sennanın degerını anlatan 2 cumle sennayı canlı olarak hıc ızlemedım bı tek belgeselını ızledım aramızda olmaması uzucu .
Printable View
iyilerin çabuk gittigi bu dünyada oda misyonu nu hızlıca tamamlamış ve iyi hatta çok iyi hatırlanan biri olarak kaldı naıldı at ölür kalır semeri yigit ölür kalır eseri yanlışım varsa af ola topragı bol olsun rabbim günhlarını affetsin amin
huzur içinde uyu ustad.
boyut yüksek ama çok anlamlı bir fotoğraf
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...a_capacete.jpg
huzur içinde yatsın gelmiş geçmiş en iyi yarışçı(bence).
:( cok uzucu efsane imis babam da anlatirdi
öldüğünde 4 yaşındaymışım,yani hiç izlemedim ama hala konusu açılsa, fotoğrafını görsem yada videosunu izlesem etkilenirim,huzur içinde uyusun..
rainman huzur içinde uyu.. rainman lakabını senna yağmurlu havalarda kuru havalara göre çok daha iyi sürmesinden dolayı almışdı.. sennanın ölümü tamamen yanlış müdaheleden dolayı olmuşdur zamanında doğru müdahele edilip yarış durdurulsa idi aramızda olabilirdi gerçi takdiri ilahi ne olurdu bilinmez ama bugünün otoriteleri bile yarış durduruldukdan sonra devam edilmesine bir anlam veremiyorlar.
yanlış müdahale olduğunu sanmıyorum.
şöyle bi yazı vardı;
formula 1 in resmi doktorunun raporuna göre senna zaten kadadan sonra birkaç dakika içinde hayatını kaybetmiştir.senna nın kazasından sonra olay yerine 1 dk içinde ulaşan sağlık ekibi önce senna nın sadece ufak bir baygınlık geçirdiğini sanmıştı.tabi tv izleyicileri ve o sırada yarışı anlatan spikerlerde.çünkü senna nın vücudunun hiçbir yerinde kırık bile yoktu.durumun vahim olduğunun anlaşılması ise senna nın kaskının çıkarıkmasıyla anlaşıldı.formula 1 in efsane haline gelen ve hala görev yapmakta olan sid adındaki doktoru bile birçok kaza ve yaralanma görmesine rağmen senna nın durumu karşısında şok geçirir.bir süre yerde yatan senna ya müdahale bile edemez.çünkü kaza sırasında arabanın ön süspansiyonundan fırlayan bir parça senna nın başına tıpkı bir mermi gibi saplanmış ve beynini delmiştir.doktorlar hemen olay yerine ambulans helikopteri indirir ve ayrton senna italya bologna daki gelişmiş bir hastaneye kaldırılır.fakat doktorların şampiyon pilota yapabileceği pek birşey yoktur.hemen ameliyata alınan senna nın kurtarılamayacağı anlaşılır ve ameliyat yarıda kesilir.saat 17 sıralarında kazadan 3 saat kadar sonra senna yaşam destek ünitesine bağlanır.fıa bu sırada hiçbir açıklamada bulunmaz ve yarışta devam eder hatta yarışı schumacher kazanır.ama şumi nin suçu yoktur senna nın durumundan herkes gibi onunda haberi olmaz.senna nın brezilyadaki ailesi hemen bernie yi arar ve oğullarının durumunu sorar bernie korkar ve ayrton un durumu iyi der.bu haberle rahatlayan ailele ve tüm f1 severler saat 18.05 te hastane sözcüsünün 'ölüm'
açıklamasıyla yıkılır.senna nın ailesi o günden beri bernie ile konuşmazlar.sennanın ölümünden sonra brezilya hükümeti 3 gün resmi yas ilan eder 3 mayıs 1994 günü sao paulo şehrindeki cenaze törenine 1 milyondan fazla kişi katlır. senna nın tabutunu en büyük rakipleri alain prost,damon hill,gerhard berger ve diğer eski f1 pilotları taşır.ron dennis cenazede ağlama krizi bile geçirir.ünlü bir f1 yorumcusu bu kaza için senna o duvara 1 milyon kez çarpsaydı sadece 1 seferinde ölür 999.999 unda arabadan yara almadan inerdi demiştir
edit:
bu viddeoda da zaten müdahale hızını görebilirsin
http://www.youtube.com/watch?v=kkkXb...eature=related
1 dakika sonra ekipler gelmiş kaza alanına.
