20.800 km yi geçtim yazılım,filtre,egsoz,buji yaptım hayvani derecede gidiyor ve sıkıntı gözükmüyor. :D
Printable View
20.800 km yi geçtim yazılım,filtre,egsoz,buji yaptım hayvani derecede gidiyor ve sıkıntı gözükmüyor. :D
Birşey soracağım da; bildiğim kadarıyla Kayseri VW bayisisiniz. Dolayısıyla aracınızın başına bir sorun gelse bile buradaki VW kullanıcılarına göre ivedi şekilde sorununuzu çözdürebilirsiniz.
Bunun haricinde tüm konu boyunca yaklaşık 2 ay önce yazdıklarınızı da okudum ve ağırlıklı olarak kullanıcı hatası üzerinde durmuşsunuz. O da nedir? Turbo araç kullanmanın gerektirdiği prensiplere dikkat edilmesi. Çalıştırmadan sonra ve stop etmeden önce beklemek gibi.
Ancak şöyle bir durum var. Adam zaten aracına üsturuplu bindiğinden, çok binmediğinden, zorlamadığından filan da bahsetmiş.Konunun başındaki şikayet mailindeki şahsın yerine koyun kendinizi ve Öz-Sa'nın oğlu olmadığınızı düşünün. Aracı kredi ile almışsınız. Kısıtlı bir bütçe var. Üstüne de araç sürekli yağ eksiltiyor ve maddi olarak da külfeti var ve yeni aldığınız aracınızdaki sorun bir türlü giderilemiyor. Son olarak servis size "5 lt yağ verelim, bagajınıza koyun; eksildikçe tamamlarsınız" gibi bir cevap verse siz ne yapardınız?
Böyle afaki TSI-VW'i savunucu tarzda yorum yapmaya devam eder miydiniz mesela? Ya da VW'ler zaten sağlamdır, ama 10'da 1 arabanın başına geliyor, o da benim başıma geldi, masrafı neyse çekeyim mi derdiniz? Yoksa hakkınızı konunun ilk mesajındaki gibi aramaya mı çalışırdınız?
Emin olun, o hakkını arayan adam da o paraya GTI binmenin keyfini sürmek için almıştır. O da duymuştur ya da biliyordur TSI'nın ödül aldığını, ufacık motordan dünya güç çıkardığını. Ama adamın başına gelmiş işte ve sorunu bir türlü giderilemiyor yetkili servis tarafından. Ortada böyle bir gariplik var.
Ayrıca herhangi bir artniyetle yazdığım bir mesaj olmadığını belirtmek isterim .:icon_tup:
Brn rodaj yaotim ama nasil rodaj. vw kitapciginda daha motor soguken bile dusuk devirlerde kullanmayin yaziyor ilk 1000km icin. genelde manuel kullanip belli devri tutturdum. 1000kmden sonra 500km bounca kesiciye kadar basamak basamak arttirdi devri. arada rolling yaptim bi1250kmde:)
arabayi rodaj doneminde cok yumusak kullanmaya yabancilar "babying" diyor ve yag yakma problemi yabanci forumlarda arabasini babyleyenlerde goruluyor:)
Tüketici hakları diye bişey var. Bu sorun er yada geç çözüme kavuşturuluyor. Seçenekler arasında;
-piston-sekman değişimi,
-motor değişimi,
-para iadesi gibi seçenekler var..
Yazdıklarınız güzel. Tarafcı değil. Ama yazanın yazdığı ne kadar mantıklı geliyor size? Kimse yağ yakıyor diye servis kapısında yatacak değil. Bu araç böyle, işine gelen alır gibisinden bir yaklaşım da yok. Mesela aramızda araba cayır cayır yağ eksiltiyor diyen eworen nickli abimizin arabası da artık normale döndü. Bakın özellikle belirtiyorum. Rodaj döneminde kullanım aşırı derecede önemli. + olarak fabrikada konulan "Gulf" Marka yağ çok kötü. Değişince bu olay kökten çözülebiliyor. + Hele birde Mobil 1 5-50 yağ konursa o zaman gerçekten çok daha sıhatli oluyor. :icon_tup: İyi günler..
Garanti ile ilgili sorun yaşayacak herkes bunu yapabilir. Atıyorum turboda sıkıntı var. Arıza lambası yanıyor veya arabanın bobinlerinde sıkıntı var atıyorum. Yazılım orjinale çevrilir servise gidilir. Tabi bu esnada pürüz yaşamamak için orjinal dışı şeyleri de (egsoz,filtre vs.) orjinale çevirebilirseniz iyi olur. Kendi aracımda böyle bişey yapmadım yapmam da..
2008 yılında kendi 2008 polo aracımın spor yaylardan dolayı amortisör takozlarında sıkıntı olmuştu ses yapıyordu vesaire. Bunu da parasını cebimden verip değiştirmiştim. Nihayetinde bende kullanıcıyım. Burası da bir ortaklık kuruluşu. Zaten kandıran da kendini kandırır. Yukarıdakini değil...
