Can pampam durdugu yerde atar yapmış :D
Printable View
Can pampam durdugu yerde atar yapmış :D
Giderkeni de var kekut:D
http://i720.photobucket.com/albums/w...o/33e83d08.jpg
geçen sene beyaz yeni kasa RX-8 yapan arkadaşlar vardı filitre egzost headers li aynı speclerde S2000 ni 200 den sonra geçmeye başlıyordu...
bu tamamen senin ne istediğinle alakalı bir durum, bence ikisi çok ayrı araçlar, bu farkı yaratan ise birinin 4 koltuk birinin 2 koltuk olması, 2 koltuklu araç günlük kullanım için kesinlikle son tercih olmalı, ayıca s2k pek rahat bir araç değil, ama denildiği gibi s2k çokdaha hızlı bir araç, üstü açılıyor vs vs, mazdanında motor problemi var, bakımları düzgün yapıldığı sürece 150bin km ömrü var motorunun, 2.el alacaksan eğer km çok çok önemli....
kısacası sen ne istiyorsun :)
tabikide rx8 en cok sevdiğim olay fazla kişi atabiliyorum tek bu yönü değil tabikide daha cok yönleri var sevdiğim... cevrem cok geniş biyere cıksam arkadaşlar düzen etmezler yani s 2000 de 1 kişi olcak yanımda biyere gittiğimde ama s2000 hayır diyemiyorum şahane bi araç tam bir hazır makina yakıt önemli değil bnm için bu arabalara bindikten sonra yakıtları göze alıcaksın sürüş bakıma gelince ikiside ayrı zevki var biliyorum rx8 sürdüm cok rahat yağ gibi araç :)s2000 sürmedim dürüst olmak gerekirse ama arkadaşın yanında bindim rolling de Drift tede tam benim aradığım bir arac tabi bunlardan birini aldğımda ekstradan motoruna modifiye eklicem :)
Suanda gordugum en iyi yuruyen RX 8 ogulcan diye bir arkadasimda ZH plka benim diyen rx e 3 4 boyu rahat var fakat iyi bi s2k ile (BKM) ile denediklerinde fark cok fazla oluyo ogulcan E plka s2k yi 2 kisi s2k da kendisi tek gecmisti
Bir sürü kişiden alıntı yaptım ama yüreğim yetmez yazmaya zaten okumuyor çoğu. Ama bilip bilmeden, bazı şeylerin mantığını anlamadan *** atanlara öyle gıcık oluyorum ki yazmadan duramayacağım. Şu forumda en sevdiğim söz, YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEMEdir. Mesajlarıma bakılsın S2000 savunduğum kadar rotary savunmuşluğum vardır.
RX8 için düşüncelerim;
RX-8 hemen motor bitiriyor, yağ yakıyordur. Hayır, yanlış yağ kullanırsanız motoru bitiriyor.Orijinal yağını kullanmanız lazım. Yağ yakması zaten rotary nin çalışma prensibi. Aracın kendi yağ haznesi var direk yakıta karışan, hatta göstergesi bile var bu normal yağ lambası gibi değil. Benzin göstergesi gibi bir zımbırtı. Yanlış hatırlamıyorsam piste çıkacaklar için daha büyük hazneler takılabiliyordu. Kurum bağlaması doğrudur, kitapçığında bile 25 KM'de bir kesiciye sokun kurumu atsın yazar çünkü seallerin aşınmasının en büyük nedenidir kurum. Ayrıca rektefiyesi çok kolay, çoğu yurtdışındakiler garajında yapar, sealleri değiştir bitti. Yakıtına gelirsek, evet cidden çok yakıyor çünkü gücü ve torku çok yüksek devirde. Şehir içinde tabi fazla ykaıyor bu yüzden. S2000 için yurtdışı forumlarına bakın sakin durursanız ciddi anlamda o güce göre az yakan bir araba. 1500'km de ki RX'8 e bindim yani rodajı yeni bitmiş güzelce açılmış bir arabaydı. Yardımları kapatınca 3'ün sonuna kadar 4 kişiyle arkası gezinen arabaydı, zevkliydi. Donanımı çok güzeldi, vites topuzu dışında hoşuma gitmişti içi, donanımı falan. Gözlerimi doyuruyordu yani. 6000 gibi gelen gücüyle, göğüsünüze basıldığını hissediyorsunuz. Sesi deorijinalde biraz elektrik süpürgesi gibi ama yine de güzel. Yalnız bu aracı alıyorsanız, egzoz filtre falan binerdim. Çünkü en mantıklı iş bunlar dışında, PP'dir. İçinize çok kaçar yaptırabilirseniz.
