User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 20 ile 32 arası

Konu: İngilizce için Yurtdışı Yaz Okulu

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İngilizce öğretmeniydin sanırım abi sen

Süre 7 hafta kadar.

Maliyeti sadece okul+pansiyon 7.500 TL. Daha orada yiyeceğim para hariç.

7 haftada şakır şakır ingilizce öğrenilmez de, konuşulmaz da ama, amaç mesleki olarak bir artı. Hem de kişinin kendini geliştirmesi.
    Kusura bakma anca girebiliyorum. Çoğu arkadaş da fikirlerini paylaşmış. Gellelim benim fikrime

1. Bence 7500 TL + masraflar için oradaya gitmek hiç mantıklı değil. Bir de tanıdık yanına gidersen.

2. Bu tip yerler zaten eğitim turizmi, otomatiğe bağlamış. Bir çoğunun da çok iyi eğitim vereceği garanti değil. Giden herkes zaten 1 kere gidiyor ve bu da bu kurumların para kazanması için yeterli.

3. Burada bile bir arkadaşım o kadar araştırmış etmiş İngiliz Kültür'de karar kılmış, o kadar kur gitmiş, iki cümle söyledim kuramıyor. Defterine baktım hoca passiveleri bile anlatmış. Ama çok basit cümleleri kuramıyor. Sadece gramer eğitimi verilmiş, kurallar anlatılmış. Biz oturduk bir kaç ders yaptık, bir iki hafta sonra söylediği aynen şuydu: "-Biz aylardır kör dövüşü yapıyormuşuz." Belli bir miktar peşin almışlar, süre bitince devam etmeyecek. Yani söyleyeceğim şudur. Bu şekilde otomatiğe bağlamış ticarethane mantığı olma ihtimali yüksek gideceğin yerlerin de.

Peki en mantıklısı ne?

1. Ben lise 2'den üniversite sona kadar her yaz marmariste otellerde çalıştım. Hem bi sürü para kazandım, hem bir çok ulusal kültürel yakınlıklarım oldu hem de çok eğlenceliydi, iyiki çalışmışım diyorum şimdi bile. Böyle bir şey yapılabilir. Yabancıların bol olduğu yerlerde part-time çalışmak vb.

2. Arkadaşların da dediği gibi work and travel tarzı şeyler en mantıklısı. Gerçek hayatla içiçe, sadce yabancılarla. Benim kuzenim gitti bir kaç kez, birinde müzede çalıştı, gayet memnundu. Hem problemler yaşasan ne olacak ki? Allah korusun canına sağlığına bir zarar gelmedikçe bu yaştayaşayacağın promlemler bile insanı geliştirir, olgunlaştırı. Ben marmariste az rezillik çekmedim ama hatırladıklarım güzel şeyler. Hem bu şekilde her yaz çalışabilirsin aylarca. Ama dil kursu sadece bir kez.

G0, WORK and TRAVEL

P.S. İzmirde olsan be o paraya sana ingilizce roman yazdırırdım ama neyse

Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    coolvtec, nerde ing. ögretmenisiniz?
    İzmir'de bir anadolu lisesinden ingilizce öğretmeniyim.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Selim.Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi hiç ingilizce bilmeyen insan ne yapsın ? Türkiye'de dil kursuna gidip work&travel'le pekiştirsin mi ?

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakma anca girebiliyorum. Çoğu arkadaş da fikirlerini paylaşmış. Gellelim benim fikrime

1. Bence 7500 TL + masraflar için oradaya gitmek hiç mantıklı değil. Bir de tanınıdk yanına gidersen.

2. Bu tip yerler zaten eğitim turizmi, otomatiğe bağlamış. Bir çoğunun da çok iyi eğitim vereceği garanti değil. Giden herkes zaten 1 kere gidiyor ve bu da onlara yetiyor.

3. Burada bile bir arkadaşım o kadar araştırmış etmiş İngiliz Kültür'de karar kılmış, o kadar kur gitmiş, iki cümle söyledim kuramıyor. Deterine baktım hoca passiveleri bile anlatmış. Ama çok basit cümleleri kuramıyor. Biz oturduk bir kaç ders yaptık, bir iki hafta sonra söylediği aynen şuydu: "-Biz aylardır kör dövüşü yapıyormuşuz." Belli bir miktar peşin almışlar, süre bitince devam etmeyecek. Yani söyleyeceğim şudur. Bu şekilde otomatiğe bağlamış ticarethane matığı olma ihtimali yüksek.

