Rx-8 ve s2000 esmer ve sarışın gibidir hangisini alsan aklın diğerinde kalır :D
Printable View
Rx-8 ve s2000 esmer ve sarışın gibidir hangisini alsan aklın diğerinde kalır :D
s2000 veya rx8 alternatiflerine bakarken yakıt tüketimini düşünmek bana açıkçası abes geliyor..
tamam yakıt çok önemli konu ama o zaman bu araçlara bakmamak lazım , yakışan böyledir bana göre..
rx8 arka koltukları , fazladan kapıları , donanımı ve vergi avantajı ile önde.. ama motor konusunda kötü bir şöhreti var ki bu kötü şöhretin sebebi tamamen yanlış kullanımdır..
s2000 ise şasi teknolojisi , motor gücü ve motorunun sorunsuzluğ konularında önde.. ama onda olan konfor kimini memnun eder kimini etmez..
bana göre birbirinin dengi alternatifler değiller..
tamamen tarzları farklı.. dolayısı ile araçlara değil de kişisel tarzlara karar vermek gerekir..
ikisindende 1 er tane alıp kapıya konursa sorun kalmaz :)
cevremdeki herkes ama herkes rx8 ın daha yakısıklı daha kaslı daha guzel gozuktugunu soyluyor fakat yolda dikkat cekme oranı s2000 den cok daha az.
s2000 yerden yılan gibi sürünüp, ustu acık oldugu ıcın dıkkat cekiyor ama eskı bi gorunumu oldugu asikar.
s2k varken Rx8 e dönüp bakmam bile :)
s2000 inde r3 son sınıf rx8 in de artıları var ama teraziye koyup
tarttıgımızda rx8 daha agır basar.
r3 lerin degerini bilin. bi kac seneye r3 sınıfının fiyatlari ucusa gecicek.
s2k bulamayyınca r3 rx8 ler revaçta olucak
simdiden alın stoklayın.
motoru şöyle böyle diyosanızda cahilsiniz :)
Rx8 harika bi spor araba. Yol tutuşu ve direksiyon tepkisi mükemmel.
Sadece kullanırken arabanın gorus açıları kötü
sag ve sol direkler yatay oldugundan ve dikiz aynaları cok buyuk oldugundan bıraz sıkıntı oluyo.
s2000 de ise sagı solu ve önünüzü harika net gorebılıyorsunz
r3 RX8 inizi sadece 45mm H&R yay takın. harici modıfıye yapmayın :))
inci beyazı ayrı guzeldir, siyahı, kırmızısı ap ayrı :)
60-70 mılyar aralıgında araba bakın bakalım ne bulabileceksiniz.
250 bin kmde e60 520D
2001 model mercedes
2005 audi a6
bitigin bitigi S2000
bitigin bitigi Z4
tr de ki r3 rx8 lerimizin cogu guzel. cogu az parca boyalı henuz fazla km de degiller.
stoklayın dursun kapıda bi tane :)
Burdan mazda izmir servisine de sevgilerimi iletiyorum. rx8 den anlamayan cocuk ve babasına sattım. satarken ugrastım. serviste adamlar boyalı olmayan sağ camurluga boyalı dediler. tut dedim boya makınesını. tutmama gerek yok gozumle bakarak anlıyom ben dedi :D
aracımın eksoz sistemi orjınaldı. sadece zamanında katelızor sokulup takılmıştı. adamlar dediler arıza lambası katelızorun içi boşaltılgıı icin yanıyor dediler. katelızor degiscek dediler. 5200 tl dediler. ben dedim arıza lambası katelızor sensoru kopuk oldugu ıcın yanıyo gormuyomusunuz dedim anlamadılar. alıcıların her halukarda arabayı alacagını anladılar ve servis, taktik uygulayıp adamlara 5200 tl ye katelızor sokmaya çalıştı ve tahmınımce de bey amca katelızoru gercekten degisecek. eli bol zengın iş adamını gorunce adamlar her taraftan sokmaya calıstılar. yok debriyaj bitik, frenler zayıf. 10 bin lıra masraf cıkardılar fakat ben 1 kuruş inmem dedim :/ oyle sattık işte,hayırlısı
bi de bu kafayla bey amcaya, katelızorun onemsız oldugunu, trdeki rx8 lerin %85 de eksoz sisteminden dolayı hiç bulunmadıgını acıklamaya çalıştım. ORJINAL EKSOZ sistemim var üzerinde gul gibi adamlar katelızor muhabbetı yaptı ya :D Allahtan adamın fabrikasının bi çalışanı arabadan az cok anlıyodu da. o araya girdi,
rx-8 alırken servis bize motorun ne durumda oldugunu söyleyebiliyormu bakıp ? Hani nasıl normal motorda ıvırı zıvırı açıp bakılır komp. testi yapılır vs ve motorun aşagı yukarı ne durumda oldugu söylenir.Rx-8 de de öyle birşey varmı yoksa tamamen süpriz kapalı kutumu ? Yani 80.000 de bir rx-8 in motorunun iyi bakılıp bakılmadıgı nasıl anlaşılacak ?
