arkadaşlar şöyle bişeyde var youtubede türkçe alt yazı vs okadar aradım bulamadım :( elinde olan varsa paylaşabilirmi yada bu işten anlayanlardan türkçe alt yazı istesek :o :rolleyes:
Printable View
arkadaşlar şöyle bişeyde var youtubede türkçe alt yazı vs okadar aradım bulamadım :( elinde olan varsa paylaşabilirmi yada bu işten anlayanlardan türkçe alt yazı istesek :o :rolleyes:
14 dakkalık video
kan kaybı varken neden helikopter i hemen cagırmadılar kendileri hal edebilceklerinimi sandılar acaba bilemem
13:55 e geldiginde video kan kaybının fazla oldugu yerde kan oldukca fazla gözükmekte
Belgeseli bugun tekrar izledim ve son partta tüylerim yıne diken diken oldu...Cok yazık oldu sennayada colinede...nurlar içinde yatsınlar.Sennanın kazasında kesinlikle renault hatası olduğunu düşünenlerdenim.başından beri memnun değilmiş aracın dengesizliğinden.
bildiğim kadarıyla daha doğrusu okuduğum kadarıyla senna direksiyonun kendisine çok yakın olduğunu bununda sürüşünü etkilediğini söylemiş mili kesip kısaltıp kaynak yapmışlar gerçi ne kadar doğrudur bilemem benim yıllardır sennanın ölümü hakkındaki bilgim bu...
gerçekten iyi karakterli dürüst ve gerçekten çok iyi bir yarışçıymış...
Benim bildiğim kadarıyla kazanın nedeni direksiyon değil. Direksiyon tasarımı gerçekten farklı, bizim bildiğimiz sabit duran sadece ekseninde dönen bir direksiyon söz konusu değil. Direksiyon aynı zamanda sağa solada oynayabiliyor. Teknik ayrıntılarını şimdi hatırlayamadım.
Kazanın nedenine gelirsek kazanın olduğu yıl ilk defa güvenlik arabası uygulaması başlıyor fakat güvenlik arabası bu günlerde kullanılan gibi hızlı arabalar değil. Kazadan önceki turlar güvenlik arabası arkasında geçiliyor. Olması gerekenden yavaş atılan bu turlarda lastik sıcaklıkları düşüyor. Sıcaklıkları düşen lastiklerin basınçlarıda düşüyor ve araç yere yaklaşıyor. Kazadan hemen önce aracın tabanı yere çarparak hava akışını kesiyor. Dolasıyla downforce azalıyor. aracın kontrolü imkansız hale geliyor. Aracın arkası koptuktan sonra yanlış hatırlamıyorsan 0,05 saniye sonra Senna direksiyonu çevirerek müdahele ediyor fakat down force u oldukça azalmış araçta bir işe yaramıyor.Talihsiz bir şekilde Senna hayatını kaybediyor.
F1 efsanesini kaybediyor.
Sonrasın benim için F1 cazibesi yavaş yavaş kabetti. Prostun dedği gibi maymunların kullanabileceği elektronik kontrol manyağı arabalar geldi. Hakkinen Shumi rekabetinden sonrada yavaş yavaş öldü.
Ama kim gelirse gelsin Sennanın yerini tutamadı.
duvara çarptığı sahneyi unutamam..büyük insan..benim çocukluğumdan ergenliğe geçişimde idolumdu..her izlediğimde üzülüyorum..cenazesinide canlı olarak vermişlerdi..hiç bir ayrıntısını kaçırmadan izlemiştim..
unutulmayacaksın yağmur adam.....
Adı geçen virajda Senna aracın altını hem 6. turda hem de 7. turda vurmuştur. 6. turda kurtarmışsa da 7. turda aracını kontrol edememiştir. Güvenlik aracı onun pistteki en büyük korkusu idi. Bahsedildiği üzere lastikler soğuduğundan dolayı araç yere yaklaşıyor. Daha öncesinde Sennanın isteği üzerine teknik değişikler yapılarak araç yere dokunma sınırında gidiyordu. Lastikler soğuyunca da araç iyice yere yaklaşmıştı. Aslında bu olaylar bütünü o yarışta aksiliklerin yaşanacağını gösteriyordu. Imoladaki yaşanan aksiliklerin videoları:
Barichello nun kazası (ısınma turlarında)
Barrichello Crash Imola 1994 - YouTube
Barrichello's Imola crash in 1994 - YouTube
Ratzenberger in ölümü
roland ratzenberger fatal crash - YouTube
Roland Ratzenberger Crash - Unseen footage. - YouTube
Lehto ile Lamy nin çarpışması
Pedro Lamy Imola 1994 - YouTube
Senna nın Ratzenberger in kaza yaptığı yeri incelemeye gitmesi
Ayrton Senna rush to Ratzenberger crash scene - 24h before his death - YouTube
Senna nın yaptığı kazanın animasyon şeklindeki analizi
Ayrton Senna - How the crash killed him - YouTube
Ondan geriye kalan son tur ve son kare
Ayrton Senna's Last Lap - Imola 1994 - YouTube
Son videoda açıkca belli oluyor. Araç stabilitesini kaybettiği için direksiyona tepki veremiyor. Alttan aldığı darbe yol tutuşu büyük ölçüde etkiliyor.
Takım arkadaşı Damon Hill in yaptığı açıklamalara göre bahsedilen virajın hızlı olduğunu fakat pistin tümseklerle dolu olduğundan dolayı o bölümün traşlanması gerektiğini Senna kazadan günler önce söylemiştir. Yani araçta yapılan teknik değişikliklerin ölümüne neden olduğu kadar aslında pistteki hata, güvenlik aracı vs gibi durumlarda bu konuda büyük rol oynamıştır.
İzlettiği güzel yarışlar için kendisine teşekkür ediyorum nur içinde yatsın
https://www.facebook.com/photo.php?v=462076248051
Huzurla uyu Rainman.
Huzurla uyu büyük insan !
Huzur içinde yat yağmur adam
yine 1 yıl daha çarçabuk geçti, sene içinde yine 4 kez izledim belgeselini..
huzurla uyu ayrton.. "sao paulo taxi driver"
Ölmesinin nedeni direksiyon milinin kırılmasıdır. Kokpit kamerasında önceki turda virajı dönerken direksiyonun izlediği açıları gösteren bir belgesel vardı. Kaza anında ise direksiyon izlediği açıyı kaybedip farklı yöne gidiyor. Zaten en önemli kısmın yani çarpışma anının hemen öncesi yok. Williams kapattı mevzuyu videonun o kısmını silerek.
Rahat uyu Yağmur adam.
SENNA - Exclusive Clip ('88 Monte Carlo Grand Prix)
https://www.youtube.com/watch?v=NeFqsWWG1qE
unutmadık reyiz.
Yağmur adam demeye gelmiştimki benden önce söylenmiş.
Senna farklıymış ya, f1 sevmezdim ama limitlerdeli adam sennayı tanıyana kadar. Huzurla uyu.