Yağ yakma kullanıcı hatası felan değil , fanatiklik yapmasın kimse ...
Umarım aşmışlardır bu sorunu
Bazen vw sever biri olduğunu yorumlarından anlıyorum kardeşim. Ama halen anlamamakta ısrar ettiğin zamanlarda oluyor. Bu sorunun başlıca sebeplerini söylüyorum. * Kullanım * Aracın içinde gelen Gulf marka yağ * Rodaj
Telefonumda 20 tane polo gti'ı olan arkadaşım var sizlerin yorumu yüzünden bir ara sinirim bozuldu haftalık arayıp soruyordum tüm polo gti'cı arkadaşlarımı. Nasıl var mı bir sıkıntı dikkat ediyor musun? Yağ ölçümü yapıyor musun diye. Sadece Hüsnü abi ( Nick = Rabbit33) yaşadı bu sıkıntıyı. Motoru değişti kurtuldu. Abartılacak bişey yok. Kafamız rahat gazlıyoruz çok şükür ;)
arkadaşlar bence ilk gelen serilerde bazı çürük elmalar vardı ve sorunlar ortaya çıktı sonraki gti cupra vs hiç sorun olacağını zannetmiyorum.vw sever yada ortaklığı bulunan biride değilim.cem özerin dediği gibi rodaj çok önemli bende özsadan sıfır 1.4 tsi FR aldm ilk 1000 km ye kadar 3000 devire bile geitrmedim hep 2000-2500 e kadar attım vitesleri 1000-1500 arası 3500 ü aşmadım 1500 den sonra kademeli olarak ara ara 4000 devir 5000 yaptım aracım 2050 km ye geldidaha yeni yeni 5500 çeviriyorum bunları yapmadan öncede arabamda yağ sıcaklığı göstergesi olmadığı için(yani ben böle bi gösterge bulamadm)ogünki ilk çalıştırmada aracı 10 dk bekletiyorum rölantide biraz kılımdır aracım konusunda..sonra yola koyuluyorum bakyrm daha hararet 60 larda aracı sıkmadan biraz geziyorum 90 a varıyor hararet sonra sıkıyorum aracı lakin henüz 2000 km de olduğu için tam sıkma sayılmaz hiç kesiciye girmedm 5500 ü geçmedm 125 hp olmasına rağmen gerçekten çok tatmin edici performansı var..rodajda örneğin yakıt tüketimi uzun yol yaptım 7 litre ortalamaydı rodaj bitince bayağı düştü örneğin 30 40 km lik deneme uzun yolları yapıyorum 4.2 litre yazdığı bile oldu ama ortalamam 5.5 (sakin kullanım)..aracı sıkınca bile 10 litreler gösteriyor ki bu performansa çok iyi.çünki 2010 kasa honda civicler deli gibi benzin yakıyor mesela kullandım gördüm.hemde performanslı değil tsi gibi.işin özü tsi motoru çok beğendim kullandım baktım lakin arkadaşların dediği gibi kul yapısı inşallah ilerde sorun çıkarmaz(ki çıkaracağını zannetmiyorum)..çıkarsa bile koskoca firma bulur bi çözümü bizi dımdızlak bırakmazlar(bırakıldığını söleyen arkadaş öle birşey olduysa kesinlikle mahkemeye versin hakkını arasın inşallahda kazanır)..
rodaj önemli hararet yağ sıcaklığı ve bakım önemli..bunlara dikkatten sonra inanın tsi köpek gibi motor ben hayranım..
sadece tek bi hayıflandığım nokta var
keşke tsi 180 lik mi alsaydım diyorum gti yada cupra..oda bu araçları ve daha güçlülerini tattığım içindir..selametle
ilk çalıştırmada 10 dkka bekletiyormusunuz , 10 sn bekletmem vallahi :)
ilandan kalkmış arac...ama şunu söylemekte fayda 1.4 tsi araclar yag eksiltiyor malesef..tüm kullanıcıların yani daha dogrusu hepsi demiim ama tamamına yakını bundan şikayetçi..
turbo beslemeli araçlarda ki özellikle fabrikasyon ağzına kadar dolu yükle çıkan TSI larda yağ eksiltmesi doğal ve olağan birşeydir :)
kimse yüksek basınç turbo arabam var ama yağ eksiltmiyor demesin gülmeyin milletide kendinize
aldığınız turbolu basınçlı çalışma prensibine sahip olan araçların kullanım klavuzları ve servis uyarılarında aracın 10k da 2-2,5 litreye yakın sıkıştırmaya bağlı oalrak yağ eksiltebileceği dipnot olarak verilmektedir bu fabrika verisidir :)
Sıfırına yetirecek param olsa şu an alırım
serviste segman değişmekmi?hele ki doğuşta :D