User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Motor tavsiyesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim, yarin kismetse 3-4 tane motor kullanicam hangisi isime geliyosa ondan bi tane alirim 1000cc lilige gelince, alirsam eger aramdaki iliski, dom la babasindan kalan charger iliskisine benzer evden cikarmaya korkarim, motordan korkarim

bu arada yarin 125cc lik aprilia rs kullanicam, 250cc lik kawasaki ninja kullanicam, 600cc lik r6 kullanicam, 675cc lik triumph daytona kullanicam, zaten tahmin ediyorum yarindan sonra kararim netlesir, tekrar burdan bilgi amacli farkli sorular sorabilirim
    lütfen, düsme konusunu tekrar etmeyelim, sonucda cevremizde hergün araba ile de trajik kazalar oluyo! yazilmissa, araba basinda da motor basindada tehlike tasicaz

Allah (c.c) cümlemizin sonun hayir etsin insallah

Berk7767 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    250 ninja iyidir başlangıç için öyle motor bilgim yok ama arkadaşım söylemişti kendisininde ilk motoru

GökhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim sana tavsiyem ilk olarak RUNNER le bi motor sürmeye yani motorun ne yapınca ne tepki veriyo bunlara alış ondan sonra 600 ve 1000 düşünürsün benim ikinci motorum R1 di kontrolü beni gerçekten yoruyordu ama ben senin yerinde olsam Suzuki gurubuna bulaşmam kontrolü zor çok agrasif ve durdurulması çok problem bi motor ama bence başlamak için en ideal motor RUNNER 200st

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım 15 yıla yakın motor sürüyorum sen hiç motordan düşdünmü ben düşdüm çok hafif altlattım allahıma bin şükür ama bak sana anlatıyım motor ilk altında yalpalar düşüceğini anlarsın eğerki acemiysen eğitimini almamışsan motor üstüne düşer o anın reğavetiyle acı hissetmessin yerde epey bir süratina ve üstündeki korumalara orantılı kayarsın sürünürsün olay bittikden sonraki bunlar saniyelik mevzulardır vücüdundan kanlar sızdığını görürsün tam koruman varsa yoksa zaten bir şey göremessin direk x ... tabi bu arada bir viyadüğe yada yol kenarındaki bariyere vurmuşsan gene büyük ihtimal ya sakat kalırsın yada çok ağır yaralı olursun..

şanslıysan birileri alır seni hastaneye götürür yada ambulans çağırırlar işin pis kısmıda orda başlar emarlar röntgenler bir sürü kırıklar çatlaklar bir seri ameliyatlar aylarca hastane koşuşturmacası yatağa mahkum kalmalar.. sosyal hayattan uzak kalmalar..

yukarda yazdıklarım çevremde 7-8 arkadaşımın başına geldi biri omzundan ameliyat oldu çiviler falan takdılar 2-3 kere daha minik operasyon geçirdi bir diğeri bacağında parçalı kırık vardı defalarca operasyona girdi bende düşdüm sadece 3 ay sol ayağımın üstüne basamadım sekerek tekleyerek tek ayak gezdimki ben kendimi çok çok şanslı hissediyorum.

ufak hacmi insanlar tecrübe açısından söylüyor ufak motorda düşmek kalkmak kolaydır fazla hırpalamaz motorda kontrol tecrübe idrak açısından ufak hacimde çözüldümü sonra yüksek hacime geçilir. düşdünmü bir kere düşersin arkadaşım araba gibi değildir motor arabada sokarsın kaportacıya motor ustasına yaptırırsın aracını motorda kaportada sensin herşey sensin..

2 teker ruhu 4 teker bedeni taşır. Beden sağlam gitsin yeter

Güvenli bişeyler olabilir şöyle ;

Top Gear drives heavy, armored vehicle through inner city. [VIDEO]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu senin gsxR'ın altınelbiseli adam incelemesi

SUZUKİ GSX-R 1000 K8 // Altın Elbiseli Adam - YouTube

Bu videodan sonra zaten buna binmek istemeyeceğini düşünerek tavsiyemi yazıyorum.