R3 rx8 sinif yurtdisnda 300 400 bin km yapar. Rx8 wankel komp testi ist ve ankarada yapilabilior. Servis 7 uzeri kabulu diyo. Benimki 7.9 -8.1 arasi cikti benimki. 8.5 oem komp. Wankel prensubleri uygulandigi surece komp dusmmeZ. Aracim 51 bin kmdeydi
Karın kışın içinde, sabah -10 derecede çalıştırıp dip gazla kesicide yanlayarak otoparktan çıkan, sonra anayolda da az yaksın diye sürekli 3000 devirde giden hıyarların sonucudur rotary'nin motor ömrü. Millet mobil falan koyuyodu bir ara o motora, dexelia pahalı diye. Tüp taktırmaya çalışan eşşekler de boldu, neyse ki takamadılar daha başaramadılar.
s2000 al ve yola devam
Acı tecrübelerime dayanarak söylüyorum..Başına bela alma..S2000'den uzak dur..
Yine başlıyoruz :D
Sabah sabah güldürdünüz beni Allah'ta sizi güldürsün..
Neyi aradığına bağlı bu sorunun cevabı.
Koltuk ısıtmasından tut da BOSE sistemine kadar bi spor araç istiyorum dersen RX8.
Yok ben hard adamım, yara yara gazlayacağım, özellikle işim yok, klima olsun yeter dersen S2000.
RX8 yaktığı kadar gitmeyen bir araç. Arkadaşımda 231 hp'lik olanı mevcut ve aşırı fazla yakıyor. 20'lerin altına zor düşüyor şehiriçi. Ama dolu dolu bir araç orası ayrı mevzu. Çok lüks bir sportiv.
S2000 son yıllarda malesef bazı apaçilerin eline düşmesi sonucu imajı zedelenmeye başladı. Şuan yolda kim S2000 görse "ver yanı abi" diyor. Bu araba yanlama arabası değil ki? Azıcık *** attı diye drift aracı ilan ettiler güzelim arabayı. Çok yanlamak isteyen adam gitsin 3.25, 3.30 alsın sabaha kadar yanlasın.
Ayrıca S2000 kullanmasını bilene çok da kontrolsüz araba değil. Arabayı tanımak gerekiyor. EOT 91'i bilen bilir, onunla Florya virajını 160-180 ile döndüğümü biliyorum. Çok da güzel yol tutuyor. Devamlı VSA off + 1. vites dip gaz, 2. vites dip gaz sokaktan çıkarsan tabi *** atar.
Uzun lafın kısası, koltuk sorunu yoksa kesinlikle S2000.
s2000 i pek kullanma fırsatım olmadı hayalimdeki arabalardan biriydi hatta böyle astronomik rakamlara çıkmasaydı şu anda s2000 kullanıyor olabilirdim(tartışma değil amacım alan memnun satan memnunsa sorgulamak bize düşmez) ama şu an 2. rx-8 imi kullanıyorum yaklaşık 2,5 yıldır rx ile iç içeyim;
eksik-olumsuz olarak söyleyebileceğim tek şey;
Aracın sıkıştırması çok yüksek olduğu ve egzoz salınımı standartlara uydurması gerektiği için katalizör sürüş halinde çok fazla ısınıyor ve bu ısı şanzıman ve araç içine aşırı yansıyor yazın işkence bile sayılabilir ama bu aracı zevkle kullanmak için katalizör iptali yapılması gerektiğine inanıyorum aracın karakteri değişiyor kat iptali sonrası, ha orjinalciyim ben diyorsanız katalizöre güzel bir yalıtımla da işkenceden kurtulabilirsiniz.
Aracın üzerinde bose ses sistemi ve 6 lı cd changer var tek eksiği 20 25 cm lik bir subwoofer, şu anki aracımda 25 cm slim subwoofer ve anfisi ile tam anlamıyla doyurucu bir ses elde ettim ve ses akustik ve kalite olarak gayet üst seviye sayılabilecek bir düzeyde.
Spor bir araç kullanıyorsunuz bagaj ile nadiren işiniz olur belki ama bagajı da giriş aralığının darlığı dışında gayet yeterli hatta tatile bile çıkılabilir 2-3 kişinin eşyaları ile sorunsuz olarak.
