca gözünden çıkarmayacağın lensler olsaydı bile yine de işin bittiği an lesi gözünden çıkarman gerekir. mesela oasys ile 1 hafta boyunca gözünde kalabilir ama bu sadece zorunlu anlar için bir özellik. sonuçta plastik bunlar ve sürekli sıvı enjeksiyonu yapmazsan kuruması çok normal. ve bunun yanında sana tavsiyem sürekli kullanmaman. arada gözüne detox yapar gibi gözlük takarak tüm gün oksijenle haşir neşir olmasını sağla. marka olarak tavsiye edeceğim tek lens johnson&johnson ın acuvue oasys veya advanced modelleridir. zaten gözünlde astigmat varsa kesinlikle torik yani astigmat özellikli lensleri al. o bulanıklığı çekme sakın. lensleri mümkünse internetten al. fiyat olarak çok fark ediyor. 6 aylık yani 3 çift lensin fiyatı 50-55 lira civarı olması lazım. yukarıda yazdığım markanın modelleri tabii. torik lensler ise 60-70 lira civarında olmalı.

6 aylık periyotlarda göz doktoruna uğra ve hem göz numarana hem de göz pınarlarına baktır. göz pınarlarındaki en ufak kuruluk bile uyarı demektir. göz pınarına dikkat. bir de dediğim gibi sürekli kullanmak retina incelmesine yol açar ki o zaman numara sıfırlama ameliyatı bile olamazsın.

çok uzun süre kontakt lens kullanmak - ek_i sözlük

son olarak bu lensin veya numara sıfırlama ameliyatlarının çok iyi birşey olmadığını ve şimdiye kadar gittiğim göz doktorlarının neredeyse hepsinin gözlük kullandığını hatırlatmak isterim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)