Bende senin gibi motorlara çok meraklıyım. Uzun süredir ne alsam nasıl etsem diye düşünüyordum. İlk başta dedim ki R6 tam bana göre, yakışıklı, agresif, hızlı...
    Sonra bi arkadaşla tanıştık hyosung gt250r'ı vardı. Gel dedi seni bi gezdireyim.
    İlk defa bi motorda artçı oluyordum. Motora biner binmez macera başladı. Allahım o nasıl bir serilik. İğne deliğinden geçiyoruz trafikte. GAzı açıveriyor herkes arkada kalıyo. 115 km ile duran araçların arasından geçerken pantolonum dikiz aynalarına sürterek geçiyordu!
    O gün dedim ki yok aga bu böyleyse 600'lükle ben 3. gün ölür giderm.
    Biraz süreç ilerledi para durumlarını da ayarladım. Sonra şöyle birşey aklıma geldi.
    Lan oğlum dedim ilk motor alıcan bu nasıl olmalı:

1-) Küçük CC
    2-) Ucuz parça(bolca düşücez zaten öğrenirken)
    3-) Acemilik motoru yıpratacağı için kullan at tarzı ucuz birşey olmalı. Ki kendimi geliştirdiğimde anaparamla istediğim motoru alabileyim

Bunları birleştirdim 1 haziranda gittim 2000 TLye mondial mg100 prince aldım. En çok 95 gidiyo. Yokuş aşağı 110'u falan görüyoz İyiki de bunu almışım birkaç defa büyük sıkıntı yaşadım trafikte. 100lük motorla tekere gelen ilk insan olabilirim Altımdaki büyük birşey olsa tutamazdım.

Bence sen de benim gibi yap. Yarı fiyat olsa da o motoru alma. Çünkü on a baktıkça için gidecek kullanmak isteyeceksin. 3. günde gsxR'la denemeler yaparken mazallah tatsız olaylar yaşayabilirsin. Hemen ona binmem deme. Binersin. İlk üstüne çıkıp gaz verdiğinde ense tüylerin diken diken olunca seni kimse tutamaz alır gidersin. O yüzden gel ufak birşeyle başla.
    Piyasada motor mu yok

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cbr 250r başlangıç için iyi olabilir.
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

toonch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    250lik motorla başlanabilir fakat ben olsam Altın Elbiseli Adamı dinler dahada küçük motorla başlardım.
    Ben gtr 250 ile başladım motora.
    Resmen soğudum motorlardan arkadaş.
    Sağa sola gideceğim park sorunu yaşamayacağım bir makina yerine ulan vitesti, ön frendi arka frendi, ağırlığıydı, dönmesiydi seninle kapışmaya çalışan dallamaydı derken bu mücadele beni sıktı beni.
    Arkaşımın scooterini kullandım geçenlerde pekte keyifli makina.
    Ben yerinde olsam ilk scooter alır onu asla satmam çüknü sport sınıf bir motorla sağa sola gitmek ızdırap.
    Sonra vitesli bir motor alırım 125lik olur 250lik olur baktım o işide sevdim 600lük makina alırım ama scooter hep bir kenarda durur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ysn_erl size katılmakla birlikte;
    altın elbiseli adamın uzun uzadıya o videosunu izlemeye gerek yok.
    koyduğunuz videoda sadece 07.00'den sonraki nasihatlerini (1.000 cc hakkında) dinleyince anlar arkadaşlar.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yazılmışsa olur diye bir şey varmı Allah kullanmamız için akıl vermiş hepimize 1000cc lik 0 dan 100 e 2-3 saniyede çıkan bir motorun üstünde ömrü boyu motor tecrübesi olmamış edinmemiş birinin kaza yapması kaçınılmazdır bunuda yazılmışsa olur deyip Allaha havele etmekde komik oluyor..
    bir önceki sayfada düşmekden anlattığım düşmenin bile bir tarzı yöntemi var bunun tecrübesini ufak hacimde öğrenmek var birde direk büyük hacimde öğrenmek var.. daha dün haberlerde gene vardı bir genç kız arkadaşıyle motorda kaza yapmış kızı hastaneye götürdüler motoru süren çocuk ikinci ambulansı bekliyordu yerde inleyerek acılar içinde Allah yardımcısı olsun.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

