Ya arkadaşlar 2. el araç parcası bile geciyor kanunu bilmek yeterli
fedex le gelen ürünler cok şükür hiç takılmadan geldi piston kol şu bu
Proforma fatura yazılıp belirtilirse sorun olcagını sanmıyorum![]()
ptt kargonuzu nasıl taşıyor diye bir video mu vardı, yoksa yurt içi miydi neydi bulamadım![]()
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
Benzeri kuzenime oldu, 4 Euro fazlasına 140 lira mı ne ödedi o da..
Bu parayı hesaba yatırdıktan sonra ürün kapısına geldi yine..
(onda kargo ücreti ayrı yazıyordu tabi, sizinki gibi sıkıntı olmadı)
Onur
14' f30 316
100dolar degerinde bir parca getirtmek istiyorum ben. motor parcasi , ozaman nasil olucak??
Z3 Roadster
Golf Mk5 GTI
hangi kargo ile geldi bu ürün ? ek olarak devlet postasında yüksek miktarda uyuşturucu madde, ve hammadesi yakalanmış. şu ara sıkıntı yüksektir.
valla ben 550 sterlin (ortalama 1500 tl) e turboyu ingiltereye sattım. ptt ile kargoladım. 4ncü gün müşterinin eline ulaştı.
ve 1 kuruş vergi talep etmemiş devlet. yani bu gümrük olaylarında bizim ülkemizde düdükleniyoruz diye bağrınmakta haklı insanlar. elin ingilizi gümrük vergisi almadan adama malını verdi bu ülke batmadı. yani başka yerden gelir kaynağı üretmişki gümrükten gelecek 3-5 kuruşa muhtaç değiller.
bize bakarsan her yerden gelen paralara muhtaç devlet. çünkü devletin paraları nereye gidiyorun hesabını soramıyoruz. sağlık olsun.
ama şuanki bu bozuk ortamda en düzgün firma gene devletin kurumu olan ptt. özellikle topkapı gayet iyi. tatlı dilli oldunmu uraştırmıyorlar. kumburgazdan geliyorum uzak yoldan geliyorum dedim 5 gün sonra sıra gelir dedikleri ürünü gidip antrepodan önünde 800 civarı koli olmasına rağmen karıştırıp buldular verdiler. sadece %18 ödedim aldım.
Ancak bazı vatandaşlar gerçekten çok gergin oluyorlar. Gümrük memuru kanunen mecburen gıda takviyesi olan ürünü adama teslim etmedi. Önce aile hekimi yada devlet hastanesinden buna ihtiyacın olduğuna dair reçete yazdır gel yoksa alamazsın geri yollarız dedi. vatandaş orda bağırınıp çağrınmaya başladı.
yapcak bişi yok arkadaş kanun böyle o memur orda onu geçiremez. tonla adam orda sıra bekliyor biri şikayet etse kanunen yasak malı teslim etti diye başı yanar.
ptt için konuşuyorum. topkapı ptt ye özellikle işi düşen olursa tatlı dille en yılan herifi yola getirirsiniz orda.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
PTT ile gelincede Shipping için vergi ödeniyor. Yani memur ben toplam tutara bakarım gerisi ilgilendirmez diye çok kez karşılaştımBelki değişmiştir bu sistem diyecem ama hiç sanmıyorum.
Yani boşuna sinirlenme![]()
alıntıya HAYIR...
ya o karşı tarafın hatası hep. benim ürünlerime kargo ayrı ürün fiyatı ayrı yazılıyor. o zaman ürün fiyatı üzerinden vergi alınır yönetmelik bu şekilde.
ancak kargo dahil fiyat yazıyor bazıları. ayrı ayrı fiyatları yazmıyorlar. o zaman işte ben nekadarı kargo nerden biliyim diyip tamamına dayıyorlar malesef.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
defalarca yazdık bunları.bence gümrük için sabit bir konu açılsın her seferinde farklı konular,aynı mevzular...
çıkarsa zaten bana şu kadara mal olan ürününüzü size hediye ediyorum diye sahibine geri göndereceğim.
vekaletname yok.
bana ders size tavsiye işte. defalarca yazılmış ya hani....
mail geldi şimdi, ithalat işlemleri için bilgiler felan.
arkadaş ne vatandaşmışım yahu ithalat yaptım ahhaahahh
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)