Sıfır araba alıp korka korka binmek bence cok mantıksız,Var ki bu sıkıntı demekki de millet bosuna yazmıyo..
Allahıma cok şükür 180 bındekı mazdaya biniyorum gram eksıltme yok masallah.
Printable View
Sıfır araba alıp korka korka binmek bence cok mantıksız,Var ki bu sıkıntı demekki de millet bosuna yazmıyo..
Allahıma cok şükür 180 bındekı mazdaya biniyorum gram eksıltme yok masallah.
Arkadaşlar ya benim iş güç durumları uygun değil ya da aceleci bir yanım olsa gerek arabayı 5-10 dakika ısıtıp 5-10 dakka soğutma vakti bulamıyorum; eğer bu arabalar benim vaktimi bu kadar alacaksa günde 4-5 yere gitsem çalıştır stop et falan,günde 1 saat bu arabanın keyfini beklemem gerek :) zor bir motora sahip bu araçlar varsın 6.8 saniyede değil de 10 saniyede 100 km yi bulayım ama bu kadar beklemeyeyim derim ben...
yazmiyim yazmiyim dedim ama benzinli turbo motorlu hangi araçta çevir kontağı bas gaza yapıştır gitsin yapıldığında motora zarar vermemiş olunuyo? tamam polo nun üstündeki motorda bir takım aksilikler olmuş kullanıcıların bir kısmı sorun yaşamış olabilir ama bu kadar da abartmamak lazım yıllardır kullanılan bir motor mutalaka revize edilecektir. yok 30sn bekleyemem yok 5dk motor ısınsın diye bekleyemem.kusura bakmayın ama bu şekilde kullandığınız beenzinli turbo motordan hayır beklemeyin uzun vadede..
Bu bekleme olayı GTI a has bir özellik değilki .
Turbo beslemeli tüm araçlarda yapılması önerilen birşeydir
Bekleyip beklememek sizin elinizde turbo nun sağlığı ve ömrü açısından gerekli bir durum. Bazen her önerilene harfiyen uysanızda turbo erken pes edebilir veya çalıştır git şeklindede yapsanız hiç bir şey olmayabilir
Biraz da şans amma velakin Polo GTI a has bir durum değil..
Bende turbolu arac kullanıyorum calıstırır direk hareket ederim ama motor ısınmadan kesinlikle ust devirlere cıkmadım simdiye kadar.
Hocam tekrar belirtiyorum.turbo dizel aracımın kullanım kılavuzunda özellikle belirtilmiş.
ben hususi olarak bekleme olayını araştırıyordum.(işime gelmediği için)
Yazan ibare şu: Aracı ilk çalıştırmada beklemek(ısıtmak) zorunda değilsiniz , direkt hareket edebilirsiniz lakin hararet biraz artana kadar 2500 devri geçmemeye özen gösterin .
Bu bekleme olayı ilk hareketten ziyade aracı kapatırken yapılması bi hayi daha mühim.
Araçla yol aldıktan sonra ,özellikle sıkıştırdıktan sonra direkt kapatılmamalı
Bunu kitapçıkların yazıp yazmamasına bağlamayın..
Daha öncede dediğim gibi harfiyen uygulasanızda belli olmaz bunların sağı solu. :)
Hareket ettikten sonrasına katılıyorum tabiki ama dikkat ettiğim birşeyde.Citroen'in bazı araçlarında direkt ön cama yapıştırmışlardı kapatmayın kontağı diye.Benim arabamda hiçbir şekilde ne servis ne kullanım kılavuzu böyle birşeyin yapılması gerekliliğinden bahsetmiyor forumda daha önce konusu olduğunda bazı araçların kontak kapandıktan sonrada yağlama yapmaya devam ettiği vs. söylenmişti bununla alakası olabilirmi acaba?
Onu duyabilirsiniz bir çok yeni araçta var.. Aracı kapatın kaputa yaklaştırın kulağınızı ince bir vızıltı gibi bir şey gelir, turboyu yağladığını duyarsınız.. Ama asıl olarak hemen kapatmamanın nedeni gazladıktan sonra, yavaşça yağı soğutmaktır.. Ben atmosferik aracımda bile 1-2-3 yapsam dahi zaten roll falan yapmıyorum da, bir kaç dakika beklerim..
Evet , vızz sesi var. Yağlamayla ilgisi olduğunu bilmiyordum