bütün bankacılar bunu bilir ama pek söylemez :)
Printable View
Bir bankanın kredi arzı,dönemsel olarak değişir.Bankanın likidite durumu , yakın zamanda varsa kullanmış olduğu sendikasyon kredisi , TL pozisyonu vs..Eğer kredi vermeyi isterse KKB listesi ,halk arasında kara liste denen listede bulunan,zaman aşımı dolmamış adama bile sadece maaş yazısı ile bakın resmi bordro demiyorum krediyi verir.Banka kredi arzı düşük ise kredi puan çıtasını bir yükseltir en düzgün adama bile krediyi çıkartmaz.bankacılık güneşli günlerde şemsiye dağıtmak ,yağmur başladığında ise şemsiyeyi geri istemektir.
anlaşıldı biz anlaşamayacağız :D
yazdığımı tekrar okursan,
40-60 olayının ödediğim miktar değil,
ödediğim miktarın içerisindeki Faiz-Ana para miktarını açıklayabilmek için söylediğimi anlarsın,
son olarak aylık taksitim 100lira ise, ben 100lira ödedim,
bu miktar sadece son çektiğim kredide arttı,
zaten onuda ilk mesajımda belirtmiştim
Teşekkür ederim:) 6. yıl doluyor artık nedir ne değildir biliyoruz az çok.Bakın size birşey söyliyeyim.Mesela krediyi bankadan aldınız , biraz ödedidiniz veya hiç ödemediniz.Kredi takibe düştü.Banka sizce bu krediden zarar etmiş olur mu ?
Cevap ; Hayır size kullandırdığı kredi bedelini avukat masrafı dahil sizden tahsil edemezse Bankacılık Kanuna göre devlet babadan tüm masrafları ile geri alıyor.Belki gözünüze çarpmıştır extrelerde BSMV, KKDF diye enteresan kalemler oluyor.Bu kalemlerde toplanan fondan tahsilat yapılıyor.Devlet baba o yüzden diyor kredisini ödemeyene minimum 5 sene kuruş vermeyin diye yoksa bankaya kalsa haftada bir kredi verir adama.
arada mesafe çok, yoksa atlayıp gelirdim :D
bankaya dilekçe ile başvursam, geri alabilir miyim ?
yoksa iş hakem heyetine mi kalır ?
birde banka tamam diyip, ödeme yaparsa,
gerçek hakkımı öder mi ?
çünkü yasal faizi ile beraber ödemesi gerekiyormuş,
ben yasal faizin ne kadar olduğunu hesaplayabileceğime inanmıyorum :D
benden aldıkları dosya masraf ücretini nasıl öğrenebilirim ?
az önce ödeme planlarına baktım,
hiç birinde yazmıyor,
aradan uzun zaman geçti,
bende hatırlayamıyorum,
bunu öğrenebilmemin bir yolu var mı ? :o
-Türkiye’de veya yurtdışındaki denkliği kabul edilmiş olan 4 yıllık seçkin üniversitelerin İşletme, Ekonomi, Ekonometri, İstatistik veya Mühendislik bölümlerinden mezun,
-Bankaların / Aracı Kurumların Hazine bölümünde en az 2 ( iki) yıllık tecrübeye sahip,
-Proaktif ve analitik düşünce yeteneğine sahip,
-SPK İleri düzey ve tercihen Türev Araçlar lisansına sahip,
bu nitelikler olduktan sonra traderlık düşünmem sanırım :)