Evet ben de aracımda kullandım. Suç olduğunu bile bile kullandım. Ceza yedim ağlamadım, mızmızlanmadım. Suç işledik, cezasını kestiler dedim sustum. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama aracıma ilk egsos taktığımdan bu zamana 14 sene geçti.. Bu 14 senenin neredeyse 10-12 senesinde aracımda egsos vardı.
Bak bu da bir örnek.. Headers + catback Magnaflow.. Sağdaki Honda Civic.
http://www.streetfire.net/video/oto-...org_197840.htm
Milyonlarca egsos ya da tuning firması olması herhangi birşey ifade etmez. Bunu sokakta kullanmak yasak. Egsos firmasının derdi değil müşterinin satılan ürünü nerede kullanacağı. Müşterinin sorumluluğunda egsos takmanın yasak olduğunu bilmek. Satıcı satar, ona ne nerede kullanılacağından.
Hala aynı şeyi söylemeye devam ediyorsan ya okumuyorsun ya da okuduğunu anlamıyorsun demektir.
başka ülkelerden bahsediyorsunuzda. bir çok ülkede polislere prim uygulaması bile var cezalarda. ama türkiyede yok. ayrıca yurt dışından gelen bir arkadaşım ceza yediğimizde olm ne kadar ucuzmuş burda cezalar diye sevinmişti. ucuz dediği ceza 250 TL idi.
adam göre neden ucuz biliyormusunuz? bırakın sigaranın izmaritini ucundaki külü camdan dışarı atmaya kalkarken polis görüp 1000 dolar ceza kitlemiş. siz diyor 150 250 tl gibi rakamlara kafayı takıyorsunuz, emin olun türkiyede bi çok ülkeye göre daha insiyatifli daha insaflı davranıyorlar trafik cezaları konusunda.
canada da ön koltuğa çocuk oturtun bakayım ne oluyor? türkiyede şöför koltuğuna bile oturtuyorlar birşey olmuyor. orda oturtun çocuğu sağ koltuğa nasıl bir ceza yiyorsunuz aklınız çıkar.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Abiler genel olarak hepimiz bu suçu işliyoruz yaptığımız yanlış kesilen cezaya boyun eymek zorundayız illa performans alıp sessiz kalmak istiorsanız iskenden usta sessiz spor eksoz yapıyormuş gidin onu taktırın her şeyin bir bedeli var
Edit: az öncede söylediğim gibi bizim gürültü özgürlüğümüz insanların sessizlik özgürlüğünde biter bir sınır vardır aşılırsa kesilene boyun eymek zorundayız.
AS GARAGE
Herkes, insanlığı değiştirmeye çalışıyor, kimse, kendini değiştirmeyi aklından geçirmiyor.
Vay be forumun elit kesiminin hepsi fourmatic'e biniyormuş da haberimiz yokmuş huzur spec..
Evren abi de çok değişti moderatör olduktan sonra . Açık açık yazıyorum buraya. Kimseye emir vererek ya da salak yerine koyarak ''önce öğren gel .'' yazıları yazmak zorunlulugun yok evren abi. Senin yaşın büyük her zaman saygı sonsuz da ,sen çoğu şeyi görmüş geçirmiş biri olabilirsin,bizden de daha çok bilgilisindir;fakat biz de ufak tefek bir şeyler biliyoruz herhalde.Benim orada yazdıklarım kurallara isyan değil,kuralların fazla abartıldığı konusuna değindim.Söylemek istediğim madem etrafı rahatsız edecek şekilde diye bir kural yazmışlar oraya,rahatsız edenleri çeksinler bağlasınlar ehliyetide elinden alsınlar ömür boyu men versinler ben buna razıyım,kendi aracımda da egsoz var eğer bir allahın kulunu rahatsız edecek şekilde kullanırsam bana da aynı muameleyi göstersinler;faakat efendi efendi dolaşıyorum sadece dikkat çekiyorum diye arabamı durdurup ''kesin bu arabada bir şeyler vardır bi kusur bulalımda ceza kitleyelim''derdinde olunmasına karşıyım..
Kurallara isyanım yok,doğru ve yanlış yanlarını belirtmeye çalışıyorum ben..Forumda belirli bir mevkiye geldikten sonra kimseye azarlamak zorunda değilsiniz. Adam sanki polise devlete isyan ediyor böylee cezanında böyle adamlarında diyip saydırıyor,yazık günah herkesin altında borusan çıkışlı egolarını tatmin edecek arabalar yok,herkes maddiyatına göre bir şekilde bu işi sevdiği için egolarını tatmin etmeye çalışıyor . Tatmin ederken de kimseyi rahatsız etmemek lazım ama sessiz efendi olana da bir şey demeyin bari ..
Öyle bir yazılıyor ki kimse egsoz takmamış kimse xenon takmamış kimse makas atmamış. Aman birinin canının yandığı belli olsun hemen yüklenilsin.