burdaki bilgiler tam doğru mu?
yani ölüm sebebi ile ilgili kısmı, süspansiyon parçasının kaskı delip kafasına saplanma kısmından bahsediyorum ,ameliyatın yarım bıraklıması ve bernie nin durumu iyi diye ailesine bilgi vermesi.bunlar gerçek mi söylenti kısmı mı?
direksiyon mili , aracin uzerinde yeni bir sistem mevcuttu , zaten kaza yapmadan onceki gelisine bakarsaniz , arac yolda durmuyor , kaza yapacagi bir virajda degil . riskli bir viraj ama kaza yapmasi icin bir neden yok , tamamen aracin gelistirilmekte olan sistemleri yuzunden yasanmis bir olay. sennadan sonra f1 de olen kimse olmadi ..
kesin mi değil mi tam olarak bende bilemiyorum ama benim mantığıma göre en olası ihtimal böyle. yukarda verdiğim linkteki videoda yerdeki kanları görebilirsin. vücutta hiç bi yerde kan yok, sadece başından akan kanlar.
kimisi intihar etti diyo, kimisi williams takımına hata buluyo vs vs
2009da da massanın kafasına aracından kopan yay çarpmıştı, o da büyük bi tehlike atlattı. Eğer geçmişte olan olaylar olmasaydı o gün o kasklar o kadar mukavemetli olmayacaktı, massa da hayatını kaybedecekti.
http://i.radikal.com.tr/644x385/2009..._mf216634.Jpeg
http://attapirati.com/blog/wp-conten...lipe-Massa.jpg
bana göre talihsiz olayların son noktası oldu sennanın vefatı. sennanın vefatı dahil 3 talihsiz olay var. aracından da avusturya bayrağı çıkmış zaten kazanın ardından. Ratzenberger'in kazasınndan sonra, onun için açacağı bayrakmış aracından çıkan bayrak.
kimisi de böyle araçlardan sağ çıkabiliyor, kader neyse o
http://img440.imageshack.us/img440/7...0gp20avus2.jpg
http://img810.imageshack.us/img810/6...arif1crash.jpg
bunlarda sennanın kaza yapmadan önceki 2 günde olan olaylar,
29 Nisan 1994 Cuma günkü serbest turlarda kader ağlarını örmeye başlıyordu. Rubens Barrichello, Jordan'ıyla pit girişinden önceki virajda spin atıp bariyerlere yöneliyordu. Otomobil bariyerlerin üst kısmına çaptıktan sonra havalanıyor ve tekrar piste yöneliyordu. Jordan pistte ters olarak durduğunda hemen müdahele ediliyor ve Barrichello, darbeden dilini yutmuş, kolu burkulmuş ve baygın olarak otomobilden çıkartılıyordu. Tıbbi müdahele zamanında yapılıyor ve Brezilyalı kurtuluyordu. Günün en iyi zamanını ise Williams Pilotu Ayrton Senna yapıyordu.
Ertesi gün bir başka işaret, ancak bu kez çok daha vahim ve üzücü olarak geliyordu. Avusturyalı Roland Ratzenberger'in kullandığı Simtek, Imola'nın Villeneueve Virajında feci bir kaza yapıyordu. Yaklaşık 320 Km/St hızla giderken ön kanadından bir parça kopuyor ve otomobil havalanıyordu. Ratzenberger'in Simtek'i ancak 290 Km/St hıza inebiliyor ve beton bariyere çarpıyordu. Koma halinde çıkartılan Avusturyalı helikoptere bindirildikten kısa bir süre sonra yaşamını kaybediyordu.
uzun lafın kısası formulada varsa yoksa senna.
şimdi belgeseli bitirdim, orda söylenilende süspansiyon parçasının başına teması şeklinde, hatta 15cm aşağı yada 15cm yukarı gelse araçtan kendi halinde çıkarmış..
yarıştan önce ratzenberger'in ölümü atlanmaması gereken bir detay bence.. tam anlamıyla felaket bir yarışmış..
Huzur icinde yat efsane.
Gerçekten efsane adamdı valla huzur içinde yatsın
her ne kadar canlı canlı izlemek nasip olmasada efsane oldugu kesin
Allah Rahmet Eylesin
Senna is the best.
"A sixth sense at where the grip was before he turned into a corner."
Top Gear on Ayrton Senna (Full Segment) - YouTube