Peki en mantıklısı ne?

1. Ben lise 2'den üniversite sona kadar her yaz marmariste otelerde çalıştım. Hem bi sürü para kazandım, hem bir çok ulusal kültürek yakınlıklarım oldu hem de çok eğlenceliydi, iyiki çalışmışım diyorum şimdi bile. Böyle bir şey yapılabilir. Yabancıların bol olduğu yerlerde part-time çalışmak vb.

2. Arkadaşların da dediği gibi work and travel tarzı şeyler en mantıklısı. Gerçek hayatla içiçe, sadce yabancılarla. Benim kuzenim gitti bir kaç kez, birinde müzede çalıştı, gayet memnundu. Hem problemler yaşasan ne olacak ki? Allah korusun canına sağlığına bir zarar gelmedikçe bu yaştayaşayacağın promlemler bile insanı geliştirir, olgunlaştırı. Ben marmariste az rezillik çekmedim ama hatırladıklarım güzel şeyler. Hem bu şekilde her yaz çalışabilirsin aylarca. Ama dil kursu zadece bir kez.

G0, WORK and TRAVEL

P.S. İzmirde olsan be o paraya sana roman yazdırırdım ama neyse

İzmir'de bir anadolu lisesinden ingilizce öğretmeniyim.
    Tavsiyelerin için teşekkür ederim hocam, bunların hepsini düşüneceğim. Hakkımızda hayırlısı artık
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Selim.Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi hiç ingilizce bilmeyen insan ne yapsın ? Türkiye'de dil kursuna gidip work&travel'le pekiştirsin mi ?
    Aynen öyle. Biraz temel eğitim, ardından sahaya

Ama türkiyedeki dil kursu seçimi çok ama çok iyi olmalı. Bir çoğu ticari. İlk 3 ay peşin alıyorlar, 3 ay sonra devam etmeseler bile onlara yetiyor. Çünkü sürekli arkadan gelen, dil öğrenmek isteyen büyük bir grup var ve bu ticarethaneler bu insanlardan besleniyor maalesef.

Bir de hazırlık sınıfı diye bir şey kalmadı. Sadece üniversitelerin hazırlıkları sınıfları var iyi bir şekilde ingilizce öğretebilen.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tavsiyelerin için teşekkür ederim hocam, bunların hepsini düşüneceğim. Hakkımızda hayırlısı artık
    Rica ederim, dediğin gibi, hayırlısı olsun.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar;

Bu sene yaz tatilinde U.K/Edinburgh'ta bir dil okuluna gitme niyetim var. Ancak ilk defa yurtdışına çıkacağım için bazı çekincelerim var. Burada, daha önce yaz okulu için yurtdışına giden var mı? Faydası olur mu? Değer mi? Birleşik Krallık için söyleyebilecekleriniz neler? Teşekkür ederim.
    dil öğrenmek için en uygun yer yurtdışı ve mümkünse hiç Türk olmasın.ben yurtdışında 6 ayda upper-intermediate seviyesini bitirdim.normal sezon 8 aydı + yaz okulu vardı 7 haftada ne kadar öğrenilir tartışılır günde 5 saat ders görüyorduk

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz kişiden kişiye değişiyo. ne kadar uğraşıp üstüne gidiceğine bağlı ama 7 ay kısa bi süre ve eğer kurs kaliteli değilse bir işe yaramaz. WAT ise daha mantıklı fakat dedikleri gibi büyük hayaller le gelenler oldu hüsranla sonuçlandı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle. Biraz temel eğitim, ardından sahaya

Ama türkiyedeki dil kursu seçimi çok ama çok iyi olmalı. Bir çoğu ticari. İlk 3 ay peşin alıyorlar, 3 ay sonra devam etmeseler bile onlara yetiyor. Çünkü sürekli arkadan gelen, dil öğrenmek isteyen büyük bir grup var ve bu ticarethaneler bu insanlardan besleniyor maalesef.