Neyse konuyu açan ümit kardeşim,sen de egsozu söktür göm hatta topragın altına ''ne meretmişsin be kardeşim tüm ülkenin derdi olmuşsun''yazdır .Kurtul bu işten.Hem halk rahatlasın hem sen rahatla .
imzasız..
valla benim aracımda da var egzoz,hatta en koyusundan cam filmi de var,bi poliste çıkıp demiyo ki napıyosun sen diye...ben sökmüyorum,onlarda sökmüyor,sislerden 3 kez ceza yedik,hala yanıyor artık yazmıyorlar,yani diyeceğim o ki,bi süre sonra bıkıyolar zaten,ben bıktırdım.
cezayı yazdırıp söktürsün,gene takarım.ne de olsa amg'miz yada ferrarimiz yok orjinal sesini dinleyelim..
Eski postlarıma bakabilirsin, hatta bilen de bilir eski sitelerdende, ben oldum olası bu şekilde yazarım.. 14 seneden fazla oldu herhalde bu ortamlarda bulunmaya başlayalı, o günlerden beri beni tanıyanlar halen burada, bilirler senelerdir nasıl yazdığımı. Hatta gene bir çok kişi bilir ki eskiden çok daha sert cümlelerim olurdu, psikolojik tedavi gördüğümden sakinleştim. Pek tanıyamamışsın sanırım beni, tanımadan yorum yapmışsın. Mühim değil
Gelelim gürültü ve teknik değişiklik konusuna. Polis'in işi gücü yok arabasına egsos takan ama o an gaza basmayan adamı acaba basar mı diye 7-24 takip mi etmeli. Benim aracımda egsos var ama kimseyi rahatsız etmiyorum diye bir mantık yok. Aracında ses çıkaran bir egsos varsa ceza yersin. Gayet de yerinde ve haklı bir kural. O an gaza basmıyorsun demek basmayacan anlamına gelmez. Polis nerden bilecek 10 dakika sonra dip gaz yapmayacağını? Yukarıda da yazdım, peşinde mi koşacak?
Bunun engellemek için de egsos gördüğüne basar cezayı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinde teknik değişiklik diye bir madde var. Çıt bile çıkartmayan bir son susturucu koysan da aracına, tescil ettirmedi isen yersin cezayı. Bu sebeple sen daha teknik değişiklik maddesinde yazan unsurları yerine getirmeden gürültü konusuna takılıyorsun. Hele bir onu hallet, biz de sonrasında destekleyelim seni..
Araca birşeyler takmaya gelince, bak yukarıda ne demişim..
Evet ben de aracımda kullandım. Suç olduğunu bile bile kullandım. Ceza yedim ağlamadım, mızmızlanmadım. Suç işledik, cezasını kestiler dedim sustum. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama aracıma ilk egsos taktığımdan bu zamana 14 sene geçti.. Bu 14 senenin neredeyse 10-12 senesinde aracımda egsos vardı.
Bak bu da bir örnek.. Headers + catback Magnaflow.. Sağdaki Honda Civic.
http://www.streetfire.net/video/oto-...org_197840.htm
Yok ben seni sadece yazdıkların ile tanıyorum evren abi,önceden her yazdığını desteklerdim siyasi konularda olsun tartışılacak konularda olsun aynı benim düşüncelerimi yansıtıyordun yazdıklarında ancak burada yazdıkların bana göre biraz sert ,kimse senin o cevaplarını hak edecek bir şey yazmadı . Zaten önceki yazılarını da takip ediyordum haklının yanında haksız olanın karşısındaydın,bu konuda kural olarak bir ceza işlenmiş amenna ama cezanın içeriği ve arkadaşın anlattıklarına göre konuşursak olay abartılmış. Her köşe başında bir polis sürekli gezen devriyeler .Sivil gezen polisler vs.. Eskisi gibi değil sen de biliyorsun artık her adım başı polis var (tabi bu büyük şehirlerde zor olabilir ben kendi şehrim ve dengi şehirler adına konuşuyorum) .Takip etmek değil ,gazlayan biri oldugu zaman anons geçilsin hepsi bu. Bir gazlar anons geçilmez iki gazlar anons geçilmez üçüncü de patlar(kalabalık olan yerlerde) .
Demişsin ya o parçaları getirtmek suç değil sadece pistlerde kullanabilirsin diye,şehirlerinde pistleri olmayanlar napsın peki? Ya madem hiç ülkeye sokmayacaksın bu meretleri herkes de yavaş yavaş soguyacak bu heveslerinden ya da ceza ile kural koymadan önce bu tür sporları bu tür şeylere hevesi olanlara pist göstereceksin.. Şimdi de dersen pist yapmak göstermek zorunda mı diye daha da sözüm olmaz zaten abi.
Ben şimdi kalkayım gazlamak için sivastan istanbul'a mı geleyim ? Kendi adıma konuşmuyorum forumda benimle ilgili düşünenler çıkabilir .Tamam böyle bir kuralı koymuşlar amenna demokratik ülkede kuralları olan bir ülkede yaşıyoruz uyalım,ama kuralın açıklamaları ve işleyişleri çok saçma oldugu için ben bunları yazdım .
Yapsınlar her şehire uygun yerler ve kural eklensin ''bu çevrenin dışında kurallara uyulmayan hallerde araçlar bağlanır.''diye herkes de uyar eminim,uymayana da yapacak şeyler belli zaten..
imzasız..
