eşimde bu ilaçla bırakalı 1.5 sene oldu ama ben hala pofff puff etmeye devam ediyorum bize de sıra gelicek herhalde![]()
Honda Eg
Mk 6,5 Fiesta
Mk 7 Fiesta
Kuş Serial 90 Doğan L
Honda Ek
8 gundur icmiyorum birden paketi kirip attim yalniz suan acayip içme istegi var ne yapmak lazim
Livestrong
Valla bugün tek duman otlandim arkadasin sigaradan
Cok hafif olmasina ragmen sigara bana anlamsiz agir geldi
Bol su iciyorum
Bol bol tıkınıyorum ve karanfil tuketiyorum
Nikotin sakizi bandi vs denemedim
Benim mevzu psikolojik nikotin bagimliligi ile ilgili problemim olduğunu düşünmüyorum
Livestrong
2 aydan fazla oldu. Günde 1 , akşam dışarıda olursam 1,5 -2 paket içiyordum. Çok denedim bırakmayı. Yaklaşık 15 yıl içtim.
Benim için kilit nokta ağzına sürmemekte. Yani 10 gündür içmiyorum bi tane yakayım sorun olmaz gibi düşünmeyin. Vücuda girdiği anda paket alacağınız garanti. Zaten kriz dediğin 10 dakika max. Su iç başka bir şey yap ilgini dağıt.
Böyle böyle 2 aydan fazla geçti. Ağzıma sürmedim. Şu anda ise artık aklıma bile gelmez oldu.
Bıraktım dedikten sonra 1 tane nefes dahi çekmeyin. 10-15 gün stresini çekin ne olacak. Nihayetinde hayatımıza belki yıllar eklenecek ileri dönemde.
Hacı bahane yaratmaSigara = Nikotin bağımlılığı.
Canın ne çekiyor ? Vücudun nikotin istiyor, bu kadar net.
Nikotin sakızını ben yazmıştım, vücut istediğinde canın sigara çektiğinde yeterli nikotini hatta daha fazlasını sakız veriyor o anki istekten 3-4 saat kurtuluyorsun.
Bir süre sonra el ağız alışkanlığı da geçiyor sakıza da ihtiyaç duymuyorsun.
Sakız çiğnemediğim vakit bütün gün kafamda , sigara iççsem mi içmesem mi diye dolanıyordum. Sakız bu süreci rahatlatıyor
Champix'i bende kullandım 2 hafta gibi bir şey ama bende hiç bir şekilde etki etmedi ve ümraniye Erdem Hastanesinde Biorezonans yaptım toplam 2 seans aldım zaten ve 1 hafta içerisinde bıraktım ilaca falan gerek yok gidin orada bırakın. En temiz yöntemi hiç bir sıkıntım da olmadı 2 aydır sigara içmiyorum.
Yok ya valla bahane aramiyorum
Nikotin bagimliligi tabiki zorluyor ama bende psikolojik etkenler daha baskin gibi.
Her bos kaldigimda sigara içiyordum hatta büyük ihtimalle bu yaziyi yazarken bile yakardim bir tane
Bu sabah da çok pis vurdu tobacco shop un onunden zor döndüm bakalim ne olcak #DirenSamet![]()
Livestrong
Askerdeyken 6-7 ay kadar içmemiştim birden bire dolu paketi kırdım attım tabi sakız bol bol çerez içecek falan 65 kilo ile gittim 98 kilo ile döndüm sigarayı bırakmanın etkisiyle sonra teskereyi alıp geldikten 1 ay sonra işe başladım ne zaman elime takımı alıp arabanın bir yerini sökmeye başlasam altına girsem ağzımın kenarındaki o eksikliği hissetmeye başladım çay molaları anlamsız geliyordu arkadaşlar aile zaten içiyor onun stresi ayrı bir dert olmaya başladı bir tane yakayım dedim patladı gitti![]()
Vay lisedeyken 5-6 ay bırakabilmiştim,aşık olduğumdan başlamıştım tekrar salak gibi.Şu anda bırakamıyorum ama illet yani resmen ele geçiriyor insanı.Sonu kötü ama inşallah bir gün iradeli olurda terkedebilirim.
Nikotin bağımlılığı işin kolay noktası. 1 haftada temel eksiklik 3 haftada vücudun tüm yoksunluğu bitiyor. Bitmeyen piskolojisi ve alışkanlık kısmı. Senelerdir hayatınızın en mahrem anlarına ve köşesine kadar giren sigarayı 1 haftada 1 ayda unutmak tabiki mümkün değil.
Benim ongorum 6 ay minimum 12 aya kadar uzayan uzun bir mücadele. Yilmayin, pes etmeyin. Kilo alın, yorgun hissedin, bunalın daralin ama unutmayın ucunda ölüm yok.
Sigaraya harcayacağınız senelik masrafiniza gidin çok istediğiniz bişey alın yada yapın. Kendinizi o 1 sene için borclandirin.
Benim babam akciğer kanseri oldu ve doktor kanserinin sigaradan olduğunu söyledi. 7-8 aydır tedavi görüyor ve hala azda olsa sigara içiyor. Kendinizi motive edin ; bunu başarırsanız hayatta basaramayacaginiz çok az şey var.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)