Bir de hazırlık sınıfı diye bir şey kalmadı. Sadece üniversitelerin hazırlıkları sınıfları var iyi bir şekilde ingilizce öğretebilen.
    Ben Ankara Üniversitesi sinoloji bölümüne devam ediyorum.Sınavda 50.5 net yaptım.Hazırlık atlama sınavından 83 aldım.Zorlanmadan geçebildim.Söylediğiniz gibi altyapı hazırlayıp doğru güney'e yönelmeliyiz.
    Coğrafya kaderdir

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız Wat programını hiç düşünmeyin.. Gidiyorsunuz birşey öğrenmeden geliyorsunuz.. Ancak moldovca, rusca öğreniyorsunuz.. (aynı evde kaldığınızdan dişilerden)

ben 2008 senesinde gitmiştim, çok şanslıydım lakin.. herkes şanslı olamıyor, daha doğrusu çoğunluk şanslı olamıyor.. biraz da kurdugun ilişkilere bağlı.. eğer gidecek olan arkadaşlar varsa işyerinde patronu kafalamanız yeterlidir.. para kazanamıyorsun olayına gelince 7 hafta çalıştım 1300 dolarla döndüm..

Gelelim ingilterede yaz okulu olayına.. bende bu sene orada olacağım inş. bournemouth'daki en iyi okullardan birini seçtim. 7 hafta değil de 8 hafta orada olacağım.. her sene yaz döneminde gidildiğinde faydasını görmüş olacağız elbette.. yalnız tek seferlik gitmenin tatil havası tadında geçeceğini varsayıyorum..

Oraya gidildiğinde belli bir çaba içinde olunmalı.. Sürekli türk arkadaşlarla vakit geçirmek yerine safkan ingilizlerle olunmalı..

Bu arada safkan ingilizlerin yoğun olduğu bölgeleri seçmekte fayda var.. Gitmişken en iyi okullardan birini seçin. Ucuz olsun diye vasat bir okul tercih etmeyin. Sonuçta uçak parası,harcama vs baya bir maaliyet söz konusu..

Tüm şirketlerden hemen hemen fiyat aldım.. Herbiri farklı fiyat söyledi diyebilirim.

Eğer düşünürseniz yardımcı olmaya çalışırı, gittiğim şirkette çalışan bayan arkadaşa yönlendirebilirim.

Haftalık olarak kaç pound götürmeyi planlıyorsunuz harcama olarak? (ben 100 diye varsaydım ama?)
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coolvtec ve turbo&quattro 'nun dediklerine harfiyen katılıyorum (ingilizce öğretmeniyim)

İngilterede her köşe başında binaya oxford , cambridge tabelası asıp dil okuluna çeviriyorlar,ciddi bir sektör olmuş durumda,ve tek seferlik kurşun oldugu icin, tamamiyle duygusal bir tecrübe olur senin için..Hem vaktine hem parana yazık kurs yalan dolan..

Wat düşünebilirsin, onun etkisi cok daha olumlu ve verimlidir, ama ona'da zengin olma, rahat etme vs mantıgıyla degil, biraz popoyu sürtme,kendi ayaklarında durma, ne kadar çok iletişim okadar iyi düşüncesiyle gitmeli ve kesinlikle türk arkadaşlar eşliginden uzak durulmalı... Yurt dışı tecrübesi ne kadar kısa olursa olsun insana çok şey katan bir olgu ve mümkün oldugunca kendin ol,orada oldugunu hisset, türklerle bi türk dünyaya bedel moduna girme. Malta'ya falan da gitme, Malta'ya gidecegine, ''Marmaris-içmeler'' e git, orada apart otellerde calış 3-4 ay, oranında resmi dili zaten ingilizcedir..
    Yolun açık olsun şimdiden
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blumenberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız Wat programını hiç düşünmeyin.. Gidiyorsunuz birşey öğrenmeden geliyorsunuz.. Ancak moldovca, rusca öğreniyorsunuz.. (aynı evde kaldığınızdan dişilerden)

ben 2008 senesinde gitmiştim, çok şanslıydım lakin.. herkes şanslı olamıyor, daha doğrusu çoğunluk şanslı olamıyor.. biraz da kurdugun ilişkilere bağlı.. eğer gidecek olan arkadaşlar varsa işyerinde patronu kafalamanız yeterlidir.. para kazanamıyorsun olayına gelince 7 hafta çalıştım 1300 dolarla döndüm..