Konuyu açan arkadaşa da yazmıştım.. O arkadaş nerden biliyor anons veya şikayet üzerine ceza yemediğini? Olaya tek taraftan bakmak çok kolay..
Önden gören polis nerden biliyor arkada egsos olduğunu? Var demek ki arkadaşın anlatmadığı ya da bilgisi haricinde gelişen başka olaylar..
Şehrinde pisti olmayan konusunda ütopik yaklaşmışsın olaya... Öyle bir dünya yok malesef.. Bu dediğin,
Şehrinde deniz olmayan ne yapsın. Denize girmek için akdenize mi gitsin.
Mantığına benziyor ki senin de görebileceğin gibi yok böyle bir mantık. Evet bu ekipmanlar pist için geliyor, ve evet sen bunu kullanmak istiyorsan en yakın piste gideceksin. Kurallara uymak istiyorsan bunu yapmak zorundasın. Devletin her şehre bir pist yapma önceliğinden çok başka öncelikleri var. Daha bu çok başka öncelikleri yerine getirmeyen devletten her şehre pist istemek ütopik.. Bahsettiğimiz şey lüks, olmazsa olmaz bir konu değil. Bu sebeple devlet zaten pist gösteriyor hepimize.. 3-5 tane var farklı şehirlerde.. Ben de yarışmak istediğimde kendi şehrimde yarışamıyorum, körfeze gidiyorum. Sen de bunu yapmak istiyorsan katlanacaksın bazı cefalara.. Ha katlanmam diyorsan da suç işlediğinde cezasını da kabullenmelisin.
Abi benzetme güzel de deniz nere pist nere. O zaman sana şöyle söyleyim yazdıkların da haklısın doğru konuşuyorsun misal yılda 1 kere trilyonları piyasaya döküp asfalt yenileyecekleri paraya her şehre bir pist yapabilirler çok zor değil
.Bizim sivasta 5 yılda 5.asfalt ihalesi ve çok dandik yapılıyor tekrardan bozulacak yine bir sürü para dökülecek ortaya. Evet pist lüks bir ihtiyaç olmazsa olmaz değil ama olmazsa olmazları da güzel yapılmıyor ki
.
Söylediklerinde haklısın..Sen olaya tamamen kurallara göre yaklaşıyorsun ben biraz daha duygumu katarak yaklaşıyorum ..Saygılar abi.
imzasız..
buna bir standart getirilmeli bence , tüv onay veriyorsa ceza kesilmemeli bunu hep savunuyorum ve fikrimde değişmiyecek eğitimsiz polislerimiz var bu konuda.
yasak göreceli birşey olamaz suçsa suçtur ve herkes için geçerli olmalı , adam ekzoz kafasından arabayı men ediyor ama yanından spor araba geçiyor bağıra bağıra onada bakıyor ne güzel araba diye .
bunun örnekleri zaten bu forumda yaşayanlarda birçok kez paylaştı.
Suan mevzuat ve kanunlar açık. Tuv onayı denen şey o egsosun kullanilabilirligini gösteriyor. Nerede kullanılacağını tuv onayı belirlemiyor. Nerede kullanılacağı kanunda belirtilmiş. Avrupa'daki mevzuatı bilmiyorum ama duydugum tuv onayı yeterli değil, ruhsata işletmek gerekiyor..
abi subaruların polislerden ne çektiğini hepimiz biliyoruz fabrika çıkışlı scoop ve spoilere karışan polisler vardı.ayrıca egzozu motor sesi duymak için takıyoruz ve bütün yol boyunca bizi rahatsız ediyor d-100 e yakın bir yerde oturuyorum her gece burda kapışanlar oluyor en fazla 15-20 sn seslerini duyuyorum.egzoza gelinceye kadar bir ton kişisel zevk için kullanılan aletler var.misal.bu ülkede bireysel silahlanma serbestmi ? evet serbest peki polis her gördüğü silaha el koyuyormu hayır burda her gece silah sesleri duyuyorum egzoz sesinden çok daha fazla rahatsız ediyor.polisin bağırtmadan geçen bir arabayı çevirme hakkı yok eğer bunu yapıyorsa gördüğü her silahı incelemeye alsın o zaman çok koruyorsa vatandaşını (!) yani anlatmak istediğimiz vatandaşları rahatsız eden şeyleri 5 e kadar sıralasak egzozu kimse söylemez bile.polisleri kötülemek gibi bir niyetim yok sistem çok saçma.
Arkadaşım neden anlamıyorsunuz ya.
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarla yönetilir. Araçta teknik değişiklik yapmak kanunen yasaktır.
Bu kadar basit birşey. Nerden uyduruyorsunuz bağırttırmadan geçeni alma hakkı yok gibi saçma sapan hurafeleri..
Fabrika çıkışı araca karışan polise gelince, sahibi uğraşmalı haklılığını savunmak için. Uğraştığı takdirde karışan polis hakkında gereken ne ise o yapılır. Yanlış uygulamada bulunan polis şikayet sonucunda gerekli şekilde cezalandırılır.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)