User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: 23 Nisan Neşe Doluyor İnsan..

VTec_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.
    Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK

_FrKn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok o civarda dogumlu arkadasım var çogunu bilmiyorlar.. Ha xeyna yı bilir hababam sınıfını bilir micheal jacksonı bilir , kara şimşegi duymuştur.. Ama yakariyi , clementini , calimeroyu , nils ve uçan kazı , kayıp dünyaları , az gittik uz gittiği , m.a.s.k'ı , kuzen lerry'i , tiki toki'yi , vs vs bunları bilmesine imkan yok... zira bunlar hep atıyorum 84-87 arası 85-88 arası böyle zamanlarda yayınlanan seriler... Ha bilir seviyordur eski çizgi filmleri vs arastırır netten izler vs anca öyle
    zaten fotoğrafı ben hazırlamadım kendi hatırladıklarım diye incicaps'te denk geldi konuya uygun diye koydum.ama baştaki filmlerden bazıları hariç çoğunu biliyorum.çocukluğumu dünden daha iyi hatırlarım belki bununda etkisi vardır fotoğrafları görünce çoğu canlandı gözümde.

BüLenT GöReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir." Mustafa Kemal ATATÜRK

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dodoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neyse, o günleri yaşayabilenler gerçekten şanslıymışız.. Bu dönemde çocuk olmayı istemezdim açıkçası

Bende istemezdim... Şimdiki cocuklar cep telefonu ile arayıp nerdesin diyorlar.. biz ekibi bulmak için mahalle mahalle ıslık çala çala gezerdik... Şimdi evde ps oynuyorlar.. Biz elimizde cubuklarla aksama kadar istanbulu gezerdik... Bahçelerin duvarlarından atlardık.. ağaçlara çıkardık... kedi kopek kovalardık.. Reel şeyler yapardık.. YAŞARDIK NEFES ALIRDIK... Artık sokaklarda yürüyen gezen , mahallede duvarın ustunde oturup cekirdek yiyen , oynayan cocuklar hiç görmüyorum... Çocuklar yok ortada... 14 yasında yiğenim var daha hiç tek basına sokaga cıkmadı... Yere düşüp kaşını dizini patlatmadı.. Hayatı ders calısarak , piyano dersine giderek , özel hocalar gelerek gidiyor... Hep grip vs hasta oluyor.. bünye - bagısıklık sistemi sıfır cunku.. Değişik bir nesil yetişiyor.. Çocuk olmanın ne demek oldugunu bilmeyen bir nesil.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _FrKn_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Abi valla ccukluugum
    Geldi aklimaa vallhi billahi paylasim on numara olmus herkesin 23 Nisan Bayrami kutlu olsun...

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende istemezdim... Şimdiki cocuklar cep telefonu ile arayıp nerdesin diyorlar.. biz ekibi bulmak için mahalle mahalle ıslık çala çala gezerdik... Şimdi evde ps oynuyorlar.. Biz elimizde cubuklarla aksama kadar istanbulu gezerdik... Bahçelerin duvarlarından atlardık.. ağaçlara çıkardık... kedi kopek kovalardık.. Reel şeyler yapardık.. YAŞARDIK NEFES ALIRDIK... Artık sokaklarda yürüyen gezen , mahallede duvarın ustunde oturup cekirdek yiyen , oynayan cocuklar hiç görmüyorum... Çocuklar yok ortada... 14 yasında yiğenim var daha hiç tek basına sokaga cıkmadı... Yere düşüp kaşını dizini patlatmadı.. Hayatı ders calısarak , piyano dersine giderek , özel hocalar gelerek gidiyor... Hep grip vs hasta oluyor.. bünye - bagısıklık sistemi sıfır cunku.. Değişik bir nesil yetişiyor.. Çocuk olmanın ne demek oldugunu bilmeyen bir nesil.
    Eline sağlık Gerçekten de böyle oldu artık.. 5. 6. sınıfa giden çocukların ellerinde milyarlık telefonlar, evde oyun konsolları bilgisayarlar, gerçek yaşamdan soyutlaşıyorlar git gide.. Sokak hayatı diye birşey kalmadı, uzun eşşek oynayan çocuklar çok az artık

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cihan KESKİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkesin 23 nisan çocuk bayramı kutlu olsun içinizdeki çocuğu çıkarın 1 gün olsn..
    Çocuk olsaydınız ne yapmak isterdiniz??

ben uçurtma uçurmak isterdimmm..
    ah keşke bu bayramın anlamını bilseydiniz..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biridir.[1][7] Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.[2]
    Bu bayram, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu.[4] 1980 darbesi döneminde Milli Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" adını verdi.[8]
    Hakimiyet-i Milliye Bayramı (önceleri 1 Kasım, sonra 23 Nisan), saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO'nun 1979'u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatarak, bayramı uluslararası düzeye taşımıştır.[3] Günümüzde bayrama bir çok ülkeden çocuklar katılmakta, çeşitli gösteriler hazırlanmakta, okullarda törenler ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.[3] Ayrıca 1933'te Atatürk'le başlayan çocukları makama kabul etme geleneği[6] günümüzde çocukların kısa süreliğine devlet kurumlarının başındaki memurların yerine geçmesi şeklinde devam etmektedir.

kaynak ise çok yakınlarda aslında:
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Vikipedi
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Onların futbol topları yoktu.Hele sizin gibi topları hiç olmadı.Çaputları birbirine dolayıp bezden bir top yapmışlardı belki.Onunla da kimbilir kaç kez oynama fırsatı bulmuşlardı? Sizce en büyük eğlenceleri neydi? Gökyüzünde salınan bir uçurtmaları olmuşmuydu? Gece yattıklarımda neyin hayali ile uyumuşlardı? Hayal kurmak için hiç fırsatları olmuşmuydu acaba? Bugünkü rahatlığımızı borçlu olduğumuz onlar: babaları cephede olduğu için birşeyler istemek şansına sahip değillerdi....Ve birgün hepsinin üstüne görev düştü: "VATAN İÇİN ÖLMEK..." Tereddüt etmeden gittiler. Öyle güzel, öyle güzeldi ki gittikler yerler. Gittiler ve bir daha geri dönmediler

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    resmi tatil ama biz calısıyoruz
    eglenceli bi gun ama dünya cocuklarını getrmişler yöresel danslarını sergiliyorlar burda
    Palladium avm
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

KSE71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    23 Nisan Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun.

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    way be büyümüşüz harbiden. 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun.
    DRİLL
    Dr.Ecu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)