S2000 için düşüncelerim;
Bu arabada donanım arayan aklı yerim ben. NSX-R'da klima, radyo-teyp opsiyonel haberiniz var mı? Hala Honda'nın safkan otomobil mantığını anlayamadınız mı acaba? NSX te, EF'te Senna çalıştı ulen. Nasıl hayvan gibi yol tutuyorlar, o kadar güçlü olmamalarına rağmen nasıl kendinden güçlüleri geçebiliyorlar. Türkiye'de pist yok diye hangi mantıktır buna düz yol arabası diyen insan ne içmiştir ? Bu arabanın ağırlık dağılımını bilmeden, nasıl RX-8'in ağırlık dağılımını öne sürersiniz? Sağ koltuğuna ağırlık eklenmiş arabadır sürücüyle dengeli olsun diye. 2 ye çekince götünü zar zor atan araba diyor ya, insanlar ne kadar para harcıyor arabaları sarmasın diye haberiniz var mı? Zaten tutunsun diye 1. vitesi çok uzun. Turbolusu bile azıcık oynamayla 2 de hayvan gibi tutunuyor. Bu mu yol tutuşu kötü araba? Yiğidi öldürün de işte hakkını yemeyin. D1'de zar zor kullanıyor adamlar, hatta çıkmış olmaları lazım. Tamamen pist odaklı, düz yol demiyorum, drift demiyorum. Şu araba bu araba daha iyi dediklerinizin yardımlarını kapatın komple bir ABS kalsın öyle bakın bu işe. Ben bu forumda 1 adam görmedim, zorunlu kalmak dışında gerçekten otomobilden anlayan ve S2000'i satan. Satanlar geri aldı. Bu araba günlük değil, donanımı yok çünkü ihtiyacın yok, gerek yok. O kadar paran varsa yanına donanımı olan dizel al. Çünkü gerçekten çok kısıtlı içerisi. BoraRS abim yazmıştı galiba, kışın kafayı yiyordum diye. RX-8 gibi her ayrıntısını yazmadım çünkü zaten herkes biliyor F20C'nin nasıl bir motor olduğunu, ha bak aklıma geldi buna da *** atan vardı. F20C zevkli bir motor değilmiş puhahahah neremle güleceğimi şaşırdım. F458 daha yeni kırdı litre başına güç rekorunu haberiniz olsun.
Genel Sonuç:
Aklıma gelen herşeyi yazdım. S2000 günlük bir araç değil, tek bineceksen dar olmasından kaynaklı sıkılırsın. Eğer safkan istiyorsan, yani gerçekten hissi yarış atına binmek gibi. Bana göre de 10 yıllık görünümüyle hala modern görünen bir araba her yönüyle. Performansını yol tutuşunu pist zamanlarına bakarak anlarsın. Rolling lere bakma bu araç pist için üretilmiş.
RX-8 de yakıt olarak günlük bir araç değil. Donanımı var, temizi daha fazla.4kişilik sayılır arkası dar ama 4 kişilik işte. Profilinde BMW var eğer biniyorsan konfora alışıksındır. Sürmüşsün de tercihin belli gibi.
Ben hiç aramam yani o yüzden tercihim S2000 olurdu 2. arabayı da alabileceksem. RX-8 sahip olmak istediğim bir araç olur ama acelesi yok, S2000'leri hayvanlar bitirmeden. Sen Rx-8 alırsın gibi geliyor ama söylediğim gibi.
Dipnot: MX-5'in satışıyla vs. karşılaştırmak ne saçmadır ya şuraya yazanlar gerçekten bilgili adamlar yapmayın yahu. MX-5 sorunsuz, zevkli, cabrio, salak tatlı bakışı, fiyatı, hafif ve yeterince gücü olduğu için dünyada satılan en çok cabrio dur. Bunu S2000'le ya da başka bir araçla karşılaştırmaya gerek yok, 4 kişilik diye beetle la Rx-8 i karşılaştırmak kıvamında olur. Beetle çok büyük farkla önde o zaman değil mi ;)
Göz kırpmamı da koydum hadi sizee yaaağğğşşaannlaarr.
Sayin sidekick;
Ben buraya wikipedia gibi herkezin birseyler karalama yapmaya hakki olan kaynaktan bile alinti yapsam...
Yetmese alinti yaptigim cumlenin ICINDE [?] olsa....
Ve ben cumle'nin arasinda gecen bu [?] Soru Isaretini yani kaynagin kendinden EMIN OLMADIGINI ifade eden simgeyi CIKARSAM !
Sonra bu kaynagi burada SALT GERCEK gibi paylasirsam...
Ben ne olurum ?
Bensem bu kisi bana sadece YALANCI degil ADI INSAN'da diyebilirsiniz...
Bir tartisma'da sadece HAKLI CIKABILMEK icin insanlari kandirabilen birine ne denir ?
En azindan ben bir daha mesaj atamazdim ayni konuya...
