User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
47 sonuçtan 39 ile 47 arası

Konu: Ankarada Lpg motaj ustası tanıdığı olan

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BRC'lerin çoğu yerli üretim evet. MTM'den aldıkları enjektör rail'i ve enjektörleri de feci sesli.

Eğer Atiker almam derseniz, BRC yerine gidin BRC'nin de eskiden neredeyse tüm parçalarını aldığı MTM'in kitini tercih edin.

MTM'in yaklaşık 1700-1800 TL'ye bir kit'i var. Keihn enjektör kullanıyor.

Atiker ve BRC'nin enjektörleri aslında enjektör değil, selenoid valf.

Fakat Prins'in tüm ve MTM'in iyi setleri Keihn LPG/CNG enjektörü kullanıyorlar.

Atiker taktır geç git. En fazla 1 seneye enjektör'lerin arızalanır, değişirsin hemen. 2. senenin sonuna doğru regülatör'ün bozulur oda değişir.

Garantiden sonra da enjektörlerin bozulursa 150 lira, regülatörün tamir takımı ise 125 lira mı ne?

Aradaki fiyat farkına kesinlikle değer.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...

Türk imalatı olup da İtalyan diye satılan BRC'den, halis muhlis Konya üretimi, her bir parçasında anında arıza değişimi garantili olan Atiker daha iyi.
    ...
    Forumdaki yazılarından gördüğüm kadarıyla kıymetli bir arkadaşımızsın. Ama kendi taktığı malı övmek adına diğerine asılsızca iftira atmak ne derece esnaflığa sığar? Ben LPG sektörünü yakından bilirim. BRC'ci değilim. Ama yiğidi öldürürüm, hakkını yemem. Reklam yapacaksam malımın artılarını, üstünlüklerini sayarım. Ötekini yermem.

BRC'nin hangi malzemesi Türkiye'de üretiliyor? Bana kalem kalem kalem ve üretici firma bilgileri ile yazarsan biz de öğrenelim. Elinizde kitMTM de var. BRC'nin malzemesini tanıyorsunuz yani. Bilmediğiniz mal da değil ki karacahil LPG'ciler gibi sıkasınız... İddianızın aslı varsa lütfen burada paylaşın. Kim yerli kiti ithal diye satıyor, kim iftira atıyor belli olsun. Hep beraber yargılayalım. BRC MY 11 yerliyse hep beraber gidip tükürelim 2A'nın, Kadir Bey'in yüzüne.

Saydığın özelliklerin tamamı aynı zamanda eski BRC sequent ECU'su olan kitMTM ecu'sunda da var, BRC Sequent 24 ve BRC MY serisi ECU'larda da... Hatta Atiker'de olmayan motor suyu sıcaklık, TPS, oem map bağlantısı ve kalibrasyonu, her türlü oem devir sensörünün kullanımı, tip-in, tip-out ve enrichment tablosu gibi daha birçok özellik de mevcut. Ve hatta bazı serilerde ateşlemeye bile müdahale etmek mümkün.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BRC'lerin çoğu yerli üretim evet. MTM'den aldıkları enjektör rail'i ve enjektörleri de feci sesli.

Eğer Atiker almam derseniz, BRC yerine gidin BRC'nin de eskiden neredeyse tüm parçalarını aldığı MTM'in kitini tercih edin.

MTM'in yaklaşık 1700-1800 TL'ye bir kit'i var. Keihn enjektör kullanıyor.

Atiker ve BRC'nin enjektörleri aslında enjektör değil, selenoid valf.

Fakat Prins'in tüm ve MTM'in iyi setleri Keihn LPG/CNG enjektörü kullanıyorlar.

Atiker taktır geç git. En fazla 1 seneye enjektör'lerin arızalanır, değişirsin hemen. 2. senenin sonuna doğru regülatör'ün bozulur oda değişir.

Garantiden sonra da enjektörlerin bozulursa 150 lira, regülatörün tamir takımı ise 125 lira mı ne?

Aradaki fiyat farkına kesinlikle değer.
    Dostum bilmeden yazıyorsun. Keşke biraz araştırsan. Olmadı BRC ino serisi enjektörleri eline alıp bir incelesen de öyle yazsan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birincisi ben LPG'ci değilim, ilk mesajımda da belirttim.

Atiker'i de savunmuyorum , farkettiysen bozulabilecek kısımlarını söyledim.

Anladığım kadarı ile 2A'da çalışıyorsun, burayı da 2A'nın forumlarına çevirmeyelim.

BRC'nin üzerinde MTM yazmayan her ürünü TR üretimi, ben böyle biliyorum. Bekir ile konuşur buraya yazarım.

Konu BRC'yi yermek , Atiker'i savunmak değil.