Gelelim ingilterede yaz okulu olayına.. bende bu sene orada olacağım inş. bournemouth'daki en iyi okullardan birini seçtim. 7 hafta değil de 8 hafta orada olacağım.. her sene yaz döneminde gidildiğinde faydasını görmüş olacağız elbette.. yalnız tek seferlik gitmenin tatil havası tadında geçeceğini varsayıyorum..

Oraya gidildiğinde belli bir çaba içinde olunmalı.. Sürekli türk arkadaşlarla vakit geçirmek yerine safkan ingilizlerle olunmalı..

Bu arada safkan ingilizlerin yoğun olduğu bölgeleri seçmekte fayda var.. Gitmişken en iyi okullardan birini seçin. Ucuz olsun diye vasat bir okul tercih etmeyin. Sonuçta uçak parası,harcama vs baya bir maaliyet söz konusu..

Tüm şirketlerden hemen hemen fiyat aldım.. Herbiri farklı fiyat söyledi diyebilirim.

Eğer düşünürseniz yardımcı olmaya çalışırı, gittiğim şirkette çalışan bayan arkadaşa yönlendirebilirim.

Haftalık olarak kaç pound götürmeyi planlıyorsunuz harcama olarak? (ben 100 diye varsaydım ama?)
    siz hangi şirket vasıtasıyla gidiyorsunuz? bana ilgili bir pm atarsanız sevinirim

Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Coolvtec ve turbo&quattro 'nun dediklerine harfiyen katılıyorum (ingilizce öğretmeniyim)

İngilterede her köşe başında binaya oxford , cambridge tabelası asıp dil okuluna çeviriyorlar,ciddi bir sektör olmuş durumda,ve tek seferlik kurşun oldugu icin, tamamiyle duygusal bir tecrübe olur senin için..Hem vaktine hem parana yazık kurs yalan dolan..

Wat düşünebilirsin, onun etkisi cok daha olumlu ve verimlidir, ama ona'da zengin olma, rahat etme vs mantıgıyla degil, biraz popoyu sürtme,kendi ayaklarında durma, ne kadar çok iletişim okadar iyi düşüncesiyle gitmeli ve kesinlikle türk arkadaşlar eşliginden uzak durulmalı... Yurt dışı tecrübesi ne kadar kısa olursa olsun insana çok şey katan bir olgu ve mümkün oldugunca kendin ol,orada oldugunu hisset, türklerle bi türk dünyaya bedel moduna girme. Malta'ya falan da gitme, Malta'ya gidecegine, ''Marmaris-içmeler'' e git, orada apart otellerde calış 3-4 ay, oranında resmi dili zaten ingilizcedir..
    Yolun açık olsun şimdiden
    Yeteri kadar sürttürdüm ben burnumu. Malta'yı kesinlikle düşünmüyorum zaten. Giden arkadaşım var, 1 gr ingilizce yok. iyi dileklerin içinde teşekkür ederim.
    "Korkmadık, savaştık"

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sormak istedigin başka şeyler varsa yine yaz, bu konuda epey tecrübeli abiler var,ben de dilim döndüğünce yazarım.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

mcanx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Veya bunların tamamen dışında AGH denen bişey var, "Avrupa Gönüllü Hizmeti" en kaba tabirle yurtdışında kendi belirledigin avrupa ülkelerine başvuruyosun eğer onlar seni kabul ederse karın tokluğuna yurtdışında 1 ay ile 12 ay arasında gönüllü olarak çalışıyorsun. Konaklama+ulaşım+vize masraflarının tümü "Ulusal Ajans" yani devlet tarafından karşılanıyor, üstelik gönüllü gidebileceğin bur sürü başlık var onu da sen seçiyosun, yarın başvuru süresi son ben 1 aydır başvuruyorum yinede geç kaldım bu dönem için geçti artık Ağustos'ta tekrar başvurulara devam edicem.

Tek şartı var: 18-30 yaş arasında olmak, ıngilizce şart değil ama biraz bilinmesi senin faydana olacaktır tabi, ayrıyeten gittiğin ülke mesela Portekiz, sana bi program yapılıyor atıyorum paztsi-cuma Portekizce dersleri görüyorsun

-Merak ettiginiz bişey varsa bu konuda sorabilirsiniz, yada direk Ulusal Ajans'ın kendi web sitesinden de detaylı bilgi bulabilirsiniz
    her işte usta olmaya çalışan, her işin çırağı kalır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)