Bence yanlış düşünüyorsun , karşı taraf sana göre yanlış olan bir bilgiyi bile söylese ona "Adi veya yalancı" demek biraz kabaca olur sanırsam :) Sonuçta biz burda kaliteli insanlarız , hepimiz arkadaşız , dostuz , yüzyüze görüşüyoruz , sevdiğimiz hobilerimiz meraklarımız aynı. Sende dogru olanı yazarsın eğer dogruluguna inanıyorsan veya gösterirsin.Ama sen konuya girdiğinden beri agrasifsin hatta büyük puntolarla koyu puntolarla yazmalar vs bana bile ilk lafımda "bu insanlardanmı akıl alıcak arkadaş" die laf sokarak girdin.. Gerek yok yani böyle seylere :)
İkisinede bindim ikisini de kullandım. Rx8 sahibiyim. Onu geçicem bunu geçicem diyip hırs yapıyorsan, bu konudaki tek kıstasın buysa s2k alıcaksın hiç düşünmeden. Tabii aralarında atla deve bir fark yok rollingden rollinge koşmayacaksan ;) İkisi de keyifli araçlar, biri konfor,donanım olarak çok önde tabii ki. İyi baktıktan sonra sıkıntı yaşamazsın rx8 de. Zaten Rx8 alırsan o konuda yardımcı olacak fikir alışverişinde bulunacak çok kişi bulursun ;) Aralarında kalman da normal ben de zamanında kalmıştım aralarında :)
Valla 100 puanlık uzman sorusu gerçekten. Ama benim tercihim s2000'den yana olurdu sanırım. En azından az çok anladığım bi motor ve sürekli yağ kontrol derdi yok :)
s2000 diyorum
s2k ve rx8 konusu amma çok açıldı. İkisinide sıfır alıp 10.000km kullandım.
fiyat/performans/görünüş/konfor/kullanışlık/güvenlik kıstaslarının tamamını alırsan rx8.
bence s2000;)
Bir RX-8 kullanıcısı olarak aslında yanlış karşılaştırma :)
Toyota GT86 , Subaru BRZ, Hyundai Genesis mi RX-8 mi desek daha doğru bir soru olurdu ...
4 kişilik Coupe araçlar bunları karşılaştırmak daha doğru ... Genelde s2k ile karşılaştırılıyor çünki aynı zamanda çıkmış yaklaşık aynı güçte arkadan itiş araçlar ama aslında tamamen yanlış karşılaştırma ...
S2K 2 kişilik roadster ve cidden hafif çok hızlı bir araç ...
RX-8 4 kişilik Coupem"Sİ" bir araç ***** suicide doors var...
Üstü açık araç seven kesinlikle S2K almalı çok çok iyi gidiyor bencede, ama aracın içinde biraz daha lüks severim ve ben kalabalık gezerim diyen kişi kesinlikle RX-8 almalı ... 9500 devirin keyfine aracındaki 3 kişi ile birlikte varmalı :)
Yakında GT86 nın üstü açık olanı çıkıcak işte o araç tam s2k ile karşılaştırabilicek bir araç olacak çünki piyasada bu şekilde giden tek japon roadster şu anda s2k :)
Miata ne yazıkki güçsüz bir araç ha kullanımı inanılmaz keyifli o ayrı çok ciddi yol tutuşu var miata da ama s2k gibi canawar değil
pert s2000lere 65 70 verene kadar 2010 2011 çiçek gibi 10 binde rx8'e binmek bu devirde daha mantıklı :)
2004 s2k lar en az 70 80 e satılıyor, açıkçası 70 80 ona verileceğine tabiri caiz ise herkezin "GİTMİYOR" dediği RX8 lerden alıp 20K para harcayarak 300 350 whp ye çıkartmak mümkün :)
gtx30 la hazzına doyulamayacak bir araç ortaya cıkabilir. :)
Tercih meselesi, önce yukarıda söylenenler gibi; araca kaç kişi binecek? sorusuna cevap verilmeli, daha sonra yakıt, karakter vs. derken seçenekler uzar.Ama bence herkes bir kere sahibi olmalı bu aracın.
Ben şahsen neden bilmem üstü açık araçta hep stres oluyorum sanki takla atarsam ölüm daha bi kesin gibi geliyor :)
z4 de düşünülebilir sonuçta s2k ile aynı gibiler
Ben wankele ülkemizde çok yanaşamam yoksa çok sevdiğim hayranlık duyduğum bir motor. Sırf ülke şartlarında motoruna güvenemediğim için öncelik olarak sarı, o yoksa grisi olmak kaydıyla s2k alır geçerdim.
koltuk sayısı önemli degilse s2k,,
fena hort olmuş
hort olmuş ama kullananlar 100kmde li yakıt/lt farkını yazabilirlermi?
Temiz düzgün s2000 parasına 2.5 adet rx8 alınabiliyor. Motor bozulsa bile yetkili servis 12 bine komple sandık motor getirtiyor ve takıyor garantili. S2000 biraz daha hızlı tabi, ama o fiyatlarla ben 2 litre softtop araca yanaşmam. 911 carrera var o paralara. Ayıp.
ben sehir icinde 100 tl ye orta halli kullanımda 125 km yapıyorum rx8 ile
s2000 de bu rakam 100 tl ye 185 civarı falandı.
fazla yakıyor fakat, ben, konfor, icinin genisligi ve donanımdan memnunum..
Uzun yol verisi haftasonu marmarıs yaptım otoban yuksek hızlar 200-230 ustu normal yol sakın kullanım 75 krs yaktı .
dün istanbul içi trafikde 100 liraya 130 km yaptım
remap chip falan yapilsa dusmezmi ;)
5500 devirde 211nm ve 161nm uretiyormus;
5bin devir sabit gidilse yakmaz herhalde