Hem kendi söylediklerinle çelişiyorsun hocam, Atiker'in tüm sistemlerinde 2.5 barlık map sensörü var. OEM map'a ihtiyaç duymuyorsun. Gene su sıcaklık sensörüne ihtiyacın yok, zaten regülatör üzerinde kendi Su sıcaklık sensörü var.

Sen BRC ino diyorsun, ben MY11'den bahsetmedim, bir çok selenoid valf mantığı ile çalışan enjektörü var BRC'nin. Şimdi tek tek içlerini açtırıp bana baktırma lütfen.

Hem ben reklam yapıyor gibi oldum, sizde takılın BRC'yi anlatın burada.

Ne Atiker ile bir göbek bağım var, ne de bir kazancım. Ok mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birincisi ben LPG'ci değilim, ilk mesajımda da belirttim.

Atiker'i de savunmuyorum , farkettiysen bozulabilecek kısımlarını söyledim.

Anladığım kadarı ile 2A'da çalışıyorsun, burayı da 2A'nın forumlarına çevirmeyelim.

BRC'nin üzerinde MTM yazmayan her ürünü TR üretimi, ben böyle biliyorum. Bekir ile konuşur buraya yazarım.

Konu BRC'yi yermek , Atiker'i savunmak değil.

Hem kendi söylediklerinle çelişiyorsun hocam, Atiker'in tüm sistemlerinde 2.5 barlık map sensörü var. OEM map'a ihtiyaç duymuyorsun. Gene su sıcaklık sensörüne ihtiyacın yok, zaten regülatör üzerinde kendi Su sıcaklık sensörü var.

Sen BRC ino diyorsun, ben MY11'den bahsetmedim, bir çok selenoid valf mantığı ile çalışan enjektörü var BRC'nin. Şimdi tek tek içlerini açtırıp bana baktırma lütfen.

Hem ben reklam yapıyor gibi oldum, sizde takılın BRC'yi anlatın burada.

Ne Atiker ile bir göbek bağım var, ne de bir kazancım. Ok mi?
    Benim BRC ile hiçbir alakam yok. Yukarıda da belirttim zaten. Bu foruma da, diğer forumlara da BRC için üye olmadım. Beni bilen bilir. Anlatmama gerek yok.

BRC'nin tüm enjektörleri aynı tiptir ve ino serisidir. Hiçbiri selenoid valf değildir. Tamamında onlarca parçadan oluşan mekanik sistem vardır.

Kendinle çelişiyorsun demişsin. Atiker ve diğer birçok kitte kendi sıcaklık ve map sensörleri zaten var. Bu bir üstünlük değil. Üstünlük her araçta, aracın kendi sensör verisini okuyabilmek. Çünkü en doğru ve net ölçüm o şekilde olur.

BRC 2007 yılından beri Türkiye'de resmi olarak MY serisini satıyor. BRC'den bahsederken MY serisinden bahsetmiş oluyorsun zaten.

Ben Atiker'i karalamıyorum. Parasına göre yerli sermayeyle adamlar güzel işler yapıyorlar. Keşke ECU'yu ve enjektörleri de kendileri yapsalar da tam olsa.

Ben neden BRC'yi anlatayım? BRC'ci miyim? LPG'ci bile değilim. Ben bildiklerimi anlatıyor, yanlışları düzeltiyorum.

Ben hala hangi parçaların yerli olduğunu ve kime ürettirildiğini merak ediyorum. Çünkü bu konuda ayrıntı hiçbir zaman verilmiyor. Sanırım verilemeyecek de...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrıntılı bilgiyi sana özelden yazarım.

Ben biraz hızlı girdim konuya, gerisini konuşuruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrıntılı bilgiyi sana özelden yazarım.

Ben biraz hızlı girdim konuya, gerisini konuşuruz.
    Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok çok şükür. Zaten paramı bu işten de kazanmıyorum, LPG sektöründe de çalışmıyorum. Amacım işini baltalamak değil, yanlış anlama, bilgi vermek.

Tabi ki her zaman görüşürüz. Zaten yeriniz de Ankara'daymış. Yüzyüze de görüşürüz inşallah.

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    osman abim gürsel abim aman diyim ikinizde sevdiğim fikirlerine değer verdiğim abilerimsiniz tartışmayın gözünüzü sevem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    osman abim gürsel abim aman diyim ikinizde sevdiğim fikirlerine değer verdiğim abilerimsiniz tartışmayın gözünüzü sevem
    Estağfurullah Yiğit. Tartışmak ne demek... Fikir alışverişi diyelim. Zaten otomotiv servis sektöründe kıymetli adam az, senin gibi kıymet bilen lazım. Kıymet biliriz biz de. Tanışırız da inşallah vakti gelince ustalarımızla.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)