SerdaR A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım ılk motorum 600f dı sora kawasakı z750 aldım sora 1000rr 600 den baslarsan sıkıntı olmaz yeterkı gaza gelme

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam scooter ile başlamam. Çünkü scooter başka bir tip iki teker, depo yok, dengesi farklı, ayaklarını koyduğun yer farklı...

Bence en güzel başlangıc motor ve en keyifli motor naked denilen tip dekilerdir. Dengesi, otorumu, senin motor üzerindeki konumun vs... Tam motor dinamiğini öğrenmek için idealdir.

Honda CBF500 bence en ideal başlangıç motoru 57 begir 500cc trafikte seni bir çok zaman kurtaracak guce sahip....

Bir de geçen Kore malı olan Daelim VJF250 gördüm. tek silindir 250cc bir makina herhalde 25-30 beygir bir şeydir. Bu da alınabilir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba arkadaslar, bugun arkadaslar sagolsun, bindim 4 kadar motora... kararimdan vazgectim motor felan almam ben... öyle alinipta gaza gelmemek elde degil gibi... heleki triumph.. düzlüge cikinca yarim gazda gözümü acip kapayana kadar 150 yi felan gecmisdi... bi an ne oluyoz lan felan yaptim... frenledim, 40-50 km hizla geri gelip motoru temiz sekilde arkadasima teslim ettim ecel teri dökmüsümde, haberim olmamis...
    umarim hakkimda hayirlisi bu olur... ilgilenip fikir verdiginiz, uyardiginiz icin hepinize teker teker tesekkur ederim!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en doğrusunu yapmışsınız bence, tebrik ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10u-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar, bugun arkadaslar sagolsun, bindim 4 kadar motora... kararimdan vazgectim motor felan almam ben... öyle alinipta gaza gelmemek elde degil gibi... heleki triumph.. düzlüge cikinca yarim gazda gözümü acip kapayana kadar 150 yi felan gecmisdi... bi an ne oluyoz lan felan yaptim... frenledim, 40-50 km hizla geri gelip motoru temiz sekilde arkadasima teslim ettim ecel teri dökmüsümde, haberim olmamis...
    umarim hakkimda hayirlisi bu olur... ilgilenip fikir verdiginiz, uyardiginiz icin hepinize teker teker tesekkur ederim!
    Bu zevkten mahrum kalmak...

Bence bidaha düşünün küçük CC ile

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gaza gelmeyeceğiniz motorlar da var. Eğer bulabilirseniz bir de cruiser tarzı bir motor deneyin. Belki de hoşunuza gidecek olan tarz odur. Amacı adrenalinden çok gezi ve keyif olan motorlar
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor çok ayrı bir şey... 1 senedir motorsuzum kendimide inanıılmaz bir eksiklik hissediyorum... İnşallah bütcemi denegeledikten sonra FZ8 naked ile tekrar döneceğim dünyanın en keyifli işine....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gaza gelmeyeceğiniz motorlar da var. Eğer bulabilirseniz bir de cruiser tarzı bir motor deneyin. Belki de hoşunuza gidecek olan tarz odur. Amacı adrenalinden çok gezi ve keyif olan motorlar
    Aynen chopper tarz motorlar çok keyifli adamı yormaz her yerde sana deva.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    chopper'lar mı yormaz? yapmayın allah aşkına.
    en müthiş sürüş naked'larda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dalga geçmek gibi olmasın ama sana en uygunu mopeddir vergisi şuyu bununla uğraşmazsın.Aslında sürüş keyfi tarzı trike motorlarda

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)