Kusura bakma anca girebiliyorum. Çoğu arkadaş da fikirlerini paylaşmış. Gellelim benim fikrime
1. Bence 7500 TL + masraflar için oradaya gitmek hiç mantıklı değil. Bir de tanınıdk yanına gidersen.
2. Bu tip yerler zaten eğitim turizmi, otomatiğe bağlamış. Bir çoğunun da çok iyi eğitim vereceği garanti değil. Giden herkes zaten 1 kere gidiyor ve bu da onlara yetiyor.
3. Burada bile bir arkadaşım o kadar araştırmış etmiş İngiliz Kültür'de karar kılmış, o kadar kur gitmiş, iki cümle söyledim kuramıyor. Deterine baktım hoca passiveleri bile anlatmış. Ama çok basit cümleleri kuramıyor. Biz oturduk bir kaç ders yaptık, bir iki hafta sonra söylediği aynen şuydu: "-Biz aylardır kör dövüşü yapıyormuşuz." Belli bir miktar peşin almışlar, süre bitince devam etmeyecek. Yani söyleyeceğim şudur. Bu şekilde otomatiğe bağlamış ticarethane matığı olma ihtimali yüksek.
Peki en mantıklısı ne?
1. Ben lise 2'den üniversite sona kadar her yaz marmariste otelerde çalıştım. Hem bi sürü para kazandım, hem bir çok ulusal kültürek yakınlıklarım oldu

hem de çok eğlenceliydi, iyiki çalışmışım diyorum şimdi bile. Böyle bir şey yapılabilir. Yabancıların bol olduğu yerlerde part-time çalışmak vb.
2. Arkadaşların da dediği gibi work and travel tarzı şeyler en mantıklısı. Gerçek hayatla içiçe, sadce yabancılarla. Benim kuzenim gitti bir kaç kez, birinde müzede çalıştı, gayet memnundu. Hem problemler yaşasan ne olacak ki? Allah korusun canına sağlığına bir zarar gelmedikçe bu yaştayaşayacağın promlemler bile insanı geliştirir, olgunlaştırı. Ben marmariste az rezillik çekmedim ama hatırladıklarım güzel şeyler.

Hem bu şekilde her yaz çalışabilirsin aylarca. Ama dil kursu zadece bir kez.
G0, WORK and TRAVEL
P.S. İzmirde olsan be o paraya sana roman yazdırırdım ama neyse
İzmir'de bir anadolu lisesinden ingilizce öğretmeniyim.