Arka koltuklar diz kısmı öne doğru yükselen yapıda ve sırt kısmı geriye doğru eğik olduğu için araç içinde 4 ortalama ebatta erkek ile sıkışmadan rahat bir yolculuk yapılabiliyor ve arka kapıların freestyle açılması zaten inip binmeyi çok rahat kılıyor.
Koltuk ısıtma deri koltukla kışın vazgeçilemeyecek bir özellik bence bir de soğutması olsaymış tadından yenmezmiş hakikaten.
Mekanik olarakta hassas sayılabilecek bir yanı yok aracın pek en azından ben denk gelmedim, önceki aracım sattığımda yaklaşık 140 binde idi ve orjinal ön takımı ileydi ki üstelik uzun süre 4,5 cm HR yay ile kullanılmasına rağmen servisin direk tepkisi "bunun ön takımını bozamazsın pert etmeden" oldu ve kontrol ettiklerinde de sıkıntısız çıktı.
Hassas yanları,
Araç yüksek ateşleme gücüne ihtiyaç duyuyor henüz kendi aracıma takamadım ama çevremdeki rx sahipleri bir bir BHR ateşleme kitine (buji bobin ve kablolar) geçiyor ve hepsi memnun arada ciddi fark oluştuğunu ve aracın daha iyi ve stabil yürüdüğünü söylüyor en kısa zamanda bende geçeceğim umarım daha net yorumlar yapabilirim.
RX almayı düşünüyorsanız öncelikle sahibinin bilinçli bir kullanıcı olup olmadığına bakın ama gidipte "abi bunda jet-helikopter-uçak motoru varmış doğru mu?" gibi saçma sorular sormayın.
Ortalama ne kadarda bir yağ eklediğine
Komple yağ değişimini kaç km ya da süre de bir yaptığına
Motor suyuna su mu yoksa kendi özel FL22 sıvısı koydurup koydurmadığına
ve en önemlisi aracı nasıl kullandığına bakın.
Bu aracı emekli öğretmen gibi sürekli 3 bin devirde vites değiştirerek kullananda canını alır(çünkü motorun kurum bağlayabilme olasılığı yüksek) saçma sapan orda burda hava olsun diye çalıştırır çalıştırmaz gazlayan ve sürekli 1. viteste zorlaya zorlaya canını çıkaran adam da kırabilir.
Ama spor araba kullandığının bilincinde olan ve motorun benzin+yağ ile çalıştığına (yanlış anlaşılmasın yağlama anlamında) inanan ve aracı buna göre kullanan adamın motoruna hiç bir şey olmaz. Zaten Dexelia dışında (daha doğrusu başka markalarda var ama ülkemize gelmiyor pek) sıradan yağlar kullanmaması gerektiğini bilmesi en önemli etken.
Şahsen şu saatten sonra cebimden dökülecek kadar çok param da olsa gidip s2000 e vermem ha bir BKM s2000 var ne zaman görsem arkasından bir sigara yakarım ama o aracı muhtemelen sahibi satmaz ki satmasında çok iyi bakıyor ve güzel kullanıyor, geriye kalan bir çok aracın ne halde olduğunu görüyoruz zaten.
S2000 piyasası kurtlar sofrasına döndüğü için kimse motora alt blok-üst blok rektefiye tarzı işlemler ya da komple sandık motor yaptığını dile getirmiyor. Kaldı ki az çok takip edenler çoğu aracın elden geçtiğini biliyor ama ne şartlarda kime nasıl ve ne ölçüde özenle yapıldığı belli değil.
S2000 olsun 2 kere pert olsun ama benim olsun kafasında değilseniz ve cabrio takıntınız yoksa temizini bulunca düşünmeden alınabilecek bir araç Rx-8 ki fazlasıyla da dikkat çekici ve kaslı yapısı ile güzel jant lastik kombinasyonu ile gayet şık ve verdiğiniz paranın 3-4 misli saygı gören ve dikkat çeken bir araç.
Merhaba,
kesinlikle RX-8 tercih etmenizi öneririm. Yol tutuş 10.000 devir çevirmek inanılmaz zevkli
e46 m3 derim, s2000 ve rx8 de bindim hepsi m3 ün yanında çöp kalır.
s2000 tu ka ka :D
pis fakirler...
2si arasında kesinlikle s2k rx8 özel okulda okuyan çocuk
İkisininde birbirlerine göre artıları eksileri var haliyle wankel farklı bir olay ama bir de ömrü uzun olsa tadından yenmez. 2000'in vtec'i ayrı bir senfoni. Ben tercihimi 2000'den yana kullanırdım.
RX-8 mk.1 benzin sarhoşu bizzat gördüm, s2000 nasıldır bilemiyorum ama.